Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Efektivní elektrolýza
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
motor
Stirlingův motor je motor s vnějším spalováním. Myslíš teda spalovat vodík a ohřívat ho z venku?
Jeff
Jeff
- vonLichtverden
- Stálý člen
Re: 2 von Lichtverden
Máš pravdu. Moc rychle jsem zapoměl, že začátek je vždy těžký... a někdy se vývoj pokusu ne a ne dařit. I mě vlastně původně učarovala obyčejná elektrolýza a až potom sem se dozvěděl o možnostech zdokonalení... Je třeba držet po kupě. OMLOUVÁM SE IVANE!!sano píše:VonLichtverden, mám jednu prosbu. Nakoľko je nás tu málo dodržujme nejaké pravidlá hry. Nesprdávajme dopredu prácu niekoho, len preto lebo zatiaľ neposlal ďalšie údaje. Aj ke´d by to mala byť len obyčajná elektrolýza, dal si s tým námahu, dal tomu najakú formu. Sú tam ovládacie prvky, takže určite sa snaží o ladenie.
Skôr by sme sa mali navzájom povzbudzovať a nie odrádzať.
Nemám nič proti tebe. Len do budúcna by sme mali myslieť na to, že sme pomerne malý kolektív, aj ke´d sme ďaleko od seba.
Tak niekedy aj nie zle myslené slovo môže odradiť.![]()
sano

- vonLichtverden
- Stálý člen
Pokud se týká stirlingova motoru: Osobně si myslím, že na výrobu elektřiny, jakožto stacionární jednotka, by mohl být dobrý. Pokud ale jde o pohon vozidla, nejsem si jist. Stirlingův motor totiž s přibývajícím výkonem přibývá i na velikosti. Obávám se, že pokud by nebyl použitý některý ze speciálních provedení tohoto motoru(které jsou ovšem v domácích podmínkách těžko vyrobitelné), tak by nebyl pohon auta realizovatelný..... Ale je to spíš můj názor 
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
dotaz
Jak mohu připojit to co kmitá s blánou v reproduktoru k elektrodě anebo k celému vyvíječi ?
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Egaspower
Zajímavá stránka, která asi způsobila nekompromisní výmaz celé yahoo diskuze Egaspower.
http://home.mchsi.com/~actt2/garrett.html
http://home.mchsi.com/~actt2/garrett.html
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- vonLichtverden
- Stálý člen
- vonLichtverden
- Stálý člen
Nevím jestli je to jenom můj dojem, ale trochu mě připadá, že některým lidem tady chybí základy z fyziky.... Není se čemu divit... ten dělá to a ten zas tohle a fyziku jsme naposled viděli na základní škole, což může, v případě některých lidí, být docela dávno. Půjčil jsem si v knihovně učebnici elektrotechniky pro střední školy. Nachází se tam docela podrobné pasáže rozebírající jak jev kapacity, tak indukce ap. Zkusím nějaké stránky naskenovat...
Věřím tomu, že zasvěcený pekař dokáže vymyslet lepší věci, než elektronik s profesionální deformací...
Věřím tomu, že zasvěcený pekař dokáže vymyslet lepší věci, než elektronik s profesionální deformací...
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
2 martinq
Martin zrejme chces použiť audiotónový generátor ako zdroj rezonančných kmitočkov. na rezonanciu musia byť splnené niektoré podmienky súčasne, výpočet daného reaktora podľa Milanovho návodu, nájdenie rezozančného kmitočku, a jeho usporiadanie podľa nákresu v galérii, a zároveň tam musí byť taký preibeh prúdov ako je na nákrese. Mioan doporučoval začínať s vysokým napätím. Ale nakoľko niektoré infomácie od neho boli neúplné( zamlčal nám napr. použitie 5% roztoku KOH, ale aj iné veci), tak by som si to preveril. Splnenie týchto viacerých podmienok len s pomocou jednoduchej rezonancie nie je úplné a teda množstvo uvoľneného vodíku bude malé.
sanoí
sanoí
- vonLichtverden
- Stálý člen
Když už je řeč o tom KOH, tak nevíte někdo kde by se dal sehnat? Zkoušel sem to v drogerii, kde kupuju NaOH a čuměli na mě jak
Při úklidu na půdě sem našel prodejní leták k vodíkovým svářečkám značky TESLA. Jako náplň tam je dokonce 25% vodný roztok KOH.
Na co tam ten louh vlastně je? Je to jenom kvůli tomu vodivosti? Nebo jsou vyrobené plyny nějakým způsobem účinnější?

Při úklidu na půdě sem našel prodejní leták k vodíkovým svářečkám značky TESLA. Jako náplň tam je dokonce 25% vodný roztok KOH.
Na co tam ten louh vlastně je? Je to jenom kvůli tomu vodivosti? Nebo jsou vyrobené plyny nějakým způsobem účinnější?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
KOH
KOH - hydroxid draselny, se da sehnat v prodejnach chemikalii. Vim o par v Brne - na Orlí je drogeriie(driv se to menovalo tezka chemie). Tam to maj urcite. Jinak pokud se na takovyhle chemikalie budes ptat v normalni drogerii
jakou zname z nasich vesnicek
tak asi neuspejes. Leda tak v nake starobyle. Anebo v lekarne.
Collodi
jakou zname z nasich vesnicek

Collodi
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
KOH
V Čechách je výrobca KOH, dokonca som s nimi jeden čas komunikoval. Dostal som sa tam zak, že do vyhľadávača som dal hydroxid draselný a nejak som to našiel Pamätám si cenu 70 Ks za kilogram. Nie je tio drahé, najmä ak uvážime že sa pri procese KOH nespotrebúva.
Je to podľa všetkého bežná chemikália. Podľa údajov na vebe, použitím KOH (stačí 5%)aj obyčajná elektrolýza sa stáva finančne efektívnou.
sano
Je to podľa všetkého bežná chemikália. Podľa údajov na vebe, použitím KOH (stačí 5%)aj obyčajná elektrolýza sa stáva finančne efektívnou.
sano
- vonLichtverden
- Stálý člen
Pánové. Pro některé mě to připadá jako nošení dříví do lesa, ale věřím že některým z vás by to mohlo pomoct v bádání(pokud zrovna nejste vyučení v elektrotechnickém oboru).
Mám zde několik stránek z učebnice elektrotechniky týkajících se kapacity... Kvalita je snížená. Jednat ta knížka už nebyla v nejlepším stavu a jednak to mělo kolem 15MB, tak sem to musel zkorigovat...
Doufám, že se to podaří uploadnout
Mám zde několik stránek z učebnice elektrotechniky týkajících se kapacity... Kvalita je snížená. Jednat ta knížka už nebyla v nejlepším stavu a jednak to mělo kolem 15MB, tak sem to musel zkorigovat...
Doufám, že se to podaří uploadnout
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- vonLichtverden
- Stálý člen
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
rezonance
Jaké je to pěkné, oživit si obecné znalosti ze základů elektrotechniky. Taková rezonance je úplně kouzelná věc, i pan Tesla už to věděl a přesto jsou některé její jevy dodneška nevyužívané, nebo označené jako nevyužitelné.
Pokud máte zájem se dozvědět další informace a aplikace sériových rezonančních obvodů, přejděte v této sekci na téma rezonanční elektromotor a přečtěte si článek "analýza ro" a "free-energy".
Jeff
Pokud máte zájem se dozvědět další informace a aplikace sériových rezonančních obvodů, přejděte v této sekci na téma rezonanční elektromotor a přečtěte si článek "analýza ro" a "free-energy".
Jeff