Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlídání prostoru

Příspěvek od Ilem »

poota píše:Dnes jsem zahlédl v televizi krátký šot o tom, jak vyřešili kdesi hlídání většího prostoru jedinou kamerou. V devítimetrové výšce natáhli dva dráty, po kterých jezdí vozíček, který má dole bublinu se směrovatelnou infra kamerou. Bezdrátové ovládání pojezdu, směrování kamery a přenos obrazu. Hlídají tím nějaké problematické hraniční pásmo v délce několika kilometrů, a pochvalovali si, jak je to v porovnání s ostatními systémy jednoduché a levné.
Zdravím - poota
No nevím,šot jsem neviděl ale myslím si, že případný narušitel si vozíčku s kamerou může lehce všimnout a počkat, až bude vozíček mimo dohled. Výhoda směrovatelných kamer typu "monodome" je v tom, že nikdo nevidí, kterým směrem zrovna kouká, takže může hlídat větší prostor, než umožňuje její rozlišení.

Jinak pro názornost, měla-li by statická kamera hlídat velký prostor, tak jeden příklad.:
Kamery s vysokým rozlišením, které je možné ještě normálně zaplatit mají rozlišení 1280x1024 px. Budu-li hlídat touto kamerou prostor, který je široký 1,28 km, bude mít jeden pixel rozměr 1m. Z toho vyplívá, že sotva uvidím člověka, rozeznat gezicht je nesmysl. Každý už si lehce odvodí, kolik takových kamer by muselo být k rozeznání gezichtu, nebo kolik poloh by kamera musela mít při pročesávání prostranství.
Mě z toho vychází, že hlídat tak velkou pastvinu kamerama je při současných možnostech nesmysl.

Pro Jardu: Překvapilo mě, že ještě nemáš ovčáckého psa. Shodou okolností bratranec mé manželky je taky ovčák (asi 150 ovcí), a ten tvrdí, že pes nadělá práce za tři lidi. Hlavně při dojení a přehánění ovcí na jinou pastvinu. Psa koupil už vyvcvičeného, protože prý nelze ovčáckého psa vycvičit, když máš malé děti - ty ho zkazí. Pes dostává nažrat až po práci. funguje bezvadně. Pokud bys měl zájem, asi by nebyl problém zjistit, kde se takový vycvičený ovčácký pes kupuje.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlídání prostoru

Příspěvek od Palo »

Taky by šlo třebas pořídit model letadla (možná lepší nějakýho ptáka), dálkový ovládání, na tom kamera, ta taky na dálku...
A ještě by to bylo spojený se zábavou :)

Jen teda by to nebylo non-stop a kdo ví, jestli by to šlo přes noc, ale lepší nárazový hlídání, než stabilní čučecí kamera :)

No a nejlepší, aby to rovnou lítalo s náloží, taktéž dálkově odpálitelnou - respektive takový Kamikaze. Sice škoda zařízení, ale ta radost z výbuchu... :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák svitavy

Potřebuju zase vědět

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pro ilema:já ovčáckého psa fakt nemám, anžto mi veškeré práce s ovcemi činí psí škola, která vychovává ovčácké psy pro ovčáky.
To se vezme telefon a......... je to. V rámci výuky a já mám o starost méně.
Ovčácký pes, tedy většinou border kolie je pracovní plemeno a neumí hlídat. O agresi ani stopy. Pro poota: něco takového na drátech a vozíčku bych chtěl. Jenže tak 800 metrů dráhu.
Já teda zasejc něco potřebuju. Nevím, ešli su tak blbé sám, nebo jak to, že nikdo tak nic moc nepotřebuje jako JÁ...
Potřebuju vědět, jestli se dá nějakým nekrkolomným způsobem Regulovat na otáčkách elektromotor běžný, obecný na 380 v 3 kw a 2800 otáček. Chci postavit takový strojek do kovárny, co tvořím a bude to hybrid na kování drobností a vyklepávací mašinkou. Vačka, rameno s pružinou a nějaká sada kopyt. Potřeboval bych ten elektromotor regulovat z 500 do full.
Jaká by byla ztráta výkonu? Jde to? nevadí mi, když bych v nízkých otáčkách přišel o polovičku výkonu.
Žádná převodovka, napřímo, ať se práší za kočárem.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Potřebuju zase vědět

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:Potřebuju vědět, jestli se dá nějakým nekrkolomným způsobem Regulovat na otáčkách elektromotor běžný, obecný na 380 v 3 kw a 2800 otáček. Chci postavit takový strojek do kovárny, co tvořím a bude to hybrid na kování drobností a vyklepávací mašinkou. Vačka, rameno s pružinou a nějaká sada kopyt. Potřeboval bych ten elektromotor regulovat z 500 do full.
Jaká by byla ztráta výkonu? Jde to? nevadí mi, když bych v nízkých otáčkách přišel o polovičku výkonu.Žádná převodovka, napřímo, ať se práší za kočárem.
Prakticky jediné jednoduché a levné rešení je frekvenční menič, který te v tomto výkonu prijde tak do 10000Kč, menší výkon méne. Nepotrebuješ dokonce ani 3fázový rozvod, ačkoli motor muže být 3fázový. Ztráta na výkonu je bezvýznamná.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

monitoring

Příspěvek od martin11 »

....jsem náhodou našel....při hledání malých kamer....
http://www.etech.cz/cs/products/gsm.htm
....tak se podívejte , jestli to je použitelné....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák svitavy

potřebuju vědět.

Potřebuju vědět, nebo alespoň znát názor, jestli je možné elektrickým proudem zamezit růstu rostlin, eventuelně je tímto zničit. Fa gallagher mi na veletrhu tvrdila, že vhodně modulovaným proudem mezi pulzy donutí rostliny ve styku s vodičem uschnout. Je to možné???????
Pokud ano, nestavěl bych zdroj , ale kopil bych si ten se smrtící energií pro rostliny.

pepe
Zasloužilý člen

Hmm...

Příspěvek od pepe »

Jardo z mojích zdrojov viem o tom že na Ruských orbitálnich staniciach sa používa táto tachnike ,,šteklenia rastlín" na presne opačný účel , tj. na podporu rastu . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
jarda ovčák svitavy

NO JO

No právě, vždy mi u ohradníku roste tráva nejrychleji a vůbec ji nezajímají kopance proudu.......bohužel, to uzemnění bývá po pár set metrech citelné.
asi kecají, ostatně asi jako všichni, co chtějí něco prodat.
ASI..........

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: NO JO

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák svitavy píše:No právě, vždy mi u ohradníku roste tráva nejrychleji a vůbec ji nezajímají kopance proudu.......bohužel, to uzemnění bývá po pár set metrech citelné.
asi kecají, ostatně asi jako všichni, co chtějí něco prodat.
ASI..........
Teď budu čistě teoretizovat, ale dovedu si představit, že existují frekvence růst podporující a frekvence růst zpomalující. Dokonce bych se nedivil, kdyby příslušná frekvence fungovala jen na jednu danou rostlinu - třeba podle obsahu vody v ní. Ale jak říkám, je to jen pocit a nic o tom nevím.

"Dum spiro spero"
Ciceron
pepe
Zasloužilý člen

hmm...

Příspěvek od pepe »

Podla toho čo o tom viem (nie z vlastnéj skúsenosti) , čím večí rozdiel napetia je medzi koreňom a vrcholom rastlinky , tým lepšia ,,zálievka" tj. rýchlejší rast . Je to ako naschvál , no funguje to presne naopak ako by si to ty potreboval . Jardo nie všetci predávajú dneštným zákazníkom . Pepe

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

hmm...

Příspěvek od Aquarius1 »

Rostlinky nejsou lidé a proto je nezajímá proud jimi protékající.toť vše

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
pepe
Zasloužilý člen

Hmm...

Příspěvek od pepe »

S prúdom to nemá vela spoločného , celé je to o napeťovóm gradiente . Pepe

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Re: Hmm...

Příspěvek od Aquarius1 »

pepe píše:S prúdom to nemá vela spoločného , celé je to o napeťovóm gradiente . Pepe
Tož jsem se asi špatně vyjádřil.ono těm rostlinkám je jedno jestli proud nebo napětí,záleží na ploše kde rostou a vlhkosti.Asi o tom to bude,i když je jim to jedno asi jako tomu čmeláku co nemá létat.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
pepe
Zasloužilý člen

Hmm...

Příspěvek od pepe »

Akqarius1 , prosím ťa skús to vysvetliť tým rastlinkám na ,,orbite", nech nežijú tam kde nemajú alebo keď už musia , tak nech pod tým napetím tolko ,,neblbnú" lebo tým len kazia normy drustevníkom . Pepe

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: hmm...

Příspěvek od cimirek »

Před časem jsem něco o pokusech s el.proudem na podporu růstu rostlin četl.
Přišlo mi to tak nějak podoně jako je princip osmotického odvlhčování zdiva.
Napětí, kapiláry, tlak na vlhkost směrem do půdy a u rostlin právě naopak.
Tak by měly rostliny dostat více živin a lépe prosperovat

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“