Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 10 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: Magnetické Motory
Právě jsem si převzal další magnety, neodym 60*20*15 - 1ks, 50*20*15 - 5ks. Tak je to už 560 eur.
Ale abych nadvázal na konstrukci MM, martine já už prošel různých modelů asi 12 a tenhle se mi nejvíc zalíbil v tom, že můžu pokračovat, laborovat, resp. dochází k pozitivním změnám, je to čistě můj kafemlejnek, nic odkoukané (když nepočítám štosování magnetů) Nic se věšet navíc nebude a u tohoto modelu to bude končit. Taky tu panuje názor, že magnety se chovají jako pružina. Nezdílím tenhle názor, protože se mi síce taky setrvačník v některých momentech točí naspátek, ale nikdy se nevrátí do původní polohy jako pružina. Souhlasím s názorem od Magneto, že šance je ještě v deformaci mag. pole a můžu to potvrdi z vlastních skušeností.
PROHRA JE JEN TEHDY, KDYŽ TO VZDÁTE !!!
Ale abych nadvázal na konstrukci MM, martine já už prošel různých modelů asi 12 a tenhle se mi nejvíc zalíbil v tom, že můžu pokračovat, laborovat, resp. dochází k pozitivním změnám, je to čistě můj kafemlejnek, nic odkoukané (když nepočítám štosování magnetů) Nic se věšet navíc nebude a u tohoto modelu to bude končit. Taky tu panuje názor, že magnety se chovají jako pružina. Nezdílím tenhle názor, protože se mi síce taky setrvačník v některých momentech točí naspátek, ale nikdy se nevrátí do původní polohy jako pružina. Souhlasím s názorem od Magneto, že šance je ještě v deformaci mag. pole a můžu to potvrdi z vlastních skušeností.
PROHRA JE JEN TEHDY, KDYŽ TO VZDÁTE !!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
...
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
a až budeš mít náladu a budeš mít potřebu se svěřit namaluj od ruky co vlastně bastlíš...třeba se nám radou podaří ti ten motor pootočit o několik dalších stupňů
![Jump :jump:](./images/smilies/icon_jump.gif)
![Pivko :pivko:](./images/smilies/pivko.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
... věřím, že se " TO " povede ......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Setrvačník asi z nějaké setrvačnosti...
Pokud je chod motoru plynulý, je setrvačník zbytečný. A případně může i o něco stáhnout výkon, protože taková další hmotnost nutně přidá na tření. Ale to už jsem psal...buky píše:Ještě doplním a ze své skušenosti můžu potvrdit, že jedině se setrvačníkem protože nic nepokazí a může jen prospět.
-
- Zasloužilý člen
...od rána jsem v šoku nad tím neodynem...co si Buky koupil
/kdyby Buky přestal sem psát, tak už mu to ucvaklo prsty
/
...a k setrvačníku v tom mag. motoru. ...pokud uvedeme motor do chodu tím, že mu pomůžeme roztočením toho setrvačníku, a motor se pak bude nekonečně dlouho točit...tak setrvačník ano...při zastavování vloženou energii...pro Bukyho práci zpětně spotřebuji pak setrvák ano. Čistě teoreticky by se měl mag. motor rozeběhnout sám a otáčky by se měly stále zvyšovat až do nekonečna, protože magnety mají v sobě tu energii nekonečnou
/ při ideálním stavu- beze tření pohyblivých částí - ložiska aerodynamika atd/
přál bych si toto za svého života doložitelně zažít
tak všem
ať se točí.../pro Jeffa
pivo/ martin11 ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
...a k setrvačníku v tom mag. motoru. ...pokud uvedeme motor do chodu tím, že mu pomůžeme roztočením toho setrvačníku, a motor se pak bude nekonečně dlouho točit...tak setrvačník ano...při zastavování vloženou energii...pro Bukyho práci zpětně spotřebuji pak setrvák ano. Čistě teoreticky by se měl mag. motor rozeběhnout sám a otáčky by se měly stále zvyšovat až do nekonečna, protože magnety mají v sobě tu energii nekonečnou
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
přál bych si toto za svého života doložitelně zažít
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
![Bye :bye:](./images/smilies/icon_bye.gif)
-
- Zasloužilý člen
adame, jenže plynulej chod u magnetů ? Proto souhlas, že setrvačník na vyhlazení
Tření se tak i tak asi nevyhneme, ospoň nám to zabezpečí rovnomernej pohyb nemusíme mít strach s nekonečných otáček
martine, setrvačník se sám roztáčí ale taky se i sám i zastaví
Už jsem to tu psal na jiném vláknu, proto ten neodym (drtič prstů) kvůli točnímu momentu a současné přítažné síly, kterou přes lineární vedení pritláča na vačku hřídele setrvačníku. To činí 90° pozitivní dráhu, pak se snažím aby bylo vše jinak z hlediska rozložení sil.
Asi mi nezbývá nic jiného než to nafotit a dát to na plac, protože každá rada se cení.
Dávám si pauzu, tak zatím![Pivko :pivko:](./images/smilies/pivko.gif)
![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
martine, setrvačník se sám roztáčí ale taky se i sám i zastaví
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Asi mi nezbývá nic jiného než to nafotit a dát to na plac, protože každá rada se cení.
Dávám si pauzu, tak zatím
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdar Buky,
vyblejskni to z nějakých šikovných úhlů a hoď to sem. Nebudeš litovat. Pár tipů a analýz zdarma Ti může jedině prospět. Pokud to ještě nedozrálo na focení, tak klidně schéma - seshora, z boku, však víš, co myslím...
Udělal bys nám všem radost na dnešní večer
)
Zdraví
Magneto
vyblejskni to z nějakých šikovných úhlů a hoď to sem. Nebudeš litovat. Pár tipů a analýz zdarma Ti může jedině prospět. Pokud to ještě nedozrálo na focení, tak klidně schéma - seshora, z boku, však víš, co myslím...
Udělal bys nám všem radost na dnešní večer
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Zdraví
Magneto
-
- Zasloužilý člen
Dnes to určitě nebude, jsem v práci.
Pokusím se to ale podat co nejdřív, fotit je určitě co i krátké video by nezaškodilo.
Jedno je jisté, bude veselo !!!
Pokusím se to ale podat co nejdřív, fotit je určitě co i krátké video by nezaškodilo.
Jedno je jisté, bude veselo !!!
-
- Zasloužilý člen
.. no veselo...jak kde...doufám, že nebudeš smutnej, když ti naznačíme, kde se to bude kousat...no to konečně i sám vidíš, jak jsi psal
jsem velmi zvědav na ten setrvačník
martin11 ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Zasloužilý člen
Trpělivost pánové, právě jsem to dal do základní koncepce, abych vás trochu potrápil a hned mne napadla další kombinace. A je to ješté horší.
Pri setrvačníku je dost těžké předpokládat, kde se to kouše. Ale všeobecne platí: Zbohem lásko mně ubýva sil ......
(jdu na odpolední směnu, tak možná až zítra)
Pri setrvačníku je dost těžké předpokládat, kde se to kouše. Ale všeobecne platí: Zbohem lásko mně ubýva sil ......
(jdu na odpolední směnu, tak možná až zítra)
-
- Zasloužilý člen
..při setvačníku se kousnutí pozná podle toho, kde se to zastaví...to je to kousnutí...udělej si na setrváku křídou čárku a zkus znova....garantuju, že se se to znova podruhé kousne ve stejném místě...a když to bude po páté to samé...
tak vyřaď setrvačník
nebreč
...cesta je trnitá...pro radost a elán ti posílám
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Laugh :laugh:](./images/smilies/icon_laugh.gif)
![Hip :hip:](./images/smilies/icon_hip.gif)
![Jump :jump:](./images/smilies/icon_jump.gif)
![Bang Head :bhead:](./images/smilies/BangHead.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
-
- Zasloužilý člen
No, tak to budeš u mne genius ak budeš přesne vědet v kterém místě zůstane setrvačník stát. Ono se to totiž zakousne pokaždé jinde, záleží na modelu. A to ještě setrvačník může zůstat stát nebo se bude točit naspátek.
Neboj, budeš mít přílezitostí na boha
Neboj, budeš mít přílezitostí na boha
-
- Zasloužilý člen
...předpokládám zkoušky stále na stejném stroji...pokud ti to kope zpět, tak to bude kopat vždy stejně...tohle už mám za sebou
...jinak předpokládám minimální tření v ložiscích a tím i všade...pokud se ti to někde nekontrolovaně přidírá tak se to zastaví pokaždé jinde
.....jo, dotaz, jak jsi ten setrvačník vyvážil....to je ale opravdu dost důležité....
![Bang Head :bhead:](./images/smilies/BangHead.gif)
![Evil or Very Mad :evil_vm:](./images/smilies/icon_evil.gif)
-
- Zasloužilý člen
martine, "os" setrvačníku je dlouhá přes metr a je uložena na čtrnácti ložiskách. Tření je ten nejmenší problém a vyvážení taky, vždyť to má zanedbatelnou obvodovou rychlost. Samozrejme, že samotnej setrvačník se nechová jako kyvadlo.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdar Buky,
až se vrátíš ze šichty, vyspinkáš se do růžova a dáš si dobrý kafe, tak nám tam něco pošli. Tady se nekrade - a když si uvědomíš, že zatím ani není co, tak můžeš bejt v klidu. Taky jsem na srazu ukazoval, co sice samo sebe neuživí, ale je z toho aspoň vidět myšlenka, kterou stojí za to zdokonalovat.
Víš, já mám takovej sebemrskačkskej postup, kdy si to, co mě napadne, nejdřív vždycky suprově vysním v těch nejlepších barvách (to je to tzv. dechberoucí) a pak to podrobím nelítostné kritice "proč ne", příp. ověřuju nenáročným, ale co nejpřesnějším pokusem (v rámci možností), který má vypovídací hodnotu. A když to zaskřípe, tak zkusím nějakou změnu, kterou opět ostřeluju ostrejma. Teprve až když nevím, tak jdu do nějaké stavby prototypu.
A jak tě tak poslouchám, tak už máš asi tohle všechno za sebou. Tak si myslím, že více názorů a více očí by mohly bejt věci na prospěch.
Však se na to vyspi a uvidíš. Člověk nemá vždycky chuť vykládat karty na stůl - tomu rozumím. Ale třeba tam máš postupku a nevidíš ji
)
Zdraví
Magneto
až se vrátíš ze šichty, vyspinkáš se do růžova a dáš si dobrý kafe, tak nám tam něco pošli. Tady se nekrade - a když si uvědomíš, že zatím ani není co, tak můžeš bejt v klidu. Taky jsem na srazu ukazoval, co sice samo sebe neuživí, ale je z toho aspoň vidět myšlenka, kterou stojí za to zdokonalovat.
Víš, já mám takovej sebemrskačkskej postup, kdy si to, co mě napadne, nejdřív vždycky suprově vysním v těch nejlepších barvách (to je to tzv. dechberoucí) a pak to podrobím nelítostné kritice "proč ne", příp. ověřuju nenáročným, ale co nejpřesnějším pokusem (v rámci možností), který má vypovídací hodnotu. A když to zaskřípe, tak zkusím nějakou změnu, kterou opět ostřeluju ostrejma. Teprve až když nevím, tak jdu do nějaké stavby prototypu.
A jak tě tak poslouchám, tak už máš asi tohle všechno za sebou. Tak si myslím, že více názorů a více očí by mohly bejt věci na prospěch.
Však se na to vyspi a uvidíš. Člověk nemá vždycky chuť vykládat karty na stůl - tomu rozumím. Ale třeba tam máš postupku a nevidíš ji
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Zdraví
Magneto
-
- Zasloužilý člen
buky píše:martine, "os" setrvačníku je dlouhá přes metr a je uložena na čtrnácti ložiskách. Tření je ten nejmenší problém a vyvážení taky, vždyť to má zanedbatelnou obvodovou rychlost. Samozrejme, že samotnej setrvačník se nechová jako kyvadlo.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
...a to proto, že osobně docházím z závěrům, že MM je třeba zkoušet dělat co nejmenší...právě kvůli všem ztrátám ...tření aerodynamika, vyvážení atd... tak zatím ahoj