Stránka 29 z 33

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: čtv 15 říj 2015 8:50
od Kov
abul píše:
A(&F) píše:... připomínám jen, že krom užívání hořčíkových tablet lze hořčík "nuceně" do těla dostat i dalšími způsoby, např. koupelemi s epsomkou, popř. pomocí hořečnatých zábalů ... (nejlépe v kombinaci s trochou MSM - organické síry) ...
.... průser moderní doby je, že magnesium schází nám všem ... v půdě je ho totiž již po mnoho desetiletí kritický nedostatek ... a rostliny ho tak nemají kde vzít, aby jej mohly předat dál ... :?
Dávkování je pochopitelně individuální, ale svou míru u hořčíku poznáte velmi lehce - poserete se :oops: Čili jakmile už je na druhé straně jaksi řidší konzistence, buďto ubrat nebo dát přestávku. Vyzkoušeno.
S tímto mám problém. Určitě mám deficit hořčíku,ale nesnesu ani doporučenou dávku toho hořčíku rozpustného ve vodě, co se prodává v lékárně. Syn i žena si dají normální dávku a já nesnesu ani poloviční. Doktorka mi poradila Magne-B6, ten je lepší,ale nevím jestli je to vstřebatelná forma(hořečnaté soli kyseliny citronové). Denní dávka je tam 2xdenně 100mg hořčíku a píšou tam varování, že se to nesmí překračovat,že nadměrná konzumace může ohrozit zdraví....

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: čtv 15 říj 2015 12:59
od A(&F)
Kov píše:... S tímto mám problém. Určitě mám deficit hořčíku,ale nesnesu ani doporučenou dávku toho hořčíku rozpustného ve vodě, co se prodává v lékárně. Syn i žena si dají normální dávku a já nesnesu ani poloviční.
...
- zamysli se a prostuduj, s čím zároveň se Ti to může tlouci (např. Ca, D, S), či zda Ti naopak něco neschází (B, C, D) ... popř. zda náhodou nemáš problémy např. ledvinami, nadledvinkami, tenkým střevem, slinivkou, štítnou žlázou + příštitnými tělísky, játry, diabetes, atd. ...
- dožeň nedostatek Mg pomocí potravin s vyšším obsahem hořčíku, ořechy, hořká čokoláda, atd., atd. ... + magnesiové minerálky ...
- zkus rampování, tj. od velmi malých dálek a postupně zvyšovat ... během toho omez přílišný těl. výkon, sniž/omez alkohol, příjem tučných jídel, salámů a uzenin, cukru a sladkostí, nadmíru bílovin, mléka, výrobků z bílé mouky, různých multivitamínů, atd. (zkrátka zkus na čas čistě vegetariánskou nebo ještě lépe čistě veganskou stravu = hodně zeleného, viz chlorofyl) ... vyhni se stresu ... to vše a mnohé další zhoršuje vstřebávání hořčíku ...
- pokud Ti nesedne jedna forma, prubni jinou hořečnatou sůl (popř. jejich kombinace) ... na výběr je jich dost ...
- zkus změnit denní dobu příjmu všech užívaných suplementů ... hořčík ber ve zcela jinou dobu než ostatní ... v případě průjmů lépe po jídle než na lačno ...
- pravidelná jednodenní hladovka (1x týdně) také není od věci ...
- mnozí jedinci, kteří mají problémy se orálním podáváním Mg jej přitom bez problémů vstřebávají přes pokožku ... zkus Mg koupel, viz výše ...

- možná si ještě na něco vzpomenu ...

... Anri ...

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: čtv 15 říj 2015 13:15
od Ilem
A(&F) píše: (zkrátka zkus na čas čistě vegetariánskou nebo ještě lépe čistě veganskou stravu
Mimo téma (offtopic)
Tady je potřeba říct ještě "B".
Veganská strava není jen o vynechání živočišných bílkovin. Bacha na to :!: . Nevědí to ani mnozí vegani, tak teď bedlivě čtěte.
Naše bílkoviny jsou složeny z 24 aminokyselin. 12 z nich si tělo neumí syntetizovat a musí je dostat z venku (možná ta čísla nejsou úplně přesná a také se částečně mění s věkem, ale to v tuto chvíli není důležité... nemám tak fenomenální paměť, jako například Anri :good: ).
Problém veganské stravy je ten, že jen málokterá rostlina obsahuje všech těchto 12 potřebných aminokyselin. Druhý problém je ten, že naše tělo neumí aminokyseliny skladovat. Takže dáte-li si k obědu luštěniny a k večeři obilniny, je to z hlediska příjmu aminokyselin stejné, jako kdybyste nejedli vůbec nic. Potom ubývá svalová hmota, protože tělo začne trávit samo sebe, aby zajistilo nezbytné životní funkce.
Shrnuto a podtrženo, u veganské stravy ( částečně i vegetariánské) je nesmírně důležité, aby strava byla vyvážená složením aminokyselin, a to v rámci jednoho každého jídla.

Re: Magnesiový olej

Napsal: čtv 15 říj 2015 13:20
od jani
Kove, zkus toto, jen jsem to zkopčila z dřívějška:
Než se ke mně dostal chlorid hořečnatý, tak jsem si magnesiový olej míchala z živé magnesiové soli, dostala jsem ji od našich k vánocům a dá se koupit myslím i po 500g něco přes 100kč. JInak ji mám odtudd:
http://sumpersky.rej.cz/clanky/ziva-magnesiova-sul/
Já si míchávám přes léto chlorid hořečnatý do vody, konzistence tak, aby mě to neštípalo na pokožku, osprchovat se to dá lehko, takže se dá tím pádem experimentovat, jinak to. co už bude vyhovovat osprchovat nemusíš, ale přes zimu to nemám ráda, člověk je takovej jakoby "vlhkej", to se zase dají dělat koupele nohou nebo ty nohy natřít, ploska snese silnější ředění - aspon u mě ano. Jinak zkus dávat do vody chlorid hořečnatý po kapkách, já jeho chut nesnáším, ale zase lepší i 2-3 kapky, který se chutově ztratí, než vůbec nic.
Jani

Co se týká dávkování, nejjednodušší metoda je si udělat svůj vlastní standart, což je nasypat určité množství pevného do určitého množství vody a rozpustit, standart je 2.5 %. Každej den ráno, nebo na noc, to je buřt, si pak roztok rozmazat po těle. On se pak vstřebává jak tělo uzná za vhodné a je pokoj. Dokonce to dělá velice dobře na pokožku a prodává se to tak na kosmetické účely, to je těch 2.5%, pod názvem magnesiový, nebo hořčíkový olej.

Pokud by ses ale podíval do vlákna Vodík - hydroxylový stress, narazíš na to, že se hořčík dá doplňovat v kombinaci s vodíkem a aj VitC a aj chlorovodicí, což je úžasný bonus.

S laskavým pozdravem, Slávek.

a ještě jedna citace:
.Olej jsem kupovala tady http://www.vibranthealth.eu/olej-s-horcikem-200ml ,ale díky Pavlelv,který mi poradil,že si ho můžu vyrobit sama .Dávám 1 hrnek destilované vody a hrnek síran hořečnatý ,hořká sůl zahřát ve skleněné nádobě. Bohužel nejsem chemik a dlouho jsem se rozhodovala,co na olej použiji,ale na jedné stránce jsem se dočetla,že je jedno,jestli se na olej použije chlorid hořečnatý,nebo síran hořečnatý.Hlavní složkou je hořčík,který se na hořčkový olej potřebuje.Síran hořečnatý má méně hořčíku,ale má tam síru,která dodává rychleji a více hořčíku do buněk.
dkamila

Kdyžtak si do vyhledavače zadej magneziový olej nebo hořčíkový olej - vyjedou ti celé odkazy.

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: čtv 15 říj 2015 14:23
od A(&F)
A(&F) píše: ... v případě průjmů lépe po jídle než na lačno ...
... popř. během jídla ...

... a ještě to nejdůležitější: ... magnesium laktát a glukonát všeobecně způsobují nejméně potíží ... "pacošům" už leta doporučuji tablety Magnesii Lactici 0,5 a nikdo s jimi neměl žádné zásadnější problémy ...

... Anri ...

Re: užívání hořčíku ...

Napsal: pon 19 říj 2015 0:47
od A(&F)
... ještě jeden tip (od bývalého spolužáka) ... namísto klasického orálního podávání to spíše odpovídá způsobu sublinguálnímu užívání ...

... síran hořečnatý (Epsomku) rozpustit v potravinářské destilce, popř. v pitné vodě, v poměr 1:1 až 1:3 (dle chuti), roztok naplnit do kapesního rozprašovače a průběžně jej užívat během celého dne občasným stříknutím do dutiny ústní ...... při tomto způsobu (vstřebáváním malých dávek přes sliznice v puse) vraj nehrozí žádné "řiťčí záležitosti" ... krásný to výraz ... :D ...

... jako bonus je prý navíc "čistý dech", zdravé dásně, menší množství plaku a snížená kazivost zubů ...

... :bye: ... Anri ...

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: pon 19 říj 2015 19:18
od early123
Zdravím Vás,

no tak potrebujem radu,čo je lepšie?Čaj z kotvičníka alebo urobiť tinktúru a užívať kvapky?Váš názor?

Vďaka

Přišlo mi do SZ ...

Napsal: pát 20 lis 2015 16:48
od A(&F)
... zveřejňuji text týkající se kotvičníku, jenž mi přistál v SZ (a velmi mě potěšil) ... :) ...... rovnou odpovím na tučně vyznačenou část, jelikož s tímto dotazem (/s těmito obavami) se setkávám poměrně často ...
Ahoj Anri,

předem díky moc za vyčerpávající popis. Je fajn čerpat z tvých zkušeností.
O účincích kotvičníku jsem se doslech náhodou. Když jsem hledal bližší informace, narazil jsem na toto fórum a přečetl všech 29 stránek o kotvičníku. Inspirovalo mě to
Nálev připravuji ve skleněné konvici. Vážím cca 75 kg, do konvice přidám 2 kávové lžičky kotvičníku, zaleju horkou vodou z konvice a následně cca 25 minut vařím. Máš pravdu, hezky to bublá, ale zatím mi neutekl :-)
Ráno se probudím, naleju skleničku kotvičníku, nechám poválet v puse a vypiji. Zbytek dopíjím odpoledne a večer.
Zítra to bude 14 dní, co ho užívám - mám lepší náladu, cítím se takový lehký, plný energie. Mám nižší tlak, často se mi v práci točila hlava, to pomalu ustupuje. Proběhla i jemná detoxikace. Když si zacvičím, nějak toho zvládám více, nejsem unavený.

Docela mě láká zkusit tinkturu, ale ráno řídím, tak se trošku bojím, abych nedýchnul. Zas ta plná chuť kotvičníku...:-). Snad nebude vadit, pokud budu střídat odvar z kotvičníku a tinkturu.

Díky moc a zatím se měj hezky :-)

Pepa
Ahoj Pepo, vítám Tě na fóru ...

... kotvičníková tinktura (KT+) samozřejmě obsahuje i alkohol, ale je ho tam tak "málo", že nemusí mít strach ani řidiči ... při doporučeném dávkování, tj. 15 kapek na 50 kg váhy, do sebe (i 100 kg vážící) člověk najednou dostane max. 0,3 ml alkoholu, což odpovídá intoxikaci, jako byste "na ex" ( :laugh: ) vypili po okraj plnýho "panáka" 10° piva ... popř. nezřízeně na posezení vychlasčili 60 ml nealkoholického 0,5% piva ... :D ...

... pokud by s tím přesto někdo měl dajaký jiný problém (jako např. můj velmi dobrý známý, kterému dlužím fakt za hodně, MUDr. Areedi, jemuž to zakazuje vyznání, anžto pochází z Lybie), tak nejjednodušším řešením potom je: kotvičníkovou tinkturu nakapat do horkého čaje (nebo do jiného horkého nápoje, klidně i do samotné horké vody), kdy se veškerý alkohol v mžiku odpaří ... :) ....

... s Bohušem jsme sice před časem konzultovali možnost vyrobení "tinktury", kde by byl alkohol posléze nahrazen cukerným konzervačním roztokem, čímž by však tato byla ve výsledku podstatně slabší a muselo by se jí pak užívat větší množství, ... tudíž se od ní prozatím upustilo ...

... :bye: ... Anri ...

---------------
PeS: ... Josefe, raději na tu "plnou chuť" kotvičníkové tinktury moc netěš, odvar totiž chutná mnohem lépěji, neb tinktura je díky koncentraci obsažených látek mnohem více hořká, což následně přebije příjemnou chuť kotvičníkového odvaru (vzdáleně připomínající chuť zeleného čaje) ... ale na druhou stranu je Bohušova tinktura mnohem účinnější (neb obsahuje obě frakce, vodní i ethanolovou, na rozdíl od odvaru, kterýžto obsahuje pouze vodní bázi a na rozdíl od běžných tinktur obsahující především lihovou bázi) ... a je s ní logicky i mnohem méně práce, jelikož odpadá každodenní hlídání šporheltu, aby kotvičník při vaření "neutekl" z varné nádoby ... (čímž jsem snad dostatečně zároveň odpověděl aj Early-ovi ... ;) ) ...

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: sob 21 lis 2015 21:56
od Josef79
Ahoj Anri,

díky moc :-) Jsem moc rád, že jsem objevil toto skvělé fórum.

Tímto zdravím i zbytek osazenstva :-)

Pepa

Re: tinktura a sirup

Napsal: úte 24 lis 2015 16:38
od Ilem
Prosím, nehněvat se na mě, že reaguji na prastarý příspěvek. Začetl jsem se do kotvičníkového vlákna, protože přestože kotvu piju, pořád je můj tlak na horní hranici " povoleného " pásma. Tak jsem usoudil, že něco dělám špatně. A taky že jo, n e p r a v i d e l n ě. Ale proto nepíšu. Zaujal mě tento příspěvek. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=121624#p121624 Především fotka " ...a po..." Myslel jsem že nepoužívání kovů se kotvičníku tedy zřejmě netýká (takovou kardinální volovinu by snad Anri neudělal), jenomže Anri mi to o několik stránek dál potvrdil
A(&F) píše:
- při zpracování léčivek by se neměly používat žádné kovové nástroje (ani nádoby), takže míchání a nabírání tinktury nerezovou lžící jest zcela nesprávným postupem ...
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=121771#p121771
Takže pokud někdo nemá v mixéru keramické nože, tak takto ne. Zničíte téměř vše dobré, co v bylince je. Vyrobíte téměř bezcennou hmotu.
Mimo téma (offtopic)
Netýká se to pouze bylinek. Ježí se mi zbytky vlasů, když čtu například recepty na raw stravu. Ti chudáci tam nacpou biopotraviny, aby to měli superzdravé a pak to proženou mixérem. Pak se diví, že umírají na rakoviny a podobné nemoci, které by se jim měly obloukem vyhnout.
Nejde jen o nerez, ale i o to, že v místě řezu vzniká mikrolokálně teplota mnohem vyšší, než doporučovaných 37 °C. Tudíž ani keramické nože nejsou dostatečným řešením. Takže, jak říká jeden můj kamarád, jediný kvalitní mixér má 32 zubů, u některých jedinců méně a každý si ho nosí s sebou.

Pokud má někdo doma ruční, nebo elektrický pomaloběžný kamenný mlýnek (například http://www.mlynky-na-obili.cz/ ), i ten je možné použít.

Omluvám se za reakci na prastaré příspěvky, ale nemohl jsem si pomoci. Snad to někomu bude k užitku.

Re: tinktura a sirup

Napsal: úte 24 lis 2015 19:35
od A(&F)
Ilem píše:
A(&F) píše:- při zpracování léčivek by se neměly používat žádné kovové nástroje (ani nádoby), takže míchání a nabírání tinktury nerezovou lžící jest zcela nesprávným postupem ...
Takže pokud někdo nemá v mixéru keramické nože, tak takto ne. Zničíte téměř vše dobré, co v bylince je. ... Nejde jen o nerez, ale i o to, že v místě řezu vzniká mikrolokálně teplota mnohem vyšší, než doporučovaných 37 °C. Tudíž ani keramické nože nejsou dostatečným řešením.
... tím "nepoužívat při zpracování kovové nástroje" pochopitelně nebylo myšleno u opravdu usušených bylinek(tzn. krájení, mletí, uchovávání, atd.) ... ;) ...... tudíž u mixéru, kterým až těsně před užitím meleme suché bylinky (v tomto případě krátce a intenzivně, by se nic nezničilo přehřátím, tedy stylem: dzzz, dzzz, dzzz + v případě nutnosti počkat a potom znovu dzzz, dzzz, dzzz :D), logicky kvalitní nerezové nože samozřejmě nevadí ... (teda pokud nejsou shodné kvality, jako "naběračky od vjetnamců" :laugh: ) ...
Ilem píše:Pokud má někdo doma ruční, nebo elektrický pomaloběžný kamenný mlýnek ...
... ze všech nejšetrnější je kulový mlýnek, nebo-li na ležato pozvolna se otáčející porculánová trubka (z obou stan uzavřená), v níž se krom bylinek nacházejí i porculánové kuličky ... v něm se dají bylinky semlít prakticky až na prach (vhodné např. pro sublinguální aplikaci ;) ) ...

... :pivko: ... Anri ...

--------------------
HaF: ... k tomu dodatečně doplněnému ...
Ilem píše:Myslel jsem že nepoužívání kovů se kotvičníku tedy zřejmě netýká (takovou kardinální volovinu by snad Anri neudělal), jenomže Anri mi to o několik stránek dál potvrdil
... tak počítej s tím, že to máš u mě schovaný ... a při nejbližší příležitosti ti to vrátím (aj s ourokama) ... 8) ... taky si nemůžu pomoci ... :P ...

HaFF: ... stejně tak k dodatečně upravenému ...
Ilem píše:Takže pokud někdo nemá v mixéru keramické nože, tak takto ne. Zničíte téměř vše dobré, co v bylince je. Vyrobíte téměř bezcennou hmotu
... :roll: ... Ileme, pls, buď tak laskav, a vyjadřuj se pouze k věcem, kterým opravdu rozumíš ... 8) ... thx ...

Re: tinktura a sirup

Napsal: úte 24 lis 2015 20:00
od Ilem
A(&F) píše:.... tudíž u mixéru, kterým až těsně před užitím meleme suché bylinky (v tomto případě krátce a intenzivně, by se nic nezničilo přehřátím, tedy stylem: dzzz, dzzz, dzzz + v případě nutnosti počkat a potom znovu dzzz, dzzz, dzzz :D), logicky kvalitní nerezové nože samozřejmě nevadí ..
Nesouhlasím. Jako technik s dostatečným přehledem o fyzice jistě víš, kam se poděje energie motoru mixéru. Je úplně jedno, jestli je to systém dzzz, dzzz. Nejde vůbec o ohřátí celého objemu, ale o mikroohřátí v místě, kde nůž obrovskou rychlostí proniká řezanou látkou. A vzhledem k tomu, že se to rozmlátí na kaši, těch mikroohřevů je tam víc, než dost. Přestože to okolí následně rychle uchladí, některé (většina) vitamíny a enzymy jsou zničeny.
A(&F) píše:... :roll: ... Ileme, pls, buď tak laskav, a vyjadřuj se pouze k věcem, kterým opravdu rozumíš ... 8) ... thx ..
Tohle je čistá fyzika. A myslím, že na úrovni Newtona rozumím fyzice dostatečně.

Ale nemíním ztrácet čas hádáním se s tebou. Kdo chce, vezme, kdo nechce, nechá ležet.

Edit.: ještě doplním pro ty, kterým není fyzika tak blízká. K prvnímu mikroohřevu dochází při dělení materiálu. Tam předpokládám nejvíce energie přeměněné na teplo. Třením procházejícího nože vzniká teplo další a konečně za nožem dochází ke kavitaci. V propagačním letáku u sprchy "nanobubles" bylo udáno, že při zániku kavitačních mikrobublinek vzniká mikrolokálně teplota až několik tísíc °C. Že se to celé příliš nehořeje je způsobeno tím, že k vysoké teplotě dochází na mikrorozměru, který je ve srovnání se zbytkem objemu zanedbatelný. Okolní Materie to velmi rychle uchladí. Nicméně škoda již byla napáchána, to nikdo nevrátí. Tímto způsobem nůž mixéru postupně tepelně zničí veškerý objem, aniž by se objem výrazně zahřál.

Re: tinktura a sirup

Napsal: úte 24 lis 2015 23:12
od A(&F)
Ilem píše:Ale nemíním ztrácet čas hádáním se s tebou.
... hm, ... :| ... takže jako vždycky ... začneš hádku (nesmyslnými argumenty + urážením protistrany), ale ve finiši už zase ze sebe děláš toho, kdo jako "rozumnější ustoupí" a "nehodlá s tím druhým ztrácet čas" ... :bhead: ...

... sice bych ti tu teď mohl argumentovat metráky prodaného kotvičníku + mými dlouholetými zkušenostmi i těch od zákazníků (stejně jako jsi to trapně udělal ty ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... AF#p140705 ), ale k tomu se v tomto případě nesnížím ... 8) .. takže "zkusím" ti odpovědět a opravit zásadní chyby v tvých představách ... (kdy pokud chceš mít dnes v noci klidné spání, tak si to, pls, raději přečti až ráno ... ;) ) ...
Ilem píše:A vzhledem k tomu, že se to rozmlátí na kaši, těch mikroohřevů je tam víc, než dost. Přestože to okolí následně rychle uchladí, některé (většina) vitamíny a enzymy jsou zničeny.
... :ethink: ... opravdu na kaši ??? .... :ethink: .. a jak, prosím, ze sušených bylinek uděláš "kaši" ??? ... :D ...
Ilem píše:Edit.: ještě doplním pro ty, kterým není fyzika tak blízká. K prvnímu mikroohřevu dochází při dělení materiálu. Tam předpokládám nejvíce energie přeměněné na teplo. Třením procházejícího nože vzniká teplo další a konečně za nožem dochází ke kavitaci. V propagačním letáku u sprchy "nanobubles" bylo udáno, že při zániku kavitačních mikrobublinek vzniká mikrolokálně teplota až několik tísíc °C. Že se to celé příliš nehořeje je způsobeno tím, že k vysoké teplotě dochází na mikrorozměru, který je ve srovnání se zbytkem objemu zanedbatelný. Okolní Materie to velmi rychle uchladí. Nicméně škoda již byla napáchána, to nikdo nevrátí. Tímto způsobem nůž mixéru postupně tepelně zničí veškerý objem, aniž by se objem výrazně zahřál.
... prosím, můžeš nějak rozumně vysvětit vznik (vysoké až několika tisícové) teploty docílené pomocí kavitace v suchých bylinkách ??? ... :laugh: :laugh: ... ( :roll: :epray: ) ...

... ano, ke zničení teplotou při mixování může dojít, ale jedině tehdy, pokud se někdo bude pokoušet v tříštivém mlýnku vyrobit ze vysušených bylin "božský prach" (= bude to v něm mlít neúměrně dlouho bez přestání) ... ale pokud se mele na rozumnou velikost (+ kratce prerusovane), tak nikdy nedojde ke znehodnocení celého objemu (jak tu nesmyslně popisuješ výše) ... navíc částečné znehodnocení (max do 20%) je hravě vykompenzováno lepší (mnohonásobnou) výtěžností látek ze zbytku pomletých rostlin ...... a proto se bylinky před užitím melou na jemnější části ... :) ...
Ilem píše:
A(&F) píše:... :roll: ... Ileme, pls, buď tak laskav, a vyjadřuj se pouze k věcem, kterým opravdu rozumíš ... 8) ... thx ..
Tohle je čistá fyzika. A myslím, že na úrovni Newtona rozumím fyzice dostatečně.
... jen ta 3D představivost (jak vidno), spolu s se zkušenostmi z tohoto oboru (+ evidentně i význam některých termínů), tak nějak pokulhává ... ;) ... neb tady se fakt nejedná o mletí v celém objemu ... a už vůbec ne v kapalině ... 8) ...

... ten kotvičník ti vřele doporučuji ... špičkově působí i na psychické problémy spojenými s andropauzou ... :pivko: ...

... :bye: ... Anri ....

-------------------------
Mimo téma (offtopic)
... takže, milý lesní bzučoune, máš-li potřebu, ze mě veřejně dělat blbce, tak přijeď v sobotu k Jeffovi a můžeš to zkusit "o očí do očí" (pokud zakloníš hlavu :D ) ... na fóru to ale raději již více nezkoušej, jinak opět (již poněkolikáté) zase přestřelíš (a znemožníš se až tak), že časem skončíš na stejným hnojišti jako Křepelka ... :ewhistle: ...

... tímto příspěvkem jsem ti vrátil to, co jsem před pár hodinami slíbil ... nicméně, úroky ti však neodpustím a schovám si je na někdy příště ... :P ...

... diskuzi jsem nakloněn, ... bezdůvodnému napadání, shazování a zesměšňování však nikoliv ... :baby: ...

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: úte 24 lis 2015 23:39
od Ilem
Ta rozsekaná semena na zmiňované fotce jsou suché bylinky?
http://upramene.cz/forum/download/file. ... %20....jpg
Jinak jsi, jako vždy, nic nepochopil.
Mimo téma (offtopic)
Nevím, čím jsem tě zesměšnil. Hned v úvodu jsem chválil tvou inteligenci větou, že takovou kardinální volovinu bys snad neudělal. Kdybych tě chtěl zesměšnit, napsal bych to úplně jinak. Ale bohužel jsi paranoidní a cokoli, co není 100% chvála, pokládáš za urážku.
Nemá cenu se s takovým člověkem přít. Nevím, proč se pořád otíráš o můj vzrůst. Je to ubohé. Je mi tě líto.

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: stř 25 lis 2015 3:50
od A(&F)
Ilem píše:Ta rozsekaná semena na zmiňované fotce jsou suché bylinky?
Jinak jsi, jako vždy, nic nepochopil.
Mimo téma (offtopic)
Nevím, čím jsem tě urazil. Hned v úvodu jsem chválil tvou inteligenci větou, že takovou kardinální volovinu bys snad neudělal. Kdybych tě chtěl urazit, napsal bych to úplně jinak. Ale bohužel jsi paranoidní a cokoli, co není 100% chvála, pokládáš za urážku.
Nemá cenu se s takovým člověkem přít. Nevím, proč se pořád otíráš o můj vzrůst. Je to ubohé. Je mi tě líto.
... ??? ... :laugh: :laugh: ... to (zvýrazněné) byla jako pochvala ?? ... :laugh: :laugh: ...

... Ileme, ty seš fakt hroznej "pičus" (míněno v dobrém :angel: ) ... celou dobu se v této naší diskuzi zmiňuji o sušených bylinkách (dokonce již hned v mé první reakci http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=140810#p140810 , kde jsem to aj podtrhl + ztučnil) ...... mno, asi ti zřejmě unikl doprovodný text tebou odkazovaného příspěvku (http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=121624#p121624), kde naprosto jasně zmiňuji "že miluji chuť čerstvé kotvy" ...... je na tom snad něco špatného udělat si "zelený čaj" ze semen, která bych jinak musel sušit separátně (protože při trhání opadala), navíc s kotvičníkem nemusím šetřit, tudíž si mohu dovolit občas takto "zaplýtvat" (přestože plýtvání to v podstatě není, jelikož odvar pouze ze semen má v takovémto množství podstatně větší sílu) ... :) ...... ve své "příznačné zbrklosti" (se kterou občas přistupuješ k některým zdejším textům) sis zřejmě opět blbě spojil některé části mého příspěvku na který jsi reagoval (/popř. jsi je rovnou vynechal) ...... (udělej s tím prosím něco ... :? ) ...

... jinak, pokud bys měl zkušenost s mletím nedozrálých semen (která jsi evidentně nikdy nedržel v ruce), určitě bys pak nepsal o "kaši", protože ta z nich opravdu udělat nejde (z až takto vyzrálých), což ti může potvrdit kdokoliv z pěstitelů ...... a to co vidíš na víčku je trocha čerstvé "mokroty" na suchém poprašku, jenž tam zůstal od minulého mletí sušiny ... neb to je totiž (pouze můůůj! :D ) mlejnek, výhradně určenej na mletí kotvičníku pro mou osobní potřebu, tudíž ten suchý poprašek (jako správnej chlap :D ) nemusím odstraňovat ihned po každém mletí a více méně ho tam ponechávám, jelikož má minimální konstantní tloušťku ... :D ... víčko/kryt je tudíž myt pouze jednou za čas, např. po mletí nedozrálých semen nebo když čas od času potřebuji umlít nějakou jinou bylinu (popř. ob-čas-to ho přítula v "záchvatu umejvání" mimimálně jednou týdně nenápadně přesune do myčky :D , podezírám ji, že mi to snad dělá schválně :D) ...... pokud v archivu najdu původní fotku před resamplem, pošlu ti ji v plné velikosti, abys viděl, že ta "kaše v mlejnku" je opravdu složená z větších než malejch kousků ... ;) ...

... mmch, kavitace se projevuje na téměř atomární úrovni a to skutečně jedině a pouze v kapalinách ... tudíž při mletí nedozrálých semen (ani jiných částí běžných bylin) kavitace v podstatě nemá žádný vliv ... (no i když, v případě mletí kupř. melounu by už vliv mít mohla, s tím plně souhlasím :lol: ) .... a to už vůbec nezmiňuji chlazení odparem, ke kterému při mletí nedozrálých semen rovněž samozřejmě dochází, kdy teplota logicky nepřekročí teplotu, jíž se beztak dosahuje při následném varu namletých kotvičníkových semen ve vodě ... už chápeš?? ...

... tak co, Ile, ... kdo z nás dvou "jako vždy, nic nepochopil" ?? ...

... :pivko: ... Anri ...

---------------------
PeS: ... apropó, jak zmiňuješ, že "jediný kvalitní mixér má 32 zubů, atd.", tak i v něm (při kousání) v místě drcení vzniká poměrně vysoká teplota, přímo úměrná tvrdosti/hustotě drceného materiálu ...... jako fyzik ovládající "Ňůtnovskou fyziku" to jistě dokážeš vypočítat ...
Mimo téma (offtopic)
Re: "Nevím, čím jsem tě zesměšnil" ... mno, vybav si původní (vy)znění tvého včerejšího prvního příspěvku (tj. prvního v této naší diskuzi), než jsi jej dodatečně překopal ...... ok, od teď tedy raději budu citovat tvé příspěvky komplet, aby se mi již nikdy více nestalo (jako již se párkrát událo), že mezitím, než ti odpovím, tak po zveřejnění následně předěláš půl svého příspěvku a pozměníš tak jeho tón ... :bhead: ...

Re: "Ale bohužel jsi paranoidní a cokoli, co není 100% chvála, pokládáš za urážku. Nemá cenu se s takovým člověkem přít." ... s paranoiou ani narcismem to nemá nic společného ... netrpím ani jedním ... (alespoň žes tentokráte výraz "paranoia" použil v jeho správném kontextu, byť pouze v domněle ... :P ... připomenutí, viz konec března t.r. )

Re: "Nevím, proč se pořád otíráš o můj vzrůst. Je to ubohé. Je mi tě líto." ... níže uvedená odpověď ve "spoilu" je určena pouze pro Ilemovi oči !!! ... pokud nejste Ilem, potom "připojení" určitě neotvírejte ...
► Ukázat spoiler
[/size]

Mimo téma (offtopic)
to Rival: ... pokud bys měl potřebu tento příspěvek přesunout někam jinam, pls, zanech zde alespoň odkaz na cílovou pozici ... thx ...