adam.benda píše:Přátelé, jsem trochu zblblej z těch vašich pólů/protipólů.. Záleží tedy na úhlu pohledu, ale myslím, že porovnávání gravitace a magnetizmu není nijak užitečné.. Řekl bych, že se to opravdu spíš porovnávat nedá..
Magnet stojí na uzavřených smyčkách.. Když dám k sobě dva magnety, jeden působí na druhý a druhý působí na první. Navenek se to sice třeba zdá jinak, ale podstatnou je to tak.
Gravitace vzniká mezi dvouma tělesama už od té podstaty, že se jedná o dvě hmoty. Jde o pole neuzavřených křivek nebo čar.. Jedno smítko se ve vesmíru přitahuje k druhému.. společně se pak přitahují s dalšími smítky.. pořád víc a víc.. ten chuchvalec má zároveň stále větší hmotnost a pak se to všechno nabaluje pořád víc (větší gravitací). A pak se toho bordelu nabalí tolik, že je z toho Země.. ..koule (nebo tedy skorokoule), protože se ta smítka nabalují rovnoměrně ze všech stran.. přitažlivé síly se v tom chuchvalci vyrovnávají a každá směřuje, jak tu bylo už řečeno, do středu této hmoty.. do těžiště tělesa.. A můžeme si to představit tak, že pokud někde bude na povrchu koule důlek, nějaké smítko se tam rádo hned usadí, protože je to nejbližší cesta ke středu, byť má pak smůlu.. Proto ten tvar koule.. Existují tu jen přitažlivé síly.. antigravitace může být jen překonání gravitace.. ve své podstatě nemůže existovat, třeba jako gravitace..
Omlouvám se za plevelení vlákna, ale jsou to dvě úplně jiné věci a když se tu o tom dohadujete, nemohu k tomu nic neříct..
...zdravím adambenda....vůbec neplevelíš, ba naopak...v této diskusi je to velmi vítané...toto ...gravitace je nám...všeobecně známa...jen někteří jedinci žijí v tom, že gravitace a magnetismus je zaměnitelný a tudíž z hlediska fyziky stejný jev....gravitace= magnetismus, protože se obojí přitahuje...když jsem jistému K.položil otázku proč magnety + na + odpuzují , tak bylo chvilku ticho a šel na chvilku do jiného vlákna....což bylo pro toto vlákno dobře....
...ale když jsme u té gravitace...je jasné, že antigravitace neexistuje....ale.:...sedíč na kolotoči a působí na tebe gravitace....když se to bude točit trochu lépe tak se ani nepodrbeš za uchem....to je také působení dvou těles na sebe....???...já vím , říká se tomu odstředivá síla.....je to gravitace..??...asi řekneš umělá.....bojím se zeptat...jde udělat umělá antigravitace...???....že nééé....některé jevy...fyzikální jsou jaksi....jednostranné....další otázka...má gravitace vliv na magnetismus..??..trochu jsem to zkoumal...v kuchyni u stolu...upozorňuju...nejsem výzkumák s laboratří....někdy najaře jsem psal o tom jak jsem roztočil CD na 30000ot.....no dost nebezpečnej pokus....v kuchyni....totéž, ale menší otáčky s magnety....jak se rozpohybovanej magnet chová k jinému magnetu , který je v klidu..??...
jsem z toho trochu vedle.....jsouc bez vzdělání....ale já na to přijdu....jen co roztočím ten pístovej motor.....martin11
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
p.s. adam benda je zde vždy velmi vítán...na rozdíl od K.
gravitace je přímý důkaz o rozpínání vesmíru. Kdyby se vesmír nerozpínal nebyla by gravitace....a zároveń by se zastavil čas...protože v NOVÉM...vznikajícím vesmíru se tvoří nový čas...budoucno..a proto také nelze cestovat časem....do minulosti....čas lze jen zastavit...když se budete pohybovat rychlosí s jakou se rozpíná vesmír....a pak na vás nebude působit žádná gravitace....s magnetama nevím...ale zkusim to
.....to si myslím....KČ
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
... věřím, že se " TO " povede ......