hanka píše: Ptám se na ty pohyby rukou ....
To, co jsem Ti k tomu řekl, nepochází ze mne, ale z Pearla. Považuj to za kus semináře, který nezveřejňuje. Osobně to vidím přeci jen trochu jinak. Když se člověk podívá na systém čaker, je celkem jasné, že se dají prostorově pochytat silnější a slabší místa a taky cíleně, ale taky se daj jednotlivé čakry natahovat a kombinovat, podobně jako se natahuje pole mezi dvěma a více magnety, ale jen podobně. V tom se mi jeví jako příhodnější vysvětlení a praktikování rukou od Bengstona. Jenže aj Pearl mluví o vychytání správných míst a to se projevuje u pacienta především nekontrolovatelným pohyben očních víček, takže je tam pro začátečníky viditelná reakce. Tady bych asi měl podotknout, že naprosto famózně funguje jedna rika v sedmé čakře a druhá kdekoliv, jak se cítí. Vyzkoušeno. Akorát jsem ještě fyzicky nevyřešil, jak natáhnout ruce přes většinu lidí, abych došáhl až na dolní konec těla
pokud na tom vůbec záleží, jako že mi to nepřijde. Je to stejně v makovici.
Že jsem na tom lůžku během semináře ležel sám a třikrát, vím, že se člověku může cukat kde co, co léčitel nevidí. Proto bych šel eventuelně spíš podle pocitů v ruce, či rukou. Osobně jsem udělal mrkací panenku z paninky na vzdálenost nějakých 4 metrů (dál nebylo kam ustoupit). Ona ji udělala ze mne daleko míň, ale zato mi rozškubala svaly mezi lopatkama na stejnou vzdálenost. Osobně bych se tomu přijítí na kloub moc nevěnoval. Nepovažuju to za nijak důležité. Nicméně vím to, že ať si kdo chce vysvětlí jak chce, pokud na to dojde sám, velice to umocní jeho vlastní důvěru ve vysvětlení a tím v sebe sama. Ale pozor. Takové vysvětlení může člověku zablokovat jeho další rozvoj, protože může být mnoha věcem výlučné. Erik k tomu dodává, že v momentě, kdy se naučíme: "vím, že nic nevím", jsme za vodou. Ve skutečnosti se toho ale sám moc nedrží. To je rozdíl mezi věděním vědomým a podvědomým. Má autopilota, kterého v tomhle ještě neukecal a ten ho brzdí v rozletu.
hanka píše: Děláš dobře, že jsi se v rekonektivním léčení našel
Mám velice silné podezření, prakticky jistotu, že si našlo mne. Někdy je až zarážející, jak rychle mi "osud" přihraje to, co hledám (to někdy ani nevím, co to vlastně hledám), mnohokrát ze stran, kde by mne ani nenapadlo hledat. Nicméně je to prakticky vždy odněkud, kde jsem něco zasel
například z tohoto fóra.
Tedy spíš od jeho členů, včetně Tebe. Pro druhé můžou být takové střípky naprosto nepodstatné, stejně jako mohou být střípky nepodstatné mně podstatné pro někoho jiného. Proto miluju dialogy i mnohalogy.
hanka píše: Po nějakém čase jsem ale zjistila, že se stávám "potravou" pro energetické zloděje a neuměla jsem se tomu bránit ... přestala jsem s tím...
Přečti si tu knihu a zjistíš, co k tomu má Pearl. Totéž k tomu má Bengston. V momentě, kdy si nějaký takový problém připustíš, i když k němu třeba ještě ani nedošlo, zařadila jsi do rovnice obavy a tím strach. To se týče naříklad všech metod jakési ochrany pomocí orgonitů, rituálů, ametystů, přibírání andělů strážných a čehokoliv. Eric k tomu říká, že ta energie je boží, či kosmická, na termínu nezáleží, a že ji jenom zprostředkováváme, pokud do toho netaháme strach, nebo naši maličkost. Já s ním vřele souhlasím. Podle něj je třeba si připomínat, že každý z nás je "boží" světlo a že je jen na nás, jestli se necháme zastínit, nebo ne. Jako další uvádí, že pokud se chceme zbavit obav a s nimi i následků, jako je tvůj pocit vyčerpání, či ztráta energie, stačí si slíbit, na věky věků, že si až do smrti
nikdy, nikde, nikomu a za žádných okolností nepostěžujeme, že se nám nějaké takové nekalosti dějou, že je nám z léčení blbě, nebo jsme z něj unaveni, nebo si koledujeme o přebrání nějakých nemocí atd. Prý se tím odstřihneme od zpětné vazby, přerušíme bludný kruh, do kterého se vmanévrujeme, nebo se nechali vmanévrovat, a je pokoj.
Mně osobně to fachá prakticky obráceně, stejně jako Bengstonovi a vlastně i Erikovi. Čím víc to dělám, čím víc jsem si vědom, že se daří, tím větší z toho mám radost a tím se cítím sám líp a jsem si naprosto jistý, že mi nikdo nic nekrade.
Nemůže !!!!. Nedostává ode mne, ale přese mne. Dostává vše, tak co by jako ještě chtěl, nebo mohl krást navíc. Pokud ještě navíc přizvu každého kdo chce a potřebuje se přiživit, mám to z Prahy doma. Já to vše, co se děje, pouze částečně reguluji úmyslem a očividně se dostává aj na mně.
Jo. Pořád na tohle zapomínám. Kdyby si jeho seminář někdo chtěl projít, pokud bude Pearl v Česku, tak tady to provedl tak, že začal zlevněnou cenou někdy před Červencem, která mne vyšla na těch 488 kanadských peněz. Hádám ale, že jakmile má dost prodáno aby věděl, že se mu vyplatí vůbec věc zorganizovat a že se zaplatí, nahodí tak zvanou regulérní cenu, což by mne bývalo koštovalo 760 americkejch, takže kolem 790 kanadskejch. Takže raní ptáče sice dál nedoskáče, ale tolik nezapláče.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.