Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Prezidentské ... a ty další volby ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Prezidentské volby

Příspěvek od poota »

martin11 píše: Mno...přemýšlel jsem, jestli je ještě "nějaká " možnost při volbě, a nenapadlo mě :bhead: že je ještě čtvrtá možnost. Jít volit a svůj nesouhlas dát najevo tím, že odevzdám neplatný hlas. teprve neplatným hlasem "ukážu" nesouhlas s danými kandidáty.
Kdybys četl pozorně, tak nemusíš tak pracně přemýšlet.

O této možnosti jsem psal už před drahnou dobou - bohužel je na nic, protože šejdíři se právě proti ní pojistili klauzulí, která praví, že do počtu k volbám se dostavivších voličů se započítávají pouze platné hlasy!
Z čehož plyne, že neplatný hlas je totéž, co zůstat doma, což je ovšem mnohem pohodlnější ;)

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

Martine,myslím,že pasivní nesouhlas s bílým lístkem nebo neúčastí ve volbách není v tomto případě na místě.Je to jen přihlížení ke zlu s "umytím"rukou.Beru to tak,že je nemožné mít ideálního kandidáta,zvláště v našem národě a proto si musím vybrat.Vybírám slušné a pravdivé chování,byˇs nedostatky.Budu volit KS.
Tak to vidím,ostatní se prosím nezlobte a s přáním:"Aby nás Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil" Milada

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Vzhledem k tomu, že druhé kolo volby prezidenta má jenom dvě možnosti, jedná se o docela obyčejné hlasování.
Při něm je možné hlasovat "ano" nebo "ne" a třetí zcela regulérní možností je zdržet se hlasování.
Pro mě je "ano" stejně nepřijatelné jako "ne", takže se zdržím hlasování.
Nedělám to proto, abych si dělal nějaké alibi, že jako já jsem se toho neúčastnil a tudíž za ten průser, ke kterému dojde, nenesu žádnou odpovědnost. Dělám to opravdu proto, že mi ani jedna z těch možností nevyhovuje - prostě mi nedokázali nabídnout kandidáta, kterému bych mohl s klidným, či neklidným, svědomím dát svůj hlas. Skutečně nejsem ochoten probírat do detailu minulost, přítomnost a budoucnost obou těch ničemů jenom proto, abych zjistil, který z nich vypadá o ždibec míň ničemně a toho poctil posléze svou důvěrou.
Prdlajs!
Nevěřím jim vůbec nic a je mi úplně jedno, jestli k tomu mám mít u jednoho z nich o zlomek procenta menší právo, než u druhého. Dokonce jsem přesvědčen, že pokud by jeden z nich vypadal o ždibec líp, tak to bude jenom chybou v informacích.

Zdravím - poota

zam4
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Lidi budou mít problém se nažrat

Příspěvek od zam4 »

Toto se nemělo dostat ven .. :ethink: ... „Lidi budou mít problém se nažrat…“ řekl ...
viz
......„Při loučení se paní Margueritte Rohanová - Kottulinsky na pana kancléře Karla Schwarzenberga obrátila velmi naléhavým a osobním apelem: Abyste při vší té práci nezapomínal na restituce,“ vzpomíná Jiří Polanský a upozorňuje, že majetek Rohanů byl v roce 1945 zabaven na základě Benešových dekretů pro jejich kolaboraci s nacisty.

Schwarzenbergova odpověď podle něho byla šokující: „Margueritto, buďte trpělivá. Přišla doba, ve kterou jsme vůbec nedoufali. Uteče pár let, lidi tady budou mít problém se nažrat, a pak jim bude jedno, co se komu vrátí,“ měl tehdy reagovat kníže." ....
http://www.parlamentnilisty.cz/parlamen ... rga-260756

......... se mi zdá, že volit přece jenom půjdu, aby moje děcka měa co "žrát" ....přece nenechám dojí na jeho slova, když vím, co nám chystá ... :evil:

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Pokud mě paměť příliš nešálí, tak přímo v těch dekretech je vyslovena jejich nezpochybnitelnost, a to na základě mezinárodních dohod. Navíc je tam výslovně řečeno, že kdokoli bude kdy usilovat o jejich zrušení, je vlastizrádce a jako takový bude souzen a po právu odsouzen.
Takže to vypadá, že se nám chystá docela pikantní situace, kdy by mohl být prezident souzen jako vlastizrádce. Sice by to pro něj nejspíš znamenalo jenom odstoupení z úřadu, ale tahle možnost, jak se dostat rychle k další volbě prezidenta mě nenapadla - taky dobrý ;)

Zdravím - poota

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

Oh nezlobte se na mne,teď jsem objevila článek,který mne upoutal svým nádpisem.Už jsem nechtěla do tohoto vlákna přispívat a přidávat špatné věci,zkuste přečíst, a když tak odpusťte,že ještě není konec.A to Stefan Hrib neví kolik podlosti se ještě dnes vynořilo.
http://zpravy.idnes.cz/komentar-stefana ... anicni_wlk

bagri
Starší člen
Dal: 87 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od bagri »

Před časem jsem vsadil jistou sumičku na Zemana. Případná prohra bude náležitě kompenzována v restauračním zařízením těmi, kteří vsadili na Schwarzenberga. Suma sumárum, moudrá dohoda, nikdo nebude tratný. Po půlroce zvykání s občasnými přeřeky v souvislosti se záměnou jména hlavy státu, v reálu se nebude dít vůbec nic. Po hrdinných alibistech se svou pseudomoudrostí ani pes neštěkne, poražení nebudou muset chodit kanály a vítězům nikdo vítězný oblouk nepostaví. LOL :-)

Tak tyhle hodiny se nám do kufru nevejdou - Maršál Koněv, Praha 1945, Staroměstské nám.
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Tam mám odvoleno ( :good: ZEMAN :P :lol: )

Ale proč tady píšu - vypadá to, že účast ve volbách bude nadprůměrná, lidé stojí dokonce ve fronách :shock: . Když k řádně volícím občanům připočteme ty, kteří volili několikrát z okopírovanými volební lístky, tak můžeme dojít k zajímavému úkazu: účast ve volbách bude třeba i přes 100% :shock: :D :D
http://www.novinky.cz/domaci/291353-zem ... ukazy.html
Naposledy upravil(a) hanka dne pát 25 led 2013 18:35, celkem upraveno 1 x.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

Nazdar lidi :D
Tolik lidí u voleb jsem ještě neviděl. Dal jsem toho svýho - schválně nebudu říkat koho ;) , ale naše banánová republika se opět vycajchnovala:

http://zpravy.idnes.cz/anonymni-predvol ... _domaci_hv
http://www.novinky.cz/domaci/291353-zem ... ukazy.html
i když teda nevím, k čemu jsou ty volební průkazy dobrý. To maj k tomu ještě falešný pasy, a možná k tomu jezděj volit do ciziny?

teď si pustím něco pro uklidnění. Poslední dobou ujíždím na hudbě a tohle je moc pěkný:

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

Hanko ty Tvé poslední dva odkazy na hudbu, jsou nejhezčí odkazy co v tomto prezidentském vlákně jsou obsaženy.........
A které mě přesvědčily jak naložit ze zítřejším dnem.......
"Budu ráno doma a poslouchat se ženou a dětmi Ave maría a pod, pak půjdem sáňkovat a pak si skáknu do Bauhausu protože je víkend 20% slevy na vše :-) a pak si zase pustíme něco hezkého na poslouchání a dětem budem číst pohádky, a protože nemáme televizi, tak vlastně ani nevím co se děje a jak to vlastně dopadne a večer když už bude jasno kdo je prezident mě to bude jedno, protože budu vařit mast a dělat tinkturu a to by se ani knížeti, ani Zemanovi moc nelíbilo......

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

laik píše:Hanko ty Tvé poslední dva odkazy na hudbu, jsou nejhezčí odkazy co v tomto prezidentském vlákně jsou obsaženy.........
.. ty odkazy nejsou moje, laiku, ale jinak s Tebou souhlasím, že nejlepší je NEMÍT TELEVIZI a vykašlat se na celou politiku. Nejradši bych se na ni taky vybodla, jenže můj muž je na politiku maniak a tak je to věčné téma a nelze na ni zapomenout .. :D ..takže člověk musí zaujímat postoj, ať chce, nebo ne, když se to na něho hrne ze všech stran... Jsem moc ráda, že to zítra skončí a hlavně - UŽ ABY TADY BYLO JARO ..a s ním práce na zahradě, aby člověk zaměstnal mysl něčím příjemnějším a užitečnějším . :epray: :lol:

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Apropó - zahrada ... Když už mluvíme o přírodě a procházkách v ní, musím dodat ještě něco, proč nemůžu jít do přírody namísto voleb...
I mně by se líbilo jít namísto voleb na procházku do přírody, jenže míst, kde by se u nás člověk mohl nadýchat čerstvého vzduchu okolo kvapem ubývá. Jít se s dětmi projít ven, když venku je takový smog, že se špatně dýchá, je zdraví nebezpečné. Za hezkou přírodou nemůžeme vyjít na procházku, ale musíme odjet pryč. Protože máme tu smůlu, že místa, která jsou hezká, skupuje Bakala, aby pod nimi těžil uhlí. Z míst, kde žijeme a na kterých jsme si roky stavěli domy, chaty, zahrady, musíme pryč, protože je chce Bakala.. a my se můžeme jenom bezmocně dívat, jak se z nich před našimi zraky stává měsíční krajina.. země se těžbou uhlí propadá .. místa, kde stály naše domy a kde jsme chodívali na příjemné procházky přírodou jsou i 50 metrů propadlá a na jejich místě stojí černá voda.. cesty, po kterých jezdíme, se musí neustále zvedat o několik metrů, aby zůstalo spojení se světem.. Když jsme si tady stavěli domy, nevěděli jsme, co nás čeká. Odkoupí ti sice ten dům, ale jakous-takous jistotu, že se nebudeš muset stěhovat pryč, máš jenom v paneláku – donedávna.. teď už neplatí ani to.. Tisíce bytů tady patří Bakalovi, které mu slouží k tomu, aby z nich rýžoval prachy, aniž by se o ty byty řádně staral. Zvedá nájemné na neúnosnou míru, a lidé, kteří v nich bydlí, se musí rozhodnout - buď zaplatit byt, nebo si koupí pořádné jídlo a zaplatí za léky.. obojí nelze. V našem kraji je nejvíce bezdomovců a nejvyšší nezaměstnanost. Pracovních příležitosti kvapem ubývá, Bakala zabírá i místa, kde stojí nejenom naše, ale i zahraniční firmy, ve kterých zdejší lidé nacházejí jakous-takous práci.. Je toho mnohem více, než jsem schopna tady napsat….. I já miluji pobyt v přírodě, díky Bakalovi právě přicházím o druhou zděnou chatu se zahradou, kterou jsme si stavěli a budovali proto, abychom v ní mohli, až budeme v důchodě, bydlet a pěstovat si ovoce a zeleninu. Chválabohu, že jsme nestavěli dům, jsou tady lidé, kteří si stavěli domy 3x!!, pokaždé byli ujištováni o tom, že na novém místě budou mít jistotu bydlení. Cha cháá - musí se stěhovat zase! Celý život budovali a ve stáří musí jít nakonec do paneláků, nebo čekat, až se uvolní místo v domově důchodců, protože už nemají sílu začínat znovu - tak dopadli.... Bakala se roztahuje všude. Do bytů, které vlastní, si přiváží ze šluknovska cikány, aby z nich dostal peníze, které jim na nájem přispívá stát. A taky, aby je nasadil tam, kde mu lidé nechtějí prodat svoje domy… možná někdo víte, jak se s cikány, kterým nikdo v ničem nebrání, žije.
Ptali jsme Bakalových lidí, kam až bychom se měli odstěhovat, aby jsme měli jistotu bydlení .... odpověděli, že zásoby uhlí se táhnou až k Olomouci ...
A vy se mi divíte, že se aktivně zapojuji do diskuse o prezidentských volbách. A bráním se tomu, aby Bakala prostřednictvím knížete dostal volnou ruku :evil: …... Tak je to.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

Zdravím
omlouvám se milda za překlep ohledně té hudby....
Hanko těžko pochopit jak se vám tam žije.
Tady v Brně, potažmo v jedné vzdálené okrajové části si oproti tobě žijem asi v ráji.....
Takže ani dění kolem, se nás nijak moc osobně nedotýká......
Navar nebo Jarda sou na tom asi obdobně jak já.....
Každopádně to neznamená že strkám hlavu do písku, Jako příznivec strany Svobodných občanů
se i tak zapojuji do dění kolem nás, aby se nám i tobě někdy konečně lépe žilo....
Ale je to boj z větrnými mlýny, docílit toho aby se lidé probudily a začaly samy konečně přemejšlet.....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Mno, já se ráno v přírodě vyprdět byl. Poctivě a fortelně.Ještě že mají jeleni říji jindy, páč by mne ty jelenice asi udupaly.....Teda, vlastně ani netuším, kdy tu říji majou, páč bych nesměl do přírody.....Asi ale v říjnu, od slova říje.
Kdo uteče, vyhrajje. Uteč a bydli jinde a bude ti fajn. Bakala, nebo jinej tralala. Dycinky tam bude nějakej chtivej vořežprut. Lidi už jsou takový.
A novej prezident bude kanec a kabrňák. Budou levnější rohlíky, bílejší mlíko, delší párky a modřejší nebe. Taky smsky budou delší a tablety tabletovatější.Před chalupou mi tři auta stojí, telefon mám zavedenej až do maštale, a zemský ráj to je napohled. A nějakej moula mi to prostě pokazit nemůže.Máme se jak prasata v žitě, važte si toho, už bude jenom hůř, prezident neprezident.
A ty cegány někde ubytovat fakt musíme, a ten šluknovskej výběžek se k tomu nějak hodí. Možná na těch haldách chtělí udělat rezervaci se službama.....
Netrap se něčím, co nemůžeš ovlivnit.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
django1
Zasloužilý člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 60 poděkování

Příspěvek od django1 »

Ve čtvrtek jsem byl v Ostravě. Poprvé jsem ocenil, že jednačka je klimatizovaná, filtrovaná.
Venku černá stěna a musel jsem vypnout větrání v autě. Nedalo se to dýchat. Krájet by se to dalo, to jo. Pohled na město zdálky strašný.

Ale že by to mohl prezident změnit, tomu nevěřím. To by lidi museli přestat čučet na plazmy, courat po klimatizovaných a celodenné osvětlovaných marketech, kde kupují hovadiny, jejichž výroba sežere spoustu energie a začít chodit do přírody. I když zrovna dneska jsem musel konstatovat, že ta příroda zkrze okna vytopené místnosti tak ledově nevypadá :D Ale ještě to není tak zlé. Na hřebenech je plno, všichni ještě nepropadli peklu :)

Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“