Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Prezidentské ... a ty další volby ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
bagri
Starší člen
Dal: 87 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Prezidentské volby

Příspěvek od bagri »

Komedianti jsou trochu v nevýhodě. Apriori je na ně historicky pohlíženo mírně přes prsty díky většině z vlastních řad, paktující se s nácky a bolševiky jen proto, aby nepřišli o prkna znamenající svět. Paušalizování poškozuje všeobecně a modrovize si nenechá ujít skvělou příleźitost vytěžit pro vládní stranu politický kapitál z názoru známých tváří ať je jakýkoliv. Že mlčeti zlato nepochopila ani Lucie Bílá, která stála za Klausem, coby pravicovým představitelem tvrdé thatcherovské linie a nyní za Zemanem, preferující sociální cítění, nebudí přílišnou důvěru k radosti všech médií. Další útočnou formací jsou průzkumy veřejného mínění. Osvědčené, že levici, potažmo Zemana volí jen plebs se základním, popřípadě učňovským typem vzdělání, funguje velmi dobře a určitě je takový účelový výzkum připraven v záloze k širšímu zveřejnění. LOL :-)

Tak tyhle hodiny se nám do kufru nevejdou - Maršál Koněv, Praha 1945, Staroměstské nám.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Ta volba mezi dvěma nepřijatelnými možnostmi mi připomněla jeden židovský příběh, který se údajně odehrál ve středověku a na rozdíl od naší dnešní situace se ta původní volba dala uspokojivě vyřešit - proto to berte jenom jako jakési odlehčení trudného tématu.

Ve vesnici našli mrtvé dítě. Okamžitě obvinili nějakého Žida, že dítě zavraždil a použil k jakémusi hrůznému obřadu. Ve vězení si Žid uvědomil, že je obětním beránkem a že u nadcházejícího soudu nemá na spravedlnost nejmenší šanci. Požádal, aby se směl setkat s rabínem a jeho prosba byla splněna.
Když rabín přijel, muž si zoufal nad trestem smrti, který bude jistě brzy vynesen. Rabín jej utěšoval: "Nikdy si nemysli, že situace je bezvýchodná. K takovým myšlenkám tě ponouká, Bůh chraň, sám Zlotřilý."
"Co mám dělat?" zeptal se ztrápený Žid.
"Prostě se nevzdávej a Bůh ti ukáže cestu."
Nadešel den soudu. Soudce chtěl předstírat, že proces bude čestný a že obžalovaný bude mít možnost prokázat svou nevinu. Proto obžalovanému řekl: "Protože vy Židé jste věřící, nechám v této při rozhodnout Boha. Na jeden papírek napíši slovo "nevinen" a na druhý "vinen". Jeden si vybereš a o tvém osudu tak rozhodne Bůh."
Zatímco se Žid rozhodoval, soudce na oba papírky napsal slovo "vinen". Řekli bychom, že možnosti odsouzeného klesly z padesáti procent na nulu. Papírek se slovem "nevinen" si vybrat nemohl, protože žádný takový tam nebyl.
Vězeň si vzpomněl na rabínova slova a na chvéli se zamyslel. V očích mu náhle zajiskřilo. Popadl jeden papírek a najednou ho spolknul. Svědci se rozzlobeně dotazovali: "Proč jsi to udělal? Jak se dozvíme, co s tebou bude."
"Jednoduše," odpověděl Žid, "stačí si přečíst, co se píše na tom druhém papírku. Já si zvolil opak."

Nám by bohužel žádné polykání papíru nebylo nic platné, ale aspoň jsem vás na chvíli zabavil :D

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
bagri
Starší člen

Příspěvek od bagri »

LOL :-)

Zjišťujeme, že šance toho muže byly nulové pouze z hlediska jistých omezení. Díky mazanosti, kterou v něm podnítila nutnost jednat, vytvořil nový kontext, v němž šance, že nepřízeň osudu zvrátí, stouply z nuly na sto procent. Jinými slovy: východisko z bezvýchodné situace nalezl proto, že ji začal vnímat jinak.

Více zde: http://vizit-sezem.webnode.cz/cetli/knizky/jidise-kop/

Tak tyhle hodiny se nám do kufru nevejdou - Maršál Koněv, Praha 1945, Staroměstské nám.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

... už se do nich zapojila i "boží moc" ... :shock: :roll: :roll: ...

... "Zemanovi jde o vlastní prospěch, i kdyby se měl spojit s čertem, míní kardinál Vlk" ... http://www.novinky.cz/domaci/291064-zem ... l-vlk.html ... :lol: ...

PeS: ... jj, tady se přesně ukazuje, že: ... "Kdo chce s Vlky býti, musí s nimi výti" ... :D ... a nejlépe se k nim i "víti" ..... :arrow: "Zemanovo odsouzení kampaně ČSSD proti církevním restitucím" tak zřejmě nestačí pro získání sympatií služebníka božího (teda "božského slouhy") ... :angel: ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

pro hanka... viz příspěvek výše

Jiřinky Bohdalové a dalších známých osobností, kteří mají sociální cítění a tím pádem samozřejmě i jiné priority než ti, kteří tohle cítění nemají, anebo ...

Jelikož nejsem nejmladší tak i leccos pamatuji. někdy v roce 1970 byla jakási předvolební schůze v našem kraji. I když se volilo tak jak se volilo jezdili agitátoři. I přijela tehdy mladá Jiřinka, přesně taková jak ji známe ze Světáků a s ní ještě dva další. Jakýsi Buchvaldek kovaný straník, prostě "Muž na radnici" a ještě jeden "straník" herec no jméno je nepodstatné. Jak mám bohdalku rád, tak na tento výstup, kdy mluvila sama téměř dvě hodiny, pánové mlčeli, nikdy nezapomenu. a se mnou i celá vesnice, která byla namaškána v sálku místního hostince. A protoře si Hanka začala, tak to musím vrátit. Nemá náhodou jiřinka to "sociální cítění" jako dluh k minulé době....???....
Všechno to jsou jen slova, slova , slova....osobně je mě jedno, kdo se postavil za koho, ale výše popsaná situace dokresluje součastnost. :idea: m11 :D
ps doufám, že se na mě hanka nezlobí :good:

... věřím, že se " TO " povede ......
milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

hanka píše:měli odvahu v tomhle zfanatizovaném prostředí veřejně říct, že volí jiného kandidáta než Schwarzenberga, si velice vážím a zároveň jsem pobouřena tím, jak se se slušnými lidmi zachází :evil: .
No Hanko Zeman a zemanovci tentokrát celý národ,nebo téměř celý vymáchali ve špíně.Způsob volební kampaně rozpoutal Zeman,je mu vlastní.Zkoumejme pravdivě svůj podíl..
M.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

martin11 píše:pro hanka... viz příspěvek výše.... doufám, že se na mě hanka nezlobí :good:
Ale to víš, že se nezlobím, vždyť pro to nemám důvod – nenapadáš přece moji osobu, ale oponuješ obsahu, to je velký rozdíl :good: .

To nevím, proč má Jiřinka sociální cítění, ani nechci nikoho soudit za skutky, které udělal kdysi. Pro mne je důležité, jaký je teď. Aniž bych se jí zastávala, myslím si, že každý z nás v životě někdy udělal něco, za co se stydí a nejraději by ten skutek vygumoval ze svého života (teď nemám na mysli politiku, ale může to špatné svědomí být i z této oblasti). Důležité je, aby byl schopen sebereflexe a vzal si z toho poučení pro další život. Také nesoudím lidi podle jejich majetku, jak by možná povrchní pozorovatel mohl usuzovat z toho, že moje výpady směřují převážně k bohatým. Já je ale nesměřuji k bohatým, ale k nečestným. To, že těch nečestných je ve třídě bohatých lidí více, je už jiná…
Znám hodně bohatých lidi, kteří se k bohatství dostali poctivou prací a umem – těch si vážím – je zajímavé, že tito lidé většinou neztratili ani sociální cítění. Také okolo sebe vidím tzv. chudé lidi, kteří se chovají k jiným lidem jako hyeny. Těch si přece nemůžu vážit, jakkoli s potřebnými soucítím…

Každý člověk se navenek projevuje podle toho, jak má nastaven svůj žebříček hodnot. A teprve podle něho usuzuji (ale neodsuzuji!) nakolik je ten člověk pro mne přijatelný, nebo nepřijatelný.

Z informací, které jsem dosud získala, se kníže ani jediným stupínkem k mému žebříčku hodnot neblíží – proto je pro mne nepřijatelný.
Zeman má některé názory i osobní vlastnosti, které jsou mi bližší – proto je z těch dvou kandidátu na prezidenta přijatelnější a proto ho budu volit.

Mimoto, Martine, moje kritika nejde proti voličům knížete (nepíšu jeho příjmení, protože je i pro napsání příliš složité, nečeské) – jak říkám, každý máme ten žebříček hodnot nastavený jinak. Pro mě je například zcela nepochopitelné, jak může někdo volit knížete proto, že je šlechtic (viz např. Menzel) – vidíš, a přece je tohle postaveni, do kterého se kníže narodil, přitom se sám o to nijak nezasloužil, pro někoho rozhodující :shock: ;) … Ať každý volí koho chce, a z důvodů, kterým dává přednost, máme přece svobodnou vůli. Ale ať mají oba kandidáti rovné podmínky. Všechny moje odkazy, které jsem tady dávala (a asi ještě budu dávat :P ) jsou jenom odkazy na informace v nich obsažené, které podle mého mínění by jsme měli brát v úvahu a ne si zacpávat uši a dávat klapky na oči, protože je v nich napsáno něco proti tomu „našemu“ favoritovi. Všechno je třeba vědět a teprve pak se mohu pro někoho rozhodnout – to je můj názor - který ale samozřejmě nikomu nevnucuji, jenom jsem ho tady vyjádřila.
Ahoj, Hanka :lol:

PeS: pro milnem: nesouhlasím s Tebou, jsem opačného mínění ;) ... evidentně se na tom neshodneme, proto se ale přece na sebe nebudeme zlobit ... ;)

Stejně jsem přesvědčena o tom, že hlavními aktéry všeho toho marasmu jsou média, ovládané svými vlastníky němci, Bakaly, Schwarzenbegry a pod. , kteří nás tady chtějí z nějakého důvodu rozeštvat proti sobě..
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... zete-.aspx
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... avdou.aspx

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

Ještě k minulé volbě presidenta. Výňatek ze zajímavého včerejšího článku.
Celý článek zde:
http://www.ceskapozice.cz/domov/politik ... a-i-klause

Rok podvraťáků

„Otakar Motejl byl dobře vybraný kandidát, s reálnou možností, že ho parlament zvolí bez nějakých špinavých kšeftů.“

ČESKÁ POZICE: Miloš Zeman ve své knize Vzestup a pád české sociální demokracie píše, že jeho nezvolení prezidentem v roce 2003 bylo organizovanou akcí dvaceti tehdejších poslanců ČSSD. Partaj označuje termínem strana podrazáků. Mantru o zradě připomíná i během této prezidentské kampaně. Vy jste byl tehdy šéfem strany, jak tuto interpretaci vnímáte?

ŠPIDLA: Když se mává pojmy „zradil“ „nezradil“, tak musím říci, že Miloš Zeman zradil ČSSD. Tím, že vůbec šel do prezidentských voleb. Přitom kandidaturu před tím nikdy neohlašoval. Nesčetněkrát říkal, že půjde do politického důchodu. Když tvrdil, že nebude chtít kandidovat, předpokládal jsem, že tak učiní. V tomto ohledu jsem mu uvěřil, jenže mě podvedl. Zeman je člověk, kterému dělá dobře, když za ním prosebníci přijdou jako za Ivanem Hrozným do Novoděvičího kláštera ve slavné scéně z filmu Sergeje Ejzenštejna.

Tím, že se takto choval a uvnitř sociální demokracie budoval skupinku, která připravovala jeho kampaň – a to prosím dlouho před tím, než se Zeman o kandidatuře nahlas zmínil, protože jak jsem s odstupem času zjistil, lidem několik měsíců před volbou nabízel místa na Hradě –, rozvrátil koncept ČSSD zvolit na Hrad Otakara Motejla. Stojím si za tím, že Motejl byl dobře vybraný kandidát, s reálnou možností, že ho parlament zvolí bez nějakých špinavých kšeftů.

http://www.ceskapozice.cz/domov/politik ... e-xenofoby

bagri
Starší člen

Příspěvek od bagri »

re: Hanka

Možná vás to překvapí, ale Schwarzenberg je v některých ohledech větší vlastenec, než leckterý český politik rusofilního ražení s šatníkem kabátů a plášťů pro různé směry větru. Ve Státním oblastním archivu v Třeboni je k dohledání dokumentace, podrobně mapující jeho život a činy za války včetně rodinných příslušníků. Co je však vnímáno negativně v souvislosti s jeho osobou, jsou církevní restituce a možný lobbying, podplacení úředníka protislužbou za urychlené vyřízení restituce, věc Bakala a st. podniku Becherovka, Americký radar, nejasnosti kolem předražených zakázek v šetření Schwarzenberga a v (ne)poslední řadě servilnost vůči Bruselu. Kamarádi na vysokých postech v zahraničí jsou jistě dobrou oporou, ale ne nezištní. Převládají názory, že Schwarzenberg nebude tak dobře hájit zájmy ČR jako zájmy jiných. Mimo to, sdílí stejný stranický prostor s nervním dětíbijcem Kalouskem. Celá slavná hopka s příznačným 09 s chováním, jako by jim jedno z desatera příkázání spadlo pod stůl, hájí korupčníky a užitečné stranické blbce s tichým souhlasem modré straky a nelegální platformy o ničem - trafikou Lidem. Z takového prostředí nemůže vzejít nic dobrého leda něco takového, co pořád spí a spí a spí... LOL :-)

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

re Hanka:Hani jsem opravdu ráda,že ¨moji připomínku bereš takhle a s nadhledem.
Teď jen k vysvětlení:Zeman používá velmi závažné lži,obvinění a zkreslení s účelem poškodit soupeře ,za které se sice pak omluví,ale vědom si toho,že pomluvy se šíří rychleji a lépe zatímco omluvu už každý neuslyší to je velmi nedobré.Jestli chceš,mohu na to z posledních dnů nahledat dost linků.ale nechci už to tady dále prudit.Nechci člověka tak hanebného morálního profilu za presidenta.
A nejít k volbám taky nepokládám za dobré.Kdyby to pomohlo tak,že by museli oba kandidáti ustoupit ,nešla bych,jenže tak to není a proto budu volit knížete,ač i on má svá problematická místa.Nicméně nevšimla jsem si,že by za prezidenta kandidoval Kalousek (prosím neprudit,aspoň ne moc)
Opět na závěr malá perlička,j.Bohdalová ho taky usvědčila ze lži,ale už asi víš,a je to jen drobnost vůči tomu,co používá jinak.
Přeji všem tady i sobě, moudrost a dobrý zrak,či spíše širší úhel pohledu.M.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

milda píše:Ještě k minulé volbě presidenta...
milnem píše:Teď jen k vysvětlení...
Nezlobte se, ale všechno, co tady píšete, je nepodstatné, sloužící jenom ke špinění protikandidáta K.S. Protistranu vůbec nevnímáte - přitom pod slovem vy myslím všechny, kteří se nechali zfanatizovat médií a jejich prostřednictvím těmi, kteří skutečně stojí za celou touto špinavou kampaní.
V odpovědi na vaše příspěvky bych musela opakovat to, co už tady velmi srozumitelně napsal bagri - a to pochopitelně nebudu dělat. Nechce se mi zdůvodňovat jinými slovy pořád dokola jedno a to samé, je to zbytečné plýtvání mojí energií ...

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
zam4
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Šikovná dvojka

Příspěvek od zam4 »

sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

sisa má ráda Zemana, že.... :evil_vm:

...před chvilkou na netu
http://aktualne.centrum.cz/prezidentske ... position-1

...moc rád bych chtěl vidět, kam by Vašík emigroval....nejlépe do Albánie :laugh:

... věřím, že se " TO " povede ......
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martin11 píše: ... sisa má ráda Zemana, že.... :evil_vm: ....
Souhlas se zdánlivě menším zlem je stále souhlas se zlem. Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“