Teď jsi mě dostal s přirovnáním k hydraulické a mechanické soustavě.disketa1 píše:Aha, takze v mojom zapojeni dojde na sekundarnej cievke k indukcii a zacne sa zahrievat. Tak? Osobne som predpokladal, ze sa bude sekundarna cievka zahrievat minimalne. Aj ked stale mi to vrta hlavou, preco to tak nie je. Proste tazko chapem tomu, ze sa „primarna cievka“ jednoducho na sekundarnu cievku „nevykasle“. Ved si moze magneticky obvod uzavriet cez lavu vetvu. Ak by sme urobili analogiu tohto obvodu s obvodom mechanickym.: Primarna cievka by bola cerpadlo. Zelezne vetvy by boli vodovodne rury, a sekundarna cievka by bola neake pracovne zariadenie. Tak potom by rovnako vela vody tieklo lavym aj pravym potrubym? Netieklo by viac lavou vetvou, ked tam nie je pracovne zariadenie? Nicto budem nad tym rozmyslat a snad to niekedy pochopim preco je to tak.
Zkusím to a už se dopředu červenám, takže velmi zhruba.
Proto že je použito jádro E.
Primární cívku bych přirovnal k soustavě :motor,čerpadlo,čerpadlo na společné hřídeli.
Sekundární cívku ke škrtícímu ventilu který nejde úplně zavřít protože ani vodičem nemůže téct nekonečný proud.
Obvod má tedy dvě samostatné hydraulické větve ale přesto závislé na společném zdroji.
Děje budou dost podobné budeš li měnit směr toku,ventil bude budit protitlak a pohonný motor bude zatížený ať dáš mezi čerpadla třecí spojku nebo nedáš .Ta třecí spojka dělá tu nerovnováhu o které je myslím řeč.To asi tak je moje kacířská představa. Zahřívat se to bude slušně taky.