bagri píše: Modré svině se shlédly v komunismu - největší mafiánské organizaci.
Jakože na komunisty mám pořádnou pifku, a nejsem v tom sám, tak se přece jenom musím ozvat.
Nejedná se mi o stanovy této strany, které mimochodem nepovažuji za nijak "závadné" a nebo "ohrožující" či dokonce "zločinecké", a rozhodně už ne tolik, jak se snaží naznačovat právě ti, kteří nás jimi straší. Ano, "Evropou obchází strašidlo komunizmu", tedy už zas, jak se kdysi pravilo hned v úvodu komunistického manifestu. V něm to ovšem bylo míněno jako "zlá noční můra" pro všechny staré pořádky.
Dnes se straší prostřednictvím zločinů, ke kterým došlo "pod záštitou" této strany. Asi se nestane příliš populárním můj názor, že tento jev je naprosto typický pro kteroukoli stranu s jakýmkoli programem, jestliže se jí podaří dosáhnout nekontrolované moci ve státě. Vezměme si jako příklad třeba Velkou francouzskou revoluci. Pomiňme její ideje a když se soustředíme na konkrétní děje, tak vidíme nekonečnou řadu poprav, které jsou vedené jenom ziskuchtivostí a touhou po pomstě, ať už osobní a nebo třídní. Lépe řečeno, vždycky jenom osobní, která se za tu třídní jenom schovává.
K prakticky stejným procesům, byť se technické provedení perzekucí "modernizuje", dochází i po uchvácení moci Nacionální stranou v Německu či Itálii a nebo Komunistickou stranou kdekoli. Ve všech těchto případech vznikne možnost do jisté míry neomezené moci, ke které je možné se dostat pouhým vstoupením do Strany. Stačí se naučit její fráze a dodržovat určitá minimální pravidla - a pod záštitou Strany se lze vypořádat zcela legální cestou s většinou svých nepřátel jejich fyzickou a nebo ekonomickou likvidací, a to za současné velice vítané možnosti disponovat jejich majetkem, ať už pro sebe a nebo pro své soustraníky. Ideje Strany jsou při tom naprosto nepodstatné, protože jde pouze o moc, pouze o možnost dopouštět se v jejich jméně naprosto beztrestně výnosných zločinů.
Pokud je někdo dostatečně naivní, může si myslet, že ve společenském uspořádání s více stranami, které se z nějakého mně neznámého důvodu nazývá demokratické (tedy pokud není tím důvodem jenom snaha, aby to "vypadalo hezky"), je něco zásadně jinak. Rozdíly sice jsou, ale jenom v tom, že je všechno poněkud složitější a méně přehledné.
Vždycky jedna strana vždycky vládne, třeba za cenu koalice. Opozice ji sice "hlídá", ale vrána vráně oči nevyklove, takže se tatáž (nebo větší) svinstva jenom musejí provádět pokud možno "neviditelně" nebo aspoň neprokazatelně. Přibyla také pro dosažení moci a zisku nutná schopnost vycítit předem, k jakým změnám dojde a včas se přesunout do strany, která bude u moci.
Dalo by se toho napsat ještě spousta, ale pochopení stačí i tohle. A komu to nestačí, ten by to nepochopil ani na více stránkách. Jak bystrému čtenáři jistě neuniklo, nezmiňuji se vůbec o "blbečcích", kteří do některé strany vstupují podle sympatií s jejími idejemi - ti se nikdy nikam nedostanou a do politiky vlastně vůbec nepatří.
Zdravím - poota