Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno..,

Příspěvek od jarda ovčák »

Jasně, dával mi to jeden týpek od firmy , co dělá zabezpečení a ochranu... Kamerový systémy. Bylo to firma or ca nebo ka.... musím na to mrknout a dám to sem nějaký konkrétní. Teď bych blábolil. Jináč to má i kamarádův mercedes v rámci nočního vidění s radarem. Ukazuje mu to předměty na silnici a zvýraznění vykresluje nějakým promítačem holograficky do prostoru před přední sklo. Vlastně to je součástí inteligentního tempomatu s vlastním rozumem.... Takže to nejen zabrzdí, bez ohledu na majitele, ale to i tu překážku objede....Umí to i zaparkovat samo mezi auta.... no je to hrůůůůůza.
Jináč vyhledávací modul mi popisoval pilot, co lítal na migech. Hledalo to po obloze předměty... Byl to myslím 29, takže to nebude nic novýho.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od aNONym »

Slavek Krepelka píše:
aNONym píše: baťůžek s kamerou, akumulátory a CDMA + mobil GSM s hlasitým repro, to abys mohl pesu navigovat na dálku a mít i příposlech z místa.
No to je výborný.

Ufo nebo pesan nafilmuje cigána kradoucího ovci. A co?

Kdo to tady psal kromě Kutila? Dojdeš na gestapo a oni ti doporučí, aby ses dal s filmíkem vyfotit, nebo vycpat. Pokud ne, dojdeš k soudu a zjistíš, že kde nic není ani smrt nebere a že tě to akorát stálo dalších pár ovcí ve výlohách, zatímco cigán to měl hrazený na !státní! útraty. :shock: :roll:.
Slávo, myslím, že to celé rozhodně nechce Jarda pořizovat snad pro získání "důkazních materiálů", ale především jako "prodloužený voči". ;) Non

Pokud jsem to správně pochopil, jedná hlavně se mu o to, aby se mohl rychle podívat na místo narušení, cože to vlastně způsobilo. Jestli je příčinou zatoulaná vovečka, jelen v říji anebo hladová cykáda, popř. něco úplně jiného.

Vždyť on nehodlá odevzdávat tu "ulovenou zběř" do rukou spravedlnosti, jak již výše napsal. A jak ho znám, tak přestože je to dobrák od kosti (vždyť mouše by neublížil), ona propuštěná cykáda se na jeho pozemky už sama nikdy dobrovolně nevrátí. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
jarda ovčák
Zasloužilý člen

pomooooct...

Já zrekonstruoval další dvě místnosti a moja si vzpoměla, že chce jinde vypínače....Neexistuje pro lásku boží nějakej bezdrátovej vypínač, kterej by ovládal světlo a moja by si ho mohla přišpendlit za klobouk????
Já už nechci sekat a táhat dráty jako osel...

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: pomooooct...

Příspěvek od chiq »

jarda ovčák píše:Já zrekonstruoval další dvě místnosti a moja si vzpoměla, že chce jinde vypínače....Neexistuje pro lásku boží nějakej bezdrátovej vypínač, kterej by ovládal světlo a moja by si ho mohla přišpendlit za klobouk????
Já už nechci sekat a táhat dráty jako osel...
http://www.dhservis.cz/dalsi_1/stmivac_do.htm
http://www.enika.cz/download/pdf/phantom.pdf

Hellraiser17
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

muhehe

Příspěvek od Hellraiser17 »

Hele a což takhle použít něco na způsob optické brány - na pozemku, v metrové vejšce, dva metry před. Udělat je pomocí laserů, jako v émerickejch filmech a nabouchat jich tam třeba 10. Každý by sepnul svůj úsek, třeba 50m a nějakým signalizačním zařízením by ukázal, kde to přesně je, pak by stačilo jen vyrazit na místo, popř. poslat psa, zapnout el plot či zapnout obraz na kameře někde u plotu, možná rozsvítit nějaký velký halogény a pustit policejní sirénu... samozřejmě až po kontrole v kameře, jestli to nejni nějakej ptáček... Možná vycvičit psa na nějaký specifický pach a udělat nějaké pachové stopy kolem plotu, resp. za plotem. když pak pes začne reagovat na nějakou osobu, je to jasný...

A nebo zaminovat. po důkladném varování samozřejmě, možná by stálo za to, vyzkoušet takovýhle http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Min ... arning.JPG
cedulky rozházet za plotem a udělat krtiny...

Svoboda začíná tam, kde končí civilizace řízená penězi...
jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Lasery ano, ovšem.... mluvíme o délce hranice 4 km v členitém terénu.....
Chápu, že je těžký si to představit, ale já mám fakt takhle dlouhej plot.
Teda, on je delší, ale tam mě to netrápí.Terenní vlny mají 100m délky a převýšení 10m....asi tak nějak.
Stojí to za pendrek, když chci poslat fotku, kouše se mi počítač.....takovej vrak z doby, kdy gates táhal gumovýho káčera.
Dík za radu. asi to budu řešit kamerovým systémem,létající kamerou a dá li bůh, i létající vrhač paintballových kuliček s nádivkou.
Pro chiq... díky, přesně tohle jsem potřeboval. ten phantom....

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:.... mluvíme o délce hranice 4 km v členitém terénu...
Jardo, ať dělám, co dělám, pořád se nemůžu zbavit dojmu, že mnohem levnější, jednodušší a účinnější by byli tak tři až čtyři šarplaninci.
Jsou zvyklí žít mezi stádem, při zběžném pohledu je ani od ovcí moc snadno nerozeznáš, a potmě už vůbec ne. V genech mají zabudovanou ochranu stáda za všech okolností, útočí bez obav i na medvěda, nespoléhají se na žádnou pomoc a pravděpodobně snad ani nevnímají bolest.
Cikády mají většinou svůj cíl ve stádu - tomu jsou šarplaninci nejblíž, plot a podobné zbytečnosti je nezajímají - útočí, až když je ohrožené stádo.
Pozemek máš oplocený, pár "dobrosrdečných" cedulek v tom smyslu, že uvnitř je několik psů, kteří mají velmi "rádi" lidi a vůbec se jim nehnusí, brát si je do tlamy - tím bys měl být snad i podle našich přiblblých zákonů z obliga, kdyby snad chtěly cikády nové kalhoty.

Zdravím - poota
P.S. Škoda, že jsou tam ty cedulky nutné, mně by se daleko víc líbilo, kdyby se krajem šířila zvěst, že máš zvláštní plemeno dravých ovcí :lol:

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Příspěvek od kutil »

poota píše: Pozemek máš oplocený, pár "dobrosrdečných" cedulek v tom smyslu, že uvnitř je několik psů, kteří mají velmi "rádi" lidi a vůbec se jim nehnusí, brát si je do tlamy - tím bys měl být snad i podle našich přiblblých zákonů z obliga, kdyby snad chtěly cikády nové kalhoty.
Zdravím - poota
P.S. Škoda, že jsou tam ty cedulky nutné, mně by se daleko víc líbilo, kdyby se krajem šířila zvěst, že máš zvláštní plemeno dravých ovcí :lol:
Ahojky,
to s těma dravéma ovcema je dobré nápad :lol: :lol: :lol:
Jinak máme opravdu blbý zákony- grrr
Když po několikátý vykradli syna, tak sem řek policajtům že dám mezi, rozumíte dobře mezi kastlová okna vysoký napětí co jen kope např 25 kV.
Mříž by byla zvenčí i zevnitř chráněna sklem a na okně cedule jak vrata že mříž je pod VN!
Víte co mě odpověděli- :evil:
Co blázníte :!: Co kdyby ten zloděj byl na srdíčko a šlehlo to s ním o zem!!! že bych to u soudu nerozchodil. Na moji obranu že je tam cedule upozorňující na VN se policajt jen zasmál se slovy. Tihle maníci stejně neumí číst :!:

Toto je beze slov- grrrr
H.v.

Ale dal mi jednu radu. Kdyby se zloději něco stalo, tak dorazit aby nemohl mluvit a odvést do lesa. Když mě nikdo neuvidí tak by mi to prý prošlo :roll:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

kutil píše:
poota píše: Pozemek máš oplocený, pár "dobrosrdečných" cedulek v tom smyslu, že uvnitř je několik psů, kteří mají velmi "rádi" lidi a vůbec se jim nehnusí, brát si je do tlamy - tím bys měl být snad i podle našich přiblblých zákonů z obliga, kdyby snad chtěly cikády nové kalhoty.
Zdravím - poota
Ahojky,
to s těma dravéma ovcema je dobré nápad :lol: :lol: :lol:
Jinak máme opravdu blbý zákony- grrr
Když po několikátý vykradli syna, tak sem řek policajtům že dám mezi, rozumíte dobře mezi kastlová okna vysoký napětí co jen kope např 25 kV.
Mříž by byla zvenčí i zevnitř chráněna sklem a na okně cedule jak vrata že mříž je pod VN!
Víte co mě odpověděli- :evil:
Co blázníte :!: Co kdyby ten zloděj byl na srdíčko a šlehlo to s ním o zem!!! že bych to u soudu nerozchodil. Na moji obranu že je tam cedule upozorňující na VN se policajt jen zasmál se slovy. Tihle maníci stejně neumí číst :!:

Toto je beze slov- grrrr
H.v.

Ale dal mi jednu radu. Kdyby se zloději něco stalo, tak dorazit aby nemohl mluvit a odvést do lesa. Když mě nikdo neuvidí tak by mi to prý prošlo :roll:
...to je stejný jako cedule ..pozor zlej pes....pokud přeleze zloděj plot a pes ho potrhá...zloděje, tak to odneseš...pes může max. vetřelce držet v šachu....idealní v zimě....zloděj zmrzne....
ačkoli nedávno někdo udělal samostříl...zloděje zranil a nějak soud vyhrál...ale jsou to tahanice....
...do okna mříž...a jak tam někdo vejde....vleze...tak šlupka...a nazdar...podle teorie Pavlovova reflexu si příště zapamatuje...tudy nééé....
...bylo by zajímavé porovnat tyto zákony...o vniknutí na cizí pozemek as Američany....tam ti ustřelí hlavu a je to.....haloooo Slávek křepelka ...jak je to v Kanadské zemi...a USA...??....m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Marty
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

zly pes

Příspěvek od Marty »

Nebo treba "pozor - hodnej pes!!" Jen ma velice slabe nervy.. :-))

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martin11 píše: ...bylo by zajímavé porovnat tyto zákony...o vniknutí na cizí pozemek as Američany....tam ti ustřelí hlavu a je to.....haloooo Slávek křepelka ...jak je to v Kanadské zemi...a USA...??....m11 :lol:
Nazdar Martine,

Zhruba řečeno, kolik má peněz, tolik si koupíš spravedlnosti.
Jinak kolik toho jseš schopen prokázat a kolik Ti toho soud připustí, nebo zamítne, je dajší podmínka.
Když zlodějovi, či jinak ustřelíš hlavu a nemá už čím mluvit a necháš mu v ruce střelnou zbraň, nebo její slušnou imitaci, v noci stačí něco, co lze za střelnou zbraň ve snížené viditelnosti považovat a neprokecneš se, jde jen o soudní výlohy. Jinak máš zaděláno.

Když ho necháš jenom dobitého, buďto jsi ho dobil tak, že se bude bát tebe a opáčka víc než ho láká odškodné, OK. Pokud ne, máš nejspíš zaděláno. Pak ještě záleží na porotě, jak je vybrána a kdo v ní sedí. Venkovské soudy většinou OK, protože porotu odsedí většinou zase farmáři a Ti spolu drží. Ve městě je to sázka do lotýnky, protože tě taky mohou uznat vinným jenom aby měli porotci už pokoj a mohli dom.

Porota je většinou lepší než soudce, ale na vybranou máš jenom ve velmi vážných případech pokud vím kde došlo k silnému ublížená na těle, či smrti, jinak je to soudce.

Absolutně nelze jednostranně prohlásit v tom guláši Anglického práva, jak to pujde. V podstatě to záleží na tvých a právníkových schopnostech. Vaše Římské je přímočařejší, ale taky už dnes pěknej guláš. Klíčem je mít víc svědků, nežli druhá strana při jejich stejné věrohodnodti. Pokud pes potrhá kohokoliv na tvém vlastnictví a nikdo to neviděl, lze se šikovně vymluvit že Tě dotyčný napadl a pes se utrhnul z řetězu, nebo vyvlík z obojku a vysvětlil mu to.

Když ho sám dobiješ, tak pořádně, vzít neprokazatený (že je tvuj) kuchyňák, otisknout mu na něj správně tlapku, poodhodit, zavolat policajty a ujistit se, že dotyčný, než se policajti dostavěj, nemá šanci scénu změnit. Držet hubu dokud jsi nemluvil s právníkem, nebo do soudu, nebo alespoň absolutně opakovat jednu a tu samou historii. Pokud dotázán jak jsi dokázal jít proti kudle, nevíš, stalo se, byl to stress, bil jsi do něj dokud neležel a necháš mluvit jenom tu kudlu.
Toť v kostce. Hlavně nenechat dobít sebe. Takhle se do dá řešit i s vidlema v ruce a jde o přiměřenou obranu. :D

Jenže, soudy nesoudy, máš-li pár dobrých hlídacích psů a je to známo, nikdo se Ti na pozemek nepohrne. On totiž nikdo neví, jestli ho nezadáví a to se málo komu chce riskovat. Ty soudy jsou jenom kdyby aby si lidi nedělali spravedlnost sami a abz právníci a celý aparát měli co řešit. Pokud nějakého lotra na Tvém pozemku dorvou, tak dorvou a bude Tě to stát, ale nejspíše se to už nikdy nebude opakovat.

Taky se divím, že nikdo nikdy nepoužije argument, že všechny pojistky na osobní zdraví mají klausu, že pojistka je neplataná v případě, že ke zranění dojde při vykonu jakékoliv trestné činnosti. Pokud mají pojišťovny právo si takovou klausu bez vyjímky vyhradit a soudy to uznávají, stejná klausa by měla být všeobecně platnou i pro jednotlivce v případě odškodného. Právnící jsou v podstatě to největší lidké svinstvo, které existuje, i když snad až po politicích, nichž je strašná spousta alespoň tady zase právníky spolu s MuDrcemi.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

indukce

Příspěvek od laik »

Trošku z dovolením odbočím...
mám laickej dotaz....
když chci na indukčním vařiči použít třeba hlinikovou pánev....bude mě fungovat to, když na ten vařič položím železný nebo litinový kolečko a na něm budu používat to neželezný nádobí........bude se mě to pak chovat jak klasickej vařič????

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Slavek Krepelka píše:.......máš-li pár dobrých hlídacích psů a je to známo, nikdo se Ti na pozemek nepohrne. On totiž nikdo neví, jestli ho nezadáví a to se málo komu chce riskovat. .......
Kéž by to takto snadno fungovalo. :? Non

To totiž platí jen na "normální lidi". Dnes bohužel každý zloděj dávno ví, že psovi postačí přes plot nastříkat pepřák do čumáku, a ten je pak coby hlídač již navždy odepsanej. Nám ty svině kriminálnický takto zprznili už tři hafíky. :(

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

aNONym píše: Kéž by to takto snadno fungovalo. :? Non

To totiž platí jen na "normální lidi". Dnes bohužel každý zloděj dávno ví, že psovi postačí přes plot nastříkat pepřák do čumáku, a ten je pak coby hlídač již navždy odepsanej. Nám ty svině kriminálnický takto zprznili už tři hafíky. :(
To záleží jak je hafík vycvičenej. Tichej, kterej si počká, až je vetřelec s plotu dole a uvnitř a pak pěkně rychle hupky dupky a bez řevu.

Mezi námi, asi to není pro většinu tady kromě Jardy Ovčáka moc praktické, ale tady na hlídání ovcí i telat proti kojotům a vlkům používaj osly :shock: , tedy samce. To si nedělám prdel. Osel je prej daleko účinnější než pes, těch kojotů zvládne smečku a do cizího člověka se prej taky dá. Nějak ti osli ke stádu velice tíhnou a brání ho přede vším co považují ohrožení stáda. Je definitivně třeba dát bacha na děcka. Osel je schopnej je zabít. S pánama problém většinou nemá, ale rozhodně se k oslíkovi nestavět zády. Jsou to přeci jenom osli a byl tu případ, že farmáře osel sebral ze zadu hlavou do kříže a dost ho pochroumal. Ale čert ví, co udělal před tím farmář oslíkovi, jestli něco. Dovedou být mstiví. Osel taky nevyžaduje žádnou zvláštní péči, nažere a napije se jako ovce a nemusí se trénovat. Taky neběhá kvůli každému bargošovi k plotu a neňafá na něj. Motá se se stádem a málo kdo by do něj řek, že ho osel zatraceně sebere. Taky na to nejsou, alespoň tady, žádný zákony.

Haf haf :lol: Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Slavek Krepelka píše:Mezi námi, asi to není pro většinu tady kromě Jardy Ovčáka moc praktické, ale tady na hlídání ovcí i telat proti kojotům a vlkům používaj osly :shock: , tedy samce. To si nedělám prdel. Osel je prej daleko účinnější než pes, těch kojotů zvládne smečku a do cizího člověka se prej taky dá. Nějak ti osli ke stádu velice tíhnou a brání ho přede vším co považují ohrožení stáda. Je definitivně třeba dát bacha na děcka. Osel je schopnej je zabít. S pánama problém většinou nemá, ale rozhodně se k oslíkovi nestavět zády........Osel taky nevyžaduje žádnou zvláštní péči, nažere a napije se jako ovce a nemusí se trénovat. Taky neběhá kvůli každému bargošovi k plotu a neňafá na něj. Motá se se stádem a málo kdo by do něj řek, že ho osel zatraceně sebere. Taky na to nejsou, alespoň tady, žádný zákony.
Slávo, sláva! :D Non

No konečně rada, která by snad mohla vyřešit Jardovo problémy! :good: A já měl za to, že se používají pouze k hlídání domů (Itálie, Brazílie, atd.)

PS: Ještě k tej údržbě. Jediné, co je zapotřebí, je postarat se oslíkům cca 5x do roka o kopejtka, ale to by Ovčák asi zvládal i bez kováře. ;)

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“