Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .

Příspěvek od NAVAR »

neoanthropus píše:
jarda ovčák píše:Potřeboval bych vědět, zdali existuje nějaký přístroj na měření elektromagnetického záření či vlnění.....
Jardo zožeň si túto drobnú knižočku. Je v nej rozobrata tato problematika z každej strany tj. jak po stranke legislatívnej, zdravotnej tak i po stranke technickej a praktickej. N
Díky za typ. Kdysi jsem jí viděl. No lepší je mít jí v knihovně.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

(tj. nejlépe odstěhovat se z paneláků zpátky do přírody :D) ... jinak je ta knížka normálnímu člověku celkem k ničemu,.....

1) To jo ale já nejsem normální :D
2) Přesně tak.... Z paneláků zpátky do přírody.
Nemůžu si pomoct ale v místě kde skoro není žádný signál se mi žije jaksi lépe. Televize nejde, mobil nezvoní, internet skoro nejde, přívod z nasolenejch tkaniček atd... :D

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:
neoanthropus píše:
jarda ovčák píše:Potřeboval bych vědět, zdali existuje nějaký přístroj na měření elektromagnetického záření či vlnění.....
Jardo zožeň si túto drobnú knižočku. Je v nej rozobrata tato problematika z každej strany tj. jak po stranke legislatívnej, zdravotnej tak i po stranke technickej a praktickej. N
Díky za typ. Kdysi jsem jí viděl. No lepší je mít jí v knihovně.
... proč ne, ale podotýkám, že na zátop jsou vhodnější jiné podstatně tlustější knihy ... :lol: ... mno, svůj názor na tuto knihu jsem řekl, takže kdo chete, tak si kupte ... ale pro jistotu ještě připojuji odkaz na recenzi, s jejímiž závěry se plně ztotožňuji ... http://elektrika.cz/data/clanky/clanek. ... 7942020780 ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:(tj. nejlépe odstěhovat se z paneláků zpátky do přírody, pryč od vymožeností, bez kterých si však většina lidí svůj život nedokáže představit ... :D) ... jinak je ta knížka normálnímu člověku celkem k ničemu,.....

1) To jo ale já nejsem normální :D
2) Přesně tak.... Z paneláků zpátky do přírody.
ad 1. ... původně jsem v příspěvku měl dovětek znění "většina lidí svůj život nedokáže představit (tedy kromě Navara)" ... :lol: :lol: :lol: ... ale odeslal jsem to nakonec bez něj, vědíc že se beztak ozveš i bez něj ... :D ...
ad 2. ... to je totiž jediná moudrá rada, která Ti z toho po přečtení vyplyne ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
neoanthropus
Starší člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od neoanthropus »

Mimo téma (offtopic)
A&F moje skúsenosti zo života mi hovoria že o veciach nie je potrabne za každu cenu komunikovať s ludmi ktorých "nevychovala" ich vlastná prax a že na pivo si môžem zbehnuť aj tu u nás... . N
Edit: ... když nehovoříš k tématu, tak propříště dávej takto laděné příspěvky do "Boxovárny" nebo se alespoň nauč používat označení "offtopic" ... A(&F) ... ;) ...

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Mám 22kv a 12kv.
Knížečku si pořídím. ještě bych ssi přál sehnat morčata kabayos. Totiž, seznámil jsem se s podivínama a dovezli mi na košt šunku z cuy morčat..... Fakt delikatesní. jenže, pak jsou ještě morčata cabayos a ty mají i 5 kg...... Nevíte, kde je sehnat, nebo kdo vozí zvířata z venku?
Možná by bylo i něco zde http://www.megaknihy.cz/elektrosmog-ele ... s-p-60012/
Morčátko seženeš nejsnáze s mašličkou jako domácího miláčka. Gewo tuším psal o Uruguayských morčatech, to by mohlo být ono.
Inspiraci máš v příloze :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Ano, morčo knedlo zelo....
Já zatím jehňo knedlo zelo.
Ještě se budem divit a huby hrůzou křivit....... Hele, dá se někde sehnat statistika dovozu potravin?
Já dnes četl v jednom buletinu, že dovážíme 70%n potravin...... je to vůbec možný????

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Já dnes četl v jednom buletinu, že dovážíme 70%n potravin...... je to vůbec možný????[/quote]

Potravin??? spíš plnící hmoty.

Z pultů mizí potraviny tuzemského původu a nahrazují je ty ze zahraničí. Loni se do Česka dovezly produkty za rekordních 155,5 miliardy korun, což je nejvíce v historii. Schodek zemědělského obchodu se tak propadl o 97 milionů, na skoro 35 miliard korun. Nejvíc míří na český trh maso, zelenina a mléčné výrobky.

Takže to máš 15500kč ročně na osobu v dovozu což může být klidně i 30tis v prodejní ceně. Typnul bych že dovoz bude tak 50%.
Proto ty habaďůry kolem polských vajec, soli, masa atd.... Je to byznys možná lepší jak kalašnikovy a někomu z EU se to nelíbí....

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Potřebuj nutně vědět, v které epizodě useknul Darth Wader Lukovi Skywalkerovi ruku??

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Pro neználky

Příspěvek od Slavek Krepelka »

ťuťu píše: Pro neználky; hlavně pro takové, co žerou fake na youtube:

:P
Vzhledem k tomu, že není udán spád trati, je tato diskuze o ničem. Cos to vlastně Ťuťu potřeboval vědět?
Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

jarda ovčák píše:Potřebuj nutně vědět, v které epizodě useknul Darth Wader Lukovi Skywalkerovi ruku??
Mám skoro jistotu že to bylo v anglině Imperium Strikes Back, v němčině Imperium Slagt Zurich, či tak nějak, v češtině nevím, asi Odveta Imperia? nebo Protiůtok Imperia? Imperiální protiůtok? tak nějak. Každopádně 2. díl 1. trilogie.
Ahoj, Slávek.

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Imperium Strikes Back = imperium vrací úder

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

jarda ovčák píše:Ano, morčo knedlo zelo....
No, morče jsem nikdy nejedl, ale zato jsem jedl nutrii, v Usovicích velice přemnoženou a považovanou za velice ekoškodnou. Bóže, to bylo dobrý papání. Lepší jak divokej králík a to už je co říct a průměr váha za dva králíky. Se divím, že se to nepěstuje na maso. Potok, nebo rybník s nějakejma košťálama a je vystaráno.
Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

huhu píše:Imperium Strikes Back = imperium vrací úder
To je pravda pokud je to doslova přeloženo.
To tomu dali skutečně v Česku takový název?

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

dali
http://www.hvezdnekvalky.estranky.cz/cl ... -uder.html
některé překlady jsou perly, třeba film " BASIC " se tu jmenuje " ZELENÉ PEKLO " :D

---------------------------------------------------------------------

ad nutrie - máčíš ji v kýblu vody pár dní a pak jí vnutíš jakoukoli chuť, podobně jako sojovému masu....
Tady se dříve pěstovaly na kožich, ale výkupní ceny jsou už nízké a je s tím drbání. Králík potapěč, jak se nutrii říká potřebuje čistou proudící vodu. Je to zdravé, čistotné zvíře. Maso z tech chovů vykupovaly nemocnice a vařily z nich jídlo pro pacienty. Takže brzdou je náročnost chovu v poměru k nízké ceně....

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“