Je to velký omyl , na ktorom je postavených vela ,,rosprávok" . Pepedisketa1 píše:...
energia sa nerada meni na iny druh energie, konanim prace...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
V Hádánicích
Moderátor: FUP - Moderátoři
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Povedal by som skôr, že veľa rozprávok je postavených na tomto omyle.pepe píše:Je to velký omyl , na ktorom je postavených vela ,,rosprávok" . Pepedisketa1 píše:...energia sa nerada meni na iny druh energie, konanim prace...
Ak by som to chcel upresniť, povedal by som, že ak sa mení charakter energie(premieňa sa), tak sa jej časť premieňa na ušľachtilejšiu formu iba vtedy, ak sa zvyšná časť môže rozptýliť do ešte menej ušľachtilej podoby(nízkoteplotného tepla). Ak sa premene energie postaví hrádza, tak jej odchádzajúca "hladina" musí byť nižšia, než by bola možná bez zaradenia stroja na konanie práce. Ak by neexistovala hrádza, tak sa energia nepremieňa na inú a zostáva v pôvodnej podobe. Nejde veru voda sama hore brehom.
-
- Zasloužilý člen
Viem, čo je osmóza a nepovažujem to za porušenie žiadnych základných princípov, o ktorých som písal. Iba si ma chytil za slovo. Voda má dostatočnú permitivitu, aby si mohla presadzovať svoje záujmy. Je to v podstate iba nabitie a vybitie konda to vysušenie a nasiaknutie. Ale po mokrom a dostatočne plochom voda už hore nevylezie.
Akord , nie je to o chytaní sa za slova . Je to o uvedomení si faktu , že nie príroda sa riadi fyzikâlnimi zákonmi ale fyzikálne zákony sa riadia zákonmi prírody a tie , hoc ,,sme pupok sveta" nie všetky sú nám ,,všetkým" známe . Ak to bude voda ,,sama chcieť" , potečie aj hore brehom a vedz , že sa tak nebude diať len v každóm strome okolo ktorého tento ,,pupok sveta" prechádza . Pepe
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Ked som to povedal tak som mal namysli, konkretne pripad asynchronneho motora. Teda.: chapem asyn motor ako iste zariadenie, ktore robi vsetko preto, len aby nedoslo v klietke rotora k indukcii. Proste bude si rotor natacat tak, aby bolo statorove tocive pole vzhladom na rotor stacionarne. (ak je ich vztah stacionarny, nedojde k indukcii). Takze priroda si dobre rozmysli co radsej urobi. Ma dve moznosti, bud rotorom hybat nebude, a bude indukcne vykurovat rotor. A druha moznost, ze bude roztacat rotor na synchronne otacky, tympadom bude ich frekvencia (elektromag a mechanicka) rovnaka a k indukcii nedojde. V skutocnosti, "robi oboje", lebo tam je pracovne zariadenie atd... Teda stroj sa snazi chovat tak, aby potreboval od zdroja co najmenej energie. Z tejto vety usudzujem, "energia sa nerada meni na iny druh energie, konanim prace..." Aj ked asi nebola celkom vystizna. Skor by mohla byt, : hmm, no neviem, snad, ako ste spominali tie vyzsie a nizsie formy energie. Snad toto, ale neviem. Aj napr cievka, pritiahne si k sebe zelezo, zvysi sa indukcnost, impedancia stupne, klesne prud. Cievka sa zachovala tak, aby potrebovala od zdroja menej energie. Co myslite vy na to?pepe píše:Je to velký omyl , na ktorom je postavených vela ,,rosprávok" . Pepedisketa1 píše:...
energia sa nerada meni na iny druh energie, konanim prace...
Naposledy upravil(a) pali dne ned 18 led 2009 17:36, celkem upraveno 1 x.
asynchronny motor
Asynchronny motor funguje tak ako funguje preto ze ho tak pan Tesla vymyslel a nie preto ze v nom energie "spekuluju"
Re: asynchronny motor
Schvalne to pisem tak neodborne. Ale mam pocit ze ten co vymyslel asyn motor, tak mal uplne iny sposob myslenia. Aspon nepoznam ziaden iny stroj, pri ktorom navrhu bolo pouzite podobne myslenie... (tiez malo strojov poznam) Aj ked tvorenie vynalezov nema s myslenim skoro nic spolocne... ha haAnonymous píše:Asynchronny motor funguje tak ako funguje preto ze ho tak pan Tesla vymyslel a nie preto ze v nom energie "spekuluju"
S podstatou dotazu tu predneseného toho Tesla nemá vela spoločného . Ano , z pohladu ,,druhu" energie nie je energia ako energia . Každá premena energie sa v konečnom dósledku vždy teplom končí a zároveň sa to ťeplom vždy aj celé začína . Mimochodom na forach ako je toto sa ,,Nevyká". Dodržiavanie tohto spoločenského pravidla bude tu po tebe vyžadovať buď len ,,riťolez" alebo len ,,riťovlez".Vedz , že tu sme si všetci rovný . Pepe
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Re: stroje
Coooooo???? To o com teraz tocis? NechapemAnonymous píše:Pocuj disketa niesi tu nahodou na love IP ?A brutus a podobne programy poznas? Tipoval bych ze ano.... (tiez malo strojov poznam) Aj ked tvorenie vynalezov nema s myslenim skoro nic spolocne... ha ha
-
- Zasloužilý člen
Marx, já do vzduchu nemluvím, ale zjevne nechápeš, o čem mluvím. Experimentálních konstrukcí s magnety mám za sebou dost. Není pro mne proto velký problém identifikovat podfuky. Mluví do vzduchu autori nesmyslu. Máš velmi slabé argumenty, mnohé veci nelze delat zkusmo. Doktrína fóra je o alternativních zdrojích, ne virtuálních alternativních podfucích, je proto potrebné to odlišovat.
-
- Zasloužilý člen
Pane Akorde, na Vas nereaguji, proto neni nutne 2x psat prispevek, coz posledni dobou delate nejen v tomto vlakne, a cimz se prodluzuje cela vetev diskuse. Nebo snad Karban je Vase druhe JA ?
Velmi slabe nebo velmi silne argumenty nemam a pokud se Vam neco takoveho zda - neni to muj problem.
Pro me naopak je velmi slaby argument tvrdit predem, ze neco nebude fungovat aniz by se to odskouselo. Pred mnoha lety Leonardovi se taky smali o nekolik set let pozdeji uz se nesmali, byly radi ze litali, i kdyz primitivne ale prece jen.
Odhad muze byt jakykoliv i ja jsem grafik i manager a muzu predvidat co rekne klient na nejaky navrh a nemusim proto studovat psychologii reklamy.
Muzeme tady diskutovat do aleluja a protoze zadny padny dukaz neexistuje proto aby to nefungovalo, budu nadale tvrdit, ze v one V-draze je neco zajimaveho a muze to fungovat a opakuji po nekolikate, ze dokud nekdo nevyzkousi, nemuze rici a presvedcovat me o opaku.
Velmi slabe nebo velmi silne argumenty nemam a pokud se Vam neco takoveho zda - neni to muj problem.
Pro me naopak je velmi slaby argument tvrdit predem, ze neco nebude fungovat aniz by se to odskouselo. Pred mnoha lety Leonardovi se taky smali o nekolik set let pozdeji uz se nesmali, byly radi ze litali, i kdyz primitivne ale prece jen.
Odhad muze byt jakykoliv i ja jsem grafik i manager a muzu predvidat co rekne klient na nejaky navrh a nemusim proto studovat psychologii reklamy.
Muzeme tady diskutovat do aleluja a protoze zadny padny dukaz neexistuje proto aby to nefungovalo, budu nadale tvrdit, ze v one V-draze je neco zajimaveho a muze to fungovat a opakuji po nekolikate, ze dokud nekdo nevyzkousi, nemuze rici a presvedcovat me o opaku.
Čas odhalí pravdu.