Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Kauzalita budoucí pogROMy - zprávy z tisku, postřehy, atd.

Moderátor: aNONym

Odpovědět

Co myslíte, jak se vyřeší tato otázka?

Vláda konečně zasáhne a přitvrdí.
1
2%
Lidem dojde trpělivost a začnou to řešit sami.
38
76%
Jinak.
11
22%

Celkem hlasů: 50

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Zpravodajský speciál pro Huntera.

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:Lidi je tam prostě zapomněli a nikdo si nedovolil cizí deštník odnést, tak tam prostě zůstaly.
... a pokud by si snad někdo potřeboval cokoliv půjčit z odložených věcí z důvodů nouze (např. ten deštník ... :D), tak by tam nechal lísteček se svými iniciálami a kontaktem ... ale potom by ho zase okamžitě vrátil zpátky na místo i kdyby kvůli tomu měl jet přes celé město ... nádherné je, že stejně jako dospělí se takto chovají i děti a dospívající mládež v pubertě ...

... z vyprávění znám vesničku ve Skotsku, kde mají obchod otevřený ve dne v noci ... v noci a o víkendu je to bez obsluhy ... na pultu leží šešit a sklenice na peníze ... vybereš si zboží, zapíšeš ho jednotlivě do sešitu i s cenou ... a peníze dáš do zavařovačky (popř. si z ní vezmeš drobný nazpátek) ... nikdy přitom nescházelo ani penny, naopak s dýšky vždy přebývalo ... a když tudy před lety v noci projížděl pár, co měl u sebe pouze platební kartu, tak je do obchodu poslal majitel místního pubbu ... do sešitu napsali i svoji adresu a SPZ auta ... peníze pak dodatečně poslali poštou ... :) ...

PeS: ... je to pouze o výchově ... k sebeúctě ... protože to je základ ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

logika

Příspěvek od huhu »

tu je zajímavý popis : http://www.ahasweb.cz/2006/20060106.htm

je tam pasáž o situaci , kdy cikáni vykopali neuvěřitelně dlouhý výkop , z něj vyzvedli nalezený kabel a ten vypálili.

Co v článku není je informace , která tehdá kolovala a to sice , že za kabel utržili cca 2tKč , kdežto kdyby ten výkop dělali oficiálně , dostali by za něj 4tKč ( jestli dobře počítám , je to 2x víc ) Tu práci udělali zadarmo - logika

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

A(&F) píše:
... z vyprávění znám vesničku ve Skotsku, kde mají obchod otevřený ve dne v noci ... v noci a o víkendu je to bez obsluhy ... na pultu leží šešit a sklenice na peníze ... vybereš si zboží, zapíšeš ho jednotlivě do sešitu i s cenou ... a peníze dáš do zavařovačky (popř. si z ní vezmeš drobný nazpátek) ... nikdy přitom nescházelo ani penny, naopak s dýšky vždy přebývalo ...

PeS: ... je to pouze o výchově ... k sebeúctě ... protože to je základ ... ;) ...
http://itras.cz/lesni-bar/ Neznáš ? Doporučuju. Zejména děti jsou z toho u vytržení. Naštěstí je to tam kus cesty do kopce :D

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

huhu píše:http://itras.cz/lesni-bar/ Neznáš ? Doporučuju. Zejména děti jsou z toho u vytržení. Naštěstí je to tam kus cesty do kopce :D
... nádhera !!! ... :good: ...... jako trempa, co procoural dost velký kus světa, mne pokaždý na různých kontinentech fascinovaly boudy pro tuláky ... člověk tam vždy našel přístřeší před nepřízní počasí + něco trvanlivýho k snědku (někdy i kus tekutýho na zahřátí) ... zcela stejný stejný systém platby do kasičky za to, co jsi spotřeboval ... dřevo, které jsi spálil, jsi automaticky před odchodem nahradil novým z lesa + uklidil po sobě ... a pro případy, že by člověk neměl peníze, tak v některých byl i odkaz na místo poblíž, kde sis to mohl odpracovat ... zpravidla jsi tam dostal ještě další dlabanec, takže jsem toho také několikrát využil ... :D ..... pokud by tento systém postavený pouze na poctivosti příchozích nefungoval, tak by ty boudy přece nikdo neprovozoval !!! ... nebo snad jo ??? ... :ethink: ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Přerov.

Příspěvek od aNONym »

V Přerově skupina 6ti cigánských nezletilců napadla dřevěnou nohou od stolu dospělého muže a způsobila mu zranění na hlavě. :? Non

Kolik má Česko ještě volných těžkooděnců? ;)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
hunter
Starší člen

Příspěvek od hunter »

huhu píše:
hunter píše:Ahaho, ďalší Čech s komplexom...
huhu píše:Ale kdeže ty šmodrcho.
Huhu ak si prestaneš sám sebe protirečiť,
huhu píše:když už nic nemají , začnou shánět další love a pochopitelně musí jít po věcech s velkou likviditou. Nemají čas. A v tom počínání žádnou logiku nevidím !
môžme sa potom pohnúť ďaléj. Do vtedy "nedá se svítit...". Hunter
Sorry, chybí tam jedno důležité slovo , bez kterého to nemůžeš pochopit. Nebo nechceš. Nebo dáváš přednost formě před obsahem ?!!??! To snad ne !

správně mělo být :
v tom počínání já nevidím logiku ;-)

dík za upozornění
Huhu svojou nedbalosťou uvedieš človeka do omylu a jak ťa tu tak čítam, podla teba on sám je potom tomu na vine že je v omyle? To čo to tu skúšaš chlapče? Hmm, tvoja logika fakt "nemá chybu" - kolǩá to zbabelosť z tvojej strany? Hunter

Výsada magorov je všímať si formu pred obsahom...
hunter
Starší člen

Příspěvek od hunter »

A(&F) píše:
hunter píše:
A(&F) píše: ... pokud se považuje za deviaci chránit si svůj majetek
Nie, o tom nie je reč...
... tak tady nemel ... a konkrétně napiš co u mne vůči rómům považuješ za deviaci ... :D ...
To už by si veľa vedel, u ľudí ako si ty to nie je žiaduce... . Hunter

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

hunter píše:
A(&F) píše:
hunter píše:Nie, o tom nie je reč...
... tak tady nemel ... a konkrétně napiš, co u mne vůči rómům považuješ za deviaci ... :D ...
... nejsi-li schopen doložit své tvrzení "o mé deviaci vůči rómům", potom očekávám omluvu !!! ... :D ...

... (a myslím to vážně !!!) ...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Už tu má to zvíře nachystaný dva nový, nepoužitý nicky, tedy co jsem tak namátkou chytil za poslední týden. :roll: :evil:

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

hunter píše: ........To čo to tu skúšaš chlapče?.........
Tak na to bys měl snad sám přijít , když jsi takový psycholog...

Huntře , vynech osobní invektivy a drž se tématu. To je - logika chování u cikánů v našem rozhovoru a způsob řešení jejich začlenění ( nebo vyčlenění ) vzhledem k většinovému obyvatelstvu v tomto threadu celkem.

Psal jsi tu , že tam co žiješ , ve vaší komunitě to máte pořešené.
Podle toho, co tu píšeme my je jasné, že si nevíme rady. Tak nám prosím popiš, jak to máte vy ( pokud to není nutné k pochopení věci, můžeš vynechat místo - i když bych se tam rád podíval )
dík

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Neberte to tak osobně.....
My hloupí sedláci v tom máme jasno. Můj děd proklínal to cigánský plémě, že mu kradou slepice, můj táta, že mu kradou naftu z nákladáku, já , že mi kradou zvířata na pastvině........ Máme na to generacemi utužený pohled a názor.Nikdo neřekl, že mu ten cigán pěkně pomohl, nebo že mluvil s rozumným a vzdělaným cigánem, nebo že četl bezva knížku od lacla lakatoše.....Nepoznali jsme ani fajn cegánskýho technika, filozofa, diplomata, ekonoma, doktora.
Ten problém je chronickej a netřeba o tom pochybovat, anžto se jedná o absolutní skutečnost. krom cegána o tom nikdo nepochybuje.
Bohužel, násilí plodí vždy násilí a v otevřeném souboji muže proti muži nemají opálení šanci. Spoléhají pouze na svoji momentální přesilu, zbabělost a úskok.

hunter
Starší člen

Příspěvek od hunter »

A(&F) píše:
hunter píše:
A(&F) píše: ... tak tady nemel ... a konkrétně napiš, co u mne vůči rómům považuješ za deviaci ... :D ...
... nejsi-li schopen doložit své tvrzení "o mé deviaci vůči rómům", potom očekávám omluvu !!! ... :D ...

... (a myslím to vážně !!!) ...
A(&F) prejdi si svoje príspevky jak v tomto http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=2217 tak aj v tomto http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1848 vlákne a ak na to neprídeš sám navštív s príspevkami z týchto vlákien odborníka z oblasti psychiatrie a on ti to už vysvetlí v čom je v tvojom prístupe tu na fóre z tvojej strany k danej problematike zjavné deviantstvo. Zásadne sa neospravedlňujem ľuďom ktorý si nevážia ani samých seba... . Hunter

aNONym
Zasloužilý člen

Jinotaj.

Příspěvek od aNONym »

V tisku si často můžete přečíst, že mladík ve věku 35 let spáchal tu a tu trestnou činost. ;) Non

Přitom by se k věku pachatele spíše hodilo označení mladý muž. Jak jsem se dnes dozvěděl od známeho policisty tak tento i novináři používaný jinotaj byl zaveden už dávno. Přečtete si hlášení které psal jiný policista nebo noviny a hned s největší pravděpodobností víte o koho se jedná. Kdo to byl!. :evil:

I bez obrázků. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Škoda že nemáme ostrovy.

Příspěvek od aNONym »

Na ČT2 právě začíná zajímavý dokument. ;) Non

Vězněm na čerstvém vzduchu

Odpykávat si trest na norském ostrově Bastoy, to je koupání v moři a pobyt v přírodě, navíc žádné cely, kamery ani ploty. Vážně je to taková idyla?

"Na ostrově Bastoy, který leží v norském Oslofjordu, je vězení a v něm 115 trestanců, odsouzených většinou k dlouhodobým pobytům za mřížemi. Přesto bychom tam cely, kamery nebo ploty hledali marně, ostraha se ostrovem pohybuje dokonce beze zbraně. Vězni pracují v lese, na stavbách nebo u zvířat, ve volném čase se kochají krajinou či plavou v moři. Zdánlivá idyla v podobě volného režimu ale sebou nese i překvapivé komplikace. Řada vězňů, zvyklá na běžný život za mřížemi, kde je vše dané a rozplánované, se složitě vypořádává s možností svobodně se rozhodnout, zda se vydá na hodinovou nebo tříhodinovou procházku kolem ostrova, jak často zajde do posilovny nebo na karty, případně kdy se půjde osprchovat. Mít na vybranou tak může být i přítěží... Netradiční metodě převýchovy odsouzených nahrává podle tvůrců dokumentu průzkum, podle kterého se v západní Evropě v průměru 60 až 70 procent vězňů stane recidivisty, kteří se znovu vydají po šikmé ploše, zatímco u vězňů z Bastoy se to týká pouze třiceti procent."

Akorát že me besme te ostrove potřebovali o mnohem větší rozloze. :D

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Škoda že nemáme ostrovy.

Příspěvek od Aquarius1 »

Ostrov by se hodil ale naše domovina oplívá mnoha vodnímy toky.Zlámat ruce a nohy a vrhnout do vody,kdo by se vyhrabal zpět na břeh bez cizí pomoci dostal by druhou šanci.JInak to tu zanedlouho bude jak v současném vzoru této doby.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Odpovědět

Zpět na „Tertium NON datur“