Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

nejen schema

Příspěvek od martinq »

Jedno komplet řešení v angličtině, koukněte a písněte co vy na to, pravděpodobně to vychází z Archie Blue návrhu, který někomu funguje někomu ne, ty obrázky s cívkou v jejich patentech a jíných *.doc souborech chyběly.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

martinq

Příspěvek od lajos »

Ten návod je xogen,zp10,auto na vodu II dohromady, s tím operákem (noha č.5) na plyn mi to nikdy nefungovalo správně, ten výstupní fetový přizpůsobovač (TC4420) je tam k ničemu, a někde jsem viděl toto schema zjednodušené po skušenostech. Myslím že tady chtějí moc věcí od jedné 555 najednou. Patent archie blue se liší od ostatních v provedení vyvíječe, má tam patrově koncentrické kruhové desky s dirkama.
Pokud myslíš cívku na 15-20Hz- ten je v patentu xogenu komplet stejně.
Dodatečně přidávám tězce nalezené zkušenosti a úpravy s tímto zapojením.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

vonLichtverden
Stálý člen

Příspěvek od vonLichtverden »

Nemůže mě někdo poradit s rezonanční frekvencí vody. Někde je něco kolem 950KHz, někde 2,45GHz, nebo 2,54GHz.
Co je, do Peruna, správně?

lajos
Zasloužilý člen

2,5GHz

Příspěvek od lajos »

Co jsem slišel-voda nejvíc pohlcuje frekvenci v gigahertzovém pásmu a tím zeslabuje třeba satelitní vysílání. Když prší nebo je zamračeno tak satelitní signál je zeslaben ale vlastní rezonanční frekvence to bude možná širší otázka krátce ale výstižně tady :http://www.zive.cz/h/Uzivatel/F.asp?Rep ... 1&CAI=2114

Nobody

rezonancia vody

Příspěvek od Nobody »

Nazdar panovia,
konecne rozumna rec.Myslim ze najprv by sa mali
vyjadrit kompetentny,ktori o tom vsetko vedia.
Na nete je skutocne vela veci a nie vsetky funguju.
Voda sa da rozlozit sposobom efektivnym alebo menej efektivnym
ale perpetum mobile z nej nebude.
K mojim prispevkom: do prace chodim a to do renomovanej
vedeckej institucii ako pracovnik s prislusnym vysokoskolskym
a tiez vedeckym vzdelanim.Nie som chemik teda odbornik na vodu.
O elektrolyze je to nieco ine ,ale nechcem poucovat.
Jeden clovek nemoze byt odbornik na vsetko.Skoda ze nikto nezareagoval na"molekulove sito".Tu frekvenciu vody preberiem s kolegami chemikmi, osobne si myslim(mozno sa mylim) ze ste pri rezonancnej frekvencii vodika vo vakuu.

SUMEC

Pro Nobody, Molekulové síto

Příspěvek od SUMEC »

MCM-22 - molekulové síto se dvěma systémy pórů
Ivan Boháček
Publikováno: Vesmír 73, 534, 1994/9
Molekulová síta (zeolity) jsou krystalické mikroporézní materiály, v nichž tetrahedrální atomy jsou v prostoru vzájemně propojeny atomy kyslíku. Struktura jejich porů je činí užitečnými např. v petrochemii, v katalýze a v různých separačních procesech. Elektronová mikroskopie s velmi vysokým rozlišením a difrakční data ze synchrotronového záření odhalila, že tato síta mají dva systémy pórů různé velikosti.

vonLichtverden
Stálý člen

Příspěvek od vonLichtverden »

No. O rezonanční frekvenci je na onom odkazu sice něco rěčeno, ale jak tak koukám, tak mě to asi moc nepomůže. Možná mám špatné info, ale ani jeden systém rokladu vody(včetně Meyera) nepracuje v řádu GHz.
Musí přece existovat nějaký soubor vlastností, které určují frekvenci rozkladu vody.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Rezonančný rozklad

Příspěvek od sano »

Uvažoval som nad tým, ale domnievam sa, že rezonančný rozklad funguje na viacerých frekvenciách preto, lebo na nich dochádza ku harmonickému kmitaniu, ktoré nie je teoretické, ideálne, ale na rozklad vody stačí. To by ale znamenalo, že každý aparát v závislosti na romeroch nádoby , ale aj elektród potrebuje rezonanciu šitú na mieru daného systému. To odpovedá aj Milanovým poznatkom, ktoré podáva vo svojom návode.
sano
P.s. nie som odborník na rezonanciu vody, len sa snažím trochu rozmýšľať. Ak má niekto lepší poznatok tu s ním.

Nobody

Příspěvek od Nobody »

Nazdar panovia,
SUMEC vdaka za reakciu,mal som v umysle nieco ine:
V minulosti som riesil, ulohu jednalo sa o specialny druh elektrolyzy
za pouzitia diafragmy(molekuloveho sita) medzi elektrodami.Ako diafragma sa pouzivaju viacere latky,nielen zeolit.Jedna sa o to ze vhodne molekulove sito Ti prepusti iony urcitej velkosti a ine nie.Taktiez
sluzi na separaciu vznikajucich plynov.
SANO o rezonancnych obvodoch ako takych uvazujes velmi spravne.Vecer sa na to pozriem a napisem viac.Dnes som sa nedostal na
rec s kolegami chemikmi ohladom rezonancnej frekvencie vody.
Osobne si vsak myslim ze ta frekvencia pre rozklad vody nebude v oblasti GHz.
P.S. vytlacil som si tych 142 stran Meyerovych popisov.V jednom obrazku
tam naznacuje na molekulach vody najprv ich natocenie do jedneho smeru (podobne ako v klasickej medicinskej marnetickej rezonancii) a nasledne rozthnutie vazieb medti vodikom a kyslikom.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

zase od začátku

Příspěvek od jeff »

V minulém století v roce 1998 se mi poprvé dostal do rukou soubor Meyerových patentů o rezonančním rozkladu vody. Podobné materiály se začaly objevovat ve větší míře na netu až v posledních letech, nějak co Bush vletěl do Iraku.
První problém je voda. Meyer všude uvádí obyčejnou tvrdou vodu, v jedné aplikaci dokonce píše, že se dá použít i mořská voda, jen je prý potřeba často čistit vyvíječ. Na tomto fóru se používá voda destilovaná, což by bylo logické, kdyby se dala někde sehnat. Svod mezi deskami vyvíječe v řádech stovek kOhm, nebo jednotek MOhm je zcela utopistický a to jsem vyzkoušel 12 druhů běžně prodávané destilované vody od různých výrobců. Jsou zde cca 15% odchylky, ale odpor se pohybuje v řádech desítek kOhm. Nezkoušel jsem vodu naředit lihem, nebo pálenkou, třeba by tak vznikla supervoda, která by tyto vlastnosti měla.
Další věc je vlastní vyvíječ. Aby vznikl rezonanční obvod, musí se chovat jako kondenzátor. Ale chová se tak? Nechová! Zapojil jsem místo vyvíječe normální kondenzátor přemostěný odporem přibližné hodnoty, jako vyvíječ a obvod se choval tak, jak má jen neměl takovou selektivitu.
Tak vlastně jak? Kde končí dezinformace a začínají informace solidní? Přece jde o takovou maličkost, jak to Meyer má namalované na tom obrázku s molekulama vody po 1, 2, ...5 proudovém nárazu, se zruší kovalentní vazba mezi atomy vodíku a kyslíku a je to!
Jaký by ten svět byl svět nádherně jednoduchý, nebýt té vody. A voda pořád stoupá, už je vylitá z koryta a zaplavuje vše okolo.
Tak napište pánové někdo něco rozumného, ať se dá nějakým směrem pokračovat!

Jeff

aladin
Nový člen

rezonance

Příspěvek od aladin »

Sano má pravdu vše je relativní velikost elektrod reaktoru určuje kap.
Vzdálenost elektrod určuje velikost U
Tvar velikost elektrod a náddoby ovlivňuje frekvenci
Samozřejmě i náplň reaktoru ovlivňuje vše.
Rezonanci změříš generátorem a osciloskopem.
Je to popsáno v Mišel projektu najdete to v odkazech co kde ve světě

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

zase ta rezonance

Příspěvek od jeff »

Aladine, děkuji za odpověď. Způsob, který píšeš je samozřejmý a všeobecně používaný, dostatečně transparentní a já nevím co ještě. Popisoval jsem svoji situaci, že když projdu celé pásmo svého generátoru, od 10Hz do10MHz, s vyvíječem prostě rezonance nedosáhnu, protože se nechová jako kondenzátor. Když jej nahradím normálním kondenzátorem, který má kapacitu jakou by měl podle výpočtu mít vyvíječ a paralelně k němu připojím odpor, jaký má vyvíječ, rezonance normálně dosáhnu bez problémů, jen má horší selektivitu.
Voda zase o kousek stoupla, zatím se k nám nedostane.

Jeff

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Pre Jeffa

Příspěvek od sano »

Nie som odfborník v elektronike, ale napadlo ma v súvislosti s tými molekulovými sitami, že

1. čo keď sa dá odpor zvýšiť s použitím vhodnej prepážky medzi elektródami?
2.Všetci si myslíme, že je potrebné použiť čo najväčše elektródy. Nakoľko som rozumel Milanovým poznámkam ku efektívnej elektrolýze ešte z fóra http://www.poradte.cz, Milan začínal s oblúkom vo vode ( podľa Naudina alebo MW magazínu). Voda mu vrela. Potom to vylepšil 5% roztokom KOH, klesol mu podstatne odber prúdu a potom to začal modulovať nejakými frekvenciami.( Sú uvedené na "poradte". Len sa pohrabte v starších záznamoch, lebo odpovedal na staršie otázky a počítač mu to umiestnil do starších mesiacov.)
Mal dostať ešte menší odber prúdu.
Oblúk je dostatočný na efektívnu elektrolýzu. Má len jednu chybu, že elektródy vydržia asi 30 min.
V tomto prípade (oblúk) sú elektródy s minimálnou účinnou plochou.Stačí len hrot elektódy. Čo tak použiť napr. na ZP 10 elektródy s plochou 1 cm2. Podľa mňa sa na menšej ploche ľahšie dosiahne rezonancia, ako na väčších elektródach. A ak ju už máte, potom sa dá podnikať ďalej.
Podľa mňa tu ide o 3 samostatné postupy.
I. Jeden je Meierov s nečistou vodou (vodovodná, rôzne roztoky), ten vyžaduje napr. ZP 10. Potom je tu
II. Milanov postup, ktorý pokiaľ tomu rozumiem je originálny a vyžaduje iné zariadenia než a la Meier. Žiaľ chýba tu nezávislá kontrola, overenie Milanovho postupu. (Nežiadam ju od Milana, lebo uznávam jeho právo predať svoju myšlienku.)
III. je oblúk pod vodou. Viď vyššie.
Podľa mňa tu máme už efektívny spôsob elektrolýzy, oblúk roztok KOH. Nedá sa síce použiť v aute, zatiaľ, ale na vykurovanie a pohon el. generátoru by stačil. Získaná energia je väčšia ako náklady na elektrolýzu.
Každý postup má svoje klady a nedostatky. Posúdenie nechám na lepších odborníkov ako som ja. :)

lajos
Zasloužilý člen

voda

Příspěvek od lajos »

Píšu z kavárny ze slovenska, není čas vše prokousat. S tou vodou je ale skutečně tak že ten vyvíječ (kondenzátor ), nepťinutím aby fungoval jako kondenzátor ani při měření ani při vyvíjení. Žere mně ta slovenská klávesnice, není tady ě,ř závorky jinak, příště vám píšu maďarsky.Zítra se na vás zase juknu při pivu, moderátor vám zapomňel poděkovat že jste tam vrazili dvojku a ani jste moc neodběhly od tématu.

aladin
Nový člen

rezonance

Příspěvek od aladin »

Pokud pouštíš do reaktoru jen signál z generátoru tak to nepůjde,
přidej trochu výkonu ,já přes optiku spínám fet,ten napájím DC
Zapojení je jako tuvok bez diody - signál sinus a jeden konec uzemni
třeba na kolík v zásuvce,ale pozor na zdroj já jsem ho už 2x oddělal
ty frekvence ho namáhají a nefungují žádné ochrany a hodně vzrůstá U
i na násobek dodávaného U.Pozor na C spolaritou rádi bez varování odejdou.
Pokud to provedete napište výsledek.Přeji ůspěch.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“