Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
GEET - Pantone reaktor -- Diskuse
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Akord
Akord mna nepoucuj mna to nezaujima, uz na moje prispevky nereaguj, pretoze ma provokujes a to skoro vsade kde napisem, voda hori!!!! Pretoze nemozes povedat, ze vznikol vodik a kyslik. Nestihne vznikne plazma a horiet to bude vo vode, vo vode sa zacnu trhat molekuli a hned sa to aj zapali, takze mozme povedat ze hory voda, pretoze to je presnejsie a vystiznejsie. Skusal si to vobec, urcite nie ale poucovat vies, myslis si ze ked si ING. tak si KING.
Maj sa.
Maj sa.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: pije se tady čisté víno?
Jaksi si nevzpomínám, že bych nějak reagoval na něco, co tady píšeš.. ale možná se mýlím.Akord píše:Gewo, jedna vec je inspirace a druhá je šírení bludu. Nikdo mezitím neumí dostatečne presne stanovit hranici. Je to hodne subjektivní záležitost, proto by si se mel pokusit dodržovat aspoň ty pravidla, které očekáváš od ostatních. Vím od začátku, že sis dal s časopisem značnou práci. Myslím si, že nevyvážená informace naopak zablokuje hledání existujících alternativních zdroju. Mouchy(vetšina) s tím nic nemá, když není jasné, kdo tu vetšinu predstavuje.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: pije se tady čisté víno?
Peter ahojky, k vůli tobě udělám výjimku a odpovím ti.Akord píše:Kutil, to, co jsem napsal nepovažuji za provokaci, nebo osobní útok na nikoho, v tomto smyslu Tvuj poslední príspevek nechápu. Mohl bych si ho taky vyložit špatne. Proč bys napríklad mel nutne určovat zda, mezi kým a o čem se na fóru rozvine plodná diskuse. Podle Tvých knih soudím, že Te v dusledku zajímají reálné veci, nikoli fiktivní. Je taky škoda, že jsi nenapsal, jak si overoval ten energetický zisk, možná by se mnohé vyjasnilo ke prospechu všech. Já se alternativními zdroji prokazatelne zabývám dostatečne dlouho prakticky i teoreticky na to, abych mohl zaujmout stanovisko k ruzným nedostatečne podloženým dohadum. Nemusím nic delat pouze na papíre, nebo displeji. Taky tím nikoho neomezuji.
Jak si celkem prokazatelně ověřím i vypočítám zisk tepelné energie je popsán v mém příspěvku v 18.17 hod. Sám jsi napsal že jsem realista a toto jsou konkrétní výsledky a ne jen zbožné přání. Kdybych krakováním zvýšil účinnost hoření plynu tak by zisk tepla byl ještě větší.
Vycházím z poznatku, že spálením vody získám jen tu energii, kterou do rozkladu vložím-tedy 100%. (100% vložím a 100% získám)
Než nažhavím katalyzátor, tak do toho procesu vložím x energie (ta je ztracená? Neéé, ohřívá mi otopnou vodu v kotli!), ale na udržení tohoto žhavého stavu potřebuji daleko méně energie ale o vyšším teplotním potenciálu. Jak chceš zapojit do procesu zákona o zachování energie teplé spaliny, které udrží katalyzátor žhavý, ale odchází do komína teplé cca 800 St.C? (opět využívám toto odcházející teplo k ohřevu otopné vody).
Toto je to teplo navíc které připočítávám k teplu z vody. Nedovedu to jinak popsat, ale funguje to!
Zkusím to ještě popsat jinak:
Mám kotel kde mám vložený hořák s katalyzátorem. Běžně v něm topím, katalyzátor je žhavý a spaliny mi ohřívají otopnou vodu = klasika.
Jak tedy nazvat nárůst teploty otopné vody když do procesu zapojím vodu? Okamžitě dochází k nárůstu teploty otopné vody a musím omezit příkon plynu. Proto jsem volil hořák 3 kWh (typový) a nahrazuji tím kotel 11 kWh. (v zimě samozřejmě nestačí, ale těch 6 kWh s vodou pokryje jaro a podzim)
Otázka plodné diskuse
Tak to je právě to co jsem zde na fóru nepochopil. Asi nejsem jediný kdo má jiné představy a proto existují anonymové a smazané příspěvky jiných.......
Nebudu to dále rozvíjet, nebudu vám zde dále zavazet a nedej bože určovat kdo, s kým, a pro koho? To máš pravdu, to už by bylo opravdu moc.
Tebe jsem se nechtěl v žádném případě nijak dotknout, jen mě překvapilo jak jsi šmahem smetl myšlenku z pořadu dne.
Tak se měj a vydržať
H.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Pre Akorda
http://sk.wikipedia.org/wiki/Horenie :
Horenie (spaľovanie) je prudká chemická reakcia, pri ktorej sa uvoľňuje teplo a svetlo. Vzniká a prebieha za určitých podmienok. Pre priebeh horenia je potrebná prítomnosť horľaviny a oxidačného prostriedku v zápalnom pomere a prítomnosti zdroja iniciácie. Horľavina a oxidačný prostriedok spolu tvoria horľavý súbor.
Podľa mňa voda môže horieť. .....a punktum!
Horenie (spaľovanie) je prudká chemická reakcia, pri ktorej sa uvoľňuje teplo a svetlo. Vzniká a prebieha za určitých podmienok. Pre priebeh horenia je potrebná prítomnosť horľaviny a oxidačného prostriedku v zápalnom pomere a prítomnosti zdroja iniciácie. Horľavina a oxidačný prostriedok spolu tvoria horľavý súbor.
Podľa mňa voda môže horieť. .....a punktum!
Jediná oxidace vody o které vím je H2O na H2O2 za přidání energie. Pokud jsem pochopil správně některé materiály NACA, tak rozkladem H2O2 se dá nějaká energie získat navíc.
P.
Odkaz na reportáž o sklárně v Keni:
http://ctdir.visual.cz/iVysilani/Servic ... gxOTk3NTAw
P.
Odkaz na reportáž o sklárně v Keni:
http://ctdir.visual.cz/iVysilani/Servic ... gxOTk3NTAw
Ad kutil
Pokud jsem to pochopil správně, tak určitým množstvím energie jsi rozžhavil železo a nechal na něho působit páru. Kyslík se navázal na železo a vodík se spálil s dalším přidaným kyslíkem. Jde spíš o spalování železa. I tak je to levnější než spalovat plyn.
P.
Prolistuji svůj archív a nějaký materiál o krakování horkou párou časem dodám. Problém nastane s olejem. Kdo má olej, má i kamna. Vyjetý olej podléhá evidenci na životním prostředí.
P.
Prolistuji svůj archív a nějaký materiál o krakování horkou párou časem dodám. Problém nastane s olejem. Kdo má olej, má i kamna. Vyjetý olej podléhá evidenci na životním prostředí.
Re: Akord
A just musis reagovat neda ti to. Abi nahodov niekto nevymyslel nieco co bude ist bez benzinu, to je tvoja robota, presvedcit vsetkych ze mas pravdu to nefunguje, pouzivas na to informacie, z knih, z ktorymi si mozes vytriet ...Akord píše:V oblúku bude takto horieť skoro všetko VRÁTANE VODY. To ale neznamená, že voda horí. Zmeraj príkon a výkon, potom bude jasné, čo horí. Neskúšal som naozaj dosť vecí, ale niektorí, čo to skúšali to už skúšať skončili.
Sam si napisal a priznal ze zhori voda a just,
Energeticke bilancie, na ktore si pri listovani narazil si nechaj pre seba, a nepresviedcaj.
Pri zapaleni vody prud klesa, dost rapidne, cudne pre tvoj ING. mozok pochopit co.
Toto forum je o VE ako alternativnom zdroji.
Pre vsetkych ktori neveria:
VODA HORI !!!
VODA HORI !!!
VODA HORI !!!
VODA HORI !!!
VODA HORI !!!
VODA HORI !!!
VODA HORI !!!
VODA HORI !!!
A just zaregujes!
Naposledy upravil(a) Eter dne pát 24 dub 2009 18:44, celkem upraveno 1 x.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ad kutil
Není to tak, ctěný Anonyme. Oxid železa působí jen jako katalyzátor, čili nehoří. Nedokonalé spalování oleje v první fázi slouží k jeho nažhavení a současně dodává C a CO. Voda stříkaná na katalyzátor se štěpí a vzniká v podstatě svítiplyn.Anonymous píše:Pokud jsem to pochopil správně, tak určitým množstvím energie jsi rozžhavil železo a nechal na něho působit páru. Kyslík se navázal na železo a vodík se spálil s dalším přidaným kyslíkem. Jde spíš o spalování železa. I tak je to levnější než spalovat plyn.
P.
K tomu spalování oleje - při tomto způsobu se nedostává do ovzduší více exhalací než při plynovém topení. Oleje se přitom spálí poměrně málo, jde jen o udržení patřičné teploty na katalyzátoru.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pak mu ale ušlo, že to železo musí napřed zkorodovat, aby se začalo něco dít. To ale při tomhle postupu není problém, "reziví" to (hořením...) doslova před očima.Akord píše:P. píše ale o železe, nie o jeho oxide. Železo problém horieť nemá.
Kdo je P. ?
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Re: Akord
[. Skusal si to vobec, urcite nie ale poucovat vies, myslis si ze ked si ING. tak si KING.
Maj sa.
Eter nedaj sa, stoj si na svojej pravde.
Maj sa.
Eter nedaj sa, stoj si na svojej pravde.
Re: Ad kutil
Pokud vím, tak jsem reagoval na zvýšení výkonu plynového kotle s dalším "spalováním vody".gewo píše:Není to tak, ctěný Anonyme. Oxid železa působí jen jako katalyzátor, čili nehoří. Nedokonalé spalování oleje v první fázi slouží k jeho nažhavení a současně dodává C a CO. Voda stříkaná na katalyzátor se štěpí a vzniká v podstatě svítiplyn.Anonymous píše:Pokud jsem to pochopil správně, tak určitým množstvím energie jsi rozžhavil železo a nechal na něho působit páru. Kyslík se navázal na železo a vodík se spálil s dalším přidaným kyslíkem. Jde spíš o spalování železa. I tak je to levnější než spalovat plyn.
P.
K tomu spalování oleje - při tomto způsobu se nedostává do ovzduší více exhalací než při plynovém topení. Oleje se přitom spálí poměrně málo, jde jen o udržení patřičné teploty na katalyzátoru.
O oleji tam je zmíňka jenom okrajově v souvislosti s krakováním. O exhalacích nemluvím, jenom o evidenci vyjetého oleje.
P.
GEET
to GEWO:
tím P. myslel asi PANTONEho, ne?
i když tato diskuze se často od P. značně odchyluje do jiných sfér.Škoda
mně je třeba úplně jedno zda jeho patent má logické, vědecké nebo chemické (vzorec) vysvětlení. Naopak by mě zajímalo zda má někdo postavený jednoduchý celek z instalatérských součástek podle schématu na mwm (také je první stránce tohoto fóra) a funguje mu. Dnes je mi už jasné, že se to nedozvím a pokud ano tak maximálně, že někdo napíše, že má známého (nebo víc) a ten mu povídal jak mu to funguje...
tím P. myslel asi PANTONEho, ne?
i když tato diskuze se často od P. značně odchyluje do jiných sfér.Škoda
mně je třeba úplně jedno zda jeho patent má logické, vědecké nebo chemické (vzorec) vysvětlení. Naopak by mě zajímalo zda má někdo postavený jednoduchý celek z instalatérských součástek podle schématu na mwm (také je první stránce tohoto fóra) a funguje mu. Dnes je mi už jasné, že se to nedozvím a pokud ano tak maximálně, že někdo napíše, že má známého (nebo víc) a ten mu povídal jak mu to funguje...