Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Karban

Re: Pozdrav

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
adam.benda píše:...Jsou věci, které zaručeně nejdou a nikdy nepůjdou. Jsou to ty věci, o kterých to předem prohlásíme. adam.benda[/i]
Máš pravdu.

Jen nutno mít na zřeteli, zda jde o virtuálno, kde to skutečně půjde, či o drsnou realitu.

:D

Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Myslím, že tam rozdiel bude. Medzi rovnakými polmi sa clona nasýti, bude zmagnetovaná a teoreticky by sa mala od ních odpudzovať. Bude ale záležať od jej hrúbky a vzdialenosti od magnetov. Bude možné nájsť jej vhodnú polohu v kombinácii s hrúbkou, kedy sa bude chovať neutrálne.

Karban

Příspěvek od Karban »

Jerry.M píše:Myslím, že tam rozdiel bude. Medzi rovnakými polmi sa clona nasýti, bude zmagnetovaná a teoreticky by sa mala od ních odpudzovať. Bude ale záležať od jej hrúbky a vzdialenosti od magnetov. Bude možné nájsť jej vhodnú polohu v kombinácii s hrúbkou, kedy sa bude chovať neutrálne.
Rozdíl není.
Je vždy přitahována.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

martin

Příspěvek od martin11 »

...zdravim Adamb. ...
dotaz asi už pominul....nebo jsme to vyřešili jinak...malinko jsem poskočil....směrem k propasti......viz výše....ale dotaz...
co to je...???...jak píšeš......Nasměrujte správně kabát se jmenovkou Lorentzova síla .......
...na co se máme soustředit....tedy já...asi jsem něco přehlédl...ale já jen citem a intuicí....však mě znáš....třeba jsem na to narazil...na toho lorenze....napiš vo co gooo.....dik zdraví martin11 :lol: ještě je čas...ještě jsme nezačali pilovat ojnice...!!!...

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Karban, principiální rozdíl není, je vždy vtahována, ale síla je dosti rozdílná, jsou tam ruzná napetí, toky a hodne ruzné pole.

Martin11, píšeš:...clona se mezi toroid a pístv HU nevtahuje....natož chtivě....tý cloně v HU..je uplně jedno, jestli je píst v HU nebo kousek před nebo za HU.......nemužu si pomoct....nevím proč, ale ta clona je k magnetismu toroidu i pístu uplnej ignorant....a je z Fe...!!!...mám to pře sebou na stole....

Toto není pravda, je to past. Než se presytí, je to tak, jak píšu. V stavu presycení je pak ale zároveň presycená část neúčinná a nestíní. Tedy se jenom presune účinek do oblasti, kterou sis nevšímal. Není pravda, že se mechanicky vedená clona(aby se nepricucla k nekterému z magnetu) nevtahuje mezi magnety. Je to experiment na 5 minut.

Adame, Lorentzova síla F=q(vxB) je taky výborná past. Na jejím základe jsem taky udelal pár zázraku, naštestí vím, jak (ne)fungují. Upozorňuji, že navzdory její preferenci pred Faradayovým zákonem(Ui=-d(BS)/dt) umožňuje stejné zázraky, jako nepozorne aplikovaný Faradayuv zákon o indukci. Mám na vybranou, když s tím mají problémy i absolvovaní elektrotechnici. Našel jsem však pár fyziku, co v nom mají dost jasno. Pokud existuje nejasno, pak to vede na principy magnetismu a relativity. Lorentzova síla je jen pomerne bídný popis.

martin11
Zasloužilý člen

clona

Příspěvek od martin11 »

Akord píše o cloně
Toto není pravda, je to past. Než se presytí, je to tak, jak píšu. V stavu presycení je pak ale zároveň presycená část neúčinná a nestíní. Tedy se jenom presune účinek do oblasti, kterou sis nevšímal. Není pravda, že se mechanicky vedená clona(aby se nepricucla k nekterému z magnetu) nevtahuje mezi magnety. Je to experiment na 5 minut.

martin:
..a je možné, že je clona tak mohutná....vuči magnetum, že nemuže v procesu otáčení clony dojít k jejímu přesycení...a tudíž je stále ..."funkční"...tedy cloní...navíc, clona není mezi 2ma magnety, ale mezi toroidem a magnetem
...již dávno jsem psal o tom , že je clona ...nejméně...5-6x širší než pruměr magnetu...to jsem zjistil na ZOBRAZOVAĆI....
...jo a co s tím Lorencem....mužu se na něj vykašlat...???....jsem se nějak nedozvěděl co to je....ale asi jo....tak na Lorence kašlu....martin :lol:

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Martin, prece píšu o opaku a o tom, že nepresycená clona je mezi póly spolehlive vtažena.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Pozdrav

Příspěvek od adam.benda »

Karban píše:
adam.benda píše:...Jsou věci, které zaručeně nejdou a nikdy nepůjdou. Jsou to ty věci, o kterých to předem prohlásíme. adam.benda[/i]
Máš pravdu.

Jen nutno mít na zřeteli, zda jde o virtuálno, kde to skutečně půjde, či o drsnou realitu.

Ano.. A když je virtuálno tak úplné, že ho realita v ničem nepřekvapí?

adam.benda
Zasloužilý člen

Lorentzačka

martin11 píše:... co to je...???...jak píšeš......Nasměrujte správně kabát se jmenovkou Lorentzova síla ...
martine, omlouvám se, že ti tu takhle plevelím v hádankách.. Zkusím vysvětlit... Když chceš vědět, jak a kam se v magnetickém poli pohne třeba kus železa nebo magnet, dá se to určit vlastně jedině pomocí tzv. Lorentzovy síly.. (Jen pomocí těch tzv. siločar vlastně nikoliv..) ... Lorentzovou sílou řeším, co se mi tam bude kde jak hýbat.. tedy je to vlastně celé to, co potřebuju do MM... Nechci tě otravovat s odbornostma, jen mi to nedalo, se o tom nezmínit...

adam.benda
Zasloužilý člen

bídná Lorentzačka

Akord píše:Adame, Lorentzova síla F=q(vxB) je taky výborná past. Na jejím základe jsem taky udelal pár zázraku, naštestí vím, jak (ne)fungují. Upozorňuji, že navzdory její preferenci pred Faradayovým zákonem(Ui=-d(BS)/dt) umožňuje stejné zázraky, jako nepozorne aplikovaný Faradayuv zákon o indukci. Mám na vybranou, když s tím mají problémy i absolvovaní elektrotechnici. Našel jsem však pár fyziku, co v nom mají dost jasno. Pokud existuje nejasno, pak to vede na principy magnetismu a relativity. Lorentzova síla je jen pomerne bídný popis.
Lorentzova síla je poměrně bídný popis, ale mám pocit, že ve vodách, ve kterých jí používám, pracuje dobře..
Máš tedy nějaké poznatky, upřesnění, doplnění věcí kolem toho, aby se předešlo kiksům?

martin11
Zasloužilý člen

Martin poslouchá

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...Zdravím pány Akorda a Adambenda....a jsem rád, že na tomto vláknu učeně diskutují....sice nevím o čem.. ve hře je nějaký Lorenz...??...a Faradey....ale kde jinde, než tady ...ještě nepiluju ojnice, magnety také ještě nejsou, trochu se to odkládá.....přeci jen 10 000.-za 3 kg neodymového šrotu je moc....jsem stále jen a jen v teoretické rovině
a třeba se něco dozvíme....prosím ctěné publikum do tété diskuse nezasahovat, když tak jen opravdu věcně a fundovaně....je to přeci jen učená diskuse...a její obsah bude poučením i pro budoucí bastlíře bez vzdělání jako jsem já....tak pánové....RING VOLNÝ....gong...box
...m11 :lol: upozorňuji, že s BOXOVÁRNOU to má jen podobné slovo..!!!!!....to je jiné vlákno.....toto upozornění platí pro ...třeba Karban....

Karban

Re: Martin poslouchá

Příspěvek od Karban »

martin11 píše:......přeci jen 10 000.-za 3 kg neodymového šrotu je moc....
Navrhuji úsporu prostředků - přehodnotit projekt, snížit počet válců.

Výsledně se lze dopracovat ke dvěma silám, tedy pouze dvěma válcům bez setrvačníku.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

pár obrázků už tady bylo - nemohl bys aspoň načrtnout, jak si ty dvě síly představuješ ty? jeden obrázek vydá za .... slov.
:good:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Karban

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
gromit píše:pár obrázků už tady bylo - nemohl bys aspoň načrtnout, jak si ty dvě síly představuješ ty? jeden obrázek vydá za .... slov.
:good:
Zkusíme něco neotřelého - díru.
Ano, obyčejnou díru, vyvrtanou skrz kouli a procházející jejím středem.

Zní to obyčejně?
Ta koule je ovšem veliká, má průměr tisíců kilometrů...
Je to naše Země.

Zanedbám odpory plynného prostředí v díře, teploty atd.
Vhodím do díry kilogramovou železnou kouli.

Otázka:
za jakých podmínek mi na druhé straně vyletí z díry?

:?:

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Mimo téma (offtopic)
s dírou se jdi s odpuštěním vycpat - tady martin11 řeší pístový motor, ty nadhodíš zjednodušení na dva písty a pak místo konkrétnějšího návrhu, jak by teda ty dva písty měly běhat, začneš vrtat díru do země...
:dknow:
jestli nemáš už víc co k tématu dodat, tak bych slušně doporučoval vlastní vlákno nebo Relax...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“