Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Vstřikování Vody
Moderátor: rival
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
To skunk
Máš bod, protože děláš a píšeš o tom.
Podle mých zkušeností lze u dvoutaktu znatelně a přitom i jednoduše zvýšit výkon pomocí suchého spořiče, konkrétně doporučuji variantu UF2, pokud se Ti ji povede nějak šikovně před karburátor zabudovat. Provozuji to na Trabantu, kde je na to přímo ideálně připravený prostor - mrkni se na
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=180
Zdravím - poota
Podle mých zkušeností lze u dvoutaktu znatelně a přitom i jednoduše zvýšit výkon pomocí suchého spořiče, konkrétně doporučuji variantu UF2, pokud se Ti ji povede nějak šikovně před karburátor zabudovat. Provozuji to na Trabantu, kde je na to přímo ideálně připravený prostor - mrkni se na
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=180
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Ilem
Omezovací (a frekvenčně závyslí kond. !) si můžou dovolit u napájení 230V. Na kondenzátoru ti spadne nějaké napětí a z těch 6V ti moc nezbyde na primár trafa.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ilem
Tady nejde o omezování, ale o uříznutí stejnosměrné složky. Záleží na tom, jaký má ta plazma odběr. Ještě jsem to nikde nečetl, a nebo jsem to zapoměl. Je to jednoduché, za zkoušku by to stálo. Možná se bude muset volit trafo třeba 4V/230 ale je to pořád jednodušší, a levnějš než DC měnič.lajos píše:Omezovací (a frekvenčně závyslí kond. !) si můžou dovolit u napájení 230V. Na kondenzátoru ti spadne nějaké napětí a z těch 6V ti moc nezbyde na primár trafa.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
výkon
Min stálí výkon měniče by mělo být 300W, nevím jestli pro jednoválec, myslím že na to nějak by mohlo fungovat i čtyřválec. Tak že na jednoválec by mohlo stačit míň.
Ten kond. pokud je v sérii, je jedno jestli omezuje nebo odděluje-ten výkon musí přenést, jinak místo oddělování začne omezovat. Je pravda že kapacitu bipolárních kond. na tak nízké napětí by nemělo být tak velký problém nasyslit, dávají je do pásmových propustí reprobeden(dexon atd), bývají na 100V, jen jsou také trochu mastnější.
Ten kond. pokud je v sérii, je jedno jestli omezuje nebo odděluje-ten výkon musí přenést, jinak místo oddělování začne omezovat. Je pravda že kapacitu bipolárních kond. na tak nízké napětí by nemělo být tak velký problém nasyslit, dávají je do pásmových propustí reprobeden(dexon atd), bývají na 100V, jen jsou také trochu mastnější.
1) výsledek pokusu: musí se udělat měnič 6/230V.
2) proč mi to zapojení připomíná elektronku ? pokud tu někomu funguje imploze v motoru, mohl by zkusit tohle zapojení do toho přidat a vyzkoušet elektronkový jev v motoru.
3) napadá mě další jednoduchá úprava. Když použiji zapalování z jawy 350 ( je záměnné, má dvě kladívka), můžu teda mít normální jiskru před horní úvratí a druhou nad dolní úvratí. Velkým odtrhem se to nastaví, aby zapálila až po zavření sacího kanálu. Copak to udělá se směsí? K zapálení nedojde, ale třeba vyrobit trochu ozónu nebo aspoň předehřátí směsi.
2) proč mi to zapojení připomíná elektronku ? pokud tu někomu funguje imploze v motoru, mohl by zkusit tohle zapojení do toho přidat a vyzkoušet elektronkový jev v motoru.
3) napadá mě další jednoduchá úprava. Když použiji zapalování z jawy 350 ( je záměnné, má dvě kladívka), můžu teda mít normální jiskru před horní úvratí a druhou nad dolní úvratí. Velkým odtrhem se to nastaví, aby zapálila až po zavření sacího kanálu. Copak to udělá se směsí? K zapálení nedojde, ale třeba vyrobit trochu ozónu nebo aspoň předehřátí směsi.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Chvilku jsem gůgloval ale to jsou samé hračky tak do 50W. Tohle bude chtít asi něco, čeho je základem spínaný zdroj. Když sem něco hodíš, můžu na to juknout, jestli by se to dalo jednoduše modifikovat na 6V (pokud to ovšem poznám).skunk píše:to nevim, zkusim nějaký schéma najít
Asi by ti poradili v elektrobastlírně http://www.elektroworld.info/ je tam jedna šikovná holka Andrea Ronešová, která je ve spínaných zdrojích jak ryba ve vodě.
Naposledy upravil(a) Ilem dne úte 25 srp 2009 15:31, celkem upraveno 1 x.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
To by teoreticky šlo, ale budeš mustet dát výkonnější tranzistor. Poteče jím cca 50A. Myslím, že ta KD 601 by to dlouho nevydržela. Má max proud 10A. A samozřejmě přepočítat trafo na 6Vskunk píše:nejjednodušší jsem našel tohle
Naposledy upravil(a) Ilem dne úte 25 srp 2009 15:56, celkem upraveno 1 x.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Co tam strčit místo toho IGBT? Kluci s tím dělají Tesláky, používaj je mám takovej dojem že místo jiskřiště a prej vydržej, s Edgarem máme dva co zvládaj 200 W cena za jeden teda 150 Kč...Ilem píše:...budeš mustet dát výkonnější tranzistor.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.