Máš pravdu.adam.benda píše:...Jsou věci, které zaručeně nejdou a nikdy nepůjdou. Jsou to ty věci, o kterých to předem prohlásíme. adam.benda[/i]
Jen nutno mít na zřeteli, zda jde o virtuálno, kde to skutečně půjde, či o drsnou realitu.
Máš pravdu.adam.benda píše:...Jsou věci, které zaručeně nejdou a nikdy nepůjdou. Jsou to ty věci, o kterých to předem prohlásíme. adam.benda[/i]
Rozdíl není.Jerry.M píše:Myslím, že tam rozdiel bude. Medzi rovnakými polmi sa clona nasýti, bude zmagnetovaná a teoreticky by sa mala od ních odpudzovať. Bude ale záležať od jej hrúbky a vzdialenosti od magnetov. Bude možné nájsť jej vhodnú polohu v kombinácii s hrúbkou, kedy sa bude chovať neutrálne.
Ano.. A když je virtuálno tak úplné, že ho realita v ničem nepřekvapí?Karban píše:Máš pravdu.adam.benda píše:...Jsou věci, které zaručeně nejdou a nikdy nepůjdou. Jsou to ty věci, o kterých to předem prohlásíme. adam.benda[/i]
Jen nutno mít na zřeteli, zda jde o virtuálno, kde to skutečně půjde, či o drsnou realitu.
martine, omlouvám se, že ti tu takhle plevelím v hádankách.. Zkusím vysvětlit... Když chceš vědět, jak a kam se v magnetickém poli pohne třeba kus železa nebo magnet, dá se to určit vlastně jedině pomocí tzv. Lorentzovy síly.. (Jen pomocí těch tzv. siločar vlastně nikoliv..) ... Lorentzovou sílou řeším, co se mi tam bude kde jak hýbat.. tedy je to vlastně celé to, co potřebuju do MM... Nechci tě otravovat s odbornostma, jen mi to nedalo, se o tom nezmínit...martin11 píše:... co to je...???...jak píšeš......Nasměrujte správně kabát se jmenovkou Lorentzova síla ...
Lorentzova síla je poměrně bídný popis, ale mám pocit, že ve vodách, ve kterých jí používám, pracuje dobře..Akord píše:Adame, Lorentzova síla F=q(vxB) je taky výborná past. Na jejím základe jsem taky udelal pár zázraku, naštestí vím, jak (ne)fungují. Upozorňuji, že navzdory její preferenci pred Faradayovým zákonem(Ui=-d(BS)/dt) umožňuje stejné zázraky, jako nepozorne aplikovaný Faradayuv zákon o indukci. Mám na vybranou, když s tím mají problémy i absolvovaní elektrotechnici. Našel jsem však pár fyziku, co v nom mají dost jasno. Pokud existuje nejasno, pak to vede na principy magnetismu a relativity. Lorentzova síla je jen pomerne bídný popis.
Navrhuji úsporu prostředků - přehodnotit projekt, snížit počet válců.martin11 píše:......přeci jen 10 000.-za 3 kg neodymového šrotu je moc....
Zkusíme něco neotřelého - díru.gromit píše:pár obrázků už tady bylo - nemohl bys aspoň načrtnout, jak si ty dvě síly představuješ ty? jeden obrázek vydá za .... slov.