Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Transmutace, Cold Fusion, E-Cat, nové poznatky

Úspěšně replikované otevřené projekty...

Moderátor: sano

Odpovědět
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Přidej vodu ...

Příspěvek od A(&F) »

lajos píše:Chcete se pobavit? .... snad v tom podstavci nemá malou mikrovlnku ....
... :laugh: :laugh: :laugh: ... mikrovlnka jak vyšitá ...

... sem si tak nějak fspomněl na jednu přednášku, "kterou měl Anri před lety na setkání u Jeffa ... :evil: ...

... :bye: ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Přidej vodu ...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Vzhledem k tomu, že dává celkem dostatečřný návod na replikaci bych si mohl myslet, že by bylo daleko užitečnější vrazit tužku do mikrovlnky a zjistit. Pokud by měl ten uhlík shořet nutně by po něm musel zbýt popel. Na to to nevypadá. Samozřejmě se to dá nějak ojebat, jako všechno, žejo? Nicméně pokus za korunu by mi připadal jako podstatně rozumnější řešení než se dohadovat a dělat z něj lumpa aniž člověk skutečně věděl. Já mikrovlnku hodil do šrotu před pěti rokama, takže to vyzkoušet nemůžu, jinak bych to už udělal.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
E_man
Zasloužilý člen
Dal: 139 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Transmutace, Cold Fusion, E-Cat, nové poznatky

Příspěvek od E_man »

Slavek Krepelka píše:....Tady na Duškovi
No mrknul jsem se na to video. Připadá mi to takové kavárenské vystoupení. Na to, že si říká vědec, je argumentace transmutace uhlíku na železo pomoci magnetu mírně řečeno "slabá". Množství železa před a po pokusu by měla umět prokázat laborka na každé technické universitě a spousta dalších pracovišť. Nebylo by o čem mluvit, nehledě k tomu, že tak jednoduchý pokus určitě zkoušela spousta lidí, snad i s příslušnou analýzou.
Ví tady někdo, že by to někdo prokazatelně zreplikoval a že by to produkovalo nějakou energii navíc?
Je někde ukázáno, jak by měl být pokus uspořádán?
Já mám mikrovlnku už dva roky v mikrovlném nebi a v jejím torzu si stavím malou svářečku.
A(&F) píše:... viz pyrolytický uhlík (pyrolytický grafit)
Tak ten pyrolytický uhlík je diamagnetický a mělo by ho to spíše odpuzovat, ne?

Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

E_man píše:ten pyrolytický uhlík je diamagnetický a mělo by ho to spíše odpuzovat, ne?
... sorry, já původně myslel, že jsi se s tím carbonovým ferromagnetismem sekl ;) , neb všechny formy uhlíku jsou diamagnetické, ... většinou sice málo, ale jsou (až na ten pyrolytickej, kterej je víc) ... no a von ten uhlík s ferromagnetickejma vlastnostma fakt existuje ... :shock: ... :D ... pravdu díš ... :bhead: ... tož omlouvám se a oprava http://akademon.cz/clanekDetail.asp?nam ... ource=1001 popř. http://www.aldebaran.cz/bulletin/2004_25_uhl.html ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Přidej vodu ...

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:pokus za korunu by mi připadal jako podstatně rozumnější řešení než se dohadovat a dělat z něj lumpa aniž člověk skutečně věděl
... ale vždyť z něj nikdo (zatím) podvodníka nedělá ... :D ...... a mikrovlnka to opravdu je ...... zaprvé o tom sám hovoří ... a zadruhé je to nejjednodušší způsob vytvoření plazmy ...... ;) ...

... :bye: ... Anri ...

-------------
PeS: ... mmch, o "transmutaci uhlíku na železo" se tu před cca 1,5 rokem zmiňoval NAVAR ... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=94469#p94469 ... ;) ...

E_man
Zasloužilý člen

Jak funguje LENR ?

Příspěvek od E_man »

Venku po dlouhé době deštivo, okurky naložené, kvašáky kvasí, je čas se zase zamyslet nad LENRem.
Podle mého názoru dneska už otázka nestojí zda LENR funguje, ale jak funguje. V podstatě je tento fenomén rozdělován na dva typy:
1. LENR – jev objevený Flaischman-Ponsem prováděný s deuteriem a paládiem. Vesměs malý COP tak 1.2 až 1,5.
2. LENR+ (někdy také LENR++) – reakce vodíku s niklem prováděna Rossim a Defkalionem s COP pohybujícím se snad už řádově v tisících procent tedy COP 6-30.
Oběma jak Rossimu, tak i Defkalionu chybí potvrzená teorie. Během posledních dnů však Rossi přišel s přelomovým tvrzením, že podle všech známek na vysvětlení jeho jevu (Rossi už začíná používat termín Rossiho jev) nebude zapotřebí žádné nové fyziky, snad že na to stačí i ta současná fyzika správně interpretována. Potvrzeno by prý to mohl mít už někdy v říjnu.
A tady, jestli mě Maroši posloucháš, možná přece jen přijde vysvětlení s Tvým Hydrinem od R.Millse z Black Light Power. Ten také vysvětluje svůj energetický fenomén jen rozšířením stávající fyziky z celočíselných Rydbergových stavů elektronu na zlomkové, kde čerpá energii uvolněnou přechodem elektronu vodíku na tyto nižší hladiny.
R Milles měl vzorek 50kW reaktoru snad už v roce 2008, jak uvádí na blogu Society for Classical Physics na Yahoo http://tech.groups.yahoo.com/group/Soci ... essage/472 . Zde je veden dialog s Dr.Millesem už od roku 2005.
V loňském roce měl cíl postavit článek okolo 150W a cíl letošního roku je vodíkový článek cca 1.5kW, který by už snad mohl být jako předvýrobní vzorek testován pro běžnou domácnost.
Vzhledem k tomu, že jeho vodíkové články stavěné technologií tenkých vrstev pracují při teplotách okolo 500°C a výše, bude asi ještě nějaký ten pátek trvat, než než se rozjede výroba. Zatím jsou však všechny tyto technologie stále ještě ve stádiu R&D (Research and Development), tedy ve stádiu výzkumu a vývoje, ale podle jeho vyjádření na blogu, by 1 litr objemu mohl generovat okolo 3,3kW elektrické energie s nesmírně vysokou účinnosti snad okolo 90%, což by mělo v budoucnu sloužit i k pohonu automobilů.

Defkalion před pár dny oznámil, že zřizuje pracoviště v Aténách. Atény mají snad sloužit pro střední východ, pracoviště v Miláně pro Evropu a Vancouver pro Ameriku. V říjnu by pak Defkalion mohl vydat už i své akcie a vstoupit tak na akciový trh, což mi dělá největší starosti. Jak lákavé schéma vydat akcie, sbalit peníze a pak už na ničem nezáleží. Nevím proč je vydávají, když se chystají mastit licence bratru po okolo 47 milionech eur. Vlastní výrobu snad ani nechystají, tu by měly obstarat licencované firmy podle potřeb svého regionu.
Ze světa LENR zdraví E_man.

Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Je to komplexní, jen chci říci, že v těch licencích se jedná o zařízení, které má účinnost stále snižovanou: loni v létě to byl COP 11, na podzim 9, v únoru 6 a v létě 4. To se už blíží tepelným čerpadlům, samozřejmě vyšší teploty jsou lepší, jasné...:)

Jim68
Be happy!
E_man
Zasloužilý člen

Příspěvek od E_man »

A to jsem si myslel že se už letos nic moc zajímavého nebude dít!
1. E-cat má spuštěné dva (na Rossim) nezávislé dlouhodobé testy, jejichž výsledky můžeme očekávat nejdříve v létě příštího roku. Rossi teď navíc vážně uvažuje i nad přmým generování elektrické energie, o tom však zatím nechce nic moc prozradit. V tom přímém generování elektrické energie je jak se zdá být je nejdále BLP(Black Light Power), kde bychom začátkem příštího roku už mohli být informování o výsledku letšního roku (zatím bez záruky). Cíl R.Millese pro letošní rok je ověřit článek 1,5KW elektrické energie!

2. Minulý čtvrtek se malinko zviditelnil Brillouin Energy Corporation (BEC) v živém vysílání (od 3:00 hod v noci) v interwiu Allana Sterlinga http://pesn.com/2013/09/16/9602373_Bill ... crow-Show/ . Připravují dvě aplikace, jednu nízkoteplotní okolo 120°C 10KW tepelného výkonu a druhou vysokoteplotní s výkonem okolo 30-40KW pro generování přibližných 10KW elektrického výkonu s orientaci na východoasijské trhy(asi Japonsko, Čína, kde to mají také patentované). Bojuji s nedostatkem kapitálu, ale věřejí, že to dotáhnou do brzké realizovatelnosti (řádově pár lét). Zajímavé je, že se držeji striktně teorie studené fůze, kde prý probíha v niklu zachycení elektronu protonem na neutron a řadou následných přeměn neutronu na deuterium, tritium až hélium viz schéma přeměny na uvedeném odkazu.

Další probouzející se "šípkovou růžou" by mohla být firma Global Energy System (GES) viz http://www.globalenergysys.net/index.html . Ta se svými plasmovými aplikacemi připravuje výrobu vodíku. Podle jejich informací jsou schopni produkovat 25 litrů vodíku(h2)/min s příkonem pouhých 100W.

Takže teď už tady máme 5 firem (E-cat, Defkalion, BLP, Brillouin, GES) snažící se protrhnout cílovou pásku uvedním výrobku nekonečného zdroje energie na trh !!!!

Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Díky za pečlivé monitorování :good:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
E_man
Zasloužilý člen

Supravodivost při 42°C !!!

Příspěvek od E_man »

Tak nějak ve víru energetické revoluce zanikají jiné zprávy. Všimli jste si, že v červnu letošního roku se už podařilo dosáhnou supravodivosti při 38°C? viz http://www.superconductors.org/38C_rec.htm .
Tak tento rekord je už také překonán před dvěma týdny dosažením supravodivosti při teplotě 42°C viz http://www.superconductors.org/42C_mod.htm .
Jen stěží si dnes umíme představit, jak malé a výkonné motory, transformátory, měníče a spousta dalších zařízení bude možné brzo vyrábět s velmi malými materialovými náklady!? A to určitě není možný limit teploty.
Supravodivosti při 0°C bylo dosaženo teprve před třemi roky (http://www.superconductors.org/276K.htm ) a dnes už jsme na 42°C!
Nechápu, že při tak převratných objevech mainstreamová fyzika mlčí, nikdo nejásá a netroubějí fanfáry!
Vysvětli mi proboha někdo, co se to děje?

Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Supravodivost při 42°C !!!

Příspěvek od Slavek Krepelka »

E_man píše:Tak nějak ve víru energetické revoluce zanikají jiné zprávy .... Vysvětli mi proboha někdo, co se to děje?
:jump: No to je príma. Teď ještě aby to proboha někdo nenašel v organismech, to by byla mela. Moc dík. Pořád je problém s že to jsou keramiky a na běžné použití je s tím kříž.

Jinak to ticho v mainstrímu je celkem pochopitelné. Už na to asi nestačí fonony a vědisté budou muset namyslet nějaké teplouny, skra, thermony, či co. Až to budou mít spíchnuté, vyletí s tím na veřejnost a jako obvykle si připíšou aféru na svoje konto.

S laskavým pozdravem, Slávek. :good:

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
E_man
Zasloužilý člen

Re: Supravodivost při 42°C !!!

Příspěvek od E_man »

Slavek Krepelka píše:....Pořád je problém s že to jsou keramiky a na běžné použití je s tím kříž.....
Holt, musíme se smířit s tím, že žárovka už je vynalezena a nové vynálezy a objevy budou čím dál tím více sofistikovanější, vyžadující daleko komplexnější znalosti, než za našeho mládí.
U té keramické supravodivosti si umím představit stavebnici pár tisíc nejrůznějších keramických destiček s s natištěnými supravodiči. Tím by mohly zmizet navijarný motoru a cívek, ale objeví se nové továrny chrlící polotovary na skládání nejrůznějších elektromagnetických výrobků. Nejrůznější magnetická ložiska ve spoustu případech nahradí ty klasické.
Zatím mi není jasné a nedočetl jsem se, při jaké intenzitě magnetického toku, nebo proudové hustotě ta supravodivost zmizí. Doufám, že magnetická indukce aspoň 10 T bude samozřejmosti!?

Dal: 3 poděkování

Příspěvek od ťuťu »

E_man píše: Takže teď už tady máme 5 firem (E-cat, Defkalion, BLP, Brillouin, GES) snažící se protrhnout cílovou pásku uvedním výrobku nekonečného zdroje energie na trh !!!!
Nezapomeň na tvou sázku....!

...

maroš
Starší člen
Dostal: 3 poděkování

Polywell

Příspěvek od maroš »

už dlho tu nebola nejaká téma tak napíšem niečo. našiel som pozoruhodný reaktor pre fúziu prvkov, (http://en.wikipedia.org/wiki/Polywell. nie je tam popísané všetko ako by to mohlo fungovať. samotný reaktor je reálny. nie je tam uvedené odber energie aj keď si to viem predstaviť, celková konštrukcia reaktora tiež nie je uvedená, (rozmiestnenie elektrónových diel a ako pracuje (impulzne. najviac ma ale zaujíma ako pokročili práce na jeho vývoji. ak máte nejaké informácie tak napíšte.

maroš
Starší člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Polywell

Příspěvek od maroš »

maroš píše:už dlho tu nebola nejaká téma tak napíšem niečo. našiel som pozoruhodný reaktor pre fúziu prvkov, (http://en.wikipedia.org/wiki/Polywell. .
našiel som si odpovede na moje dotazy v odkazoch na wiki. teraz sa polywell dolaďuje s fúziou D+D->3He +n. ale nie som si istý či dasiahnu fúziu B+p->3x4He pri dosť dobrom výkone, pretože energia tejto fúzie je obrovská, prakticky sa môže dosiahnuť len urýchlením iónov B a p oproti sebe v elektromagnetickom poly tak aby óny a protóny sa zrazili velikou energiou. dokázané to bolo len v laboratóriu ale výsledky boli mizivé vytvorilo sa len niekoľko alfa častíc.

Odpovědět

Zpět na „OPEN SOURCE PROJEKTY“