Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Společnost po dni D

Příspěvek od adam.benda »

NAVAR, poota - plné souhlasy :good:
poota píše:...
Za daleko perspektivnější považuji "přirozený" výběr na základě stádia duchovního vývoje, k němuž daný jedinec dospěl ...
Dělá mi to trochu starosti.. Ti moudřejší pochopí, že základem pak bude vzájemná spolupráce, obětavost, vstřícnost, důvěra.. Jenže jakmile do tohodle naběhnou rabovači a prevíti a nebo pár lidí, co se jako "hodní" jen na oko tváří... ..nebude to snadné.. Člověk bude muset sáhnout po zbrani a po gestech, které jsou úplně opačného rázu, než je tato dobromyslnost.. Těžko to vysvětlit, ale tuto novou společnost by to tomohlo vzájemně roztrhat.. Každý pak bude separé, důvěra bude omezena třeba jen na nejbližší sousedy nebo třeba vůbec neopustí dané obydlí..

Na to navazuje nový problém s vládcem. Dřív lidé tolik potřebovali nějakého vládce, nějakou postavičku, ke které by mohli vzhlížet, bát se ho a věřit v jeho rozhodnutí a skutky. Moudrého vládce by to chtělo po takovém dni D, ale neumím si představit, že lidé někoho takového budou chtít. Naopak, semknou se v zarputilosti, že žádného vládce nepotřebují, že jim nikdo nebude rozkazovat.. A v této části společnosti asi čekejme určitou formu anarchie. Ti moudřejší si alespoň ustanoví jakýsi "senát" nebo nějakou jinou formu "vlády", ale asi bude potřeba, mít někoho "svrchního", protože bude vznikat spousta rozepří, dohadů, lidé se můžou začít hádat o pozemky a v takové době, kdy půjde o přežití poměrně obtížným způsobem, jejich spory bude muset někdo rozhodnout, jinak dojde na střelný prach..

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Společnost po dni D

Příspěvek od poota »

Tím "přirozeným" výběrem jsem myslel zcela jinou variantu "roku 2012" - tu, při které nebudou hlavní "materiální" katastrofy nebo živelné pohromy, ale tělesný vývoj každého jedince bude probíhat na základě jeho duševní vyspělosti. Jedinci, kteří zůstanou na nízkém stupni duševního vývoje, např. současný materiálně konzumní typ poměřující hodnoty penězi, budou na tom tělesně a zdravotně čím dál, tím hůř, až posléze jejich tělesné schránky skončí svoji pozemskou pouť. Za současného stavu jim k tomu bude náš zdravotní systém, pochopitelně za tučný obolus, velice ochotně a účinně pomáhat. Dokonce mám pocit, že tohle již probíhá, a docela úspěšně nabírá obrátky.

Naopak jedinci, kteří se dokáží vymanit z trendů současné spotřební společnosti, mají šanci toto období, když už nic jiného, tak alespoň přežít ve zdraví. Jednou z možných cest je návrat k přírodnímu léčení, ať už bylinkami nebo zdravější stravou. Další cestou jsou různé technologie, šetřící energie a zdroje, jako třeba nízkoenergetické domy nebo potraviny bez chemie. Život bez zbytečností, jakou je třeba dálková doprava lidí nebo zboží. Pro výměnu informací není vůbec nutné, aby se lidé sešli fyzicky na jednom místě - úplně na to stačí chat nebo videokonference. Proč máme vozit zboží z Asie, když si ho můžeme vyrobit sami - atd.

Tím chci říct, že k té změně, kterou si pod rokem 2012 představujeme, nemusí vůbec dojít nějakým přesně určeným okamžikem, kdy následkem něčeho celý systém zkolabuje. Naopak mám dojem, že ten přechod bude sice poměrně rychlý, ale celkem plynulý. Systém bude zpočátku neznatelně drhnout, a teprve časem budou některé jeho části odpadávat, a to tak dlouho, než přestane fungovat úplně. Napohled to vypadá příšerně, ale stačí si uvědomit, že podle tohoto scénáře by nejdříve měli odpadávat právě ti nejméně hodnotní a potřební jedinci, tedy ti, kterých bude "nejméně škoda", nebo přesněji formulováno "ti, kteří tu nejvíce překážejí". V "katastrofické verzi" to jsou právě ti, kteří kteří by jako první šli rabovat a posléze drancovat. Zrovna ti, kteří si zvykli na to, že mají všechno daleko levněji, než ti ostatní. Takže pokud vymřou "přirozenou" cestou dřív, než systém zkolabuje, je určitá naděje, že té střelby nemusí být až tolik.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...si to představuju...tu společnost.....bez politiků, generálních ředitelů a jejich poskoků....bez úřednického aparátu....bez berňáku...bez benzinové a plynové lobby,...bez dealerů čehokoli....v opevněné vesnici by rozhodoval , soudil a chod řídil stařešina....nejlépe řemeslník znalý práce, či lépe zemědělský hospodář...100% domoobrana...proti ...zlodějům ..../...jojojo...jsou o tom i sci - fi filmy.../...
..a jak píše Poota...zbavit se příživníků....
...dneska ráno v radiu forek....

....Aranka se ptá Eržiky...."kdééé koupil tvoj Dežo tých škremlí...???...." v Kauflandu...a nechytli ho.......

...hezký den ...s vyhlídkou na den D....m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

adam.benda píše: Dělá mi to trochu starosti..
Ať bude jak bude jestli nějaké vůbec bude. Každopádně nikomu nepřeji nic zlého a sám to vždy zkouším nejdříve po dobrém. Ono někomu hrozit zbraní a nebo mu vrazit do ruky lopatu a říct hele bude dost pro oba je rozdíl. Sám člověk neznamená nic, to vím dobře. Jak píše Matrin11, zbavit se různých poskoků co vlastně vůči ostatním pracujícím jedou na dluh bude taky dobré a nebo je prací převychovat. Co se týče spravedlnosti a nutnosti mít nějakého „guru“ tak věřím že to bude lepší než dnes a lidé si zvolí opravdového člověka a ne nějakou levo-pravou mátohu.
A vůbec, dřív lidi na vesnici drželi spolu, než přišla válka a po ní 40let rudého temna (dnes máme modré temno).
Co mi říkali pamětníci tak jako malí kluci každého v dědině znali a říkali mu strejdo. Lidé si více pomáhali a když se sešli tak jeden donesl od jednoho strejdy, pivo, další slanečky atd. Prostě věděli a nedovolili si naštvat třeba kováře a nebo koláře a naopak, protože se prostě vzájemně potřebovali.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Společnost po dni D

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Pokud se společnosti lidí přeživších den D nezbaví VŠECH vychcánků a pokřivených charakterů, tak spirála se bude točit dál stejným směrem jako dosud.
Budoucnost budou mít lidé moudří,řízení zdravým rozumem a kontrolovaní svědomím a soucitem. Jiná cesta vývoje směrem "nahoru" není. Jenom kruhová dráha dolů. Kdo alespoň trochu duchovně nezaostává,ten už to dávno ví. Ahoj

adam.benda
Zasloužilý člen

Člověk nemusí duchovně zaostávat a přesto to nemusí vidět stejně.. Já bych to tak také viděl, ale cítím v tom nějaký háček.. Těžko říct, jaký.. Je to jen taková intuice..

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Možná jde o to definovat "vyscanost" - kdy to ještě není a kdy to pak už je... :D

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
adam.benda
Zasloužilý člen

To bude možná ono :) Navíc, historie nám jistě může nabídnout pár příkladů, kde se páchali zlé a podlé věci pod záštitou šíření "dobra"..

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Vysvětlit je to asi ještě těžší, než pochopit. Souvisí to s rčením, že "Boha máme každý v sobě".
Nejde tedy o nějaké hodnocení "zvnějšku" s nějakou presumpcí viny nebo neviny a podle nějakých měřítek nebo kritérií.
To, kam se kdo dostal ve svém duševním vývoji, si nese každý v sobě a nemůže to nijak "zfixlovat".
Úroveň, na kterou se dokázal dostat, rozhodne o tom, jestli "přeskočí" a nebo ne.

Zkusím to ještě na silně zjednodušeném příkladu:
Vepř je v různých náboženstvích považován za nečisté zvíře a jeho maso se zapovídá požívat.
Někdo příkaz této víry respektuje, třeba proto, že je to jeho víra, někdo ho nerespektuje i přesto,
že je to jeho víra, a někdo ho respektuje, i když to není jeho víra. Dejme tomu, že se přihodí nějaká smrtelná choroba, která se bude šířit pouze požitím vepřového masa. Logicky přežijí jenom ti, kteří vepřové maso nejedí, ať už z jakéhokoli důvodu.
To byl jen příklad "přirozeného" výběru na základě nějaké anomálie v chování.

Při "výběru 2012" nemusí jít o nic přímo smrtelného, úplně stačí, když "méně vyspělí" budou, díky své důvěře reklamám a televizi, jen častěji nemocní a podle svého přesvědčení se budou svěřovat do výdělečně orientované péče zdravotnictví - jejich "úmrtnost" bude samozřejmě několikanásobně vyšší, než u lidí, kteří už ze svého přesvědčení žijí zdravějším stylem a léčí se raději alternativní medicínou. A pokud na ten výběr není nutné nějak zvlášť pospíchat, tak stačí jenom třeba plodnost, snížená v závislosti na "spotřebním" stylu života. Už během dvou generací bude znát rozdíl.
Proto se domnívám, že je docela možné, že právě ti, kteří by byli ochotni se něčeho zmocňovat násilím, mohou mít v té době třeba problém se vůbec udržet na nohou.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...docela nerad filosofuju....

Příspěvek od martin11 »

poota píše:"Při "výběru 2012" nemusí jít o nic přímo smrtelného, úplně stačí, když "méně vyspělí" budou, díky své důvěře reklamám a televizi, jen častěji nemocní a podle svého přesvědčení se budou svěřovat do výdělečně orientované péče zdravotnictví - jejich "úmrtnost" bude samozřejmě několikanásobně vyšší, než u lidí, kteří už ze svého přesvědčení žijí zdravějším stylem a léčí se raději alternativní medicínou. A pokud na ten výběr není nutné nějak zvlášť pospíchat, tak stačí jenom třeba plodnost, snížená v závislosti na "spotřebním" stylu života. Už během dvou generací bude znát rozdíl.
Proto se domnívám, že je docela možné, že právě ti, kteří by byli ochotni se něčeho zmocňovat násilím, mohou mít v té době třeba problém se vůbec udržet na nohou."...
...zdravotnická...a ta farmaceut. nejvíce, bude mít zájem na nezdravém způsobu života....navzdory jejich opačnému tvrzení....naftová....a jaderná.../elektro/....si také bude vytvářet své závisláky....Chemtrails.../ i když jim osobně nevěřím/.....jsou také jisté ovlinění...a není nám podávám protijed..../...který by v případě skutečnosti mohl existovat.../....společnost se bude diferencovat...tak jak se to děje od doby, kdy se homo stalo sapiensem....
...vyvarovat se spotřebnímu způsobu...chce dost sebezapření....Diogenes....Tibetští mnichové....každý si to může zkusit....týden....jíst jen to a to....neříkám , že si to musí vypěstovat...ale vypustit....pivo.../ pokud si ho neuvařil sám.../ ..to samé alkohol a víno....maso....pokud nemá vlastní ...třeba králíka....nebo si neuloví rybu....nepustit televizi....radio....umýt se "jen" ve studený vodě...!!!....neholit se...nebo jen skleněným střepem...!!!...večer svítit svíčkou, nebo petrolejkou....
....zkusil jsem to.....na jednu stranu je to nuda.....ale krásná....na druhou.....najednou se vám lépe běhá.....mém slípky.../3/ takže vajíčko, mrkev, kedluben , ředkvička....ze zahrádky....čaj z meduňky nebo maliny/ z listí../....místo cukru....marmeláda z hrušek.../ bez cukru..a dost sladká.../..nejlacinější chleba...ten sem musel koupit...ale posleze jsem si uplácal bochníček.....a upekl..../hrůza/ ale časem bych se asi vypracoval....
...po několika dnech jsem to vzdal....dalo by se zvyknout....v nejhorším případě....
...a protože všechno souvisí se vším....tak je třeba , aby každý začal u sebe.....je nejvyšší čas.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: ...docela nerad filosofuju....

Příspěvek od NAVAR »

Máš to skvěle napsaný a při čtení jsem se pobavil protože jsem to vztáhl na sebe. Ještě teď se křením pod fousy :)
Na pivo se chystám jen co bude čas, ječmen už mám.
Slivovici mám vlastní, ještě abych si kazil žaludek komercí od R.Jelínka, (to tak tfujtaksl z bramborového lihu)
Televizi jsem naposledy viděl asi před rokem a to ještě z druhé strany když jsem se rýpal ve VN zdroji.
Rádio mne irituje.
Meju se ve vodě kterou si donesu v prádelním hrnci a ohřeju na kamnech. Pokud je venku zima, jdu se pak vyválet do sněhu.
Moc se neholím a když už tak žiletkou která mi ve strojku vydrží asi rok, trochu to tahá ale dá se to
Svíčku a petrolejku jsem používal minulý rok asi 3 dny v kuse když se škubly dráty
Vajíčka mám každý den až 4ks
Bylinkovou zahrádku jsem si vysázel za chalupou
Medu mám několik kg neb jsem ho vyměnil za slivovici. Vyrobil jsem i sirup z březové vody.
Dopravu řeším na kole, pokud se zblázním a začnu znovu běhat tak 20km denně není problém.
Vodu na čaj ohřívám na kamnech, konvici jsem zrušil, stejně tak i bojler.

A to je jenom začátek, prý jsem hrozný samorost a bude to ještě horší :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

re.Den D

Příspěvek od morse59 »

Ahoj všichni. Promińte, budu specifikovat "vychcanost". Vychcanost je vlastnost,kterou použije člověk,který není v dané situaci přímý a potřebuje něco zakrýt a nebo překroutit pro svůj prospěch. Stačí? Ahoj Morse

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: re.Den D

Definice je to pěkná, ale snažíme se tu naznačit, že v praxi existují situace, které lze i nelze brát jako vyčůranost (Palo to spíš asi myslel obecněji, jako něco nekalého..). Záleží na úhlu pohledu a smýšlení lidí..
Kdo ale alespoň trochu duchovně nezaostává, ten už to přece dávno ví...

adam.benda
Zasloužilý člen

Chapeau Rouge

Dnes v pražském metru, takové malé povšimnutí...
Přílohy
Chapeau Rouge (Praha)
Chapeau Rouge (Praha)

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Opravdu velmi zajímavá přednáška

Příspěvek od rival »

Vřele každému doporučuji stáhnout si toto video. Je zde zveřejněna řada nových dosud nepublikovaných informací. Uložte si video do stejného adresáře jako níže uvedenou přílohu, ve které jsou české titulky. Po spuštění videa by mělo dojít i k automatickému načtení titulků. Podmínkou je, aby titulky měly stejný název jako video (samozřejmě kromě přípony).

http://uloz.to/4775305/the-2012-enigma- ... ilcock.avi
Přílohy
The 2012 Enigma - David Wilcock.srt
České titulky...
(93.61 KiB) Staženo 136 x

rival - živý člověk - suverén
Odpovědět

Zpět na „Universum“