Sem s tím :DPalo píše:Kámoš chtěl vyzkoušet měřák radioaktivity, tak jsme pořídili u dalšího kámoše - chemika toto video: ...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Relax u kávičky
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: MAI
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
ze života...
ze života...
Poklízí žena v kuchyni a volá:
"Táto! Musíš jít opravit záchod!"
Táta odpoví:
"Dyť je v pořádku." "Není, běž a podívej se na to!"
Tak táta teda jde a zase volá:
"Mámo, tady nic rozbitého není."
Máma zase. "Musíš strčit hlavu do mísy!"
Táta strčí hlavu do mísy, rozhlíží se a volá:
"Tady taky nic rozbitého není."
A máma, "No tak tu hlavu vytáhni."
Táta vytahuje hlavu a naráz zaječí:
"Mámo, pomóóc, zasekly se mi fousy v prasklým prkýnku!"
Máma se otočí a spokojeně zavolá:
"Bolí, co?"
...zdraví karkulka
Poklízí žena v kuchyni a volá:
"Táto! Musíš jít opravit záchod!"
Táta odpoví:
"Dyť je v pořádku." "Není, běž a podívej se na to!"
Tak táta teda jde a zase volá:
"Mámo, tady nic rozbitého není."
Máma zase. "Musíš strčit hlavu do mísy!"
Táta strčí hlavu do mísy, rozhlíží se a volá:
"Tady taky nic rozbitého není."
A máma, "No tak tu hlavu vytáhni."
Táta vytahuje hlavu a naráz zaječí:
"Mámo, pomóóc, zasekly se mi fousy v prasklým prkýnku!"
Máma se otočí a spokojeně zavolá:
"Bolí, co?"
...zdraví karkulka
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
stydím se
že papírově patřím k této gubernii. Tohle slzavý údolí brzy dojede na nebohé zákony nahrávající vagabundům a postihující slušné lidi.....Přeji upřímně soudci, aby mu tatáž partička ukradla auto nebo prořezala gumy u auta.
Je to návod k tomu, že ato nesmí přežít....
Je to návod k tomu, že ato nesmí přežít....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Slunce nesvítí zadarmo aneb Fotovoltaika v Česku
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Slunce nesvítí zadarmo aneb Fotovoltaika v Česku
Jen to bude BLA,BLA a nic se nevyřeší, natož politici, situaci by vyřešila dnes jen vychřice a pořádné krupobytí (nebo něco jiného- nechci napovídat) a zastavit pak bankám půjčky na jejich obnovu .aNONym píše:Právě začíná na ČT2. Kontexty. Non
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -kontexty/
Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
-
- Zasloužilý člen
Re: Slunce nesvítí zadarmo aneb Fotovoltaika v Česku
A shlédnul jste to vůbec pane? Nebo ne? NonIv píše:Jen to bude BLA,BLA a nic se nevyřeší, natož politici, ........aNONym píše:Právě začíná na ČT2. Kontexty. Non
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -kontexty/
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
to aNONym
Neshlédl , jen jsem si to představil, jistě budu rád, když se něco změní, ale cena energie níže to asi nebude. Ano, TV debaty jsou dobré pro lid obecný, on se uklidní a politici si stejně budou plánovat odírání lidí podle svého, aby se náhodou ještě ten dluh kasy ČR více nezvětšil( a nebo to zaplatíme My i s chlupama jako vždy), ale raději od politiky dál, jsem už na světě nějakou dobu a nerad bych opakovaně zvracel.
P.S. Tak jsem si udělal čas a shlédl ze záznamu, přesně tak jak jsem předpokládal, je to jen a jen o kupčení, velebnosti, jdu blejt, máte mně pane na svědomí!!
P.S. Tak jsem si udělal čas a shlédl ze záznamu, přesně tak jak jsem předpokládal, je to jen a jen o kupčení, velebnosti, jdu blejt, máte mně pane na svědomí!!
Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
-
- Zasloužilý člen
Re: to aNONym - Panem et circenses
Je trochu velký rozdíl napsat "bude to BLA, BLA, BLA" a následně "je to jen a jen o kupčení". Takže na svědomí se máte sám. NonIv píše:Neshlédl , jen jsem si to představil, jistě budu rád, když se něco změní, ale cena energie níže to asi nebude. Ano, TV debaty jsou dobré pro lid obecný, on se uklidní a politici si stejně budou plánovat odírání lidí podle svého, aby se náhodou ještě ten dluh kasy ČR více nezvětšil( a nebo to zaplatíme My i s chlupama jako vždy), ale raději od politiky dál, jsem už na světě nějakou dobu a nerad bych opakovaně zvracel.
Z mého pohledu to rozhodně bylo zajímavé. Ne všechny tam podané informace mi byly známy, a to jsem si myslel, že o této problematice vím téměř vše.
PS: Nevyhovují-li Vám "hry", zkuste tedy raději zažádat o "chléb".
-
- Zasloužilý člen
no,
Iv má recht.... Vládnoucí byrokratíckej xindl se chová programově, tudíž nás težko překvapí. Hoblovat lidi by jim šlo,a že mají lúzři parobek a fůra jiných svoje důchody ve fotovoltaice, ví každý děcko.Běžnej smrtelník si k volnýmu výkonu ani nečichnul. Zahle zkorumpovaná gubernie nás opravdu nemá čím překvapit.....
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Hnůj (a to ještě urážím hnůj..)
Skutečně čistě nestranně, navázání na několik posledních příspěvků zde.. Jak to vidím já...
Co se týče debat a diskuzních pořadů v televizi, z 90% jde o divadelní hru pro prostý národ, jejímž účelem je dát občanům pocit (a klid), že se věci v politice, ekonomice, legislativě atd. nedějí jen tak z pouhých rozmarů mocnářů a že nejde o maštění jejich kapes. Tím nepopírám, že z těhle pořadů nejdou odfiltrovat dobré a zajímavé informace, ale třeba já to v dnešní době považuju už za dosti obtížné. Navíc často se v diskuzích tak lže, že je to až výsměch všem těm potencionálním jedincům, kteří by mohli pořad sledovat - takže vlastně všem. Možná je potřeba rozlišit státní a soukromé televize. Například ČT cenzuruje o 106. A jak by necenzurovala, vždyť kdo má moc a chce být a zůstat nahoře, musí sebe a své vrstevníky podporovat. Tu obálečka sem, tu obálečka tam, tu tohle povoleníčko sem, tu tohle razítečko tam. Ani se nemusíme snažit nějak složitě přemýšlet o korupci nebo podvodech, které se mezi mocnáři dějí. Vždyť stačí jednoduše uvažovat a chápat, jak bude jednat bezcharakterní člověk, který se drží u moci. A abychom se příliš nezdržovali tam nahoře u těch mocnářů, pojďme sestoupit dolů, mezi "obyčejné" lidi a tam je další průs*r. Nevím jak venku, ale nemůžu si pomoct - tenhle národ je tak strašně hloupý a tak snadno se nechal zavést do myšlení, kde neexistují nějaké skutečné hodnoty a úcta k nim, férovost, prozíravost, svědomitost, ... Výše postavení lidé to tady mají tak snadné.. Lidé zde jsou tak snadno manipulovatelní. Vždyť k tomu stačí tak málo.. Stačí obrázek někde u silnice.. Ksicht nějakýho hajzla a pár líbivých slov k tomu.. Takže když se vrátím k televizím, k cenzuře v nich a k diskuzním pořadům, ono je to asi jedno, jestli se cenzuruje víc nebo míň a jestli je diskuzní pořad jen takové divadlo, protože stejně všechny otázky, které třeba v té diskuzi padnou, jsou směrovány do téhle tuhé mlhy světa, ve kterém se vyměnily skutečné hodnoty za hovadiny.
Ohledně solárních elektráren a cen energií.. Přiznám se, že bych asi neuměl vymýšlet (a chápat) takové lži, jen aby se udržovalo ždímání lidí do posledního halíře.. Škoda, že to nemám někde naskenovaný, ale líbila se mi moc jedna anekdota... ,,To víte, snažíte se s elektřinou pořád víc šetřit, tak vám jí musíme pořád víc zdražovat..."
Hnus na blití je, že správným použitím by solární elektrárny byly docela dobrým řešením, protože se opět jedná hlavně o prodej veřejných zakázek, praní peněz a "využívání" fondů EU, jsou z toho nakonec problémy a lidi budou panely pořád víc nenávidět.
S politikou často dost špatně narazím, ale už je mi tak blivno, že to sem napíšu...
Odjakživa největší politický gauneři si teď před sebe staví nějakýho rakouskýho dědka a hrajou si na spasitele a za ty jediný charakterní zachránce národa. A lidi? Žerou to i s navijákem. Metlou je hlavně emansipace těch mladých, kteří například letos šli volit skutečně ve velkém. Bohužel vyrostli na lžích mnohem lépe, než ti starší a manipulací různými předvolebními výroky a masáží reklamou na Facebooku a podobně zvolili jak zvolili. Ty největší mrchy dostaly tolik křesel, že to snad ani není možný. Ono se všechno velice snadno svede na samolibého vepře Par., že prý on a jeho vláda pozvolna způsobují státní krach. Ale už si dneska právě nikdo nevzpomene, kdo otevřel po '89 stavidlo a začal vypouštět prachy z téhle zemičky někam do prd*le... a to ať už ve formě privatizací nebo veřejných zakázek atd... A to dělal hlavně proto, aby si z toho pochopitelně namastil kapsy. Pro ty, kdo to zapomněli nebo to vůbec neví, jedná o ty lidi, kteří jsou teď rádoby spasiteli národa a těmi charakterními, moudrými a rozumnými. A oni si ještě dovolí v takovéhle míře svést státní dluh na občany... vážení, skutečně mě z toho bolí žaludek. Ještě víc se mi ale žaludek kroutí z lidí, kteří jsou tak tupí a hltají jim to tak, jak jim to hltají. Počkejme si teď na senátní a zastupitelské volby, to bude lahůdka, výsledky už vidím. (! I přes to, co se v posledních měsících děje, lidé je budou volit znovu !)
Já vím, rozčiluju se zbytečně, problém je mnohem nadřazenější - je to celý tenhle systém, ale už je mi z toho opravdu zle, nemůžu si pomoct.
Co se týče debat a diskuzních pořadů v televizi, z 90% jde o divadelní hru pro prostý národ, jejímž účelem je dát občanům pocit (a klid), že se věci v politice, ekonomice, legislativě atd. nedějí jen tak z pouhých rozmarů mocnářů a že nejde o maštění jejich kapes. Tím nepopírám, že z těhle pořadů nejdou odfiltrovat dobré a zajímavé informace, ale třeba já to v dnešní době považuju už za dosti obtížné. Navíc často se v diskuzích tak lže, že je to až výsměch všem těm potencionálním jedincům, kteří by mohli pořad sledovat - takže vlastně všem. Možná je potřeba rozlišit státní a soukromé televize. Například ČT cenzuruje o 106. A jak by necenzurovala, vždyť kdo má moc a chce být a zůstat nahoře, musí sebe a své vrstevníky podporovat. Tu obálečka sem, tu obálečka tam, tu tohle povoleníčko sem, tu tohle razítečko tam. Ani se nemusíme snažit nějak složitě přemýšlet o korupci nebo podvodech, které se mezi mocnáři dějí. Vždyť stačí jednoduše uvažovat a chápat, jak bude jednat bezcharakterní člověk, který se drží u moci. A abychom se příliš nezdržovali tam nahoře u těch mocnářů, pojďme sestoupit dolů, mezi "obyčejné" lidi a tam je další průs*r. Nevím jak venku, ale nemůžu si pomoct - tenhle národ je tak strašně hloupý a tak snadno se nechal zavést do myšlení, kde neexistují nějaké skutečné hodnoty a úcta k nim, férovost, prozíravost, svědomitost, ... Výše postavení lidé to tady mají tak snadné.. Lidé zde jsou tak snadno manipulovatelní. Vždyť k tomu stačí tak málo.. Stačí obrázek někde u silnice.. Ksicht nějakýho hajzla a pár líbivých slov k tomu.. Takže když se vrátím k televizím, k cenzuře v nich a k diskuzním pořadům, ono je to asi jedno, jestli se cenzuruje víc nebo míň a jestli je diskuzní pořad jen takové divadlo, protože stejně všechny otázky, které třeba v té diskuzi padnou, jsou směrovány do téhle tuhé mlhy světa, ve kterém se vyměnily skutečné hodnoty za hovadiny.
Ohledně solárních elektráren a cen energií.. Přiznám se, že bych asi neuměl vymýšlet (a chápat) takové lži, jen aby se udržovalo ždímání lidí do posledního halíře.. Škoda, že to nemám někde naskenovaný, ale líbila se mi moc jedna anekdota... ,,To víte, snažíte se s elektřinou pořád víc šetřit, tak vám jí musíme pořád víc zdražovat..."
Hnus na blití je, že správným použitím by solární elektrárny byly docela dobrým řešením, protože se opět jedná hlavně o prodej veřejných zakázek, praní peněz a "využívání" fondů EU, jsou z toho nakonec problémy a lidi budou panely pořád víc nenávidět.
S politikou často dost špatně narazím, ale už je mi tak blivno, že to sem napíšu...
Odjakživa největší politický gauneři si teď před sebe staví nějakýho rakouskýho dědka a hrajou si na spasitele a za ty jediný charakterní zachránce národa. A lidi? Žerou to i s navijákem. Metlou je hlavně emansipace těch mladých, kteří například letos šli volit skutečně ve velkém. Bohužel vyrostli na lžích mnohem lépe, než ti starší a manipulací různými předvolebními výroky a masáží reklamou na Facebooku a podobně zvolili jak zvolili. Ty největší mrchy dostaly tolik křesel, že to snad ani není možný. Ono se všechno velice snadno svede na samolibého vepře Par., že prý on a jeho vláda pozvolna způsobují státní krach. Ale už si dneska právě nikdo nevzpomene, kdo otevřel po '89 stavidlo a začal vypouštět prachy z téhle zemičky někam do prd*le... a to ať už ve formě privatizací nebo veřejných zakázek atd... A to dělal hlavně proto, aby si z toho pochopitelně namastil kapsy. Pro ty, kdo to zapomněli nebo to vůbec neví, jedná o ty lidi, kteří jsou teď rádoby spasiteli národa a těmi charakterními, moudrými a rozumnými. A oni si ještě dovolí v takovéhle míře svést státní dluh na občany... vážení, skutečně mě z toho bolí žaludek. Ještě víc se mi ale žaludek kroutí z lidí, kteří jsou tak tupí a hltají jim to tak, jak jim to hltají. Počkejme si teď na senátní a zastupitelské volby, to bude lahůdka, výsledky už vidím. (! I přes to, co se v posledních měsících děje, lidé je budou volit znovu !)
Já vím, rozčiluju se zbytečně, problém je mnohem nadřazenější - je to celý tenhle systém, ale už je mi z toho opravdu zle, nemůžu si pomoct.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: to aNONym - Panem et circenses
To že si politici udělali z fotovoltaiky „malou domů“ je mi jasné. To že tito političtí gauneři (všichni bez rozdílu barvy) dělají z lidí pitomce je zřejmé. To že fotovoltaika není zázrak si myslím. A proč?aNONym píše:Je trochu velký rozdíl napsat "bude to BLA, BLA, BLA" a následně "je to jen a jen o kupčení". Takže na svědomí se máte sám. NonIv píše:Neshlédl , jen jsem si to představil, jistě budu rád, když se něco změní, ale cena energie níže to asi nebude. Ano, TV debaty jsou dobré pro lid obecný, on se uklidní a politici si stejně budou plánovat odírání lidí podle svého, aby se náhodou ještě ten dluh kasy ČR více nezvětšil( a nebo to zaplatíme My i s chlupama jako vždy), ale raději od politiky dál, jsem už na světě nějakou dobu a nerad bych opakovaně zvracel.
Z mého pohledu to rozhodně bylo zajímavé. Ne všechny tam podané informace mi byly známy, a to jsem si myslel, že o této problematice vím téměř vše.
PS: Nevyhovují-li Vám "hry", zkuste tedy raději zažádat o "chléb".
Protože zjistil někdo kolik energie se spotřebuje na výrobu jednoho panelu? Kolik na instalaci zabudování atd.? Kolik se zlikviduje orné půdy a jakou by měla výtěžnost versus panel pokud by byla obdělávána? Kolik se znečistí vody a životního prostředí pro výrobu jednoho panelu (vždyť to jsou polovodičové technologie)? Tak a teď si to dejte na misky vah s tím že životnost panelu je asi 20let.
Pouze můj názor: Solární boom je jenom tah jak nadělat z plebsu pitomce a ještě více je oškubat a samozřejmě přitom domrvit co se dá a hlavně si nahrabat. Zkrátka energii uložíme do panelů, pak si jí budeme pozvolna po dobu životnosti cucat zpět, na přírodu, pole a lidi kašlem.
Už jsem si našel i odpověď na efektivitu.
Vláda plánuje zdražení elektrické energie; skoro o polovinu. Kvůli dotacím na sluneční energii. Ale na co nás to vlastně nutí přispívat? Fotovoltaický článek přemění jen asi 18% dopadající energie. zbytek se odrazí bez užitku pryč. Naopak, při jeho výrobě se značné množství energie spotřebuje. Výchozí surovinou je normální říční písek. Ten se musí roztavit a postupně chemicky vyredukovávat kyslík a příměsi, až zbyde jen čistý křemík. Po celou tu dobu musí být pochopitelně zahřátý nad bod tání a ten je u křemíku 1414°C. Tato operace trvá až několik hodin a spotřebuje se při ní více energie, než kolik jí článek vyrobí za 15 let své projektované životnosti. Vláda nás tedy nutí, abychom sponzorovali technologii, která ani za 15 let nevyrobí zpět energii, která do ní byla při výrobě vložena.
Naposledy upravil(a) NAVAR dne úte 19 říj 2010 14:59, celkem upraveno 1 x.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hnůj (a to ještě urážím hnůj..)
Jestli myslíš toho stejnýho jako já, tak tenhle navštěvuje prej Bilderberg... No a tihle pochopitelně řídí chemtrails. Proč bylo furt hnusně a před volbama se obloha najednou rozmodrá a nikde žádný letadlo? Bude po volbách a prásk, bude zase hnusně...adam.benda píše:...si teď před sebe staví nějakýho rakouskýho dědka...
Jasně, že je to prachatej chlap, "nezkorumpovatelnej", ale co z toho, když je od mafiánů... tedy spíše od CFR...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Panely
Kúpim panely z fotovoltaických elektrární. Môžem požičať klúče na demotáž, prípadne karbobrúsku a pol kila štiplavej papriky proti strážnym psom.
Zn. čím skôr, tým lepšie - slnko si prdne a z panelov budú bezcenné dosky.
Zn. čím skôr, tým lepšie - slnko si prdne a z panelov budú bezcenné dosky.
Naposledy upravil(a) chiq dne stř 13 říj 2010 11:16, celkem upraveno 1 x.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Souhlas
Souhlasím s vámi oběma. Nejlepší pračka na prachy je teď "ekologie"... (a navíc šikovný způsob, jak prostým lidem ještě více zprostředkovaně zošklivit šetrnost k životnímu prostředí).
Palo, myslím, že myslíme oba toho stejného dědka (Na stranických plakátech ohledně voleb do senátu vykukuje vždy za zády nějaké jiné figurky a má neodolatelnej psí pohled..) O napojení na Bildeberg jsem nevěděl, ale vůbec se tomu nedivím.. Říkáš to správně s tím počasím, minulé volby to tak myslím bylo a teď s těmi senátními to bude stejně tak, pokud vyjde předpověď..
Palo, myslím, že myslíme oba toho stejného dědka (Na stranických plakátech ohledně voleb do senátu vykukuje vždy za zády nějaké jiné figurky a má neodolatelnej psí pohled..) O napojení na Bildeberg jsem nevěděl, ale vůbec se tomu nedivím.. Říkáš to správně s tím počasím, minulé volby to tak myslím bylo a teď s těmi senátními to bude stejně tak, pokud vyjde předpověď..
-
- Zasloužilý člen
hergot...
Já mám poslední dobou tak úúúúúžasnou chuť se vožrat jako to čuně.....
Kumuluje se to ve mne již delší dobu, j.....jenže, já když sa ožeru, tak to je jak když se ta voda před mojžíšem rozestoupila......
Taky máte někdo takovej pocit??? Furt to ve mně narůstá a narůstá.... já snad exploduju....
Kumuluje se to ve mne již delší dobu, j.....jenže, já když sa ožeru, tak to je jak když se ta voda před mojžíšem rozestoupila......
Taky máte někdo takovej pocit??? Furt to ve mně narůstá a narůstá.... já snad exploduju....