Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
habana

Re: pro Habanu

Příspěvek od habana »

Ilem píše:Bohužel máš pravdu. Jediné co jsem viděl na vlastní oči fungovat byl Iv1. V zájmu objektivity musím dodat, že jsem viděl, jenm, že to bublá, nic jsem neměřil. Ostatním údajům buď musím, nebo nemusím věřit.
Přesto všechno věřím i Mimovi, i Ivanovi, že jim to funguje.
...že to bublá...muj synek, když brčkem zafuní do limonády tak to taky bublá.... :roll: :roll:
Zrovna tak jako platí přísloví: "bez peněz do hospody nelez", tak platí, že: "bez měření není srovnání".
Bohužel, při mé snaze kdysi udělat pořádek v hlavách některých účastníků fora co se týká kW a kWh jsem byl spontánně vypískán.
Blbec jeden habana :roll: :roll: .....si teda tehdá dovolil dost.
Myslím že to ale bylo hlavně proto, že někteří, kteří tam blábolili ty největší nesmysly nemohli ve své pozici ztratit před ostatními tvář.
Fakt to bylo pro mne dost poučný a od té doby informacemi opravdu šetřím.

Heaven
Nový člen

Příspěvek od Heaven »

Ok pochopil jsem, že to není žádná sranda a že chcete aby si to všichni prošli sami. Chápu je to nebezpečné a to není ještě dopracovaných spousta VĚCÍ. Jen co já jsem zaregistroval tak například provozní teploty nemyslím ty vysoké ale nízké H2O stačí maličko pod 0. V každém případě souhlasím, že je potřeba to dopracovat. Mám ještě mainkatou Fiestu 1.1 pod kapotou má nejvíce místa a nemá přímé vstřikování bude asi nejvhodnější adept. Stejně si ale myslím, že by bylo dobré nejen složit zkoušku a vstoupit tím do klubu, ale spojit síly možná, že někdo nemá zkušenosti svýbuchy a s věcmi, které jste roky dopracovávali ale zvládne zase jiné věci. Pokud se dá dohromady skutečná spolupráce musí dítě vyrůst s dětských botiček. Tady by opravdu pasovolo MIMovo "ono to půjde". To co tady děláte z mého pohledu přesahuje důležitostí práci mnoha automobilek. Já věřím, že to neděláte pro slávu a peníze myslím ty velké ne ušetřené. Věřím že to děláte pro sebe, své blízké a pro všechny. Všichni jste si všimli jak za prázdniny zdražili jídlo? Teď zase zdraží benzín a zemní plyn - životní podmínky se zhoršují a vy to můžete ovlivnit víc než si možná myslíte. Ano připravují vodíkové technologie ale takové kde budete vodík tankovat budou se používat speciální ventily technologie NASA mimo jiné vše velice drahé ale ti co mají tyto technologie v rukou mají v rukou i obchod s ropnými produkty a další. Potřebují jen vyměnit jeden zlatý důl za jiný. Vy jste jedni z mála, protože Vás považují za bezvýznamné a neschopné něco dokončit, co mohou něco změnit. A taky vím že nejste tak bezvýznamní máte na to to dotáhnout do konce a budu hrdý když budu moci být u toho. Teď jsem se rozohnil tak promiňte. Zpátky k technice doporučíte mi ten motor 1.1 Ford na pokusné vozítko?
Máte někdo problémy s nějakými díly?
Nejsem ani Ježíšek ani Santaklaus ale budu-li shánět nějaké věci pro sebe někdo se třeba může svézt.
Z toho co jsem pročetl budu dělat asi něco takového jako někdo tady pro ŠFavorit.
Tak teda jo kdyby mi někdo chtěl poradit cokoliv co mi pomůže slyšet na obě uši budu rád.
Co nechci slyšet je nedělej to.
Síla Vás provázej
Heaven

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Problem

Příspěvek od KEXIK »

Cavte kluci no ja viem ze teraz to je tu dost zla nalada a ja asi tymto mojim prispevkom prilejem olej do ohna mam problem vyvivjac je postaveny presne podla navodu no nefunguje :cry: :cry: :cry:

na pokus bol pouzity dojliter benzin z toyoty

a teraz by som vas chcel poprosit o vsetky vase napady preco to nejde snazim sa a ono nic to nerobi :( tak keby ste sem dali vsetky vase napady preco to nefunguje bars co co vas napadne.

Vodu som namiesal s citronkou tak aby zrala 12A nefungovalo tak som to skusil pri 20A nic nefunguje

Plus by som chcel pridat moje otazky

Dierky na hadickach mate ake velke ???
Kto to skusal na vstrekovani a kto na karburatore ???
Kde by to bolo dobre najlepsie pripojit ???
Ako velmi to ma budlat ked je motor nastartovany teda kolko bubliniek tade prechadza cez hadicky ???
Trebalo upravit predzapal ???

Prosim Vas o radu a o pomoc

Diky moc

Kexo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
habana

Re: Problem

Příspěvek od habana »

KEXIK píše:Cavte kluci no ja viem ze teraz to je tu dost zla nalada a ja asi tymto mojim prispevkom prilejem olej do ohna mam problem vyvivjac je postaveny presne podla navodu no nefunguje :cry: :cry: :cry:

na pokus bol pouzity dojliter benzin z toyoty

a teraz by som vas chcel poprosit o vsetky vase napady preco to nejde snazim sa a ono nic to nerobi :( tak keby ste sem dali vsetky vase napady preco to nefunguje bars co co vas napadne.

Vodu som namiesal s citronkou tak aby zrala 12A nefungovalo tak som to skusil pri 20A nic nefunguje

Plus by som chcel pridat moje otazky

Dierky na hadickach mate ake velke ???
Kto to skusal na vstrekovani a kto na karburatore ???
Kde by to bolo dobre najlepsie pripojit ???
Ako velmi to ma budlat ked je motor nastartovany teda kolko bubliniek tade prechadza cez hadicky ???
Trebalo upravit predzapal ???

Prosim Vas o radu a o pomoc

Diky moc

Kexo.

No Kexiku, co kdyby sme udělali putovní výstavku nefunkčních vyvíječů?
Alespoň něco by bylo vidět, co mají někteří za sebou.. :roll: :roll:
...Když už teda není možno vidět nějaké vyvíječe funkční, že?
Fak pěkná práce....ale jaksi jen na dvě věci, jak se říká tady v česku:
Na nic a na ho... :roll: :roll:

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEXIK »

Ja nehovorim ze to je nahovno ale proste chcem to spojazdnit ked uz do toho islo 6000SK tak ma to trochu trapi. Proste je to dost blbe...

Verim tomu ze to pojde ale akosi mi dochadzaju napady

Plus ece mam taky mensie otazky ze preco ??? a teraz vam to popisem ...

Ked auto bezi na benzin vivijac je zapojeny presne podla toho ako tu bola schema s tym rozdelovacom ... VN su pustene auto stale bezi na benzine ale akonahle sa pripoji + alebo - tak auto zhasne proste akonahle sa spusti vyvijac konec auto zhasne.

MIM POTREBOVAL BY SOM TVOJU POMOC !!! PROSIM :(

Kexik.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Kexika

Příspěvek od Ilem »

Tuším, kde by mohl být problém. Už jsem to tu psal na jiném místě. Jednotlivé elektrody by měly být po obvodu utěsněné. Jde o to, že ionty obejdou pasívní elektrody a jdou přímo od jedné aktivní ke druhé. Potom se to chová v podstatě stejně, jako by tam pasívní elektrody vůbec nebyly. Proto také to probublávání, protože ke stejnému jevu by mohlo docházet i skrz otvory, ale bubliny vzduchu tomu zabrání. To je můj neověřený názor. Na jeho ověření pracuju, ale už jsem se k tomu 2 měsíce nedostal.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

KEXIK píše:akonahle sa pripoji + alebo - tak auto zhasne proste akonahle sa spusti vyvijac konec auto zhasne.

Kexik.
Zkus změřit proud, jaký tam teče. Při pokusech jsi měl pravděpodobně 12V, ale když běží motor, je tam kolem 14V. To může mít dost zásadní vliv na zvětšení odběru a na volnoběh to nemusí motor utáhnout.

"Dum spiro spero"
Ciceron
KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEXIK »

Ilem píše:
KEXIK píše:akonahle sa pripoji + alebo - tak auto zhasne proste akonahle sa spusti vyvijac konec auto zhasne.

Kexik.
Zkus změřit proud, jaký tam teče. Při pokusech jsi měl pravděpodobně 12V, ale když běží motor, je tam kolem 14V. To může mít dost zásadní vliv na zvětšení odběru a na volnoběh to nemusí motor utáhnout.

Skusane z druhej baterie polozenej vedla auta nenastartovalo a divny pocit hovori ze tam je malo vodiku skusane pri 12V/12A a nebezi to ani pri 12V/20A nic.

Po akej dobe sa vam zaspini voda ??? lebo najskorej je biela a potom rapidne prechadza do hnedej az ostane jak kakao

Kexo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

KEXIK píše:Ja nehovorim ze to je nahovno ale proste chcem to spojazdnit ked uz do toho islo 6000SK tak ma to trochu trapi. Proste je to dost blbe...

Verim tomu ze to pojde ale akosi mi dochadzaju napady

Plus ece mam taky mensie otazky ze preco ??? a teraz vam to popisem ...

Ked auto bezi na benzin vivijac je zapojeny presne podla toho ako tu bola schema s tym rozdelovacom ... VN su pustene auto stale bezi na benzine ale akonahle sa pripoji + alebo - tak auto zhasne proste akonahle sa spusti vyvijac konec auto zhasne.

Ale Kexiku, ved ja robim len srandu...
Vážim si tvý práce zrovna jako práce jinejch, ALE....

Kexik.

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEXIK »

No potom vam nakreslim ako to je zapojene ale skusane boli dve varianty jedna pomocou rozdelovaca a dalsia pomocou prerusovaca s tym motorcekom a vyvod z vyvijaca ide do diery pod karburatorom kde bol zapojeny posilovac brzd hadica ma 2,5 cm priemer...

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

kexik

Příspěvek od lajos »

to je ale přívod pod klapkou, to asi ne?

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: kexik

Příspěvek od KEXIK »

lajos píše:to je ale přívod pod klapkou, to asi ne?
Mne pod klapkou slapal propan butan ale malo to problemy tak som sa na to vykaslal...

Tak potom kam presne by to malo ist ??? alebo tazka na tych ktory to maju postavene kde to davate vy ???

hudy
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Perforacia ???

Příspěvek od hudy »

Ahoj vodíkáry. Kupil som perforovanu nerez 5mm diery medzery 8mm. Hrubka nezeroveho plechu je 0,8 mm. Viem ze sa vsade uvadza 0,5 mm no ten sa neda zohnat tak som kupil 0,8mm Je to dobre? A teraz na spodnej strane su diery ostre a na vrchnej su hladke lebo to perforovali asi na lise. Mam hornu stranu zdrsnit? Ak ano tak cim? Viem ze nerez poskodis ak pouzijes nieco co obsahuje uhlik. Vraj to potom hrdzavie. Tak ako tie otvori mam zdrsnit?

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

KEXIK píše:Ja nehovorim ze to je nahovno ale proste chcem to .
Kexik.
Vypadá to , že se Mim ozve, a bude se mluvit o vzdálenosti elektrod a kvalitě vody. Kdyby se ozval Pepo, tak by řekl, že voda má být ošetřena magneticky. Já se na to teprve chystám sorry, ale každopádně tam chci přidat oběh vody s filtrací, a elekktrody vymyslet snadno výměnné,/ty z al/, navíc tam bude nahoře a dole invarová mřížka s VN. pokud se to zahřívá, je třeba snížit napětí, víc neumím.
K.

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEXIK »

Tusim to tu niekde bolo ze niekto zo slovenska spominal ze to spojazdnil ... by trebalo ist ku nemu a pokecat si s nim ze ako to spojazdnil a ake ma medzery a tak ... mmm len ci by stym suhlasil :(

Kexik.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“