Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
CDS - Aktivace, Concentrace, Spekulace a Měření
Re: CDS - skúsenosti
u koloidneho striebra vraj hodnota nad 20ppm sa nedoporucuje lebo je to zbytocne
preco si myslite ze 100pm u mms by malo pomoct
aj ked ppm koloidneho a mms moze mat rozdielne ucinky
preco si myslite ze 100pm u mms by malo pomoct
aj ked ppm koloidneho a mms moze mat rozdielne ucinky
-
- Nový člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Netvrdím, že čím silnější CDS, tím lepší, ale podle mne bude pro vnější použití určitě potřebná o něco silnějsí koncentrace roztoku, než pro vnitřní užívání. Pro vnitřní užívání jsem potřebnou koncentraci převzal z instruktážního videa na YouTube, jehož autorem je Pavel Eiselt a uvádí zde přímo koncentraci 50ppm. Nemám proč mu nevěřit vzhledem k tomu, že je evidentně blízkým přítelem Jima Humbla.
Pro určení hodnoty 100ppm CDS určeného pro vyplachování ústní dutiny jsem vycházel z údajů uvedených v knize J. Humbla, kde samozřejmě není uvedena tato hodnota, ale počet doporučených kapek MMS (chloritanu sodného) a 10% (popř. 50%) kyseliny citronové. Jak jsem již psal cca o 10 příspěvků výše, namíchal jsem kapky podle knihy, nechal reagovat cca 30 vteřin (50% kyselina citr.), rozředil potřebným množstvím vody a poté změřil množství chlordioxidu. Ukázalo to právě těch cca 100 ppm.
Právě proto jsem se také přimlouval o to, aby sem dali někteří z těch zkušenějších nějaké poznatky, týkající se koncentrací a množství potřebného CDS např. při koupelích apod. Většina návodů a poznatků se totiž váže ve velké míře k použití MMS.
pozn.: Nedávno vyšla nová kniha od Jima Humbla a Leo Koehofa, která by se měla věnovat již oběma přípravkům (MMS i CDS). Bohužel ji nemám
Pro určení hodnoty 100ppm CDS určeného pro vyplachování ústní dutiny jsem vycházel z údajů uvedených v knize J. Humbla, kde samozřejmě není uvedena tato hodnota, ale počet doporučených kapek MMS (chloritanu sodného) a 10% (popř. 50%) kyseliny citronové. Jak jsem již psal cca o 10 příspěvků výše, namíchal jsem kapky podle knihy, nechal reagovat cca 30 vteřin (50% kyselina citr.), rozředil potřebným množstvím vody a poté změřil množství chlordioxidu. Ukázalo to právě těch cca 100 ppm.
Právě proto jsem se také přimlouval o to, aby sem dali někteří z těch zkušenějších nějaké poznatky, týkající se koncentrací a množství potřebného CDS např. při koupelích apod. Většina návodů a poznatků se totiž váže ve velké míře k použití MMS.
pozn.: Nedávno vyšla nová kniha od Jima Humbla a Leo Koehofa, která by se měla věnovat již oběma přípravkům (MMS i CDS). Bohužel ji nemám
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: CDS - SKÚSENOSTI
Nechápem prečo stoja tie papieriky 4-5 x viac ako do bazéna na meranie chlóru. Tým pádom bude viacerým ľuďom cenovo neprístupné CDS a naďalej budú používať klasické MMS.[/quote]
Papírky se mi podařilo rozstříhnout každý na 4 nudličky, takže se to měření zlevnilo. Ale po nějaké době už měřím jen namátkově - ne po každé. Do litru pramenité vody přidávám 6 ml koncentrátu CDS a vychází mi to i po 14-ti dnech na 50 ppm, no možná 40-45 ppm, to už neodhadnu.
Papírky se mi podařilo rozstříhnout každý na 4 nudličky, takže se to měření zlevnilo. Ale po nějaké době už měřím jen namátkově - ne po každé. Do litru pramenité vody přidávám 6 ml koncentrátu CDS a vychází mi to i po 14-ti dnech na 50 ppm, no možná 40-45 ppm, to už neodhadnu.
-
- Nový člen
- Dal: 1 poděkování
jak jsem tedy z vašich nereakcí nepřímo pochopil, nemá smysl bádat nad standardizováním postupu bez použití testovacích proužků a raději si je rovnou objednat. tyto:
http://www.czchem.cz/chemie/11-testovac ... ioxid.html
za 530,-, na Amazonu jsem našel proužky za výrazně nižší cenu: http://www.amazon.com/Strips-Chlorine-D ... 152&sr=1-1 - levnější jsem už nenašel, takže asi půjdu do nich...
Odkazy zkráceny 16.3.2012 SDK
http://www.czchem.cz/chemie/11-testovac ... ioxid.html
za 530,-, na Amazonu jsem našel proužky za výrazně nižší cenu: http://www.amazon.com/Strips-Chlorine-D ... 152&sr=1-1 - levnější jsem už nenašel, takže asi půjdu do nich...
Odkazy zkráceny 16.3.2012 SDK
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Picí kůra CDS
Když se na to podívám trochu z nadhledu a prakticky, tak bych měl za těch 14 dní (prevence!) vypít cca 14 litrů CDS roztoku naředěného na 50 ppm. K tomu potřebuji koncentrát CDS 500 ppm (nebo víc) v množství zhruba 0,7 litru. Ten vyrobím pomocí 0,01 litru aktivovaného MMS, vzduchovadla do akvaria, 1m hadiček, jedné lahvičky HDLP a 3 lahví od mléka - to vše bratru v ceně cca 200 Kč (počítáno jen poprvé). K výrobě i k ředění použiji cca 17 litrů vody nejlépe pramenité - cenu odhaduji na 10 Kč. K otestování 1 litru hotového roztoku CDS použiji 1/4 proužku za cca 3 Kč (včetně poštovného), tedy celkem 50 Kč. Vychází mi celá 14-ti denní kůra za 260 - s rezervou za 280 Kč. Přidám 100% za ztrátu času a 1 litr za jeden den mi tak vyjde na 40 Kč (po druhé už levněji) - jako dvě piva. Tohle se dá akceptovat i v době krize - nemyslíte? Je to počítané dost přes palec, ale chci tím jen ukázat, kolik by se dalo ušetřit a že to stojí za pokus
-
- Nový člen
to: kocour
Ahoj,
bohužel upozornění na Amazonu při pokusu o objednání do ČR: "We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order."
Škoda mohlo to být za lepší peníz
Ahoj,
bohužel upozornění na Amazonu při pokusu o objednání do ČR: "We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order."
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Jo, to je problém s Amazon a Ebay atp. Oni totiž nic neprodávaj, jenom prodej zprostředkovávají výrobcům a překupníkům. Je na výrobci, jestli pošle za hranice či nikoliv.
Ahoj Slávek.
Ahoj Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Nový člen
jo, to je škoda. bohužel zatím jsem nikde další možnost prodeje nenašel - s výjimkou dovozu z usa, kde při započítání poštovného a cla (pokud bych chtěl větší množství, aby se mi poštovné vyplatilo), vychází cena kolem pětistovky.JasonX píše:to: kocour
Ahoj,
nevadí, budu hledat dál.
při brouzdání na webu jsem natrefil na toto: http://www.euroclean.cz/dezinfekce-vody - co na to sukl? a jan tleskač? a vy?
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Množstevné objednanie prúžkov na test clordioxidu - SK
DOHODNITE SA A OBJEDNAJTE SI SPOLOČNE TESTOVACIE PRÚŽKY NA KYSLIČNÍK CHLORIČITÝ (chlordioxid).
Určite sa nájdu ochotní ľudia s chuťou pomôcť a objednať väčšie množstvo bez myšlienky zárobku.
Potom tá osoba spraví už len ten krok, že rozpošle poštou prúžky osobám s ktorými sa predom dohodol.
Prúžky stoja na slovensku okolo 22 eur. Takže sa ich neoplatí objednávať zo SR/CZ stránok.
Prikladám odkaz na stránku AMAZON, kde je jedna krabička prúžkov za 9,40 dolárov čo je 7,10 eur.
Pokiaľ si ich objednáte aspoň piati, tak by to malo vydať okolo 10-11 eur + poštovné ku vám zo SR od osoby, ktorá to množstevne objedná a potom rozpošle.
http://www.amazon.com/Strips-Chlorine-D ... 376&sr=8-1
Určite sa nájdu ochotní ľudia s chuťou pomôcť a objednať väčšie množstvo bez myšlienky zárobku.
Potom tá osoba spraví už len ten krok, že rozpošle poštou prúžky osobám s ktorými sa predom dohodol.
Prúžky stoja na slovensku okolo 22 eur. Takže sa ich neoplatí objednávať zo SR/CZ stránok.
Prikladám odkaz na stránku AMAZON, kde je jedna krabička prúžkov za 9,40 dolárov čo je 7,10 eur.
Pokiaľ si ich objednáte aspoň piati, tak by to malo vydať okolo 10-11 eur + poštovné ku vám zo SR od osoby, ktorá to množstevne objedná a potom rozpošle.
http://www.amazon.com/Strips-Chlorine-D ... 376&sr=8-1
-
- Nový člen
Chci se zeptat,jestli máte někdo skušenosti s ředěním CDS. Míchal jsem si CDS na 30 kapek MMS1 v litru což mi ukazovalo koncentraci 50 ppm. Teď si míchám na koncentraci lehce nad 50 ppm. Dnes jsem namíchal 50 kapek MMS 1(50 kapek chloritanu+50 kapek 50% kyseliny citronové) a nalil do 1l vody a ukázalo mi to 100 ppm. Zdá se mi to moc a bojím se v této koncentraci si namíchat CDS. Děkuji za odpověď. Zdravím Jirka
-
- Nový člen
- Dostal: 2 poděkování
U nás v OBI jsou testovací proužky na chlor v bazénech za 150 Kč myslím, že je tam 50 ks ale viděl jsem je tam asi před měsícem, tak nevím jestli mne paměť neklame, ale myslím, že to tak nějak bylo. A včera ve vesnické drogerii. 10ks za 22,-. Chlornan vápenatý v OBI 299,-/kg, ve vesnické drogerii 214,-/kg. Z toho soudím, že tyto věci koupíte všude, kde prodávají bazénovou chemii a nemusíte to objednávat tak draze z výše zmíněných stránek.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1783 poděkování
- Dostal: 634 poděkování
Napsala jsem tam a tady je odpověď :sisa píše:Ahoj, objevila jsem testovací proužky za necelých 12 USD a posílají do Čech, akorát nějak nemohu zjistit poštovné. Neznáte někdo : http://www.coleparmer.co.uk/Product/Tes ... Z-99532-34 ?
Thank you for your email.
Your enquiry has been sent to your local distributor; please see below for contact details. They will be in contact shortly or feel free to contact them directly if required.
Fiedler Scientific Instruments s.r.o.
Address: H. Malirove 1
Brno, 638 00
Czech Republic
Telephone: (+420) 541 222 795 or
E-mail: info@pristroje.cz
Web Site: http://www.pristroje.cz
Takže tam ve středu zavolám.
-
- Nový člen
V OBI jsem viděl nějaké proužky na testování vody v bazénu a myslím, že tam byla stupnice i na chlor, ale moc jsem to nezkoumal. Bylo jich tam padesát za asi 150 Kč. Ty by se použít nedaly?
Jestli pojedu teď někdy okolo, mrknu na to a dám vědět.
Jestli pojedu teď někdy okolo, mrknu na to a dám vědět.
-
- Nový člen
O stránku zpátky to tu už někdo hlásil a jak správně říkal qad , nejde o chlor, ale o ClO2, tedy kysličník chloričitý, neboli chlordioxid a to je velký rozdíl.
-
- Nový člen
No já mám pocit, že právě to bylo v knize J.H., že na testování použil papírky na měření chlóru a protože v MMS žádný volný chlór není, tak to měří chlordioxid, a tím pádem by se ty papírky měly lišit pouze označením stupnice. Nechcete to někdo vyzkoušet? Já mám 3 knihy J.H. a nemám čas to hledat a k výrobě CCD jsem se jěště nedostal, protože teď řeším zdravotní problém candida, žlučové kameny, paradentóza a posilování jater. Pročítám všechna možná vlákna o MMS, VMS, přímo o léčbě těchto nemocí apod. Zatím jsem začal s MMSII, zuby-MMSI a ostropestřcem. Studuji dále co přidat. Jakmile se zbavím únavy začnu testovat i CDS, ale zatím směřuji energii i peníze jinam.JasonX píše:O stránku zpátky to tu už někdo hlásil a jak správně říkal qad , nejde o chlor, ale o ClO2, tedy kysličník chloričitý, neboli chlordioxid a to je velký rozdíl.