Akord píše:Podľa tohoto súdim, že hovoríme o rôznych veciach.Jerry.M píše:1. Teoreticky zastavme spomalovanie Mesiaca na nulu. Bude krúžiť v konštantnej vzdialenosti od Zeme. Bude na Zemi príliv a odliv?
Ja som to popisoval tak, že energia je primárne odoberaná zo spomaľovania krúženia toho Mesiaca. Nie z nejakého nulového spomaľovania, pro ktorom ale Mesiac krúži. Ak krúži, príliv vzniká, ak krúženie ustáva, tak sa predlžuje čas medzi práílivom a odlivom, a tým za jednotku času klesá výdaj energie.
Nie, to Ty teraz začínaš hovoriť o niečom inom. O predlžovaní času prílivu nebola doteraz reč, išlo o energiu. Použil som podobný hypoteticky príklad ako Ty. Ved práve, z nulového spomalovania nemôže byť energia, ale pretože tam príliv a odliv stále je, tak ani zo spomalovania. Ked už je reč o intervaloch medzi prílivom a odlivom, najpodstatnejšiu úlohu hrá čas otáčania Zeme okolo svojej osi. Tvoju teoriu úplne popiera bod č.4. Pouvažuj nad ním. Príliv a odliv spôsobuju spomalovanie Mesiaca a toto spomalovanie by malo potom hradiť ich energiu. Je to proti všetkému čo si doteraz tvrdil. Energia nemôže vzniknúť z ničoho, ani sama zo seba.