... dovolím připomenout, že podobné (zda vibrace ano či nikoliv) už zde bylo před časem projednáváno ... ... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=110972#p110972 ...adam.benda píše:A sice velmi tuze upevnit zařízení tak, aby vibrace byly co nejvíce potlačeny. Takže to chce velmi pevně uchytit k zemi, ke stěně, k velmi těžkému závaží, nebo kamkoliv jinam, kde to zkrátka omezí to poskakování.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Nevyvážený setrvačník
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: Magnetické Motory
... a nebude tou hlavní silou (i) magnetismus ?? ... ... už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, že ono lidstvem pojmenované "magnetismus" a "gravitace" defacto stejné jest ... jenom to prvé je pro věci "ferro atd. magnetické" a to druhé pro to ostatní ... zkrátka, že obojí v podstatě funguje zcela stejně ... ...poota kdysíváva v http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=111044#p111044 píše:celá Sluneční soustava kolem nich drží pohromadě na základě gravitačních sil jejích těles.
... vždyť pokud by současně neexistovaly tyto dvě síly, soudržnost všech látek by se rozpadla na totální prvočinitele v jednu velkou "vesmírnou polívku" ... ... bez těchto sil by totiž "nedržely pohromadě" ani atomy ... ...... bez nich bychom pak snadno procházeli zdí (a zároveň i "zeď skrzeva nás" ... ) ...
... ... Anri ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...vesmírná polívka to byl asi ten začátek před velkým třeskem....no a ČAS se zbláznil a vznikla kombinací toho času a té polívky hmota....prostě se shlukla, sgravitovatala a rozprskla...přitom se lecos zmagnetovalo...tedy zmagnetovala každá částice....no a od té doby....pokud neumřeli žijí dodnes kčanri píše: ... vždyť pokud by současně neexistovaly tyto dvě síly, soudržnost všech látek by se rozpadla na totální prvočinitele v jednu velkou "vesmírnou polívku" ... ... bez těchto sil by totiž "nedržely pohromadě" ani atomy ... ...... bez nich bychom pak snadno procházeli zdí (a zároveň i "zeď skrzeva nás" ... ) ...
Edit: ... opravena citace ... A(&F) ...
... věřím, že se " TO " povede ......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: Nevyvážený setrvačník
Ahoj Anri. Troufnu si tipnout, že Martinovu magnetickému motoru (nebo jinému mag. motoru) vibrace vzniklé na setrvačníku spíš neprospějí, než prospějí. Je možný, že vylovíš nějaký extrabuřt (čistě v oblasti magnetických motorů), kde tomu bude naopak a já pak budu koukat jak puk. Ale všeobecně bych to spíš viděl na závadu...A(&F) píše:... dovolím připomenout, že podobné (zda vibrace ano či nikoliv) už zde bylo před časem projednáváno ... ... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=110972#p110972 ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdar Martine,
ano, i podle Wiki - klika je uložená klasicky a na ní je ještě jeden člen - až potud je to prostý nevývažek. Všechno další od toho členu dál je ale vůči setrvačníku v pohybu a tudíž je to proměnlivý nevývažek, na který je každé olůvko krátké. Zcela košér by to snad šlo vyvážit jedině v protilehlých párech, ale ani tím si nejsem jistý (kvůli průběhu, který nemusí být v každém okamžiku 1:1).
Pro Anriho:
Myslím si taky, že gravitace a magnetismus jsou jedno a totéž. Jen to zakládám na společném jmenovateli zvaném entropie (přirozená tendence zvyšování se chaosu). Úplně laicky: Sklouznout z nakloněné roviny na podlahu nebo otočit se z odpudivosti do přitažlivosti je v podstatě totéž - přechod z vyššího do nižšího stavu potenciální energie.
Z hlediska gravitace o tom už publikoval Prof. Verlinde, o magnetismu ovšem nic neříká. Psal jsem mu, ale odpověď žádná. Nicméně myšlenka tu je. Možná by pak nebylo nutné snažit se složitě naroubovat gravitaci na slabou, silnou a elektromagnetickou sílu, jak se pokoušel Einstein (tzv. Teorie všeho - resp. Einheitstheorie, pokud hovíš němčině), ale bylo by to už dávno vyřešené.
No, tolik na dobrou noc - já teď jdu dělat prachsprosté topinky s česnekem (suchý chleba na pánvi, čerstvé máslíčko a syrový česnek, sůl a samozřejmě vínečko - kdo nesmrdí s námi, smrdí proti nám )
Zdraví
Magneto
ano, i podle Wiki - klika je uložená klasicky a na ní je ještě jeden člen - až potud je to prostý nevývažek. Všechno další od toho členu dál je ale vůči setrvačníku v pohybu a tudíž je to proměnlivý nevývažek, na který je každé olůvko krátké. Zcela košér by to snad šlo vyvážit jedině v protilehlých párech, ale ani tím si nejsem jistý (kvůli průběhu, který nemusí být v každém okamžiku 1:1).
Pro Anriho:
Myslím si taky, že gravitace a magnetismus jsou jedno a totéž. Jen to zakládám na společném jmenovateli zvaném entropie (přirozená tendence zvyšování se chaosu). Úplně laicky: Sklouznout z nakloněné roviny na podlahu nebo otočit se z odpudivosti do přitažlivosti je v podstatě totéž - přechod z vyššího do nižšího stavu potenciální energie.
Z hlediska gravitace o tom už publikoval Prof. Verlinde, o magnetismu ovšem nic neříká. Psal jsem mu, ale odpověď žádná. Nicméně myšlenka tu je. Možná by pak nebylo nutné snažit se složitě naroubovat gravitaci na slabou, silnou a elektromagnetickou sílu, jak se pokoušel Einstein (tzv. Teorie všeho - resp. Einheitstheorie, pokud hovíš němčině), ale bylo by to už dávno vyřešené.
No, tolik na dobrou noc - já teď jdu dělat prachsprosté topinky s česnekem (suchý chleba na pánvi, čerstvé máslíčko a syrový česnek, sůl a samozřejmě vínečko - kdo nesmrdí s námi, smrdí proti nám )
Zdraví
Magneto
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Před třemi lety jsi na srazu u Jeffa v klubu řekl toto : " my jsme si mysleli, že magnetizmus a gravitace nejdou oddělit. Dnes máme zvlášť gravitační a magnetický motor. Gravitační ještě potřebuje elektřinu na ložiska, magnetický dává 15 kW samostatně. Průměrem nejde zvětšit výkon, délkou ano. Do tří let budeme mít komerční verzi. " Že to utekloA(&F) píše:... už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, že ono lidstvem pojmenované "magnetismus" a "gravitace" defacto stejné jest ...
Kdyby někomu haprovala memory, tak jakýsi belda se opíral do martin11a, jestli věří Anrimu a ten mu řekl, že jo, bo ho zná odmala. Martin11 ten rok propagoval 3D haračkoidní foťák a prodával chlupy z kartáčku na zuby s vibračním motorem. Anri dále přednášel Reincherbacha a šruchu. Jeho nevychované štěně se motalo kuchyní.
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
-
- Zasloužilý člen
Zdar Django,
já viděl Anriho jen jednou a to na posledním srazu. Můj dojem je, že je to silnej samorost, ale dobrej týpek. Prostě ho beru. Že někdo během pár let změní na nějakou věc názor, je přece normální. Věci se vyvíjí a jsou v pohybu.
Co ty na to?
Magneto
já viděl Anriho jen jednou a to na posledním srazu. Můj dojem je, že je to silnej samorost, ale dobrej týpek. Prostě ho beru. Že někdo během pár let změní na nějakou věc názor, je přece normální. Věci se vyvíjí a jsou v pohybu.
Co ty na to?
Magneto
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... mít komerční verzi přece ještě neznamená, že bude automaticky uvolněna do širokého tržního prostředí ... nebo snad ano ??? ... ... ...django1 píše:Průměrem nejde zvětšit výkon, délkou ano. Do tří let budeme mít komerční verzi. " Že to uteklo
... hele, vrtulníče, pokud hledáš někoho, komu tu hapruje paměť, tak potom směle sáhni do vlastních řad ... ... neb s tou citací výkonu jsi se nepatrně lehce sekl ...... jenom zhruba o tři řády nahoru ... ...... (ty voe, mít k dispozici 15kW z každýho segmentu, tak už dávno konkurujeme ČEZu ... )django1 píše:Kdyby někomu haprovala memory .....
... jinak to, že mě Martin11 zná od mala, to potvrzuji také ... já byl tehdá "jůnij těéchnik" prepubertálního věku ... no a Marťas byl v tej době ještě mladej hezkej chlap ... ..... kuwa, to už je ale let ... ...
... ... Anri ...
PeS: ... to že umím "zacházet volnou energií", jsem již několikrát v rámci fóra veřejně předvedl (viz např. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=53445#p53445 ), takže ipso apso nepotřebuji nikomu nic dokazovat, ani se "chlubit" vyššími verzemi ...... dyť vono už takhle je to ve skutečnosti dost o hu*u ... ...
... mmch, co bys očekával od několika měsíčního štěněte mezi takovou hromadou lidí ??? ... ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... mno, ... pokud zalovíš v "dřevní dobách" tohoto fóra, tak zjistíš, že s tou mojí včera vyslovenou domněnkou (že "gravitace a magnetismus stejné jest") si pohrávám již více jak 8 let ... ...... a to, že to "vrtulník" pochopil jinak, než jsem to před lety prezentoval na setkání, je jenom a pouze jeho věc ... ...Magneto píše:Že někdo během pár let změní na nějakou věc názor, je přece normální.
... jinak díky za podporu ... ... i za tu charakteristiku mé osoby ... ...
... .. Anri ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
... ale Martine ... ČAS, ten přece neexistuje !!! ... ...martin11 píše:....no a ČAS se zbláznil
... ... ... Anri ...
... tak se polepši, chlape ... ... sorry, víc polopaticky už to nejde ... ...
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
django1 píše: Kdyby někomu haprovala memory, tak jakýsi belda se opíral do martin11a, jestli věří Anrimu a ten mu řekl, že jo, bo ho zná odmala. Martin11 ten rok propagoval 3D haračkoidní foťák a prodával chlupy z kartáčku na zuby s vibračním motorem. Anri dále přednášel Reincherbacha a šruchu. Jeho nevychované štěně se motalo kuchyní.
...tady není sice boxovárna, ale patří to sem....hele django...právě lidé jako jsi ty by měli mít vstup na setkání zakázaný...A(&F) píše:... už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, že ono lidstvem pojmenované "magnetismus" a "gravitace" defacto stejné jest ...
Docel jsi mě tímto svým příspěvkem naštval. A to hodně. 3D fotoaprát vem čert, to je moje práce, ale ta hračka s vibračním motorkem je velmi zajímavá....ale to je teď už jedno....
sečteno podtrženo...na podzimním setkání, chci ukázat můj Mag.motor. Protože jsi napsal, to co jsi napsal, tak tímto ti vyslovuji zákaz se tohoto setkání zúčastnit, nebo lépe....až budu tu moji hračku ukazovat, tak tě z předváděčky vyloučím...a to mě nikdo nemůže zakázat....
A to z jediného důvodu...nebudu tady za několik roků číst, že jsem předváděl "kartáček na zuby"...Příště si rozmysli, co píšeš...některá slova mohou i bolet. Navíc ti vadí třeba i pes...
tak se zamysli co vlastně chceš... django, nemám tě rád m11
-
- Zasloužilý člen
Pánové,
jestli do téhle šarvátky můžu vhodit ručník... A trochu to převést na pozitivní vlnu...
Rád bych vám sdělil, že zakázková výroba mých prstenců se povedla a magnety už jsou na cestě.
Čeká mě teď velké vzrušení korunované buď úspěchem nebo zklamáním - tuhle fázi asi známe všichni.
Takže držte palce a já budu informovat.
Zdraví )
Magneto
jestli do téhle šarvátky můžu vhodit ručník... A trochu to převést na pozitivní vlnu...
Rád bych vám sdělil, že zakázková výroba mých prstenců se povedla a magnety už jsou na cestě.
Čeká mě teď velké vzrušení korunované buď úspěchem nebo zklamáním - tuhle fázi asi známe všichni.
Takže držte palce a já budu informovat.
Zdraví )
Magneto
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Podstata byla v něčem jiném
Před třemi lety jsi měl jasno, že magnetizmus a gravitace nesouvisí.
Dneska si pohráváš s myšlenkou, že to jedno jest.
Před třemi lety jsi měl jasno, že magnetizmus a gravitace nesouvisí.
Dneska si pohráváš s myšlenkou, že to jedno jest.
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Magnetismus a gravitace
Obávám se, že v tomhle vždycky půjde o úhel pohledu. Vždycky tu bude existovat dualita, kde z jedné poloviny to můžeme vnímat jako stejné a v druhé polovině jako zcela významově samostatné.django1 píše:... Před třemi lety jsi měl jasno, že magnetizmus a gravitace nesouvisí.
Dneska si pohráváš s myšlenkou, že to jedno jest. ...
"Stvořitel" nám dál onen úžasný dar, že každý z nás se na věci dívá trochu odjinud - každý vidí stejnou věc po svém. Proto narážíme na mnoho sporů, které jsou ve své podstatě zcela planné a "fiktivní". Vlastně pak vůbec o spor nejde, i když jednáme, jako kdyby to spor byl.
-
- Zasloužilý člen
Se zeptám, jak spolu souvisí magnetizmus a gravitace v magnetickém motoru???. pokud stavím magnetický motor, tak na principu magnetizmu a to tak, aby pracoval i ve stavu beztíže, tudíž bez gravitace.
Mohlo by se sice u MM najít řešení kdy pomocí magnetu využijeme gravitaci, či naopak, ale to bychom pak také mohli hledat cesty ke konstrukci MM i např. ve vztlakové síle / archimédův zákon/ a konečně i jinde
...pro Magneto....držím ti palce s toroidama, vydutépole vypadá moooc hezky....teď si dej velký pozor ať s nima nebřinkneš o sebe, ty magnety jsou opravdu křehké....všechny magnetobastlíře zdraví m11
Mohlo by se sice u MM najít řešení kdy pomocí magnetu využijeme gravitaci, či naopak, ale to bychom pak také mohli hledat cesty ke konstrukci MM i např. ve vztlakové síle / archimédův zákon/ a konečně i jinde
...pro Magneto....držím ti palce s toroidama, vydutépole vypadá moooc hezky....teď si dej velký pozor ať s nima nebřinkneš o sebe, ty magnety jsou opravdu křehké....všechny magnetobastlíře zdraví m11