Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Kurník - automatické ovládání dvířek.

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: A ten skleník tam maj slepičky na kytičky, aby se cítily jako v přírodě? Ahoj, Slávek.
Ten skleník je tam hlavně na zvýšení ceny.
Jeho nutnost se už dá prezentovat jakkoli - třeba jako ochrana proti chemtrails, aby slepicím nebyla zima, aby slepicím nebylo horko, aby byly chráněné proti ultrafialovému záření, aby bylo udržované vhodné mikroklima - prostě cokoli, na co potenciální zákazník naletí.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

Omlouvám se, byl jsem teď dva dny mimo. Dík všem za náměty. Spínací hodinky by byly asi nejjednodušší.
http://www.hutermann.com/eshop/001/prod ... s-24-hodin
Akorád by se musely během roku několikrát přenastavit, to by ale nebyl až takový problém.
cimirek píše:To milda:
na 220V, soumrakový spínač-např
http://www.hutermann.com/eshop/001/prod ... ac-typ-10n
Takový nějaký spínač by se mi taky líbil - ale funguje taky jako "rozednívací" - tedy jestli spíná při zvýšení světelný intenzity?
Večer budu zavírat dvířka ručně, potřebuju ráno automat na otevření.
No, a potom tedy k tomu bude nějaký malý obvod, aby to nedrželo sepnutou cívku celý den a šikovná cívka s výsuvným jádrem...?
Ta cívka bude hlavní součást, tu potřebuju nejspíš poradit. Dal bych tam nějaký trafíčko na 12, 24, nebo 48V, co bych sehnal.

jao
Zasloužilý člen
Dal: 100 poděkování
Dostal: 127 poděkování

Příspěvek od jao »

Milda, nejaký vhodný solenoid by som mal. Tuším je to na 24V. Musím to zfotiť, či by sa Ti to hodilo.

Radšej byť špirálou, ako kruhom.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .

Příspěvek od laik »

Zdravím kousek zpět se probíralo něco o hygienických limitech a pod... Jardo pokud by tvé panství opravdu spadalo do kategorie závadné a ty by jsi chtěl nějakou kompenzaci tak věř že nebude......
U nás před dvěma lety na besedě o protihlukových stěnách kolem dálnice které se tu měli stavět (ted už stojí ale není to nijak poznat, akorát stát je o pár milionů chudší) ..... nějakej mluvčí dálnic na dotaz ohledně dodržení hygienických limitů na hluk, prašnost a pod, řekl že pokud ta určitá věc nepomůže, případně nejde z tím nic udělat, nebo nejsou peníze na to aby se třeba postavil obchvat něco, tak hygienická stanice jednoduše udělá místní vyjímku a zvýší tam ty určité limity aby to vyhovovalo......takže asi tak.....
A mám taky dotaz ohledně slepic, to se musí opravdu vstávat brzo a otvírat jim?..... vždyť ve velkochovech taky třeba nechodí ven..... já jen že taky nevycházím z domu dřív než v osm, pul deváté....tak se holt naučí na jinej režim ne???.... ta automatika na večerní zavírání stejně není asi moc dobrá ne? co když se nějaká slépka zapomene na vycházce???.....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

... a což takhle použít klasickej starej natahovací budík ... "natahovátko" (tj. natahovací klíček zvonění) použít jako ovládací prvek (např. západky sklapovacích dvířek) ... ;) ... večer je nahnat do kurníku, zaklapnout dvířka, natáhnout budík ... a usínat s vědomím, že si slepice určitě časem vypěstují i Pavlovův reflex na zvonění ... :lol: ...

PeS: ... pokud už tam cpát elektroniku, tak pro kontrolu kompletnosti hejna ještě slípky vybavit RF-chipem (který by zároveň mohl sloužit i při evidenci "snášenlivosti vajec" v jednotlivých boxech = snášíš málo > jdeš na polívku ... :D) ... dvířka by se pak pomocí servomotoru otvírala pouze pro pipiny v předem nastaveném časovém okně ... a liška by pak v noci utřela hubu (teda, pokud by si sežráním nějaké slépky přes den také dočasně neopatřila v systému evidovaný identifikační chip ... :laugh: :laugh: :laugh: ) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

laik píše:A mám taky dotaz ohledně slepic, to se musí opravdu vstávat brzo a otvírat jim?..... vždyť ve velkochovech taky třeba nechodí ven..... já jen že taky nevycházím z domu dřív než v osm, pul deváté....tak se holt naučí na jinej režim ne???.... ta automatika na večerní zavírání stejně není asi moc dobrá ne? co když se nějaká slépka zapomene na vycházce???.....
... proto také slípky ve velkochovech snášejí mnohem kratší dobu svého života než pipinky pobíhající na zdravém povětří dvorku ...... je vcelku běžná praxe, že velko-snášírny již nenosné kusy odprodávají drobným chovatelům, kterým tyto pak (díky výběhu) začnou znovu snášet vajíčka ... krásný velký ... a se žlutým žloutkem ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Kurník - automatické ovládání dvířek.

Příspěvek od milda »

A(&F) píše: ... proto také slípky ve velkochovech snášejí mnohem kratší dobu svého života než pipinky pobíhající na zdravém povětří dvorku ...... je vcelku běžná praxe, že velko-snášírny již nenosné kusy odprodávají drobným chovatelům, kterým tyto pak (díky výběhu) začnou znovu snášet vajíčka ... krásný velký ... a se žlutým žloutkem ... ;) ...
Přesně tak! Slípky ve velkochovech se dožívají max dvou let života, pak jsou prodány po 20Kč na polívku. Taky jsem je měl. Po čase obrostou peřím, který v drůbežárně nemají, naučí se chodit, hrabat a zobat ze země. A nesou.
Ale přecejen mám raději mladé kuřice koupené od chovatelů. Tyhle slepičky u mne mají absolutní demokracii. Volný výběh, letos i kohouta :D
Pouze v květnu a červnu, nemůžou na celou zahradu. Snášejí mi za to pěkný, velký vajíčka a dožívají se docela úctyhodnýho věku. 7-10 let není výjimkou. Ekonomové to asi nepochopí, ale živý tvor má u mě prostě tak nějak taky svoje práva... ;)
Problém nastane, když je stará slípka nemocná, a bylo by lépe ji utratit! :?
Tehdy se začneme se synem a zeťákem dohadovat, kdo "to udělá" tak dlouho, až se chudák slípka na nás nemůže dívat a chcípne raději sama... :? :)
Jinak slepičkám budiž chvála, je to nejužitečnější a nejméně náročné domácí "zvířátko". :hip: :lol:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Kurník - automatické ovládání dvířek.

Příspěvek od NAVAR »

Problém nastane, když je stará slípka nemocná, a bylo by lépe ji utratit! :?
Tehdy se začneme se synem a zeťákem dohadovat, kdo "to udělá" tak dlouho, až se chudák slípka na nás nemůže dívat a chcípne raději sama... :? :)
Jinak slepičkám budiž chvála, je to nejužitečnější a nejméně náročné domácí "zvířátko". :hip: :lol:
Nenechávat chcípnout, to je škoda. Ze staré vynešené slepice je nejlepší polívka jing-jang (stará slepice-mladá čerstvá zelenina). Vařit pomaličku 6h na kamnech, pak by postavila na nohy i mrtvýho :D

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

slepice

Příspěvek od martin11 »

slepice...docela dneska hitovka a ti co je dodnes neměli si myslej že něco ušetřej. Ono to vajíčko zas není tak zcela zadarmo, když musím koupit pšenici, šrot a nějaký minerály, nějakej brambor atd. Zbytků není tolik tak se s nima nedá tak počítat. Naopak slípky maj rádi drcený kosti, v Globudu prodávaj 3 kg za 14.- je tam docela dobrý maso na ovaření a kosti se nadrtěj, takže spokojenost na všech stranách/ z masa děláme huspeninu nebo pomazánku. /toho masa tam je tak 80 dkg/
k zavírání slepic....zavírat se nemusej, naskáčou do kurníku samy, ráno se zamy probuděj. problém je , pokud v místě řádí lasička nebo kuna...obojí je prevít. slípce ukousnou hlavu a kradou vajíčka..../ ví někdo jak na ně..???../ proto se slepice na noc zavíraj. životnostslípek, jak kdo a jak kde...pokud nesnese slepice týdně 4 vejce je nezajímavá....bez emocí....jinak je výborná na smetaně :pivko: u mě vydrží takovýto režim slepice cca 3-4 roky. pozor při nákupu...borci koupí slepice z velkochovu, pošlou je do ozdravovny....po měsíci nepoznáte že byla vězněná, naolejujou pařátky a je jak zamlada.../ podobně vypadaj i některý ženský, když se namalujou /. kalkuloval jsem vajíčko a došel jsem k 2,50 - 3,20 kus, není to nejlacinější ale vím z čeho jsou vajíčka....žádná chemie....tak ...mějte se fajn m11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: slepice

Příspěvek od huhu »

martin11 píše:u mě vydrží takovýto režim slepice cca 3-4 roky.
nezapomeň na menopauzu při přepeřování, aby je někdo nezabil proto, že mají své dny ..... ;)
martin11 píše:borci koupí slepice z velkochovu, pošlou je do ozdravovny....po měsíci nepoznáte že byla vězněná, naolejujou pařátky a je jak zamlada.../ podobně vypadaj i některý ženský, když se namalujou
tak za to máš thumbs up :D

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: slepice

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:kalkuloval jsem vajíčko a došel jsem k 2,50 - 3,20 kus, není to nejlacinější ale vím z čeho jsou vajíčka....žádná chemie....tak ...mějte se fajn m11 :D
Vyjde to i levněji ale pak už musíš "nastoupit do vlaku" pěstitel, chovatel, zahrádkář, kupec a co já vím co ještě v jedné osobě. A jak už se vezeš tak Ti to naskáče samo. Pak je dost všecho a čeho není to vybártruješ. Mne například díky bártru vyjde 50l pšenice v nákladech asi tak na 50kč, musím ale makat. A tak je to se vším, Hanzlík z filmu Slavnosti sněženek by se ode mne mohl učit :D

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen

slepice

Příspěvek od martin11 »

jojojo, slepice maj svoje dny...přepeřování...ale to se pozná, tedy kdo vo tom má trochu přehled...navíc já je likviduju jako kolektiv, takže po cca 4 letech...v únoru...pak koupíme 5 / vždy 5/ nových kuřat co nesou tak za 4-6 týdnů...dovykkrmíme je dopřejeme vitamíny, maj hezké mládí. 5 proto, že se někdy stane že nějaká přijde pryč. / dravci, nebo úraz/ zatím žádné choroby...z čehož mám radost :D . už se stalo na koncï 4 letého cyklu byly jen 2. Pro 2 lidi to stačí běžně 2 slepice, ostatní přebytky rozdáváme do rodiny, no znáte to když přijedou z města děti na ves...
jinak k chovu...nejsem profík, ani chovatel, čistej amater....ale...teď naposled jsem koupil 3 hnědý a 2 bílé....takové lehkonožky...ale líbili se mě, krásné holubičky...jenže , sice snášej dost velký vajíčka...ale také umějí dobře lítat....stříhat křídla se mě nechce....doporučeví...raději koupit těžší váhu....ale zase maj ty bílé bílá vajíčka...a kdo maluje kraslice....úzký profil...a pela na závěr....lidi si už dělaj bedýnky na balkonech v paneláku....ach jo....hrůza...zdraví martin11 :D

http://aktualne.centrum.cz/domaci/grafi ... kce-vajec/

morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Stříhat křídla je brrr. Babička je jenom podvazovala a slepice nikdy neulítly.To spíš je blbý,když začnou kvokat.to pak pochopíš,proč se tak někdy říká i ženskejm.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

nevím kam dát tento odkaz, tak sem...je dobré vědět, že... http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=739927 :pivko: :pivko: :pivko: m11 :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martin11 píše:nevím kam dát tento odkaz, tak sem...je dobré vědět, že... http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=739927 :pivko: :pivko: :pivko: m11 :D
Nazdar Martine. Na tohle asi škatulku nemáme :D alespoň o ní nevím, snad jedině co kde na netu, ale to zas není moc diskuzní vlákno. Jinak osobně s verdiktem nejvyššího soudu nemohu nesouhlasit. Chyba se stala na straně policie, která očividně nezvládá zákon. Kdyby si počkali, až chlap vleze do vozidla, měli by ho. Stejně tak se dopustily v podstatě svévolného šikanování i nižší soudy, což je denní praxe i zde. Neodsoudily dotyčného za to co v tomto případě udělal, nebo neudělal, ale za jeho historii. Tady mezi námi je v zákonu vysloveně stanoveno, že řidič nesmí mít víc než legální dávku alkoholu v krvi a nesmí požít alkohol těsně před jízdou, požívat alkohol během jízdy a bezprostředně po jízdě. Pokud tedy je totéž v českém zákoně, měli se na něj s testem vykašlat a obvinit ho z požití alkoholu těsně po jízdě, na což měli svědky a nebylo by co řešit. Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“