Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Hmm...

Příspěvek od Aquarius1 »

pepe píše:Akqarius1 , prosím ťa skús to vysvetliť tým rastlinkám na ,,orbite", nech nežijú tam kde nemajú alebo keď už musia , tak nech pod tým napetím tolko ,,neblbnú" lebo tým len kazia normy drustevníkom . Pepe
:D No nevím jak a proč ale rostlinky mají proud či napětí rády. :mrgreen:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

zase potřebuju vědět....

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

onehdá se u mne sešla nádherná společnost pár lidiček zde z fora a v tvořivé euforii jsme vymysleli, že by bylo gut konečně tu volnou energii uvést v praxi. takže jsme se obrátili k 110 KV vedení vedoucímu po části vzdálených pastvin.pod něj bychom položili indukční koberec z vodičů uspořádaný tak, že by jímal em pole a transformoval by jej ve stravitelnou energii. co na to zákony, když ta energie je stejně ztracená....vlastně by se jednalo o bohulibou recyklaci, no ne?....zajímalo by mne, jestli by takto získaná energie stála za řeč, nebo ne. Pro mne stojí za řeč nad 5 kw. mám k dispozici pouze 400m nad mými pozemky.... méně je nic. ještě jednou zdravím zůčastněné.
sice chápu, že to je kravský nápad, trochu jánošíkovský, ale mě se tůůůůůze líbí.
:oops:

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: zase potřebuju vědět....

Příspěvek od chiq »

jarda ovčák svitavy píše:onehdá se u mne sešla nádherná společnost pár lidiček zde z fora a v tvořivé euforii jsme vymysleli, že by bylo gut konečně tu volnou energii uvést v praxi. takže jsme se obrátili k 110 KV vedení vedoucímu po části vzdálených pastvin.pod něj bychom položili indukční koberec z vodičů uspořádaný tak, že by jímal em pole a transformoval by jej ve stravitelnou energii. co na to zákony, když ta energie je stejně ztracená....vlastně by se jednalo o bohulibou recyklaci, no ne?....zajímalo by mne, jestli by takto získaná energie stála za řeč, nebo ne. Pro mne stojí za řeč nad 5 kw. mám k dispozici pouze 400m nad mými pozemky.... méně je nic. ještě jednou zdravím zůčastněné.
sice chápu, že to je kravský nápad, trochu jánošíkovský, ale mě se tůůůůůze líbí.
:oops:
Držím palce! Len to netreba moc rozširovať, ak totiž nie je zákon, ktorý by to zakazoval, tak sa už teraz pripravuje.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Re: zase potřebuju vědět....

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše: takže jsme se obrátili k 110 KV vedení vedoucímu po části vzdálených pastvin.pod něj bychom položili indukční koberec z vodičů uspořádaný tak, že by jímal em pole a transformoval by jej ve stravitelnou energii.
Jsem sice pro, ale muj názor je, že to nejde. Součet proudu všech fází na VN je vždy nula. Težit z nesymetrie toho, že nižší vodiče jsou blíže, než vyšší je už na pár stovek m s výkony rádu kW nezajímavé. Obyčejná fotovoltika dá myslím pri stejných nákladech mnohem víc.

jarda ovčák svitavy

ale

mám tři vodiče vedle sebe

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ale

Příspěvek od gromit »

jarda ovčák svitavy píše:mám tři vodiče vedle sebe
zkusil bych nejdřív změřit intenzitu elmg. pole pod tím vedením - jinak to ale asi nebude legální už dneska (viz a, d, e):

zák. číslo 458/2000 Sb., Energetický zákon
§ 51

Neoprávněný odběr elektřiny z elektrizační soustavy

(1) Neoprávněným odběrem elektřiny je

a) odběr bez uzavřené smlouvy o dodávce elektřiny nebo v rozporu s uzavřenou smlouvou o dodávce elektřiny,

b) odběr při opakovaném nedodržení smluveného způsobu platby za odebranou elektřinu včetně záloh,

c) odběr při neplnění platebních povinností vyplývajících z výsledků vyhodnocení a zúčtování skutečného odběru,

d) odběr bez měřicího zařízení, pokud odběr bez měřicího zařízení nebyl smluvně sjednán,

e) připojení nebo odběr z té části zařízení, kterou prochází neměřená elektřina,

f) odběr měřicím zařízením,

1. které nezaznamenává odběr nebo zaznamenává odběr nesprávně ke škodě výrobce, obchodníka, provozovatele distribuční soustavy nebo provozovatele přenosové soustavy v důsledku neoprávněného zásahu do tohoto měřicího zařízení nebo do jeho součásti či příslušenství,

2. které nebylo připojeno provozovatelem přenosové soustavy nebo příslušným provozovatelem distribuční soustavy nebo nesplňuje podmínky obsažené v Pravidlech provozování přenosové soustavy nebo Pravidlech provozování příslušné distribuční soustavy,

3. na kterém bylo porušeno zajištění proti neoprávněné manipulaci a měřicí zařízení vykazuje chybu spotřeby ve prospěch odběratele,

g) odběr v přímé souvislosti s neoprávněným zásahem na přímém vedení či na zařízení distribuční soustavy nebo na zařízení přenosové soustavy.

(2) Při neoprávněném odběru je odběratel povinen uhradit skutečně vzniklou škodu. Nelze-li vzniklou škodu stanovit, je náhrada škody vypočtena způsobem stanoveným v podmínkách připojení a dopravy a v podmínkách připojení a dodávek pro chráněné zákazníky.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

zateplení

Příspěvek od la »

Něco takovýho sem ještě neviděl ,přišlo mi to s Italie a sou to Mutěnice .samý špunty
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) la dne ned 11 říj 2009 19:42, celkem upraveno 1 x.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: ale

Příspěvek od chiq »

gromit píše:...
...no hej, ale tu sa podľa všetkého nejedná o odber elektriny v zmysle popisu samotného odberu...

jarda ovčák svitavy

zase já.

Potřebuju vědět, jestli existuje nějaké poradenství, expertní systém, či nějaký odborník, který mi poradí ohledně fotoaparátu.Rok jsem přemýšlel, co si koupím za aparát a až jsem jej konečně vynalezl, tak jej přestali vyrábět či prodávat. A páč se v tom fakt nevyznám, tak se ptám: nevíte někdo, jak mám zjistit, který fotoaparát je stejný či lepčí, než fuji finepixs6500fd????
Nemohu jej sehnat a velice mne to rozčiluje. Děkuji za radu i pochopení.
ps. opravdu nevím, oč v tom focení jde. ten fuji beru jako etalon, páč jsem s tím dělal fotky jako bůh.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: zase já.

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák svitavy píše:fuji finepixs6500fd???
Tady ho nemají?

http://www.webareal.cz/ustepiho/eshop/6 ... ePix-S6500

Ešče pro info - když ho přestávají mít v kšeftech, tak to někdý bývá tím, že ho nahradil novější typ (většinou tvrdí, že lepší).

A tento Tě nebere?
http://www.webareal.cz/ustepiho/eshop/4 ... ePix-S200E

Vypadá, že by měl na to Tě uspokojit :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák svitavy

Díky

Děkuji příteli. Sám dobře víš, že tydlety udělátka, jako počítač či internet nejsou moje silné stránky. Foťák jsem ihned zakoupil. Teda s podmínkou, že to bude do 14 dnů.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Díky

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák svitavy píše:Děkuji příteli. Sám dobře víš, že tydlety udělátka, jako počítač či internet nejsou moje silné stránky. Foťák jsem ihned zakoupil. Teda s podmínkou, že to bude do 14 dnů.
Zkus název toho foťáku zadat sem:

http://www.zbozi.cz

Občas se stane, že mi tato stránka pomůže :)

jarda ovčák svitavy

NO

A vylezl mi jediný a ještě nedostupný. Je to k vsteku. jak jsi to ty našel?? Vstekám se u toho asi tři dny a moja furt, kdy že bude ten nové foťák.........

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

3 vodiče

Příspěvek od Akord »

Jarda, okamžitý součet proudu v každém čase v tech 3 vodičích je práve ta nula. Proto z toho na dálku ven prakticky nic výkonové neleze krome rušení rádia. Za foťák bych se určite ptal Martina11 s tím, co zhruba chci fotit.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: NO

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák svitavy píše:A vylezl mi jediný a ještě nedostupný. Je to k vsteku. jak jsi to ty našel?? Vstekám se u toho asi tři dny a moja furt, kdy že bude ten nové foťák.........
Co ta dvoustovka? Ta by se Ti nelíbila?
http://www.zbozi.cz/?q=FinePix+S200EXR& ... g&r=zbozi1
Místo 6 Mpx bys měl 11 Mpx... Čočajzna parádní... Neé? :) Akorát teda cifra krapet vedle... Pak ještě se dá debatovat o tý 100vce, to je taky hezke kanónek:
http://www.zbozi.cz/?sId=BqNSTNuHwZVZJ6 ... 100FS&r=hp

Chtít dobrej foťák, tak bych to bral...

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“