Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
Comenius
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Re: zdravím komeniuse i snílka.

Příspěvek od Comenius »

Comeniusi, prosím tě, zkus mi to, jmenovitě mě vysvětlit prakticky. Co se tedy dle tvého stane?
To víš, jak tak žiju s těma ovcema tak příliš toho intelektu nepotřebuju...
8) Co se teda stane? Ztratím rozum, hlavu, ovce nebo se mi vypaří traktor?

Volíš si sám co se Tebou stane. Právě jsme zhlédli film : http://topfun.centrum.cz/film/pokojny-bojovnik .
Možná tam pro sebe něco najdeš.
;)

Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jasně,

Příspěvek od jarda ovčák »

Nechci film, chci tvůj názor, pokud tedy mohu....... vyloženě mne zajímá.Je to pro mne neznámý směr.
klidně přes sz.....

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

datum

Příspěvek od martin11 »

....zdravím s mrazivým ránem 25.1 2010....2 dny jsem byl mimo net...montoval jsem motor.../ fotky zítra/...
...dočetl jsem diskusi...a protože jsem také přihodil svůj názor../koníček na svobodě/ tak muj názor...
Když ale o tom přemýšlím...tak se upínáme k jednomu okamžiku....21.12 2012
kdo určil tenhle datum....
...neptám se proto, že víme za jak dlouho to bude....ale proto. ...že dopočítáváme "nějaké" datum....
...prosím nechť mě někdo opraví....ale ví se kdy byl rok 1 ....????...... :idea: uršitě by se dalo dopočítat, že to bylo třeba úterý...
...tak ...všichni zde pracujeme s nějakým konkrétním datumem, který bude.....
...vždyť i několik dnů , které se vyškrtly z gregorianskáho kalendáře je nepřesný udaj....a protože ani nevíme, kdy byl 100 ani kdy byl rok 300 před naším letopočtem....tak 21.12 2012 muže být zítra anebo byl předevčírem....

...to že slavíme Vánoce..a umíme počítat dny ještě neznamená , že se něco stane.....a co k tomu staří Májové....že řekli , za tolik a tolik dnů se stane toto....myslím , že se "jen " někomu líbí ta soustava číslíček...no nekupte to .. 21.12 2012...zrovna tak hezké číslíčko bude zanedlouho 20.10 2010 :idea: ...nebo i dříve.... 10. 02 2010 .....nebo 10.05 2010..../10.05 +10.05 = 2010/...tak si vyberte...
...a na konec....asi to nevíte ...ale letos bude Silvestr 13týho a v pátek..... :shock: ...tak hezký den Martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: datum

Příspěvek od Ilem »

Už jsem to tu psal. Je naprosto mylná představa, že 21.12.2012 někdo nahoře cvakne vypínačem a najednou bude všechno jinak. Ten proces už dávno probíhá, jen kolem citovaného data bude kulminovat.

"Dum spiro spero"
Ciceron
vítr

fouká vítr z hor

Příspěvek od vítr »

vyzobnuto z :
http://www.kwanumzen.cz/cesta_lidi.htm

Cesta lidí

Přicházejí s prázdnýma rukama, odcházejí s prázdnýma rukama,
takoví jsou lidé.
Když se narodíš, odkud přijdeš?
Když zemřeš, kam jdeš?
Život je jako plující oblak, který se objeví.
Smrt je jako plující oblak, který zmizí.
Plující oblak sám původně neexistuje.
Život a smrt, příchod a odchod, jsou také takové.
Je tu však jedna věc, která zůstává čistá a jasná.
Nezávisí na přicházení a odcházení a nezávisí ani na životě a na smrti.

Co je ta jedna čistá a jasná věc?

Stará čínská báseň

pepo.bn
Zasloužilý člen

2012

Příspěvek od pepo.bn »

,,Chlapci a dievčatá" , tak tomuto o čo sa tu momentálne ,,snažíte" sa v mojom svete hovorieva ,,Pivné reči". Ten kto nie je schopný zrušiť svoj účeť v banke (je to ,,pupočná šnúra" medzi sistémom a vami kde ,,matkou" ste Vy) , odberové miesto - prípojky (elektrika , voda , plyn) a nevie sa zbaviť svojho ,,vetešníctva" a to jak na svojóm ,,hrade", tak vo svojéj hlave , ten taký nech radšéj zabudne na ,,vyší level" bo nie je mu dané ,,uhrať ho". Každému čo právom patrí . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne pon 25 led 2010 9:31, celkem upraveno 2 x.

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:Už jsem to tu psal. Je naprosto mylná představa, že 21.12.2012 někdo nahoře cvakne vypínačem a najednou bude všechno jinak. Ten proces už dávno probíhá, jen kolem citovaného data bude kulminovat.
...jen skromný dotaz....co bude kulminovat....aktivita Slunce.../na tom jsme závislí nejvíc/..tebo toky peněz.../a tom jsou závislí jen někteří....nebo poznání a chování lidstva / o čemž silněpochybuju/... nejpravděpodobnější mě připadá, jak psal POOTA....májové spočítali, že se to po nějaký době bude všecko opakovat.....tak proč dělat kalendáře dále....takže i toto by mohla být perioda...??? :idea: ...zdraví martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

Re: 2012

Příspěvek od martin11 »

pepo.bn píše:,,Chlapci a dievčatá" , tak tomuto o čo sa tu momentálne ,,snažíte" sa v mojom svete hovorieva ,,Pivné reči". Ten kto nie je schopný zrušiť svoj účeť v banke (je to ,,pupočná šnúra" medzi sistémom a vami kde ,,matkou" ste Vy) a nevie sa zbaviť svojho ,,vetešníctva" a to jak na svojóm ,,hrade", tak vo svojéj hlave , ten taký nech radšéj zabudne na ,,vyší level" bo nie je mu dané ,,uhrať ho". Každému čo právom patrí . PePo
...ano Pepo.....máš svatou pravdu....jdu se stydět....karkulka červená :lol: p.s....kde je tvůj svět...???... :idea:

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

martin 11 píše:....kde je tvůj svět...???...
Martin nemaj boja , viem kde je moj svet . Vedz že každý kto má v hlave ,,prepnutú výhibku" zo sposobu myslenia =Já mám= do sposobu myslenia =My máme= , ho tak isto nemá problém nájsť . Máš pocit že je to i tvoj prípad ? PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

...skoro každý má "svůj" svět...a dost dobře nechápu, jak souvisí Tvůj svět s pupeční šňůrou do banky...a proč nám to vlastně všechno povídáš....tisíce světů každého z nás, jsou naše malé Vesmíry v našich myslích...a jsme všichni...ať chceme nebo nechceme na jedné lodi....ta loď je je na moři, zvaném vesmír....a my bohužel nevíme , kdo jsme , co jsme...a kam plujeme :idea: jedním z milníků má být rok 2012...potkáš ho ty , potkám ho já....tisíce malých vesmírů v nás ho v každém potkají...
...a tvoje "já mám - my máme " zní jednotně i rozporuplně. Ti, kdož mají socialní cítění../ne ČSSD/...nemají v hlavě vyhybky...protože je od přírody nepotřebují...
...a v případě nastíněného roku 2012 je uplně jedno jesti já ...nebo my....jsme na jedné "Lodi" :idea: martin11 :lol:
p.s. a neodpověděl jsi na moji otázku...kde je tvůj svět...že ty víš....je samozřejmé....ale třeba mě osobně by zajímalo.....kde že to je...tvoje "my"

jarda ovčák svitavy

no vidíš , pepo.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Mno, přes nesmírně tupou stranu pivních řečí jsme se nic o konkrétních názorech nedozveděli. Ta opatrnost, aby nebyl člověk s jiným názorem potupně označen za šílence, nebo nedej bože byl konfrontován s jinak smýšlejícím člověkem je dechberoucí. A je úplně jedno, pepo, jestli to máš srovnané tak či onak.......... moje kritérium není erudice nebo nedej bože inteligence či zasvěcení, ale použitelnost člověka. Jako kamaráda, přítele, rádce nebo partnera. Když ti nádherné sofistikované auto nejde nastartovat, tak si rád sedneš do škodovky a hrčíš tam, co potřebuješ........
Myslím, že zde nikdo nehledá spásu...Je to pokec, výměna myšlenek, nechť jsou jakékoli.Nemusíme se hned soudit. Omáčky je kolem hodně, ale konkrétní názor na 2012 plus mínus autobus mi zde prostě chybí.
Můj názor je ten, že by to musela bejt fakt velká klika, aby se něco hnulo.
Tento názor souvisí s pepou okrajivě, spíše se jedná o obecné povzdechnutí............

vítr

Samostatnost blba a samostatnost vědoucího

Příspěvek od vítr »

spolu nesouvisí. Ta první je dočasná proto s tou druhou nesouvisí.
Povídá to proto, aby se nepreferoval vlastní svět zmatených myšlenek, a pokusilo se zjistit co tou samostatností bylo myšleno.
Málo napovídá, a to by mělo vadit ?
Je mnoho světů, ale jen některé za to stojí, my sami máme za to, že ten náš je ten nejlepší. Ve většině případů se však jedná omyl.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše:
...jen skromný dotaz....co bude kulminovat....aktivita Slunce.../na tom jsme závislí nejvíc/..tebo toky peněz.../a tom jsou závislí jen někteří....nebo poznání a chování lidstva / o čemž silněpochybuju/...
Přechod, přerod, změna myšlení, chování, změna hodnotového žebříčku, vlastně i ty toky peněz, ale ne tak, jak jsi to myslel. Je toho víc a je to složitější.
To si myslím já Ilem, z těch střípků a náznaků, které se mi podařilo zachytit.
Víc se toho asi na sklo dát nedá, fakt lépe asi někdy u piva. Někdo se s tím ztotožní, někdo ne, každý na to má svůj pohled a to je dobře.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen

Re: Samostatnost blba a samostatnost vědoucího

Příspěvek od martin11 »

vítr píše:spolu nesouvisí. Ta první je dočasná proto s tou druhou nesouvisí.
Povídá to proto, aby se nepreferoval vlastní svět zmatených myšlenek, a pokusilo se zjistit co tou samostatností bylo myšleno.
Málo napovídá, a to by mělo vadit ?
Je mnoho světů, ale jen některé za to stojí, my sami máme za to, že ten náš je ten nejlepší. Ve většině případů se však jedná omyl.
...protože jsme odpověděli 2 .... Jarda a martin...tak za sebe....
...zdravím "vítr"...
je filosofující...co je samostatnost ....to na jedné straně...a co je blb a vědoucí na straně druhé...jestli to bylo na mě...tak nevím , jestli mám myšlenky zmatené......často ano.. :oops: :oops: ....a ještě jsem ..NIKDY...neviděl "samostatně vědoucího"....
...takový nikdy nebyl, není...a nikdy nebude....v našem realném světě.....
...ale pamatuji píseň...." jen vítr ví, jen vítr zná..."...s úctou k" Větru" martin11 :lol:

vítr

kdyby byl pouze v tomto světě

Příspěvek od vítr »

a žádném jiném tak by to fakt nešlo, nebyl by důvod pro pokračování, ani pro žádnou positivní změnu, dokonce ani tenhle svět, jak
funguje by nemohl fungovat.
Když fotíš, fotce předchází záměr fotka je napřed stvořena v Tvojí mysli, a pak zmáčkneš spoušť.Mnohé fotky mohou být vyjímečné - inspirované. Když píšeš - mluvíš, jednáš - li bez toho vyššího v sobě, tzn. reflexivně , pak je naprosto zvykové hájit si svoje stanovisko.......Nic jiného v ten okamžik neexistuje.
Většina lidí použije pro podpoření svého stanoviska vše co má po ruce. Může vzniknout boj za sebeprosazení a kruh se uzavřel.
Z obhajování svého stanoviska Tě vynesou nohama napřed, v případě ozbrojeného obhajování to může být docela brzy. Pakliže člověk pozapomene na "svoje" a zkusí prostě jenom být, má ke štěstí nakročeno.
Ani pak není čas tvořit si domněnky, jak by to všechno mělo být, kdyby se stalo to a to, a Slunce ,a dinosauři, a nabíjení mobilních telefonů a vůbec ............
;) budhisté tomu říkávali jízda na větru........
Je to v genetické výbavě člověka dnešní doby.
Zlom vaz.

Odpovědět

Zpět na „Universum“