Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Laik se ptá fyziků
Moderátor: Gabča
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
pád
...na to stačí menší meteobalón, z neho nadiaľku uvoľniť definované závažie a snímanie záberov z nejakého družstevného nadjazdu nad koľajami (bývajú často nevyužívané), dopad tiež do poľa ...a je to bezpečné.
-
- Zasloužilý člen
Nene na Kadlíně jsou nejpříhodnější geomagnetické a heliodifuzní podmínky, to je ověřené
Přesto jste oba chiq i jvj56 přijati, pokud budete mít zájem, a osobně se můžete podílet na vyhodnocení výsledků, ssebou pravítko a ..
navrhuji špagetovou metodu. Úsečky bychom si mohli nalámat podle papíru na špagety (snadno se lámou a jsou levné), a tyto špagetky potom vedle sebe srovnat, a pouhým okem odhadnout, jestli jejich konce tvoří přímku či nikoli.
Další inovace.. ačkoli si tady tykáme, během tohoto nanejvýš seriózního pokusu bychom se měli oslovovat seriózně pane kolego, a připojit docente, doktore, já budu samozřejmě paní inženýrka asistentka, Kája ten je z nás nejchytřejší tak bude docent kandidát.
A do toho se může jako podbarvení linout rádio BEAT
Polívka hovězí se bude podávat večer, protože může nastat pokles teplot. Když nepřijde tlaková níže, nebo nedej bože okluze, tak to bude v pohodě, když bude jasno, mrkneme jaký jsou vidět planety.
Přesto jste oba chiq i jvj56 přijati, pokud budete mít zájem, a osobně se můžete podílet na vyhodnocení výsledků, ssebou pravítko a ..
navrhuji špagetovou metodu. Úsečky bychom si mohli nalámat podle papíru na špagety (snadno se lámou a jsou levné), a tyto špagetky potom vedle sebe srovnat, a pouhým okem odhadnout, jestli jejich konce tvoří přímku či nikoli.
Další inovace.. ačkoli si tady tykáme, během tohoto nanejvýš seriózního pokusu bychom se měli oslovovat seriózně pane kolego, a připojit docente, doktore, já budu samozřejmě paní inženýrka asistentka, Kája ten je z nás nejchytřejší tak bude docent kandidát.
A do toho se může jako podbarvení linout rádio BEAT
Polívka hovězí se bude podávat večer, protože může nastat pokles teplot. Když nepřijde tlaková níže, nebo nedej bože okluze, tak to bude v pohodě, když bude jasno, mrkneme jaký jsou vidět planety.
-
- Zasloužilý člen
Článek v místním tisku a nedej bože v regionální televizi jak hrozí Mar´tas, bude nesmírně roztomilý: (budeme skromní)
Skupina odborníků z celé republiky se sešla na Kadlínské Rozhledně k uskutečnění převratného gravitačního měření. Měli k dispozici špičkové přístroje z oboru, k jejichž obsluze zužitkovali své mnohaleté zkušenosti. Během namáhavého měření a po obtížných výpočtových řešení za použití nejmodernější výpočetní techniky:
a) získali nezvratné důkazy o tom, že Einstein se spletl.
b) postoupili o důležitý krůček vpřed ve vědě, ikdyž tento pokus nepřinesl nic nového.
Skupina odborníků z celé republiky se sešla na Kadlínské Rozhledně k uskutečnění převratného gravitačního měření. Měli k dispozici špičkové přístroje z oboru, k jejichž obsluze zužitkovali své mnohaleté zkušenosti. Během namáhavého měření a po obtížných výpočtových řešení za použití nejmodernější výpočetní techniky:
a) získali nezvratné důkazy o tom, že Einstein se spletl.
b) postoupili o důležitý krůček vpřed ve vědě, ikdyž tento pokus nepřinesl nic nového.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
tak to teda jinak
Vážená paní kolegyně,Gabča píše:Nene
nejsem si zcela jist, zda Vy vůbec můžete něco měřit.
Kolegové z jiného ústavu mně oslovují přescent, a vy byste měla vědět, že cent je sto a dosud vážíme v kg a ne kgm/sec na jánevímkolikátou.
To za A.
B. Akce ani nemá dosud svůj název, tiskového mluvčího, zástupce metrologického ústavu, ředitele, asistenta režie /s tím bych se spokojil já/
sponzory, výzkumné asistenty, laboranty atd.......
C.Takhle amatérsky si měřit to může každý, třeba si udělat raketu a kdoby na tý zeměkouli jěště pak zbyl ????
Ale vážně : tiskový mluvčí a sponzor ??
K.
-
- Zasloužilý člen
HELP! HILFE! POMOC!
Prosím o pomoc, niekde som zapatrošil vzorček na výpočet dĺžky oblúku paraboly (potrebujem ku konštrukcii solárnej paraboly.) Ak ho má niekto, prosím zaveste ho sem
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: HELP! HILFE! POMOC!
Tomu nerozumiem, nechceš náhodou rovnicu paraboly? A akú ideš robiť parabolu, ofsetovú, či stredovú?chiq píše:Prosím o pomoc, niekde som zapatrošil vzorček na výpočet dĺžky oblúku paraboly (potrebujem ku konštrukcii solárnej paraboly.) Ak ho má niekto, prosím zaveste ho sem
http://mscir.tripod.com/parabola/chiq píše:Prosím o pomoc, niekde som zapatrošil vzorček na výpočet dĺžky oblúku paraboly (potrebujem ku konštrukcii solárnej paraboly.) Ak ho má niekto, prosím zaveste ho sem
p.
-
- Zasloužilý člen
Organizace
Ano pane kolego přescente,
jste tedy kus chlapa . Sponzory netřeba, jelikož akce nemá skoro žádných nákladů, co kdo bude chtít proplatit ať přijde za mnou. Tiskový mluvčí asi taky nebude potřeba , ale kdyžtak Noník, a novinář Marťas, to bude rozhovor Název by to možná, možná chtělo.. ale nic mě nenapadá. Laboranti se snad ještě přihlásí, asistentka a stravování jsem já, .. pane přescente: to dáme. Ať je každý tím, čím chce být, hlavně když tam bude
jste tedy kus chlapa . Sponzory netřeba, jelikož akce nemá skoro žádných nákladů, co kdo bude chtít proplatit ať přijde za mnou. Tiskový mluvčí asi taky nebude potřeba , ale kdyžtak Noník, a novinář Marťas, to bude rozhovor Název by to možná, možná chtělo.. ale nic mě nenapadá. Laboranti se snad ještě přihlásí, asistentka a stravování jsem já, .. pane přescente: to dáme. Ať je každý tím, čím chce být, hlavně když tam bude
-
- Zasloužilý člen
Anonymní - P. díki moc hádam sa cez tú am./angl. prelúskam...
Potrebujem vypočítať rôzne dĺžky oblúka AOB pre rôzne spôsoby umiestnenia ohniska, teda presnejšie - pre rôzne výseky paraboly
Akord píše:Tomu nerozumiem, nechceš náhodou rovnicu paraboly? A akú ideš robiť parabolu, ofsetovú, či stredovú?
Potrebujem vypočítať rôzne dĺžky oblúka AOB pre rôzne spôsoby umiestnenia ohniska, teda presnejšie - pre rôzne výseky paraboly
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
Stroboskop
Asi jsem našla vhodný LED strobospek, kromě dobrý ceny je jeden z mála, který uvádí že má nastavitelnou frekvenci, a to dokonce 1-10 Hz, to je přesně to co je potřeba.
http://www.musiccenter.cz/HQ-POWER-WHIT ... y/:3:28142
Jediné - jestli to zvládne osvítit, je takový "menší" 64 LED. Teoreticky, pokud dodržíme naprostou tmu, tak by to na reflexu být vidět mohlo, a nebude to přezářené. Ale nevím školy nemám , prosím None pěkně o názor. . Můžu to koupit?
http://www.musiccenter.cz/HQ-POWER-WHIT ... y/:3:28142
Jediné - jestli to zvládne osvítit, je takový "menší" 64 LED. Teoreticky, pokud dodržíme naprostou tmu, tak by to na reflexu být vidět mohlo, a nebude to přezářené. Ale nevím školy nemám , prosím None pěkně o názor. . Můžu to koupit?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
k parabole
http://www.grafickenadstavbyoctave.wz.cz/indexc.html
Nevím kolik toho máš, jinak asi bude snažší nakreslit třeba v cadu, zvětšit co to jde, vytisknout a změřit kružítkem malými odpichy.
K.
Nevím kolik toho máš, jinak asi bude snažší nakreslit třeba v cadu, zvětšit co to jde, vytisknout a změřit kružítkem malými odpichy.
K.
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
tohle by mohlo hilfnout: http://vzone.virgin.net/ljmayes.mal/var/parabola.htm (+ poznámky dole)chiq píše:Anonymní - P. díki moc hádam sa cez tú am./angl. prelúskam...
Akord píše:Tomu nerozumiem, nechceš náhodou rovnicu paraboly? A akú ideš robiť parabolu, ofsetovú, či stredovú?
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
Obrázek se silonem
Jak tak koukám na ten obrázek se silonem, za který děkuji tak by to bylo dobrý pro stabilizaci pádu, tření o silon by snad nemuselo mít takový vliv ale hlavně že nikoho nezabijeme, a třeba i tím, že odstraněním rotace se zpřesní výsledek, pokud vím, tak rotující tělesa se chovají jinak... mrknu se na to . Taky mě napadlo, jestli by se dal využít ten silon nebo drát nějak k samotnému měření pádu, ale všechno vypadá méně přesné než ta fotka.Anonymous píše:...
..
Neví někdo, jestli by šlo měřit napětí, potažmo odpor drátu tak hbitě, že kdyby dole byl zdroj napětí, a na drátu (s daným ohm na metr) by byl padající předmět něco co přijme proud (nesmějte se mi), tak by měřák napětí ukazoval hodnoty, z kterých dostaneme vzdálenost předmětu v daném čase. a hlavně bychom dostali výsledky digitální, to se dá lépe prohnat detektorem závislosti, a dostaneme ...(třeba)... rovnou funkci zrychlení.
..
Ještě naposled upravuji .. zdroj napětí by byl samozřejmě nahoře, protože by byl dole zničen, a nahoře navíc potřebujeme přesnost.
-
- Zasloužilý člen
Re: Parabola
Karel m, gromit - veľká vďaka, pomohlo!
Ak sa vytvorí nový oddiel - SOLAR, zavesím zopár konštrukčných výkresov.
Ak sa vytvorí nový oddiel - SOLAR, zavesím zopár konštrukčných výkresov.
Re: Obrázek se silonem
A co tak sehnat el. stopky a na silon připevnit kontakty na spuštění a zastavení? A potom jenom měřit 1m, 2m, 3m...Gabča píše:Jak tak koukám na ten obrázek se silonem, za který děkuji tak by to bylo dobrý pro stabilizaci pádu, tření o silon by snad nemuselo mít takový vliv ale hlavně že nikoho nezabijeme, a třeba i tím, že odstraněním rotace se zpřesní výsledek, pokud vím, tak rotující tělesa se chovají jinak... mrknu se na to . Taky mě napadlo, jestli by se dal využít ten silon nebo drát nějak k samotnému měření pádu, ale všechno vypadá méně přesné než ta fotka.Anonymous píše:...
..
Neví někdo, jestli by šlo měřit napětí, potažmo ...