Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Testatika - diskuze
Moderátor: Merlin
Český patent
Ahoj, diskuze je celkem po smrti stejně asi jako pokus o vývoj testatiky
..Ale to je život, tak to prostě je...
Když jsem se zamýšlel, jak by testatika mohla fungovat a rozhlížel se, jestli někdo podobný problém "transformace" neřešil, narazil jsem na zajímavý patent. Je to český patent z roku 1922 a ukazuje velmi zajímavý princip přeměny statické elektřiny na dynamickou.
Jako generátor statické elektřiny je použita Rontgenova trubice v kouli na stozaru. V testatice pochopitelne nahrazuje tento generator Pindgeonuv stroj.
Velmi překvapivá je ale podstata měniče a zejména princip přeměny. Takovéto řesení je opravdu velmi zajímavé. Posuďte sami.
Patent je zde: http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/12/12605.pdf
Když jsem se zamýšlel, jak by testatika mohla fungovat a rozhlížel se, jestli někdo podobný problém "transformace" neřešil, narazil jsem na zajímavý patent. Je to český patent z roku 1922 a ukazuje velmi zajímavý princip přeměny statické elektřiny na dynamickou.
Jako generátor statické elektřiny je použita Rontgenova trubice v kouli na stozaru. V testatice pochopitelne nahrazuje tento generator Pindgeonuv stroj.
Velmi překvapivá je ale podstata měniče a zejména princip přeměny. Takovéto řesení je opravdu velmi zajímavé. Posuďte sami.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Český patent
poslední věta....zařízení dle ...atd....se sestává s plotny v zemi zakopané....2,5 m......Testatik píše:Ahoj, diskuze je celkem po smrti stejně asi jako pokus o vývoj testatiky
...cosi mi to připomíná....ale nejsem elektro....ta Röngenova trubice se mi jeví jako poněkud nebezpečná.....m11
... věřím, že se " TO " povede ......
Ta trubice a zem je generátor statické elektřiny...v testatice je jako generátor využívaný pidgeonův influenční stroj.poslední věta....zařízení dle ...atd....se sestává s plotny v zemi zakopané....2,5 m......
...cosi mi to připomíná....ale nejsem elektro....ta Röngenova trubice se mi jeví jako poněkud nebezpečná.....m11
Šlo mi o to ukázat pouze měnič, nikoli generátor.
S niečim podobným som sa svojhočasu ,,hral". Dá sa to aj v jednoduchšiom prevedení ,,rozchodiť". PepeTestatik píše:...Patent je zde: http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/12/12605.pdf
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Můžeš být trošku konkrétnější? Docela mě to zajímá.pepe píše:S niečim podobným som sa svojhočasu ,,hral". Dá sa to aj v jednoduchšiom prevedení ,,rozchodiť". PepeTestatik píše:...Patent je zde: http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/12/12605.pdf
Hmm...
Ale jasné , niečo z mojích prototypov ti sem k tomu dám , no vedz že týmto z mojéj strany ,,výklad" s touto tématikou na tomto fóre končí . Pepe
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Hmm...
Uff, omlouvám se, ale vůbec jsem nepochopil o co jde.pepe píše:Ale jasné , niečo z mojích prototypov ti sem k tomu dám , no vedz že týmto z mojéj strany ,,výklad" s touto tématikou na tomto fóre končí . Pepe
Proč končí? Co je na fotografii? Nepochopil jsem.
Hmm...
Hmm... , že by sme tu ,,pošteklíli" pár študovaných hláv ? Je to časť zariadenia , ktoré dokázalo ,,vydolovať " elektriku z ,,ničoho". Z pohladu dnešného poznania išlo nepodstatný prototyp . A dosť... Pepe
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
pepe - pěkné - žeby plazmová koule? ale ta barva...pepe píše:Hmm... , že by sme tu ,,pošteklíli" pár študovaných hláv ? Je to časť zariadenia , ktoré dokázalo ,,vydolovať " elektriku z ,,ničoho". Z pohladu dnešného poznania išlo nepodstatný prototyp . A dosť... Pepe
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Tak už asi chápu o co jde...jako že nechceš říct na čem pracuješ? Mě nenapadlo, že by tady mohl někdo přispívat tímhle stylem, takže jsem to nepochopil rovnou.pepe píše:Hmm... , že by sme tu ,,pošteklíli" pár študovaných hláv ? Je to časť zariadenia , ktoré dokázalo ,,vydolovať " elektriku z ,,ničoho". Z pohladu dnešného poznania išlo nepodstatný prototyp . A dosť... Pepe
Prosím všechny, kteří reagují na mé příspěvky aby reagovali buď s altruismem, nebo raději vůbec. Díky.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Je to guľa vyrobená z Cu drôtu a slúži na zber statickej elektriny z ovzdušia.gromit píše: pepe - pěkné - žeby plazmová koule? ale ta barva...
Čím vyššie je umiestnená, tým lepšie. Ale pozor na blesky...
Díky za smyslupný příspěvek. Je ta koule konstrukčně někde popsaná?Elektro píše:Je to guľa vyrobená z Cu drôtu a slúži na zber statickej elektriny z ovzdušia.gromit píše: pepe - pěkné - žeby plazmová koule? ale ta barva...
Čím vyššie je umiestnená, tým lepšie. Ale pozor na blesky...
Vím, že pokud vezmu citlivej voltmetr a umistím do prostoru dva hroty...čím dál od sebe budou, tím vyšší napětí naměřím.
Jak vysoké napětí statické eletřiny se na kouli indukuje?
- spaceball
- Zasloužilý člen
re
S plazmou to asi nebude souviset. Jednak by se to v gravitačním poli
deformovalo a "paprsky" by byly radiální. Barva by tomu odpovídala, ale
háže to stíny. Předpokládám pevné těleso - tenké vodiče, ale ta dokonalá
sféra - asi je to v rotačním pohybu....
Pro kutily - Plazmová koule ze žárovky
P.S. Omlouvám se, mezitím co jsem bádal nad tím co to je, předběhlo mne několik lidí
Spaceball
Spaceball
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Upřesnění
Pro plazmovou kouli použijte u cívky L2 8-10z /1mm2,cívka L1 5z a na průměru drátu záleží i celkové zatížení zařízení,stačí 0,5mm2.
Pro PePe-jde to použít i v podobě kruhových desek kondenzátoru ,pr.30cm,líp to nasává.. dík PePe
P.S.pro Testatik níže-to není tak jednoduché,musí se tam splnit jisté konstrukční věci , taky se nebudu rozvádět,abych nezvedl někoho tady na foru ze židle,nestojí to za to a to nemyslím nějak špatně.
Pro PePe-jde to použít i v podobě kruhových desek kondenzátoru ,pr.30cm,líp to nasává.. dík PePe
P.S.pro Testatik níže-to není tak jednoduché,musí se tam splnit jisté konstrukční věci , taky se nebudu rozvádět,abych nezvedl někoho tady na foru ze židle,nestojí to za to a to nemyslím nějak špatně.
Naposledy upravil(a) Iv dne čtv 08 říj 2009 22:17, celkem upraveno 1 x.
Re: Upřesnění
Mohu se zeptat na ty kruhové desky? Znamená to, že jako generátor statické elektřiny nemusím použít influenční stroj, ale takto v prostoru zavěšené kruhové desky kondenzátoru? Lze z nich odebírat stálé napětí? Jak velké? Díky.Iv píše:Pro plazmovou kouli použijte u cívky L2 8-10z /1mm2,cívka L1 5z a na průměru drátu záleží i celkové zatížení zařízení,stačí 0,5mm2.