Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Nabíječka Aladin
Moderátor: rival
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Nabíječka
Hihi tak už jsem to vyřešil. Docílil jsem několika vymlácených autobaterek bez sebemenšího efektu, takže vyřešeno zahozením desky do velké krabice Radši jsem si postavil Intalek nabíječku, ta je spolehlivá, zatím nejlepší zařízení co znám. Nehledě na to že trvale dodává desítky ampér při nominálním napětí 18V což je uplně ideální pro nabíjení. Aladin mně zklamal.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Předmět: Nabíječka
Kdo uteče, ten vyhraje, Milane? Taky řešení.
To: smolař
Takhle raději ne. Měl byste se seznámit s krédem této skupiny. To, co tady předvádíte je kulišárna. Buď máte co říct a chcete být konkrétní, anebo raději mlčte.
"Bože, co je pro Tebe tisíc let?"
"Chvilička, synu, jen chvilička."
"A Bože, co je pro Tebe milión?"
"Jen drobný penízek synáčku."
"Dej mi tedy Bože milión."
"Žádný problém, počkej chviličku, hned to bude."
To: smolař
Takhle raději ne. Měl byste se seznámit s krédem této skupiny. To, co tady předvádíte je kulišárna. Buď máte co říct a chcete být konkrétní, anebo raději mlčte.
"Bože, co je pro Tebe tisíc let?"
"Chvilička, synu, jen chvilička."
"A Bože, co je pro Tebe milión?"
"Jen drobný penízek synáčku."
"Dej mi tedy Bože milión."
"Žádný problém, počkej chviličku, hned to bude."
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Re: Obrazovka
Ahoj Gewo chci se tě zeptat jestlli by se dala použít starší obrazovka jako náhražka vn kondenzátoru .Náboj udrží na dlouhou dobu,podle mě pokud ji přižhavím a na katodu budu přivádět pulsy tak by to mělo být reálné . Myslíš je je to blbost ?
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Uff... tos mne dostal. Netuším, kdysi jsem cosi letmo zaslechl, ale vůbec nevím jestli to někdo zkoušel. Zkus to, no... A dej vědět jak to dopadlo.Karel píše:Ahoj Gewo chci se tě zeptat jestlli by se dala použít starší obrazovka jako náhražka vn kondenzátoru .Náboj udrží na dlouhou dobu,podle mě pokud ji přižhavím a na katodu budu přivádět pulsy tak by to mělo být reálné . Myslíš je je to blbost ?
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... zajímací myšlenka, dej vědět jak to dopadlo ... každopádně párkrát jsem už použil TV přijímač jakožto "nouzový" zdroj vysokého napětí ... stačí si zepředu na obrazovku "připlácnout" arch alobalu ... OFF -> ON ... a je to ... ... A.Karel píše:Ahoj Gewo chci se tě zeptat jestlli by se dala použít starší obrazovka jako náhražka vn kondenzátoru .Náboj udrží na dlouhou dobu,podle mě pokud ji přižhavím a na katodu budu přivádět pulsy tak by to mělo být reálné . Myslíš je je to blbost ?
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- KEXIK
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Rady
Caffte vsetci po dlhej uvahe som sa rozhodol postavit Aladin nabijacku. Bol by som velmi vdacny keby ste mi poradili co a ako spravit alebo comu sa vyhnut pri stavbe.
Ak to ma dakdo doma postavene prosim moze poslat aj foto mne na mail alebo nach to da sem´.
Dakujem moc KEXIK.
Ak to ma dakdo doma postavene prosim moze poslat aj foto mne na mail alebo nach to da sem´.
Dakujem moc KEXIK.
VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
Jako VN kondezátor použít lze, ovšem v nenažhaveném stavu. Jednu elektrodu tvoří vnitřní pokov baňky sbírající sekundární elektrony ze stínítka, je vyveden do dutinky, kam bývá normálně připojen VN kabel. Druhou elektrodu tvoří akvadak - vnější grafitový povlak. Dielektrikum tvoří cca 1.5 cm poměrně kvalitního skla.Karel píše:Ahoj Gewo chci se tě zeptat jestlli by se dala použít starší obrazovka jako náhražka vn kondenzátoru .Náboj udrží na dlouhou dobu,podle mě pokud ji přižhavím a na katodu budu přivádět pulsy tak by to mělo být reálné . Myslíš je je to blbost ?
Kondenzátor je to docela kvalitní, v případě suchého ovzduší lze dostat ránu i týden po vypnutí. Kapacita je asi 1500pF u 53cm.
Mimochodem, obrazovky trpí docela slušnou regenerací náboje, když ho krátce vybijete, za pár minut se tam objeví znovu. Otázka je, jestli by se tento jev nedal nějak využít.
Po nažhavení se bude chovat jako dioda s katodou na vývodu katody, a s anodou na VN vývodu, ovšem dost mizerná dioda, max proud je kolem 150 uA u ČB a 850 uA u barevné (všechny 3 systémy dohromady)
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabíječka
Zdar. Můžete sem prosim dát i schema na tu Vaši funkční Intalek nabíječku? Je to něco co funguje na podobnymElabsVracov píše:Hihi tak už jsem to vyřešil. Docílil jsem několika vymlácených autobaterek bez sebemenšího efektu, takže vyřešeno zahozením desky do velké krabice Radši jsem si postavil Intalek nabíječku, ta je spolehlivá, zatím nejlepší zařízení co znám. Nehledě na to že trvale dodává desítky ampér při nominálním napětí 18V což je uplně ideální pro nabíjení. Aladin mně zklamal.
magnetickym principu jako MEG a pod. popisovaný na http://www.intalek.com/Papers/Handout3.pdf ?
...na Aladinovi mi vadí že nenabíjí dost rychle a podle popisu nejde použít na olověný autobaterky..
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Co se týče obrazovky, mám stejný názor, jako omikron.
Pro ty, komu by pripadalo svícení zárivek bez privodních drátu záhadné dodávám,
že je to často součást pokusu mnohých radioamatéru, kterí udelaljí na výstupu svého vysílače VF výkon nekolik desítek wattu. Dlouhé zárivky známé z dob za sociku svítily volne v prostoru dílny, nemusely mít pripojený ani jeden drát, nebo pokud ji nekdo držel jenom v ruce.
Stačí treba 30-50 W na 3.5 MHz a dejí se veci. Pozor na radiokomunikace, nemá se to prý.
že je to často součást pokusu mnohých radioamatéru, kterí udelaljí na výstupu svého vysílače VF výkon nekolik desítek wattu. Dlouhé zárivky známé z dob za sociku svítily volne v prostoru dílny, nemusely mít pripojený ani jeden drát, nebo pokud ji nekdo držel jenom v ruce.
Stačí treba 30-50 W na 3.5 MHz a dejí se veci. Pozor na radiokomunikace, nemá se to prý.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Aladin
Už dlhšiu dobu mi nedá spávať jedna myšlienka,
veď predsa máme všetci aj v domácich podmienkach vyskúšaný diódový prak. V Gewowom fóre nejaký pán spomínal, že mu to pekne bliká. Tu všetci skončili. Čo tak urobiť ďalší krok a tú voľnú energiu, hoci je jej tam málo, zapriahnuť?Zdá sa mi, že návod dal aj Naudin, aj gewo, ak bude treba tak to
v Naudinovi vyhrabem.
Zariadenie rozsvieti každých šesť sekúnd pripojenú žiarovčičku, nedalo by sa to nejako konvertovať na nabíjanie autobatérie?
Sú tam vysoké napätia, ale možno by to nejakou elektronikou šlo spraviť.
majte sa
sano
veď predsa máme všetci aj v domácich podmienkach vyskúšaný diódový prak. V Gewowom fóre nejaký pán spomínal, že mu to pekne bliká. Tu všetci skončili. Čo tak urobiť ďalší krok a tú voľnú energiu, hoci je jej tam málo, zapriahnuť?Zdá sa mi, že návod dal aj Naudin, aj gewo, ak bude treba tak to
v Naudinovi vyhrabem.
Zariadenie rozsvieti každých šesť sekúnd pripojenú žiarovčičku, nedalo by sa to nejako konvertovať na nabíjanie autobatérie?
Sú tam vysoké napätia, ale možno by to nejakou elektronikou šlo spraviť.
majte sa
sano
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Stejně se chová doutnavková zkoušečka, kterou elektikáři testují, kde je fáze ve VN kobce televize. Svítí úplně sama bez dotýkání do obvodu.Akord píše:Co se týče obrazovky, mám stejný názor, jako omikron.
Jako kluci jsme zářivky rozsvěceli statickým nábojem ze svetru z uměliny.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
omikron
zásadně si se měl dotýkat(fáze), zářivka a doutnavka se dá rizsvítit každým prdem, nic to neznamená.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Učení hrou
Chlapci,zkuste toto zapojení a laborujte!
Vinutí VN může být původní z TV trafa.Při měření na prázdno Vám ukáže voltmetr malé napětí,ale při zatížení nějakým odporovým spotřebičem(třeba žárovka)napětí pěkně vzroste.
Vinutí VN může být původní z TV trafa.Při měření na prázdno Vám ukáže voltmetr malé napětí,ale při zatížení nějakým odporovým spotřebičem(třeba žárovka)napětí pěkně vzroste.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Iv dne pon 21 led 2008 18:51, celkem upraveno 1 x.
Re: Učení hrou
To vinutí, ke kterému je připojena anténa je původní VN cívka?Iv píše:Chlapci,zkuste toto zapojení a laborujte!