Dohromady to je 30 až 60 GW. Dnešná spotreba el. energie na celej zemeguli je najmenej 30 GW... a nič... A to nehovorím o diaľkových vedeniach a ich mg. poli... a zasa nič, alebo len miestne narušenia...marx píše:To souhlasim.
Co se tyce narocnosti - kdyby 6 miliard lidi melo doma agregat o vykonu 5-10kWh - nevim jak by pusobilo magneticke pole v globalnim meritku na planete, asi to moc dobre nebylo, ale pojdme pouvazovat - jake nasledky by to prineslo? Melo by se vse stinit, ale jak? Cast energii tratit na stineni nebo?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
V Hádánicích
Moderátor: FUP - Moderátoři
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
nielen pre Karbana
Považujem toto fórum za miesto, kde sa diskutuje o tom AKO RIEŠIŤ JEDNOTLIVÉ KONŠTRUKCIE, a nie o tom že to nejde, nepôjde a nesmie ísť. Prispievatelia do tohto fóra (až na výnimky ako Karban, MFAAA a pod.) vychádzajú z prvotnej myšlienky, že to pôjde, a venujú sa riešeniu. Netreba nás zdržiavať vracaním sa k otázke, či je to vôbec možné. K riešeniu takéhoto problému doporučujem fórum SYSIFOS a pod.
Karban a pod., nechajte nám právo zmýliť sa!
Karban a pod., nechajte nám právo zmýliť sa!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
pali
Si zbytečně vymýšlíš, sežeň si knížku o trafech nebo i na netu. Pokud neznáš jak trafo 1f nebo 3f funguje, budeš dokola klást podobné otázky. Tady nejsi ve škole i tam se musíš učit.
Rozpojením, odpojením jedné primární cívky z toho uděláš jednofázové trafo se sdruženým napětím na primáru, co kudy pak teče, proč atd. ? moc velký smysl nemá se ptát.
Rozpojením, odpojením jedné primární cívky z toho uděláš jednofázové trafo se sdruženým napětím na primáru, co kudy pak teče, proč atd. ? moc velký smysl nemá se ptát.
Re: pali
Ano, s tym ze mam blbe otazky a mam si najst knizku mas pravdu. Ale nasial som toto forum, A SOM VELMI VDACNY LUDOM, KTORI MAJU TRPEZLIVOST A ODPOVEDAJU NA MOJE, PRIZNAVAM HLUPE OTAZKY. Ale napr. v knizkach je to furt dokola. ked mam pravdu povedat, este v ziadnej knihe som nenasiel vysvetlenie principu cinnosti napr asynchronn motora. Vzdy je to len formou. "predstavme si ze po statore obieha magnet a rotor sa k nemu pritiahne..." a podobne keci.... Mam pocit ze technika sa da vidiet uplne inak, ako sa to pise v knihach.... Ako basne...lajos píše:Si zbytečně vymýšlíš, sežeň si knížku o trafech nebo i na netu. Pokud neznáš jak trafo 1f nebo 3f funguje, budeš dokola klást podobné otázky. Tady nejsi ve škole i tam se musíš učit.
A k tomuto konkretnemu pripadu. Ak by primar netvorilo symetricke trojfazove napajanie 3 vynuti. Bola by trebarz v kazdom vynuti ta ista faza. Pritom sekundar by sme nechali trojuholnik, taky ako som nakreslil. Tak ved potom je sekundar tvoreny JEDNOU cievkou nakratko. A ta sa hreje, nie???? Ved je to skrat. Ci nie?
-
- Zasloužilý člen
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: pali
Promiň, že Ti to říkám na plnou hubu, ale ptáš se nejen hloupě, ale dokonce i na věci, které Ti už někdo napsal. Zkus si přečíst pomalu a důkladně druhý odstavec mého sobotního příspěvku. Tranfsormátor i generátor jsou v tomto případě pouze zdroje třífázového proudu a každá zelená kulička spojuje dohromady 2 konce.
Za domácí úkol máš přijít na to, jaký je rozdíl mezi zapojením do hvězdy a do trojúhelníka, a aby to bylo jako ve skutečnosti, tak do baráku Ti vedou jen 4 dráty, a z nich je jeden žlutozelený.
Na "hloupé" otázky je lepší použít SZ, tady se snažíme přijít spíš na něco zcela nového a jinde nevídaného, než doplňovat základní vědomosti - poota
Za domácí úkol máš přijít na to, jaký je rozdíl mezi zapojením do hvězdy a do trojúhelníka, a aby to bylo jako ve skutečnosti, tak do baráku Ti vedou jen 4 dráty, a z nich je jeden žlutozelený.
Na "hloupé" otázky je lepší použít SZ, tady se snažíme přijít spíš na něco zcela nového a jinde nevídaného, než doplňovat základní vědomosti - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Souhlasím se všema účastníky této diskuse. Tedy i s tím, že v výklad knížkách bývá často príliš jednostranný a zanedbává klíčove veci, pak trvá hodne dlouho, než se človek probádá.
Pali, mel by ses dopracovat k tomu, že to odpojené primární vinutí se stane sekundárním a bude prakticky generovat tu chybející fázi. Nedojde tedy ke zkratu. Ve smyslu jednofázového trafa, které posouvá fázi.
Pali, mel by ses dopracovat k tomu, že to odpojené primární vinutí se stane sekundárním a bude prakticky generovat tu chybející fázi. Nedojde tedy ke zkratu. Ve smyslu jednofázového trafa, které posouvá fázi.
-
- Zasloužilý člen
Verím. Tvuj pristup a snahu si v tom udelat jasno si cením zásadne více, než Mayeruv. Podle mne jsi udelal dobre, žes to zverejnil, ušetril jsi mnohým dost pátrání. Riziko v tom není podle mne žádné, protože je témer jisté, že jde nanejvýš o hračku (pokud to nejakou vážnejší chybou neskončí jako otevrená mikrovlnka).jarda ovčák svitavy píše:Věř mi, že použiju všech dostupných prostředků, abych to zjistil.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
A je to tu zas ? Zas mám škodu. Meyer tasil drív, ale strílet neumí. Navíc jsem to od neho nečekal. Já se prece opakovat nemusím.(toto jsem prieditoval, nebrat prosím vážne)
Aquarius, zrejme mé vety chápeš zcela opačne, než byl jejich úmysl. Respektuju proto Tvoje odlišné predstavy stejne jako predstavy jiných. Já nepotrebuji predbíhat frontu jako neukáznený Meyer, počkám si v rade stejne jako ostatní, kterí si ctí porádek.
Aquarius, zrejme mé vety chápeš zcela opačne, než byl jejich úmysl. Respektuju proto Tvoje odlišné predstavy stejne jako predstavy jiných. Já nepotrebuji predbíhat frontu jako neukáznený Meyer, počkám si v rade stejne jako ostatní, kterí si ctí porádek.
Naposledy upravil(a) Akord dne čtv 29 led 2009 22:17, celkem upraveno 2 x.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Asi ano,jsem člověk přímočarý a bohužel (či bohu dík) velice citlivý na podněty okolo sebe,vidím co jiní nevidí proto jsem pro své okolí podivín.Nejhorší na tom je že co řeknu se většinou do puntíku splní
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen