Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od lajos »

Zadej si koloidní zlato do místního hledače (okénko vpravo nahoře), dozvíš se spíš naše názory než praxi.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

tykadelik píše: Napadá mne, co to filtrovat přes jednorázový filtr na 4um? To by byla jistota. Jinak mne napadá - objednal jsem si pásky 3x20x110 a ponorem docílím ploch, která odpovídá 20mA. Proud omezující dioda, jakákoli voltáž a bylo by to. Akorát bych dal těch diod do série víc, aby se neprošlehly... Kdyby to potřebovalo hodně zklidněné napětí, mohl bych dát za sebe hodně vyřazenejch gelovek, které bych před tím dobil.
1. 4um jsou asi 100x větší částice, než se vyrábí proudem 0,155mA/cm2
2. 20mA current limited dioda může mít 17 - 24 mA, takže změřit, kolik opravdu má.
3. Stříbrné pásky nejsou moc vhodný tvar. Uvidíš, jak se ti budou zaoblovat rohy. To je tím, že největší proudová hustota je na hranách (a také největší částice). Ale zase na druhou stranu, díky tomuto jevu fungují bleskosvody.
Naposledy upravil(a) Ilem dne pon 13 říj 2014 8:02, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Abych se přiznal proud omezující diodu neznám, nějaké konkrétní označení polovodičové součástky??
Jo integrované stabilizátory, to ano stačí jedna 78L05 a odpor...5V/0,02A=250ohm a obstojný zdroj proudu je hotov, náklady do 10,-

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

například tahle:
http://www.ges.cz/cz/cl20m45-GES04913508.html
Ale pro naše účely to má dost vysoký proud. Musela by být plocha elektrod kolem 129 cm2
A dělič proudu pro nekonstantní zátěž je docela problém.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 14 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

lajos píše:Abych se přiznal proud omezující diodu neznám, nějaké konkrétní označení polovodičové součástky??
Jo integrované stabilizátory, to ano stačí jedna 78L05 a odpor...5V/0,02A=250ohm a obstojný zdroj proudu je hotov, náklady do 10,-
Jenomže to má jen 5V a tím bychom výrobu nastartovali za "100" let :D
Vzhlkedem k tomu, že tam těch diod budu muset mít v sérii tak 5, aby se rozprostřelo napětí - chci pouzžít třeba 200V - bude lehké vybrat tu, která propustí minimální proud a podle toho naměřeného zkratového proudu ponořit elektrody do příslušné hloubky čímž se upraví plocha. Zadám si vzoreček do excelu a udělám rysky. Raději pak méně proudu než více.

nevím, nevím, dokud to neskončí
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Ilem píše:1. 4um jsou asi 100x větší částice, než se vyrábí proudem 0,155mA/cm2
2. 20mA current limited dioda může mít 17 - 24 mA, takže změřit, kolik opravdu má.
Já jsem poslední dobou hrozně nepozornej. I tak mám hodně práce - málo času a pouštím se do KS. Vždy to píšu více méně ve spěchu, ani nekontroluju překlepy a pravopis. Takže píšu 4mikrometry a myslím 4 nanometry !
Chyba se vloudila. Ale jestli, Ileme píšeš, že je v pořádku stříbro, které má velikost částic 40nm, znamenalo by to, že jsem řádově jinde.
Já všude četl, že v játrech se ukládají částice, které jsou veliké 5 nm..... :(
Tak jak? Jak to je, prosím?

Edit: úprava citace - poo.

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Ilem píše:3. Stříbrné pásky nejsou moc vhodný tvar. Uvidíš, jak se ti budou zaoblovat rohy. To je tím, že největší proudová hustota je na hranách (a také největší částice). Ale zase na druhou stranu, díky tomuto jevu fungují bleskosvody.
Blaskosvody mne nezajímají, ale ty rohy bych mohl nějak OŠMIRGLOVAT ;)
Alespoň bych předešel velkým částicím. Takže tvarově by bylo nejlepší prizma oválu, že? (teda, když už mám pásky)

:mrgreen: Nauč se správně citovat! Jinak Ti budu příspěvky vracet k přepracování - poo.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

S ukládáním částic je to složitější. Na "chvíli" se uloží všechny, ale ty menší se lépe vylučují. Nicméně generátory zde popisované mají velikost částic kolem 40nm. Já dělám kolem 4 nm, ale to je moje know-how, které nebudu prozrazovat. Sorry.
Když 40nm částice pustíš do filtru 4nm, máš ho za chvíli ucpaný. Musel bys filtr omývat, podobně, jako se to dělá při reverzní osmoze, ale pak by ti 90% stříbra šlo do odpadu, nehledě na problémy s čerpáním a kontaminací s tím spojenou. Prostě, tudy cesta nevede.
Tvarově je pásek nevhodný. Kdyby tě alespoň trochu zajímaly bleskosvody, tak bys věděl, že i rádius s půměrem 3mm je pořád "roh" a zde se ti budou uvolňovat největší částice. Jiná situace, je u elektrody kruhové, kde je ten roh všude a proud neví, kterou část si vybrat. Je ovlivněn pouze elektrickým polem, což se dá téměř eliminovat dostatečnou vzdáleností elelktrod.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

tykadelik píše:
Vzhlkedem k tomu, že tam těch diod budu muset mít v sérii tak 5, aby se rozprostřelo napětí - chci pouzžít třeba 200V - bude lehké vybrat tu, která propustí minimální proud a podle toho naměřeného zkratového proudu ponořit elektrody do příslušné hloubky čímž se upraví plocha. Zadám si vzoreček do excelu a udělám rysky. Raději pak méně proudu než více.
Napětí se ti nerozprostře tak, jak si představuješ. Proud při 200V bude určovat nejdříve první dioda (seřazeno od nejmenšího proudu). Ale jak bude stoupat vodivost koloidu, dioda se zahltí a funkci stabilizace převezme druhá. Až na konci, pokud ti napětí na elektrodách klesne pod 15V, bude proud stabilizovat pátá dioda. Musíš počítat s diferenciálním odporem jednotlivých diod podle VA charakteristiky.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

poota píše: :mrgreen: Nauč se správně citovat! Jinak Ti budu příspěvky vracet k přepracování - poo.
Nevím jak se správně cituje. Na fóru jsem poprvé v životě, odpusť a pouč mne, prosím.

Edit: oprava citace - poo.

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Ilem píše:S ukládáním částic je to složitější. Na "chvíli" se uloží všechny, ale ty menší se lépe vylučují. Nicméně generátory zde popisované mají velikost částic kolem 40nm. Já dělám kolem 4 nm, ale to je moje know-how, které nebudu prozrazovat. Sorry.
Když 40nm částice pustíš do filtru 4nm, máš ho za chvíli ucpaný. Musel bys filtr omývat, podobně, jako se to dělá při reverzní osmoze, ale pak by ti 90% stříbra šlo do odpadu, nehledě na problémy s čerpáním a kontaminací s tím spojenou. Prostě, tudy cesta nevede.
Tvarově je pásek nevhodný. Kdyby tě alespoň trochu zajímaly bleskosvody, tak bys věděl, že i rádius s půměrem 3mm je pořád "roh" a zde se ti budou uvolňovat největší částice. Jiná situace, je u elektrody kruhové, kde je ten roh všude a proud neví, kterou část si vybrat. Je ovlivněn pouze elektrickým polem, což se dá téměř eliminovat dostatečnou vzdáleností elelktrod.
Ileme, děkuji za bohaté odpovědi. Přesto mám nutkání se Tě zeptat: Proč nepovíš jak vyrábíš 4nm? Dá se od Tebe tahle info koupit? Můžeš naznačit? Jsem rozčarovaný. Já myslel, že se tady od začátku bavíte o 4 nm... Hmmm :?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

tykadelik píše:Nevím jak se správně cituje. Na fóru jsem poprvé v životě, odpusť a pouč mne, prosím.
Na všech fórech bývá vlákno "FAQ", kde jsou zodpovězené nejčastěji kladené otázky - je to výborný zdroj poučení. Na tomhle fóru je navíc ještě vlákno nazvané "Co mám dělat, když ..." http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=3303
ve kterém jsou různé postupy vysvětleny ještě podrobněji.
Taky není od věci přečíst si Pravidla fóra, do kterého přispíváš - dá se tím předejít mnoha nedorozuměním.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

tykadelik píše:Přesto mám nutkání se Tě zeptat: Proč nepovíš jak vyrábíš 4nm? Dá se od Tebe tahle info koupit? Můžeš naznačit? Jsem rozčarovaný. Já myslel, že se tady od začátku bavíte o 4 nm... Hmmm :?
Protože mě to částečně živí. Takže tato info se koupit nedá. Znají ji 2 lidi - já a můj společník. A tak to i zůstane. Stálo nás to tříletý vývoj a hromadu peněz za rozbory. Tenkrát stál jeden rozbor 1 800,- Kč.
4nm jsou zbožné přání zde popsaného způsobu výroby. Když jsem dodržel všechna doporučení a dal to na rozbor, bylo to kolem 40 nm.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Dobře, chápu a přeji Ti mnoho zájemců. To pak stačí vyrábět 10ppm a je to účinné jako daleko vyšší, viď?..
No, mne jen napadá nějaká frekvence, možná i průběh při klasickém střídání pólů po pár sekundách a nebo prostě střídavý proud 50Hz, třeba to pomůže. Budu taky labořit, třeba ten rozměr o něco sundám, každej trošek dobrej. Prosím Tě, mohl bych si od Tebe jen tak pro zvědacost objednat 4nm, abych subjektivně posoudil rozdíl? Beru svoje KS pravidelně, měl bych porovnání. Pokud ano, písni za kolik jaké ppm a objem. Pokud to sem ale nepatří, písni mi na mail, prosím. Já se pustím do toho "FAQ" a na pravidla, abych už tady byl trapnej co nejkratší dobu.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Objednat si můžeš. Dokonce členové fóra Upramene mají slevu 25%. Stačí do zprávy pro prodejce napsat Upramnene a svůj nick.
http://www.antibakterin.cz
Objednej si Medium, u Strongu nezaručujeme dlouhodobou stabilitu velikosti částic.
Jo, sleva se dá realizovat pouze při platbě dobírkou. Jinak by s tím bylo moc ruční práce, a na to není čas.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“