Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
soft na animaciu
Potrebujem radu.
V akom programe urobiť animaciu mag. motora.
Chcem dostať do pohybu jeden disk a štyri kvádre uložené do tvaru dvoch "V".Činnosť je ťažko popísať a preto to chcem skúsiť pomocou animácie.
Ďakujem.
V akom programe urobiť animaciu mag. motora.
Chcem dostať do pohybu jeden disk a štyri kvádre uložené do tvaru dvoch "V".Činnosť je ťažko popísať a preto to chcem skúsiť pomocou animácie.
Ďakujem.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Neber to v zlom, ale žiada sa mi povedať, že na animáciu stačí Corel apod. Zrejme chceš vyšetriť sily. Na takéto prípady je často treba aj 3D soft, no a môžem ti povedať, že kvalitný 2D stojí okolo 200 000 korún (bývalých). To, čo tu kreslíme my je nanajvýš 2D analýza magnetického poľa, na predstavu o sile to však často nestačí. Stále platí, že za kľúčové veci žiadajú poriadne platiť. Mohol by si možno popozerať vlákno podrobnejšie, V, aj L tu boli komentované aj podrobnejšie.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
vlastní zkušenost
zdraví martin11....dovolím si vstoupit....včichni , kdož mají vzdělání v oboru ...nechť tyto řádky nečtou, jelikož jsou kacířské...
....moje vlastní zkušenost...jako uplného amatera....bez jakýchkoli měřáků ...jen citem docházím k pozoruhodným výsledkům....je to divný...ale funguje to...takže..popisuju vlastní praxi...vezmu několik magnetu z nějaké stavebnice....já Lego. ale osvědčil se i Merkur...sestavím předpokládaný hledaný jev....vezmu magnety do ruky..a citem pohybuju a hledám, jak se magnet chová...a pak přijde ..TO...zavřu oči...a představuju si ty siločáry máry...jak tam cvičej...na poprvé se to asi nedaří....je to taková meditace....
....dnes jsem na tom trochu jinak....ale pro začátek to jinak nepopíšu....muj dnešní stav by jsi asi nepochopil, bez poznání toho co jsem popsal.....Kolega GROMIT přišel s revolučním zobrazovačem ...animací...nyní si všechny jevy nechám od něj zanimovat...dost věcí se potvrzuje....odhadem 70%..není to moc...ale je to potvrzení mé cesty....jinak Z animací....podle gromita nebo adam benda...ale ten je trochu jinak, tak podle Gromita jen zjistíš průběh siločar....anic víc nic míň....podívej se na animaci toroid versus clonka versus písty...z těch průběhů čar já osobně žádné síly nevyčtu...ale mohu sledovat kam mě čáry uhýbají...a to je důležitější....pro mě....tebo pro motor....nžř kilopondy zde působící.....tak jukni na strany Gromit...mnohé napoví....zdraví martin11 :lol:p.s...jelikož nemáme k dispozici 3D tak se rozbalí velá animace do 2D...viz ta clona a toroid.....na animaci spodní magnety jsou toroid ...do kruhu a uvnitř se pohybuje ta šikmina Fe clona a uvniř jsou písty....při animaci to vypdá naruby.....ale zobrazovač je jen zobrazovač ne stroj..
....moje vlastní zkušenost...jako uplného amatera....bez jakýchkoli měřáků ...jen citem docházím k pozoruhodným výsledkům....je to divný...ale funguje to...takže..popisuju vlastní praxi...vezmu několik magnetu z nějaké stavebnice....já Lego. ale osvědčil se i Merkur...sestavím předpokládaný hledaný jev....vezmu magnety do ruky..a citem pohybuju a hledám, jak se magnet chová...a pak přijde ..TO...zavřu oči...a představuju si ty siločáry máry...jak tam cvičej...na poprvé se to asi nedaří....je to taková meditace....
....dnes jsem na tom trochu jinak....ale pro začátek to jinak nepopíšu....muj dnešní stav by jsi asi nepochopil, bez poznání toho co jsem popsal.....Kolega GROMIT přišel s revolučním zobrazovačem ...animací...nyní si všechny jevy nechám od něj zanimovat...dost věcí se potvrzuje....odhadem 70%..není to moc...ale je to potvrzení mé cesty....jinak Z animací....podle gromita nebo adam benda...ale ten je trochu jinak, tak podle Gromita jen zjistíš průběh siločar....anic víc nic míň....podívej se na animaci toroid versus clonka versus písty...z těch průběhů čar já osobně žádné síly nevyčtu...ale mohu sledovat kam mě čáry uhýbají...a to je důležitější....pro mě....tebo pro motor....nžř kilopondy zde působící.....tak jukni na strany Gromit...mnohé napoví....zdraví martin11 :lol:p.s...jelikož nemáme k dispozici 3D tak se rozbalí velá animace do 2D...viz ta clona a toroid.....na animaci spodní magnety jsou toroid ...do kruhu a uvnitř se pohybuje ta šikmina Fe clona a uvniř jsou písty....při animaci to vypdá naruby.....ale zobrazovač je jen zobrazovač ne stroj..
... věřím, že se " TO " povede ......
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Tak přátelé.
Neříkám že nějaký ten zobrazovač není od věci ale.........jak píše martin,chce to i cit.On se magnet nikdy nebude chovat podle nějakého zobrazovače ostatně to už jsem dokázal v mích pokusech které jsem zveřejnil.Popisky na netu i jiných lidí byli k ničemu a jak k magnetu přiděláme cokoliv magnetického má jiné vlastnosti a to nemluvím o vlivech v konstrukci.I když budeme mít dva totožné magnety ,každý z nich se chová trošku jinak jako by nás zkoušel Magnet musí člověk pochopit .........
Přeji další příjemné a plodné bádání
Neříkám že nějaký ten zobrazovač není od věci ale.........jak píše martin,chce to i cit.On se magnet nikdy nebude chovat podle nějakého zobrazovače ostatně to už jsem dokázal v mích pokusech které jsem zveřejnil.Popisky na netu i jiných lidí byli k ničemu a jak k magnetu přiděláme cokoliv magnetického má jiné vlastnosti a to nemluvím o vlivech v konstrukci.I když budeme mít dva totožné magnety ,každý z nich se chová trošku jinak jako by nás zkoušel Magnet musí člověk pochopit .........
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Mimo téma (offtopic)
Pokud budou opravdu stejný, budou se stejně chovat.Aquarius1 píše:....I když budeme mít dva totožné magnety ,každý z nich se chová trošku jinak jako by nás zkoušel Magnet musí člověk pochopit .........
Něco jiného je pak shoda magnetů tvarem, rozměrem, atd., ale rozdílnost materiálu - to už jsou dva zcela jiné magnety.
.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
city
Magnet se bude vždycky chovat podle zobrazovače, nebo tedy spíš podle nějaké silové analýzy.. Spíš jde o to, aby tato analýza byla provedena správně.Aquarius1 píše:Tak přátelé.
Mnozí si myslí, že ty čáry kolem magnetu jsou přímo běžné siločáry. Mnozí když dají k sobě magnet a kus železa, nemyslí na magnetizaci železa a na působení železa na magnet.. nesuperpozicují pole (nesčítají pole).. atd.. Bývá toho víc..
Analýzy, které jsou správně provedené, fungují.
Mým oblíbeným zmiňovaným důkazem toho jsou velice dobře fungující částicové urychlovače...
Jedna věc je ovšem nepopiratelná... Magnet se skutečně musí i co nejvíce ošahat a je potřeba ho i co nejvíce pochopit jakýmsi.. ..citem.
-
- Zasloužilý člen
pro karban a ostatní
Mimo téma (offtopic)
tak nejdříve pro Karban...Karban píše:Pokud budou opravdu stejný, budou se stejně chovat.Aquarius1 píše:....I když budeme mít dva totožné magnety ,každý z nich se chová trošku jinak jako by nás zkoušel Magnet musí člověk pochopit .........
Něco jiného je pak shoda magnetů tvarem, rozměrem, atd., ale rozdílnost materiálu - to už jsou dva zcela jiné magnety.
.
cituji
...Pokud budou opravdu stejný, budou se stejně chovat.
konec citátu
....pravděpodobně si neuvědomuješ, že nemáš opět pravdu...
co to je za výraz ...opravdu stejný......hochu ..."..nevstoupíš dvakrát do jedný řeky..."
....předpokládám , že jsi ve své nerozvážnosti chtěl říci podobné....že....
...pokud se stane, že chcete ..NĚCO...dělat...pak dojdete k serijoooozním výsledkům pouze tak, že koupíte na jednom místě ve stejný okamřik potřebné množství...a doporučuju 10% navíc....tan samý magnet stejných rozměrů a stejného označení a stejného ....od různých dodavatelů je jiný.....na vlastní kůži to mužu potvrdit....
...zdravim Akvarius....jo jo jo...a oba vime co je cit pro věc...např z kavitace....a děkuji adambenda, který je bezesporu v magnetismu velmi znalý...
cituju
Jedna věc je ovšem nepopiratelná... Magnet se skutečně musí i co nejvíce ošahat a je potřeba ho i co nejvíce pochopit jakýmsi.. ..citem.
konec citátu
..maslím , že to je nejlepší doporučení všem magnetářum amaterum...
...jediné co vám za sebe můžu slíbit je , že urychlovač citem dělat nebudu...
děkuji učastníkum za plodnou diskusi...jen Karban by se měl polepšit.....zdravi martin11 p.s karkulka červená je smutná....rozsekala testovací vrtulník...ale to je jiná kapitola sem nepatřící...
Re: pro karban a ostatní
Mimo téma (offtopic)
Nehomogenní materiál - nekvalitní produkt.martin11 píše: tak nejdříve pro Karban...
cituji
konec citátu
....tan samý magnet stejných rozměrů a stejného označení a stejného ....od různých dodavatelů je jiný.....na vlastní kůži to mužu potvrdit.......
Zřejmě nějaké magnety, vyráběné pro využití tam, kde není nutná přesnost - nábytek, běžné použití v domácnosti apod.
Něco jiného bude třeba měřící zařízení - tam asi takové tolerance nebudou...
* * *
Pilotovat vrtulník je poněkud složitější na koordinaci pohybů, než pilotovat letadlo - zaplať si instruktora...
.
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Karban píše:Nehomogenní materiál - nekvalitní produkt.martin11 píše: tak nejdříve pro Karban...
cituji
konec citátu
....tan samý magnet stejných rozměrů a stejného označení a stejného ....od různých dodavatelů je jiný.....na vlastní kůži to mužu potvrdit.......
Zřejmě nějaké magnety, vyráběné pro využití tam, kde není nutná přesnost - nábytek, běžné použití v domácnosti apod.
Něco jiného bude třeba měřící zařízení - tam asi takové tolerance nebudou...
* * *
Pilotovat vrtulník je poněkud složitější na koordinaci pohybů, než pilotovat letadlo - zaplať si instruktora...
.
...toto je muj 777 příspěvek...náhoda tomu chce....že odpovídám...Karbanovi...no přežil jsem MFAAA a jiné týpky....byli jsme před Karbanem budem i po něm....
...psal jsem o kvalitních magnetech různých výrobců----ne o magnetech do kuch . linek...
...vidím , že jsi fakt dobrej....zřejmě umíš i pilotovat....a zřejmě cokoli....
..dík za radu...a že vrtulník není letadlo to ví každej...nevím kolik jsi toho napilotoval....že bych si tě zaplatil....podle odpovědi , jsi NIKDY nepilotoval RC 6ti kanál vrtulník....
....já také ne...jen menší...a to už docela umím....
...vzkaz pro Pepe....jsem na 777....co myslíš ...mám změnit IMAGE....???...
....hezké sobotní odpoledne a podvečer...dejte si pifko, vínko, bechrovčičku....já feráček....zdraví martin11
p.s. předpokládám , že jsem tímto 777 naštval 2 lidi....dobrý joooooo...tak se nezlobte...karkulka červená
Mimo téma (offtopic)
Nevím, nakolik byly skutečně kvalitní, ale na různá měřící zařízení budou určitě menší tolerance než třeba pro některé stroje, kde tolik na přesnosti nezáleží.martin11 píše:.....psal jsem o kvalitních magnetech různých výrobců----ne o magnetech do kuch . linek...
...vidím , že jsi fakt dobrej....zřejmě umíš i pilotovat....a zřejmě cokoli....
..dík za radu...a že vrtulník není letadlo to ví každej...nevím kolik jsi toho napilotoval....že bych si tě zaplatil....podle odpovědi , jsi NIKDY nepilotoval RC 6ti kanál vrtulník....
....já také ne...jen menší...a to už docela umím....
Je tedy možné, že máš nějaké průmyslové s většími tolerancemi - ostatně i ferity z televizí nemusely být moc přesné.
* * *
Fuk, co jsem pilotoval - na plnohodnotné ovládání vrtulníku stačí 5 serv, pokud nepotřebuješ laborovat s bohatostí směsi za letu (pak by jich mohlo být 6...).
.
Pre Martin11.
Tvoj návrh MM je skvelý a myslím si že by mal fungovať.Keby si zmenil tvar clony,môžeš odstrániť problémy s jej presýtením.
Zopár poznatkov.
Mag. pole sa odtieniť nedá(zatiaľ),pretože nepoznáme na to vhodný materiál.
Clony také o akých sa tu bavíme dokážu mag. pole vykrátiť,uzamknúť.
Keď je clona dostatočne veľká a hrubá,vykráti mag.pole,a za ňou sa už pole neprejavuje vôbec,alebo len minimálne.
Keď je clona tenká,mag. pole z nej vystúpi a prejavuje sa aj za ňou.
Tiež keď použiješ silný magnet na piest,potrebuješ veľkú clonu aby udržala v sebe mag. pole.
Ja na testy používam trafoplechy,s nimi si dokážeš regulovať hrúbku jednoduchým skladaním.
Návrh clony prikladám.
Pozdravujem a pozývam na pivko.
Tvoj návrh MM je skvelý a myslím si že by mal fungovať.Keby si zmenil tvar clony,môžeš odstrániť problémy s jej presýtením.
Zopár poznatkov.
Mag. pole sa odtieniť nedá(zatiaľ),pretože nepoznáme na to vhodný materiál.
Clony také o akých sa tu bavíme dokážu mag. pole vykrátiť,uzamknúť.
Keď je clona dostatočne veľká a hrubá,vykráti mag.pole,a za ňou sa už pole neprejavuje vôbec,alebo len minimálne.
Keď je clona tenká,mag. pole z nej vystúpi a prejavuje sa aj za ňou.
Tiež keď použiješ silný magnet na piest,potrebuješ veľkú clonu aby udržala v sebe mag. pole.
Ja na testy používam trafoplechy,s nimi si dokážeš regulovať hrúbku jednoduchým skladaním.
Návrh clony prikladám.
Pozdravujem a pozývam na pivko.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
jelo...dík
Jelo děkuji za příkladnou snahu....u mě ta clona má 2 učely.....přitahovat písty od DU a v HU...horni uvrati vyvolat stav beztíže...navíc je jak, jsi správně namaloval exentrická.....ale je všude stejně široká...po vašem hrubá....má to jeden jediný učel...podívej se na www gromit odkaz mag.píst motor animace....nebo to je o několik linků zpět..odkaz Gromit...
je zbytečné a dokonce dle vlastního měření nežádoucí , aby ta clona jela v celé délce podle toroidu...!!!...
...tento problem je vyřešen...ale ...píšeš, že máš k dispozici trafo plechy, které marně sháním....potřebuju ale šířka 150mm a délka 650mm / míry jsou zatím info...ne přesné / a aby jich bylo asi 3.5 mm tj budou-li po 0,3 mm tak 12 ks a na dolaborování ještě 3 tak že 15 ks...jestli máš možnost sehnat tak je rád koupím....ostatní domluva na SZ....
...jestli náhodou také začneš pracovat na pístech tak se svěř...rád poradím ...je zbytečné opakovat moje chyby...trávím na tom už více než 3 roky.... zatím zdravím a dávím bodík za snahu...zdraví martin11
je zbytečné a dokonce dle vlastního měření nežádoucí , aby ta clona jela v celé délce podle toroidu...!!!...
...tento problem je vyřešen...ale ...píšeš, že máš k dispozici trafo plechy, které marně sháním....potřebuju ale šířka 150mm a délka 650mm / míry jsou zatím info...ne přesné / a aby jich bylo asi 3.5 mm tj budou-li po 0,3 mm tak 12 ks a na dolaborování ještě 3 tak že 15 ks...jestli máš možnost sehnat tak je rád koupím....ostatní domluva na SZ....
...jestli náhodou také začneš pracovat na pístech tak se svěř...rád poradím ...je zbytečné opakovat moje chyby...trávím na tom už více než 3 roky.... zatím zdravím a dávím bodík za snahu...zdraví martin11
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 28 poděkování
Jelo, tá excentrická clona má ešte o 1 problém viac, než tá Martinova. Zrejme se Ti nechcelo do čítania aspoň polovice vlákna. Jedna z kľúčových otázok je bočná-tangenciálna sila na clonu, druhá neschopnosť toroidu zachytiť otáčavý moment, preto sa toroid otáčavého procesu vôbec neúčastňuje. Základné chyby magnetických motorov vieme riešiť aj bez animácie. Martin hádam čoskoro zistí, či som uhádol, čo jeho motor urobí.
Re: jelo...dík
Mimo téma (offtopic)
-----------martin11 píše:..jestli náhodou také začneš pracovat na pístech tak se svěř...
...je zbytečné opakovat moje chyby.....
Je chyba vůbec nějaké písty zkoušet (zbytečný mechanismus navíc), natož ještě zvyšovat jejich počet (stále vyšší a vyšší tření).