No do Prahy to vezmem že by jsme to tam prubli a trochu poničili ,ale kde vezmem teplo.poota píše:Já bych třeba i kritizoval, ale to bych musel napřed pochopit, jak to bude pracovat a teprve potom bych na tom možná našel nějaké mouchy. Ale protože jsem blbec, ale moudrej, tak zatím jenom mlčím, šoupu skromně nohama a čekám, až ten zázrak uvidím - třeba se mi potom rozbřesknemartin11 píše:
zajímavé je, že se neozval ani jeden kritik![]()
![]()
A ostatní jsou na tom nejspíš podobně![]()
Zdravím - poota

Kritice jsu přístupný jen do mě,bude aspoň legrace.
Jak to pracuje je to velice jednoduché. Strojek je uzavřený prostor a je opatřen ventilkem na nahuštění ruční obyčejnou hustilkou,na tlak jaký se nám zamane ,prostě podle přání jaký chceme mít výkon.
Vysvětlím ten sval.Fluidní sval pracuje opačně jako píst ,když vzroste tlak sval se smrští a když klesne tlak sval se natáhne,natáhne ho zpět ta pružina nebo pružná zátěž. Práce ,přenosu síly se se u svalu zůčastní pouze vlákna jeho opředení která se po membráně nesmýkají pouze odvalují.Membránu zajišťující plynotěsnost svoří v tomto případě silikonová hadice o vnitřním průměru 20mm a tlouštce stěny 3mm ,odolná teplotě je trvale kolem 200°C,nemá žádné vnitřní vlákna,zajištuje pouze těsnost,pružnost má 300%.S toho vyplývá že propletené opředení které přenáší sílu momentálně unese 1200kg .Opředení má stoupání 80°.Přenosu síly se tudíž zůčastní celá plocha povrchu svalu ne jen plocha čela jako je tomu u pístu.Běžné parametry síly svalů těchto rozměrů jsou při tlaku 6at =1,6tuny.Zdvih cca 20% délky svalu.
Strojek má fungovat tak, že když v uzavřeném prostoru vzroste tlak ,přesune přeháněč tak aby tlak zase klesl ,tudíž na rozdíl od klasického stirlingu tohle zařízení nepotřebuje startér,potřebuje ale vratnou pružinu,nebo zátěž nebo druhý sval do proti tahu.Tohle to funguje prakticky jako regulátor a aby regulace byla tutově astatická a systém se neustálil v určité poloze je tam ta žabka která to nedovolí.Je to otázka pružin ten kmitočet a hustilky ,napumpuje se to na požadované parametry jednou provždy.Fluidní sval jsou hi-tech hrátky s nekonečnem ,vezmem li dvě vlákna rovnoběžné a rozepřeme je nekonečně malou silou body na jejich koncích se budou k sobě přibližovat nekonečně velkou silou a nikdy i když budeme působit nekonečně velkou silou s toho neuděláme víc než kruh.proto ten sval mám dělený těmi kruhy,abych nepřekročil mez pružnosti té silikonové hadice uvnitř svalového opletení.A taky ,myslím