Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Zmagnetovaný laser
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Video, mlýnek atd....
Není to tohle?
http://www.youtube.com/watch?v=-eqAQmTowsA nebo tohle?
http://www.youtube.com/watch?v=1mXyWtQJDyY
-
- Zasloužilý člen
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: Adamův mlýnek
Takže vlastně narážíš na to, že oblasti rotoru mimo lopatek jsou také odrazové a fotony odražené od lopatky letí i tam, kde se odrážejí a vytvářejí nežádoucí síly proti otáčení... je to fakt, nějak jsem to až moc zanedbal..Koumes píše:..důležitá je také konstrukce mlýnku - ta tvoje, díky tomu, že je splácaná z alobalu, má příliš mnoho odrazových ploch nejen na krajích rotoru, ale i uprostřed => výslednice sil vyjde vniveč..
..Navíc máš tam příliš mnoho osvětlení, sice rozptýleného, ale i tak ti částice naráží na pozohýbané zbytečné plochy, že si opět na nule..
Zkus upravit rotor tak, že pouze lopatky budou z kovu a napojeny na tenké drátky, tak lépe usměrníš energii.
Experiment samozřejmě probíhá ve tmě... snažím se tu vytvořit co největší temno, když to provádim...
To už bude časově náročnější, ale zní to dobře..!
Stejně bych chtěl nalézt nějaký technicky vyspělejší způsob měření energie fotonů.. jak jsem zmiňoval.. co takhle použít IR diodu (infra) ? Nejvhodnější by byl možná fototranzistor, ale nemám s ním žádné zkušenosti....
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: Video, mlýnek atd....
No vida, bez vakua to taky jde.tbest píše:Není to tohle?
Kéž by se ale povedlo najít ten záznam, kde se mlýnek roztočil rychleji při umístění příčného magnetického pole do dráhy fotonů....
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Další pokus...
Tak jsem dnes přistoupil k takové, řekněme, modernější metodě.
K měření energie fotonů jsem použil IR (infra) diodu.
(při nasvícení IR diody na ní můžeme naměřit napětí.. a já právě toto napětí měřil)
Můj laser vybudí na IR diodě (bez přítomnosti mag. pole) napětí 650 mV.
Experimenty jsou na přiložených fotografiích.
1. foto - tam není úplně nejvhodněji rozprostřené magnetické pole.. siločáry se stáčí k druhému pólu magnetu, takže tvar siločar není blízký přímkám a není to tedy nejvhodnější příčné mag. pole.
Výsledek měření: Žádné odchylky napětí vložením tohoto magnetu nenastaly (napětí měřeno s přesností na 1 mV), tudíš ani nebyla změněna energie fotonů.
2. foto - tady se snažím narovnat siločáry mag. pole do tvaru blízkého přímkám, tedy vytvořit vhodné příčné mag. pole...
Výsledek měření: Opět žádné odchylky napětí.
Z mého dnešního měření vyplývá, že magnetickým polem nelze zvyšovat energii fotonů, což tvrdí i oficiální fyzika, pokud je mi známo...
Existence toho videozáznamu, který nemůžeme najít, mi však dál vrtá hlavou...... co s tím......?
K měření energie fotonů jsem použil IR (infra) diodu.
(při nasvícení IR diody na ní můžeme naměřit napětí.. a já právě toto napětí měřil)
Můj laser vybudí na IR diodě (bez přítomnosti mag. pole) napětí 650 mV.
Experimenty jsou na přiložených fotografiích.
1. foto - tam není úplně nejvhodněji rozprostřené magnetické pole.. siločáry se stáčí k druhému pólu magnetu, takže tvar siločar není blízký přímkám a není to tedy nejvhodnější příčné mag. pole.
Výsledek měření: Žádné odchylky napětí vložením tohoto magnetu nenastaly (napětí měřeno s přesností na 1 mV), tudíš ani nebyla změněna energie fotonů.
2. foto - tady se snažím narovnat siločáry mag. pole do tvaru blízkého přímkám, tedy vytvořit vhodné příčné mag. pole...
Výsledek měření: Opět žádné odchylky napětí.
Z mého dnešního měření vyplývá, že magnetickým polem nelze zvyšovat energii fotonů, což tvrdí i oficiální fyzika, pokud je mi známo...
Existence toho videozáznamu, který nemůžeme najít, mi však dál vrtá hlavou...... co s tím......?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
dodatek + ov. mag. polí
malý dodatek k mému poslednímu příspěvku...:
Neberete v potaz hodnotu 0,648 V, kterou vidíte vyfotografovanou na fotografii... fotil jsem to, když už experiment neprobíhal, paprsek laseru byl už nějak odchýlen... není to zkrátka skutečná hodnota, věc se má tak, že:
Hodnota napětí na IR diodě zůstala pro vložení magnetického pole stálá, tedy těch 650 mV, energie fotonů tedy nebyla změněna.
Teď trošku zase odjinud...: Umí si někdo představit, jak vypadají výsledné siločáry po ovlivnění se mag. pole magnetu a mag. složky EM vlnění? Bude EM vlnění jinak polarizované (změní se úhel el. a mag. vlny z 90° na jinou hodnotu, nebo změny nastanou jiným způsobem...? Až bude trochu čas, chystám se na zobrazení, jak se tyto dvě mag. pole ovlivní..... dokáže mě někdo předhonit a už teď ví a vidí, jak to bude vypadat?
Neberete v potaz hodnotu 0,648 V, kterou vidíte vyfotografovanou na fotografii... fotil jsem to, když už experiment neprobíhal, paprsek laseru byl už nějak odchýlen... není to zkrátka skutečná hodnota, věc se má tak, že:
Hodnota napětí na IR diodě zůstala pro vložení magnetického pole stálá, tedy těch 650 mV, energie fotonů tedy nebyla změněna.
Teď trošku zase odjinud...: Umí si někdo představit, jak vypadají výsledné siločáry po ovlivnění se mag. pole magnetu a mag. složky EM vlnění? Bude EM vlnění jinak polarizované (změní se úhel el. a mag. vlny z 90° na jinou hodnotu, nebo změny nastanou jiným způsobem...? Až bude trochu čas, chystám se na zobrazení, jak se tyto dvě mag. pole ovlivní..... dokáže mě někdo předhonit a už teď ví a vidí, jak to bude vypadat?
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Další kousek do skládačky....
Dnes odpoledne jsem se bavil s jediním Velice vzdělaným člověkem v oblastech fyziky a výsledek naší diskuze byl takový, že:
Elektrické nebo magnetické pole ovlivňuje elektromagnetické vlnění pouze tak, že ho polarizuje. Dosáhne se zkrátka toho, že může být měněn úhel mezi rovinami elektrické a magnetické složky elektromagnetického vlnění. Běžně se dnes tohoto jevu využívá např. v displejích,... Přišel na to Michael Faraday.
Na našem postrádaném videu se tedy něco jako Crooksův mlýnek nemohlo roztočit rychleji pomocí interakce mag. pole magnetu s paprskem laseru.
Pokud to nebyl podvrh, muselo dojít k nějakému jinému ději....
Elektrické nebo magnetické pole ovlivňuje elektromagnetické vlnění pouze tak, že ho polarizuje. Dosáhne se zkrátka toho, že může být měněn úhel mezi rovinami elektrické a magnetické složky elektromagnetického vlnění. Běžně se dnes tohoto jevu využívá např. v displejích,... Přišel na to Michael Faraday.
Na našem postrádaném videu se tedy něco jako Crooksův mlýnek nemohlo roztočit rychleji pomocí interakce mag. pole magnetu s paprskem laseru.
Pokud to nebyl podvrh, muselo dojít k nějakému jinému ději....
- adam.benda
- Zasloužilý člen
jít na to elektrickým polem
Podle některých lidí elektrické pole vůbec fotony neovlivňuje.... ale vyzkoušet by se to mohlo, proč ne... jsem schopen tady vytvořit el. pole z napětí 30 kV... ale budu se na to muset podívat až časem, mívám teď málo času.... Pokud by se někomu chtělo, může to klidně zkusit vyzkoušet dřív, než se k tomu dostanu jápaja píše:a co použít místo magnetickýho pole eltrický jako je v kondenzátoru ?
tak nějak funguje rendgenka ,kde jsou elektrony urychlovány eletrickým polem ne ?
Obecně lze elektron urychlovat elektrickým polem, jak jsem psal výše v tradičně zeleně zbarveném textu, ale pokud se nepletu, v rentgence k urychlování nedochází.., myslím, že elektrony dopadají konst. rychlostí na olověnou destičku, jejíž atomy meziorbitalovými přesuny elektronů způsobují rentgenové záření.....
Navíc pozor na záměnu elektron / foton .. je to důrazně úplně něco jiného samozřejmě......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
jak moc jsi si tím jistý.....
Možná příliš silné výroky... Jak už jsem psal, pomocí polí lze paprsek polarizovat, což už dost podstatný vliv je.... Ale o zvyšování energie fotonu zatím fyzika i mé experimenty tvrdí, že to nejde... ..to však ale neznamená, že by se to mělo smést ze stolu,... to je to nejjednodušší, co můžeme udělat... a můžeme to udělat úplně se vším....galapetr píše:Určitě to musel bejt podvrh. Laserem řežou železo třeba centimetr silný, ale že by se dal ten paprsek zmagnetovat? To je nesmysl.
Možná je to vodeo, které hledáte
Možná je to tohle video. Sem to nešlo vložit, tak jsem to upnul na Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=WjO43tc91ug
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: Možná je to vodeo, které hledáte
PERFEKTNÍ, to bude ono!Origosch píše:Možná je to tohle video. Sem to nešlo vložit, tak jsem to upnul na Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=WjO43tc91ug
Máme dvě možnosti:
1) Prohlásit, že do toho účinkující fouká, aby se to jako točilo víc.
2) Brát to tak, že na tom skutečně něco bude a podívat se tomu víc na zoubek...
Upnout se na 1. možnost, je pánové srabáctví!!
Origosch, dostal bys ke mě nějak to video..? Dát ho někam, abych si ho mohl stáhnout?
Stejně je neuvěřitelné, jak se mu to točí... já tu dělal co mohl a ani se mi to nehlo.. ale je fakt.. že on má mnohem větší rameno od osy a já měl i blbě odrazy........
Během několika dnů budu mít hotový poměrně dost výkonný elektromagnet... nebo bych alespoň chtěl, aby byl hodně výkonný, uvidíme, jak mi to dopadne..... na tohle by se mohl perfektně hodit..
- hapalainen
- Starší člen