Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Joe Cell - konstrukce a instalace

Teoretické i praktické informace.

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
hogen
Nový člen

Příspěvek od hogen »

Dobré ráno vidím že vám ten vodík nádá spát soudě dle časů vašich příspěvků,ted musim někam jet, jak zase budu mit chvilku tak proměřim proudy, jen nevim kdy to bude , praskla mi tam hadice a vytekl elit KOH,nemužu ho sehnat tak tam zkusím nalít hudroxid sodný,uvidime co to uděllá.
Jinak to nemá nějaký závratný výkon, je to spíš pro laboratoře zlatníky optiky atd. Jednička plech stím jde taky svařit,nebo stovka hřebík během 5s upadne jak kapka.
Naposledy upravil(a) hogen dne pát 30 bře 2007 14:32, celkem upraveno 1 x.

kutz
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: kutz

Příspěvek od kutz »

lajos píše:Jo, nemuseli by ti do firmi dovážet acetylen a kyslík bomby 10MPa, výš o kolik lidí by zas přišlo o práci blbých plničů, přesunovačů, vybíračů poplatků, účetních , vrátních, hlídačů-chceš pokračovat.
A pak přes ty jednotky vyvíječů, po úpravě , nějaký blbci by mohli přijít ještě na něco jiného, přece jim neposkytneš živnou půdu?
lajošu proč ten sarkazmus, ironie až dogma ? tebe chlape něco trápí, že jo ? i tvůj příspěvek martinoviq. nebo jsou to ztracené mladické naděje... ale to už by bylo zase jinam. zahlcujeme vlákno, kdo to pak má mazat, přesunovat, že rivale :P

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Otazka

Příspěvek od KEXIK »

Caffte seci

No kamos pracuje s plechmi v jednej fabrike tak som mu dal zisti ci tam nemaju trubky 316L a vyzsie. On mi robyl elektrody aj na Ivanov vyvijac ale to je jedno.

Cital som na zaciatku v tej machovej bunke ze po nabyti sa ma odpojit kladny vonkajsi pol co je na tom pravdy lebo zas neskorej tu padol taky komentar ze niekto prekladal z dakej anglickej stranky postup a ze sa tam nic o odpajani nespominalo ...

takze ako je to ???

VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
hogen
Nový člen

Svářečka MEZ Frenštát

Příspěvek od hogen »

Tak jsem se konečně k tomu dostal nalil jsem tam Chlorid sodný a naměřil jsem cca3.2V a 155 A měreno na sekundáru . Na primáru to dělá 230V/2.6A

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Otazka

Příspěvek od 1220 »

KEXIK píše:Caffte seci

No kamos pracuje s plechmi v jednej fabrike tak som mu dal zisti ci tam nemaju trubky 316L a vyzsie. On mi robyl elektrody aj na Ivanov vyvijac ale to je jedno.

Cital som na zaciatku v tej machovej bunke ze po nabyti sa ma odpojit kladny vonkajsi pol co je na tom pravdy lebo zas neskorej tu padol taky komentar ze niekto prekladal z dakej anglickej stranky postup a ze sa tam nic o odpajani nespominalo ...

takze ako je to ???
Nabitá buňka je sama článkem, pokud "neteče" lze ji odpojit. Lepsí ale připojit na menší nejlépe regulovatelné napětí protože trochu teče skoro vždycky. Jinak 316 L cca 1 m2 tl 1,5 nebo 2 mm bych koupil, pokud to bude možné, ale zatím jsem to nesháněl. Možná se to tady dá koupit.
K.

kutz
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářečka MEZ Frenštát

Příspěvek od kutz »

hogen píše:Tak jsem se konečně k tomu dostal nalil jsem tam Chlorid sodný a naměřil jsem cca3.2V a 155 A měreno na sekundáru . Na primáru to dělá 230V/2.6A
a jaký je vývin plynu ? ideálně v litrech za minutu...

Barlog

Příspěvek od Barlog »

no taq konecne po niekolkych hodinach upenliveho citania som precital setkych 19 stran ...
k tym co to robia len tolko ...
RESPECT !!! fandim vam ...
ako je to s tym 1 "velkym" prototipom ?? pracuje sa na nom este ??

hogen
Nový člen

Příspěvek od hogen »

Vývin není nijak závratný,moc nevím jak to změřit.dal jsem to na nafuk.balonek a typuji tak 1-1,5 l min

kutz
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kutz »

hogen píše:Vývin není nijak závratný,moc nevím jak to změřit.dal jsem to na nafuk.balonek a typuji tak 1-1,5 l min
jeden ze způsobů jak to měřit je naplnit petflašku vodou, dát do hrdla hadičku z generátoru, otočit ji vzhůru dnem a postavit do nádobky s vodou tak, aby voda sama nevytekla. plyn bude pak vytlačovat vodu ven. jakmile se naplní objem petky plynem máme litry ve vztahu k času.
dal bych sem fotku, ale zrovna žádnou nemůžu najít...
nebo jde použít různé průtokoměry...

belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od belamachina »

kutz píše:
hogen píše:Vývin není nijak závratný,moc nevím jak to změřit.dal jsem to na nafuk.balonek a typuji tak 1-1,5 l min
jeden ze způsobů jak to měřit je naplnit petflašku vodou, dát do hrdla hadičku z generátoru, otočit ji vzhůru dnem a postavit do nádobky s vodou tak, aby voda sama nevytekla. plyn bude pak vytlačovat vodu ven. jakmile se naplní objem petky plynem máme litry ve vztahu k času.
dal bych sem fotku, ale zrovna žádnou nemůžu najít...
nebo jde použít různé průtokoměry...
ja tiez pouzivam flasu a celom sa mi to osvedcilo.

hogen
Nový člen

Příspěvek od hogen »

ok,chapu to, foto neni treba,diky

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hromada zajímavejch videí

Příspěvek od Palo »

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Proč by nemusela jen JC buňka

Příspěvek od Palo »

Ok, zkusil bych zhrnout předpoklady k úspěšnému spuštění Joes' Cell:

1. Správný materiál - nejlépe AISI 316L, možná by šel i AISI 304, absolutně čistý - bez mastnosty, nijak a nikde nesvařovaný (z důvodu nemožnosti sehnání odpovídající nerezové elektrody)
2. Správná voda - pramenitá, elektricky čištěná v JC, o správném PH
3. Buňka neuzemněná, nespojovaná s klasickou el. sítí, napájená z baterie
4. Správně připojené kabely – mínus na vnitřní část nejmenšího válce dole, plus pouze při "nakopnutí" ze začátku na největší válec z venku, nahoře (proud cca 1 A, doba nabíjení není známa).
5. JC "obal" nesmí být vodivě spojen s kostrou vozidla (tedy část, kam se připojuje plus pro "nakopnutí")
6. Plyn se musí z JC vysávat

Je mi jasný, že je tam toho mnohem víc, ale jsou lidé, kterým tyto základy mohou pomoci, když namítnou "mě to nefunguje", proto to zde uvádím (až mi to nepojede, podívám se sám a třeba si "něco" uvědomím :)

Bylo by třeba přidat něco důležitého? Víte někdo čas nabíjení s "plusem"?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

nabíjení

Příspěvek od lajos »

Delší dobu jsem se s tím nezabýval ale pamatuji si něco takového, že nabíjení závisí na kvalitě vody a pokud nemáš jistotu, tak by se mělo nabíjet víckrát s většími časovými odstupy. Začít s hodinou(nebo jen několik minut?) nabíjení pak asi týden nechat v klidu a znovu nabíjet hodinu, opravte to kdo si to pamatujete lépe.

Johny211

Jen trocha údivu

Příspěvek od Johny211 »

Ahoj všichni.
Docela vám fandím,akorát mě zaráží,že za víc jak půl roku to nikdo nedokázal postavit tak,aby to fungovalo.Není to trochu divný?

Odpovědět

Zpět na „Joe Cell“