Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Zničí příchod VE stávající společnost ?

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

pro JiMi tema VE

Příspěvek od la »

Ilem píše: Asi by opravdu někdo zasvěcený měl udělat pořádek v pojmech. Já jsem doposud chápal volnou energii jako energii, která se dosud masově nevyužívá. Energie prostoru, případně vákua, chceme-li orgón, nebo jak všelijak se tomu ještě říká. Do stejného pytle bych zařadil ještě energii magnetů, antigravitaci, telekinezi a jiné podobné vědecky neprokázané energie.

Zdravím.
S Ilemem souhlasím ,jen bych dodat že co se týká té rány, svět se nepohne je pohodlnej, musíme se pohnout sami, můžem jen sdělit své zkušenosti,případně převzít zkušenosti někoho jiného který je ochoten je sdělit a ověřit si to,podle svých možností opět a zase sami.
Velmi si tohoto fora cením. :good:
la

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: VE

Příspěvek od tbest »

Já chápu VE, jako další nepopsanou stránku fyziky, nebo její jiné vnímání v širších souvislostech. Ať je to využití jinak nechtěného ''back emf'', vědci zmiňovaná temná energie, nebo návrat k přírodě a využívání jejích principů. V každém případě souhlasím s názorem, že by to měla být energie, která se dosud masově nevyužívá a měla by být mimo kontrolu a bez prostředníků. Že jde o něco, co se určitým kruhům nemusí líbit je jasné, protože zatím není oficiální vědou uznána a jako taková (VE) je za současné legislativy těžko podchytitelná a samozřejmě zdanitelná. Ostatně jak již na fóru někdo psal, že se něco děje, že se objevuje poslední dobou stále více informací- nemůže to být pozvolná příprava na zoficiálnění a zdanění?

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

VE

Příspěvek od sano »

Chlapi, keby ste tu dali človeka s depkou, tak sa snáď preberie ku životu, taká dobrá energia prúdi teraz týmto vláknom.
Nie je dôležité, či pod VE rozumieme to, alebo ono. Máme možnosť si to pre potreby tohto fóra zadefinovať sami pre seba.
Dôležité je, že sa o tejto veci hovorí a s obrovským rešpektom ku názoru druhých.
ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili diskusie.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: VE

Příspěvek od Palo »

JiMi píše:Ono je to těžký a to bych jen rád znal váš osobní pohled na dvě slova VOLNÁ ENERGIE.

Ty raději napíšeš, že někdo chápe volnou energii jako přebytek výkonu.
Kdo někdo ? Ty ? Nejspíš, protože předpokládám nemluvíš za nikoho jiného. Takže další názor.
Osobně považuji volnou energii za energii, kterou může mít zároveň s nějakým zařízením kdokoliv bez potřeby někomu cokoliv platit (řekněme že zaplatí jen to zařízení). Může to být over unity, ale také nemusí. Pokud budeme mít větrnou elektrárnu, tak je to volná energie, dokud někdo nezpoplatní to, že fouká vítr. Je to správně? :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Taky to tak chápu. Navíc peníze je transformovaný kus života. U každého mají rozdílný rozměr. Někdo dělá na tisícovku den, někdo dvě hodinky. Pokud platíme penězmi, dáváme za zboží peníze, neboli čas, ztrávený generováním potřebné částky. Nemělo by se platit penězmi, ale časem. výsečí života. Asi bychom zírali, pokud by za nové auto prodavač žádal dva roky života. A přitom to tak je. Až budem na smrtelné posteli, tak budem naříkat: já blbec jsem si mohl toho bavoráka či bentleye odpustit, mohl jsem žít jinak. Je na to mnoho úhlů pohledů, toto je můj. Navíc, volná energie by prodloužila lidský život o 20%. Alespoň podle mých teorií.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

asi tak nějak

Příspěvek od jeff »

Správná volná energie je ta, která se získává prakticky zadarmo využíváním prozatím nevyužívaných fyzikálních zákonů, spíše jejich anomálií, transformací všudypřítomného energetického toku našeho vesmíru. Problém, který zde řešíme je jen najít správné způsoby transformace. I když za volnou energií může cesta vést třeba do blízkého lesa, abychom si nasbírali klestí a na zahrádce si večer opekli buřtíky, ale ještě je chladno, tak si při opékání za záda postavíme teplomet, aby netáhlo na cemr.

Jeff

JiMi
Zasloužilý člen

VE

Příspěvek od JiMi »

Zdravím všechny relaxující.
No je to pěkná směsice názorů, co by to tak ta volná energie mohla vlastně být. Nikomu jeho názor neberu. Každý má svou pravdu, ke které dospěl na základě své poznávací cesty. A protože v ani takové zdánlivě jednoduché otázce, co je to vlastně volná energie, o které všichni mluví a která má v tomto vláknu zničit stávající společnost, nedojdeme k nějakému 100% přijatelnému závěru (vždycky se najde nějaký ale-ista a kdyby-sta), přimlouval bych se tu na fóru k větší trpělivosti a nadhledu.

Nenechte se tak lehce vytáčet občasnými výkřiky, že to jsou blbosti, že vám nikdy nic nemůže fungovat, atd... protože pak je odpověď na otázku v tématu v obráceném gardu. Stávající společnost (pár křiklounů) lehce zničí, odradí a nasere pár zastánců využívání zdrojů VE, ať už si pod tím představujem každý z nás cokoliv.

Já třeba Rivala tajně podezřívám, že už nějaký zdroj VE využívá, protože určitě musí platit za doménu, hosting (php+DB), rozrůstající se prostor, konektivitu a ještě se nijak výrazně neozval. Takže další názor co to může být VE. Lidská dobrovolná práce, nebo jen chuť a snaha. To je taky mimo kontrolu a bere se to z ničeho.

Už bych nechal Volnou energii v klidu. Spíš si, až se zas dostanete do konfrontace s neznabohem, zkuste říct, teď můžu pro propagaci a rozšíření VE něco udělat. Jasný, nejspíš to nebude mít žádný efekt, ale třeba někdy nějaké semínko zapadne.
Dobrou noc.
JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
JiMi
Zasloužilý člen

VE

Příspěvek od JiMi »

Zdravím všechny, kteří se zamýšlí nad čímkoliv co zavání jakoby VE. A i ty ostatní, když už máme ty svátky.

Když jsem tak pročítal, co si kdo z vás představuje pod pojmem VE, nejdřív to vypadalo jako pěkný guláš. Chvíli jsem si i říkal, že ses ty kozle stará vůbec tak blbě zeptal, ale nakonec po delším čase, až si to všechno trochu sedne, není to tak hrozný.
Co je sjednocující myšlenkou, na které se nejspíš všichni potkají, byť mají na VE názor jakýkoliv ?
Mě z toho vyšlo, že všechen ten shon, bádání, snaha... všechno to vede (ať přímo nebo nepřímo) k nahrazení nebo ušetření oficiálních zdrojů energie.
Samozřejmě, napadnete mě, že vnucuju lidem vlastní vysvětlení, bez toho, že bych bral v potaz jejich názor. Ale než tak uděláte, přečtěte si to ještě jednou a všímejte si zájmen. Nikomu nic nevnucuji. Snažím se prezentovat vlastní pohled, který by mohl snad napomoci tomu, abychom se nad něčím potkali.
A proč bychom se měli potkávat ? Protože těch sporů, co je a co není VE je zbytečně moc a nic to neřeší. Pokud je to zařízení, postup, technologie, které v konečném důsledku může pomoci jednotlivci osvobodit se od oficiálních kontrolovaných zdrojů, pak to podle mě patří do VE.
Jak se k tomu už jednotlivec postaví, to nemůže nikdo ovlivnit. Jestli s tím bude vrtět ve sklepě pro svou rodinu, nebo to bude prodávat jako konečný produkt, nebo samotná zařízení, nic z tohoto nemůžeme ovlivnit. To znamená nemá cenu se o tom bavit a nebo se o to přít. Jediné co jako jednotlivec udělat můžete, je výsledky svého snažení zveřejnit nebo nezveřejnit.
Jak hluše mi vyznívají všechny výkřiky: já to zveřejním, a někdo to bude prodávat. No tak to nezveřejňuj.
Do podobného soudku mi padají i všemožná obvinění hlavních tahounů tohoto fóra z nějakého sektářství, ze zatajování, z nadřazování se... Co s tím kdo udělá ? Nic. Všechno jsou to plnoprávná svobodná osobní rozhodnutí. A řvaním a urážením tu na fóru se neudělá vůbec nic. Jen se otráví čas těm lidem, kteří tu ještě zůstali.

Teď jsem teda trochu utekl od VE, ale co, i toto je podle mého vysvětlení VE. Diskuzí tu na fóru trávíte čas za relativně levný peníz a ještě je tu navíc eventualita, že se na něco příjde. Místo toho byste mohli jet na lyže, nejlépe někam hodně daleko, nebo jít do hospody a moudře diskutovat nad škopkama, prohulit krabičku cigaret při zírání na pohyblivé obrázky.
Když se VE zevšeobecní právě na to vymanění se z oficiálních zdrojů, rozšíří se neuvěřitelně možnosti užití. A nemusí to pak být jen Hi-Tech rezonanční štěpení molekul vody.
Tak to jen na dovysvětlení mého pohledu na VE.
Děkuji za pozornost.
JiMi

morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

VE

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Právě jsem dočetl příspěvek od Jimiho. Naprosto s Tebou souhlasím,a dodal bych ,že není smyslem tohoto fóra hned dávat nějaký ucelený návod jak něco postavit. Daleko rozumnější je poskytovat nápady a myšlenky na dílčí věci. Kdyby existovalo nějaké finální zařízení,tak by spousta lidí už nebyla tlačena k samostatnému přemýšlení a fórum by ztratilo smysl. A navíc se tu lidé krásně naladí na společnou vlnu.Ahoj

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

VE

Příspěvek od Aquarius1 »

Naprostý souhlas s JiMim.Díky tomuto foru jsem se nasměroval na určitý cíl.Dříve jsem tvořil sám a snažil se stvořit něco co mi uspoří energii a o VE jsem neměl nejmenší tušení a podle toho to taky dopadlo.Ono je to o informovanosti a i o možnosti se se svém výsledku i třeba neúspěšném podělit.To jestli si někdo nechá své výsledky je na každém z nás a nikdo s tím nic nenadělá,buď to je sobectví lidem vlastní nebo strach či já nevím co že někteří mlží nebo prostě zmizí.Jen mi připadá nefér nejdříve sosat od ostatních a dolovat informace a pak to prostě zabalit a mějte se tu jak chcete.To že se lidi prudí mezi sebou a někdy i napadají je smutné ale asi to bude pořád dokud budou na světě lidi žít.Je to škoda i proto že spousta nápadů může zůstat nevyřčeno a mnozí to i pro toto i zabalí a tvoří opět sami nebo jinde.A to i pro názor že jen,,já vím všechno" a ostatní by měli naslouchat! a basta.Ale to je ten největší omyl všech myslitelů.
To jen tak na okraj listu dosud nepopsaného.
Hezké velikonoce všem lidem dobré vůle přeje Aquarius1 :bye:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
JiMi
Zasloužilý člen

Zničí příchod VE stávající společnost ?

Příspěvek od JiMi »

Tak zní titulek tohoto vlákna a je pod ním jakás diskuze.
Jelikož jsem se v tom chtěl trochu zorientovat položil jsem otázku, jak ostatní vůbec chápou VE. Co si pod tím představují, co to asi tak je.
A vcelku jsem se dozvěděl to, že si každý představuje něco jiného, takže z toho pro mě plyne, že i příspěvky v diskuzích jsou vždy o něčem jiném, a každý ke všemu přistupuje vždy se zátěží svých vlastních představ a zkušeností. Protože to jsou ale všechno věci nesdělitelné ani jinak nepředatelné, myslím, že nemá moc cenu o tom diskutovat, protože na své otázky pak dostáváte odpovědi ne něco jiného. Takový trochu babylon.

Ale nešť. Takže než otázky, oznamovací věty jsou tím, co hýbe světem, co skutečně něco znamená. Oznamovací věta říká, něco se stalo a stalo se to tak a tak. A je na každém, jak si to přebere a jak s touto informací naloží.

Takže se vrátím k titulku: žádná VE. Lidi se zničí sami. Nebo alespoň tato forma společnosti. To nemůže přežít. Beru na své vlastní zkušenosti. My lžeme svým dětem a steleme jim do cesty polštáře, které je teď chrání od bebíček. Ale oni jednou vyrostou a dospějí a budou řídit tuto společnost. Vychováváme je ve lži a ve vypolštářovaných podmínkách.
Je úplně jedno, na jaké jsme konkrétně úrovni: jestli jsme učitel, policajt, advokát, soudce, prokurátor, pracovník úvěrového oddělení banky, zedník, automechanik.

My té nové generaci jen pořád říkáme, jak je to všechno zlatý, a že všechno je pořád jen lepší a lepší, všechny křivky mají prý jen stoupající tendenci, prý je budoucím trendem si jen a jen co nejvíce užívat života, mrhat statky, a vůbec dělat nesmyslné věci. Je to na všech úrovních. Každý je většinou rodičem a chtěl by své potomstvo vést jinak a jinam. Ale jako společnost jim jen lžeme a vedeme je do riadnej p..i.

Oni tu budou, oni se budou starat, ne VE, my je jako společnost do budoucna ničíme.

To jen takové zamyšlení před obědem.
JiMi

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Zničí příchod VE stávající společnost ?

Příspěvek od tbest »

To je přesně ono! Byl jsem vychováván přísně. Když jsem něco chtěl, musel jsem si to zasloužit, pokud jsem něco provedl, následoval trest. Dnes je to nastaveno nějak jinak. Hlavně se nesmí trestat, vše je dovoleno, cestička zametená. Nikdo nepřipravuje mládež na možné problémy a nástrahy života. I ta zvířata nejprv mláďata chrání a pak je učí se o sebe postarat, připravit je pro přežití. Jak tu už někdo psal, ne dávat ryby, ale naučit je chytat, je prospěšné. Omlouvám se, mám toho v sobě tolik, že by to ze mě padalo jak z kulometu a spousta lidí by na mne zanevřela. Musím jen opakovat své pocity ze stavu dnešní společnosti: hořkost, hořkost, hořkost, depka! S tebou JiMi naprosto souhlasím.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

ve

Příspěvek od laik »

Zdravím.ja myslím že velkym nepřítelem VE a vůbec všeho (JINAČÍHO) je vaše okolí..Švagr co dělá ze železem a chcu po něm kousek nerezu,říká že vyrábět vodík už kdysi dávno pokoušel a nemá to žádnej smysl,žena vam říká co to zase deláš za blbosti,živíš rodinu tak dělej něco užitečnyho,a známí si o vás myslí že ste cvoci.....teda alespon u mě to tak je...No to sem si vlastně jen tak posteskl,...tak práci zdar..

PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: ve

Příspěvek od PeTr1 »

Z toho si nic nedelej to si mysli o kazdym z nas.Od skoly je do halv vtloukano ze vodik je nakladnej na vyrobu ale opak je pravdou.A nech je pritom jednou vsichni prohlednou a jeste se budou omlouvat.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Odpovědět

Zpět na „Universum“