V pohodě, já problém s elýzou nemám. Já se snažím právě si popálit všechny tělní výrůstky při pájení mědi.
Já si myslím, že je škoda, že nezveřejníš i tvoje (pro tebe třeba neúspěšné) mezikroky. Když jsme u těch příměrů a sám jsi se poslal někam na úbočí, přepona je nejdelší strana pravoúhlých trojůhelníků. Takže ať jsi kde jsi, s největší pravděpodobností je někdo nad tebou (asi jako Mim) ale co je úplně na beton, je daleko víc lidí pod tebou. Takže ty sice uvedeš výsledek, závěr, se kterým si buď klidně nespokojen a makej na něm dál a až na to příjdeš, tak řekni, v čem to bylo. Ale teď, v tomto čase, v čase zveřejnění první verze jsi rozvítil žárovku na jinak temném nebi pro všechny ty lidičky pod tebou. Tak jako tys viděl Mima v akci a je to pro tebe tahák, protože víš že to funguje, tak pro jiné může být stejným tahákem tvůj výsledek (ačkoliv ty sám s ním si nespokojen).
Nám lidem na úpatí stačí fakt málo. Protože teď je to takto: hrajem si tu se svými mokrými plechy, výsledky nic moc, do toho všeobecná skepse, a světlo žádný. Nedostižný Mim nám své poznatky nepředá, neb jich nejsme hodni. Tak by mohl někdo z nižších pater. Protože my dole se díváme nahoru pořád po té přeponě. Úhel naklonění hlavy je pořád stejný. Jen cokoliv zahlédnout.
Uvedu to na pravou míru. Neviděl jsem konkrétně Mima. Viděl jsem v akci volnou energii. Konkrétně to byl Iv. A pak jsem viděl několik jeho replik, které nefungovaly.
Nevím, jestli mě pochopíš, ale nemůžu dát ostatním výsledky, které nejsem sám schopen zopakovat. To by bylo kontraproduktivní.
Například na předposledním srazu jsem chtěl něco prezentovat. Ještě těsně před odjezdem jsem to zkoušel a fungovalo to. Tam na srazu to nedělalo skoro nic. Myslíš, že to mělo nějaký pozitivní vliv na ostatní?
Ilem píše:Myslíš, že to mělo nějaký pozitivní vliv na ostatní?
Každý máme svoje světlo, Mim Iv . Ty jej máš. Tys viděl. Ostatní mají většinou jen tu víru. A pro strašnou spoustu lidí je to demotivující.
To co popisuješ je normální generálský efekt, který se právě dá ustát daleko jednodušeji, když se výsledky průbežně zveřejňují.
Ale nešť, jsme svobodní lidé, dělejmež co nám libo. Nechci se v tom patlat.
Jen třeba pro tebe špatný výsledek v patře FE může nakopnout někoho méně cílevědomého v patře OU.
Tak držím pěsti, ať se daří a nakonec ono všechno nějak dopadne.
Počkáme a uvidíme.
JiMi
Ilem píše:Uvedu to na pravou míru. Neviděl jsem konkrétně Mima. Viděl jsem v akci volnou energii. Konkrétně to byl Iv. A pak jsem viděl několik jeho replik, které nefungovaly.
Nevím, jestli mě pochopíš, ale nemůžu dát ostatním výsledky, které nejsem sám schopen zopakovat. To by bylo kontraproduktivní.
Například na předposledním srazu jsem chtěl něco prezentovat. Ještě těsně před odjezdem jsem to zkoušel a fungovalo to. Tam na srazu to nedělalo skoro nic. Myslíš, že to mělo nějaký pozitivní vliv na ostatní?
To je známá věc.....člověk dokáže svou vůlí "chtít" ovlivnit výsledek, dokonce i objektivní přístroje. I když tomu JiMi možná nevěří......
Když mi některé měření vycházela podezřele dobře (v práci), nechal jsem to zopakovat laborantce.....a výsledky byly mnohem horší, ty pak bylo možné prezentovat. Lidská vůle totiž dokáže "otočit" rafičkou měřáku jako nic........
Popíšu tady jeden příklad z technické praxe......před mnoha lety jsem se zabýval konstrukcí tlakovzdušného flotátoru. Čerpadlo, dmychadlo, směšovač, tlaková nádoba a dekompresní ventil......Dal jsem první kus dohromady, celé to bylo koncipované z naprosto běžných součástek. Nakopl jsem to, makalo to naprosto supr, no paráda.......
Tak jsem postavil druhý kus, lišící se jen "dotaženějšími" detaily......nakopl to.....a nic !!!!! Ani bublinka !!!!!
Měsíc jsem rozebíral oba kusy a porovnával to kus po kuse, hledajíce odlišnost......pak jsem přibral konstruktéra - strojaře a všechno jsme projížděli do posledního šroubku.
Po celkem 6-ti týdnech bezesných nocí a dnů na dílně jsme to objevili !!!!!
Oba kusy se lišily kulovým kohoutem nad dekompresním ventilem, oba byly stejné, od stejného výrobce, s červenou páčkou. Jenže ten první, byl výběhový typ, který měl jinak udělané vnitřní vybrání na kouli.........
Tak jsem rychle oběhl všechna železářství a posháněl ty výběhové typy.
Pak už jsem to doladil vloženou dýzou 14,0 mm (ne 13,0 a ne 15,0) a šlo to do výroby.
A o tom je to replikanství.........moje praktická zkušenost, že i zdánlivý detail může od základu změnit výsledek.
Tak jsem si Vás tady chlapci v klidu pročetl.Musím zkonstatovat,že nejblíže pravdivé logiky je Petr111,jeho logika je brilantní,ale tím nechci vyvyšovat jen jeho,je tady dost lidí kteří jak se říká "jedou",jen jde opravdu o ty Patra,jak to nazval JiMi.Tak vydíte,že máte každý nějakou tu pravdu.Volná Energie je název,který provokuje zkostnatěle smýšlející,já bych to nazval spíše Energie zdarma.Je všude okolo nás,jen najít řekl bych" přijímací postup".A není to tak těžké,až k tomu pomalu dojdete i třeba pomocí jiných,kteří třeba pro některé reagují všelijak,najednou Vám bude vše jasné a řekl bych,že se budete chytat za břicha,jak to bylo jednoduché.Myslím,že Ilem začíná se pomalu blížit,ale musel něčím projít,jinak by to nemělo smysl,energie zdarma nebude nikdy k dostání v Marketu,ale v nás,až se rozsvítí a pak si ji budou třeba vyrábět na koleně,jelikož nikdo, kdo má moc to nedovolí dát na prodej veřejnosti,tím vznikají i jiné okolnosti,které tady jsou.Ale musí zde být ta Šedá eminence,protože ty cestičky k tomu jsou klikaté,tak jak sám život a to,že to máte třeba doma,a funguje to,to vás stimuluje i k tomu,že ty lidi vedete určitým směrem,ikdyž navenek si toho většina lidí ani nevšimne.U někoho hrají velkou roli peníze a jde po této energii jen z důvodu zbohatnutí,ale mohu každého tohoto človíčka ujistit ,že se mu to nepovede,možná v začátcích ale dostane takovou životní daň,že bude nešťastný.Někdo a to je dobře,se o to zajímá,že je to něco nového, úžasného(a to opravdu je) a že by tím mohl pomoci své rodině a svým nejbližším.Toto je ta správná cesta a tento člověk mít úspěch zaručeně mít bude,protože přijdou různé okolnosti,které ho k tomu výsledku dotáhnou,ikdyž v počátečních okamžicích to vypadá,že ho to směřuje ale úplně na opačnou stranu.Dnes jsme již tak daleko,že ze všech těch zařízeních se skládá mozaika,která již za to stojí.Jen to chce trpělivost,pozornost,vnímání a ostražitost,protože toto Vám nikdo jen tak nedá,protože si uvědomte i to,že ten kdo toto vše nepochopí,může zapřičinit i bolest druhým(třeba úraz)když bude manipulovat s touto energií-dobře to zdůrazňoval stále PePo,a mnoho lidí,jelikož tuto pravdu si ani v koutku duše neuvědomili,byl pak s tímto názorem na bezpečnost zesměšňován a myslím,že i toto byl hlavní důvod jeho stažení,bohužel,málo lidí si to uvědomuje,protože myslí moc přímočaře,bez skutečností,které sice nejsou vidět,ale mají takový vliv,že Vás může i tento faktor zabít.No,nějak jsem se moc rozepsal,ale přemýšlejte,někteří už to pochopili a na tomto foru jich začíná pomalu přibývat,a to je zatím faktor,který mně tady drží a snažím se i tyto lidi nasměrovat,ikdyž je to někdy rozporuplné,ale ti co začínají pomalu rozumět ví o čem mluvím.Jen jsem ještě chtěl doplnit:Važte si tohoto okamžiku,do kterého jste se zrodili,je to doba převratu k nové společnosti,plná zvratů,bolesti,smutku ale i radosti a věřte,nikdy nevěřte všemu co je halasné,řvavé,ale spíše vnímejte to plíživé,nenápadné,ale to si uvědomíte až budete mít vyhráno.
Iv.
P.S.Dnes je výročí úmrtí největšího velikána všech dob,Nikol Tesly a možná i to mně přimělo Vám tady napsát pár vět:Nikolo děkujeme!!!!!!!!
petr111 píše:Popíšu tady jeden příklad z technické praxe......před mnoha lety jsem se zabýval konstrukcí tlakovzdušného flotátoru. Čerpadlo, dmychadlo, směšovač, tlaková nádoba a dekompresní ventil......Dal jsem první kus dohromady, celé to bylo koncipované z naprosto běžných součástek. Nakopl jsem to, makalo to naprosto supr, no paráda.......
Tak jsem postavil druhý kus, lišící se jen "dotaženějšími" detaily......nakopl to.....a nic !!!!! Ani bublinka !!!!!
Měsíc jsem rozebíral oba kusy a porovnával to kus po kuse, hledajíce odlišnost......pak jsem přibral konstruktéra - strojaře a všechno jsme projížděli do posledního šroubku.
Po celkem 6-ti týdnech bezesných nocí a dnů na dílně jsme to objevili !!!!!
Oba kusy se lišily kulovým kohoutem nad dekompresním ventilem, oba byly stejné, od stejného výrobce, s červenou páčkou. Jenže ten první, byl výběhový typ, který měl jinak udělané vnitřní vybrání na kouli.........
Tak jsem rychle oběhl všechna železářství a posháněl ty výběhové typy.
Pak už jsem to doladil vloženou dýzou 14,0 mm (ne 13,0 a ne 15,0) a šlo to do výroby.
A o tom je to replikanství.........moje praktická zkušenost, že i zdánlivý detail může od základu změnit výsledek.
tak mam pocit ze si to presne trafil :-))) pokial tu niekto stale mlzi tak to neposkladame anikeby sme sa potento :-/
Ilem píše:Uvedu to na pravou míru. Neviděl jsem konkrétně Mima. Viděl jsem v akci volnou energii. Konkrétně to byl Iv. A pak jsem viděl několik jeho replik, které nefungovaly.
To je známá věc.....člověk dokáže svou vůlí "chtít" ovlivnit výsledek, dokonce i objektivní přístroje. I když tomu JiMi možná nevěří......
Když mi některé měření vycházela podezřele dobře (v práci), nechal jsem to zopakovat laborantce.....a výsledky byly mnohem horší, ty pak bylo možné prezentovat. Lidská vůle totiž dokáže "otočit" rafičkou měřáku jako nic........
to s tim ovplyvnovanim mozem potvrdit aj mne sa to zopar krat stalo :-)) je to strasna haluz . inak akurat na pro 7 frci program Uri Geler, pre tych co nevedia je to tipek co na dialku opravuje pokazene hodinky a ohyba lyzice :-))
Iv píše:Tak jsem si Vás tady chlapci v klidu pročetl.......Volná Energie je název,který provokuje zkostnatěle smýšlející,já bych to nazval spíše Energie zdarma.Je všude okolo nás,jen najít řekl bych" přijímací postup".....
Dnes jsme již tak daleko,že ze všech těch zařízeních se skládá mozaika,která již za to stojí......někteří už to pochopili a na tomto foru jich začíná pomalu přibývat,a to je zatím faktor,který mně tady drží ....Važte si tohoto okamžiku....Iv.
Ahojky vespolek.
Iv. mi tímto příspěvkem mluví z duše. Když jsem se začal zajímat o VE byl jsem nadšen a následně tak zklamán neúspěchy že jsem proklínal den kdy to vše začalo. Iniciátory mého zklamání byli ti, kteří tvrdili jak móóc je to snadné. Ale jak já říkám - vydržať! Když jsem postupně vnikl do problematiky tak první zjištění bylo, že nesmím věřit všemu co je "na skle" pc presentováno. Zákon o zachování energie stále platí a Iv. to správně nazval že se spíše snažíme získat energii zdarma.
Představte si třeba jak se vyrábí elektřina? To proženete drátěnou smyčku magnetickým polem a je tu! Ale kde se vzala? Zákon o z.e. stále platí! Loni jsem někde čet že se zmenšil Zemský magnetismus za posledních 100 roků asi o 10%. Já vím není to vědecky podložená teorie, jen kutilova fikce která má své odpůrce zrovinka jako globální oteplování.
Totéž se týká i rozkladu vody. Jestliže ji rozložíme rezonancí 10x efektivněji než je doposud známá elektrolýza a následně s ní získáme stejné množství energie, kde se vzala ta energie navíc? Zákon o zachování energie stále platí, akorát my si zatím neumíme vysvětlit kde se ta energie navíc bere?
Lidstvo je hrdé a pyšné na své vědecké výsledky a přitom neví nic! Lidstvu chybí móóóc veliká trocha té skromnosti než se samo zničí.
Takže vydržať Honza
I když nedělám do rozkladu vody a plynu se příšerně bojím (viděl jsem co dokáže) sleduji vše co se tady šustne a pravdu máte všichni,je třeba si projít vše od začátku ale je taky potřeba aby ti jenž se do toho pustili a získali zkušenosti třeba i ty negativní ,pro ty druhé je zveřejnili.Jak známo víc hlav víc ví a takový pozitiv či negativ je třeba důkladně probrat z pohledu každého kdo o to jen trochu stojí a má na to svůj názor či zkušenost vlastní aby nedošlo k nějakému zbytečnému neštěstí zaviněného třeba jen tím že někdo pochybuje o smysuplnosti svého názoru na dané téma.Energie je něco unikátního co je kolem nás od počátku jen se jí musíme naučit pochopit a využít tím správným způsobem a k tomu může přispět i třeba jen postřeh pro někoho zcela bezvýznamný.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Iv píše:Tak jsem si Vás tady chlapci v klidu pročetl.
máte každý nějakou tu pravdu.
Volná Energie je název,který provokuje, spíše Energie zdarma.
Taky zdravím, přispěvatele kterého si cením, nejen proto, že je myslím starší, ale spíš pro ten teď už nadhled. Sledoval jsem UPRAMENE asi rok jako anonym (ani jsem nepřispíval) a tuším, že vy jste pracoval (nebo možná ještě pracujete) na využití vodíku na topení v kotli. Právě toto téma mě zajímalo velmi, velmi ... moc. Pak vás vytočilo pár pišišvorů, a než jsem to stačil vstřebat, pomazal jste asi hodně důležitých věcí, protože když si dnes udělá někdo recenzi vašich příspěvků, je polovina z nich smazáno a zbylá polovina jsou už většinou jen relax a nevinné diskuzní rozmíšky.
Tak nějak jsem celou dobu čekal, že budou mít všichni větší výdrž. No a když jsem zaregistroval, že takto na fóru končí téměř pravidelně ti největší tahouni, a ještě po sobě většinou zametou, řekl jsem si, že holt se budu muset pustit do nějaké akce a být jednoduše při tom, a třeba budu mít štěstí a i za mé aktivní éry na UPRAMENE se najde nějaký další tahoun, který ten rozklad vody pomůže ošahat. No třeba se ještě dočkám.
Konkrétně příspěvky Iv (Ivana ???) ve mě často vyvolávaly pocity, že mi srdce tluče ve stejném rytmu. Vodu musíte cítit, ne se s ní rvát hrubou silou, přemýšlejte, co pro tu vodu udělat a ne jak ji zlomit. To jsou věty, které si pamatuju nejvíc. Takto by se mělo přistupovat ke všemu, co člověk koná, a dokonce i k ostatním lidem, ač to často je nadlidský úkol.
Takto například chci ulapit ten svůj stirling a i na známém řešení zkusit aplikovat tento přístup. Abyste to nemuseli hledat, tak to co Iv říká o vodě, myslím platí i pro vzduch. A tak chci svůj stirling vnější technologií přizpůsobit těm přírodním podmínkám a jevům (přestup tepla v čase), nechat přírodu, ať si to vyřeší, až na to bude mít chuť, a pouze chci využít těch pro mě výhodných efektů, které vzniknou tak nějak mimochodem, když vytvořím nerovnováhu. Stirling proto, že jsem nad ním přemýšlel už dlouho a taky proto, abych si na jednodušším projektu ošahal práci v dílně, vybavil ji, no a taky proto, že takové zařízení mi chybí a myslím že uplatnění najde i u mnoha dalších, pokud se to podaří.
A když bych se časem dopracoval k tomu kotli na vodík, kruh se uzavře a jsem za vodou.
No a teď jsem spustil gatě až na kotníky.
JiMi[/b]
Vidím JiMi,že jsi pomalu dozrál a začínáš přemýšlet o životě jako člověk,ne jako ovce,která se žene jen za žrádlem a když ji nemá,tak mečí.Prokázal jsi,že stojíš za to svým nadhledem a otevřeností,proto Ti posílám přes SZ malý dárek-studuj.
Iv píše:
Vidím JiMi,že jsi pomalu dozrál a začínáš přemýšlet o životě jako člověk,ne jako ovce,která se žene jen za žrádlem a když ji nemá,tak mečí.Prokázal jsi,že stojíš za to svým nadhledem a otevřeností,proto Ti posílám přes SZ malý dárek-studuj.
Iv
Iv(e) jsem rad ze, ses tady!!!
Dik JiMe!!! zes ho sem pritah!!!
Som rád že si sa ozval,a že si opeť/prepáčte mám ruský windows/ ľudský, ten starý Ivan, ako som ho poznal od začiatku.
Prešiel som s VE tiež svoje. Posledné štyri roky pracujem ako asistent telesne postihnutého. Je to desne únavná práca, z ktorej som hľadal výc hodisko aj vo VE. Ako že s trochu zarobím. Mám plat, ktorý je 2/3 minimálnej mzdy.Ale potom som si uvedomil, že vlastne od neho chcem odísť, pritom je to výborný človek, ktorý má dnes 22 rokov, chce žiť zaujímajú ho kočky, ale nevie narátať do troch neovláda si končatiny, ale je to človek, ako ja, ako vy.
Keď som sa rozhodol, že od neho neodídem, tak som uvažoval, ako dalej s VE. Či ju vobec opustiť, alebo sa jej trochu venovať, aby som chudobným, medzi ktorými teraz žijem, raz trochu pomohol. Rozhodol som sa, že ostanem v oboch táboroch. A zrazu akoby sa vrece roztrhlo s riešeniami. V literatúre, ktorú roky archivujem, , zrazu som našiel spústu VE riešení. Zrazu veci zapadajú do seba. Vidím spoločného menovateľa vo všetkých riešeniach. Zrazu vidím, že na dosiahnutie OU nie je treba zložitá elektronika. Že na niektoré dobré, jednoducho postaviteľné riešenia, treba upozorniť a tak vzniklo vlákenko open source projekty.
Opeť som šťastný a mám chuť žiť, tvoriť, rozdávať.
Ešte si nájsť trochu času na to, aby som, dal dokopy kolektív, ako za starých časov. Ale aj tu sa rysujú možnosti.
Vďaka ti Ivan a ostatní, ktorí prispievate do tohto fóra, pomohli ste mi dostať sa cez ťažké obdobie.
Sano