Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: ANO.

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Bohužel, akord má sice pravdu, ale ne celou. Celá pravda je taková, že korupce vládne tomuto oboru a pokud nedáš, tak nemáš. Mám na svém pozemku i 22 , i 110 kv a je mi to prd platné. Vymluvit se můžou vždy a své tvrzení, nechť jsou jakákoli, podepřou i výpočty. Zcela dle své vůle. Můžeme říci čez..... Jenže to je státní instituce prohnilá jako rok stará mrtvola.
Bylo mi i jedno, že mne nepustí do sítě 22...Mohl jsem jít do 110.Ani to nestačilo. Ae to opravdová mafie a pokud nemáte pár milionů navrch pro všechny zůčastněné, tak máte smůlu. Nemluvím o žádných domněnkách, ale o osobní zkušenosti.
Za pokus to stálo. Nyní bojuju s dalšími větrnými mlýny. Nedovolili mi stavbu plotu pro můj budoucí šlivovicový sad. Chtěl jsem již tento podzim sázet pár set slívovníků, ale bez plotu to fakt nejde. Ne obec, ale kraj má výhrady. Nemám dalších sil. Vše musím dělat načerno, bez ohledu na mé vlastní soukromé vlastnictví. Žádné práva, pouze povinnosti zbývají.
Jsou to hovada. Nic jiného.........
Já nevím ale pokud plot sousedí s pozemky které nejsou tvoje tak se to tuším řídí souhlasem jejich vlastníků případně místní vyhláškou. Tuším že běžně do výšky 125cm se to nemusí hlásit. Pokud by to byla třeba podezdívka se základem tak je to tuším drobná stavba.
Jinak pokud se nebudeš ptát nebudeš mít problémy :) A kdyby něco, nasadíš výraz tupé ovce a jen co se "úředníček" otočí zády tak výraz vlka, jo život je boj.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: no jo....

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Ani dřevěné sloupky nesmím. Teda hlavně pletivo.Dráty můžu, páč ty se dobře stříhají. Dále nesmím sázet vlastní remízky bez odborného dozoru a projektu, nesmím dělat tůně na pastvinách, nesmím sekat rákos dle ochranářů, dle szifu zase musím, Nesmím kácet náletové dřevíiny, dle szifu musím, nesmím fotovoltaiku skrze čez i ochranu půdního fondu, i když není potíž kdekoli postavit hypermarket, nesmím ve vlastním lese, co není les kácet jívy skrze včelaře, nesmím si zbudovat vlastní rybník bez požehnání a zprávcovství rybářů..........nesmím si zbudovat keltskou osadu v malém pískovém lomu, jehož jsem vlastníkem.......
Hele, za fašistů se toho mohlo víc. Jsou to magoři.Pokud si do konce roku nevyžebrám pevný plot, tak budu muset k advokátovi.
Chci se trošku posichrovat na stáří. Chlastat se bude, to mi nikdo nevymluví. Chci pořádný plot , abych tam v době sklizně zavíral pár kvalitních pitů.
Někdy mám chuť táhle naříkat a bědovat, ale nemám na to čas.
To budu mít, až budu starej a k ničemu. Pak budu potřebovat nějaké jistoty, páč důchody brzy zanikdou.
Bohužel, úřední lůza mi brzy bez razítka z bruselu nepovolí ani chytnout na kliku od hajzlu.......
Jestli chceš rybníček, tak si zažádej o dotaci na zbudování litorialního centra (To je taková oáza kde žijí drobní živočichové a co vlastně bylo dříve než komouši rozorali meze). Stojí to sice vyřizování s úřednickou lůzou ale budeš to mít i s remízkem. Respektive budeš to muset mít i s remízkem a bez ryb, tedy neurčeno pro rybolov. Ale co si budeme namlouvat, ryby se dovody stejně dostanou třeba v podobě jiker na nohách čápů a nebo ti je tam nějakej "prevít" naschvál vysadí atd. :)

Jejich vlastní zbraně je musí porazit, lhaní, mlžení, zastrašování, manipulce atd. Nedá se jinak. Vlastně dá...., dostaneme na krk zvoneček a budou nás stříhat i v zimě.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: no jo....

Příspěvek od chiq »

NAVAR píše:...Jejich vlastní zbraně je musí porazit, lhaní, mlžení, zastrašování, manipulce atd. Nedá se jinak. Vlastně dá...., dostaneme na krk zvoneček a budou nás stříhat i v zimě.
Absolútny súhlas :!: Ja mám na to heslo: Na každého jeho metódami, jeho zbraňami! ;)

jarda ovčák svitavy

DÍKY

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Navare, kámo, díky za duchovní outěchu.
Já to přečetl napoprvé, že mám vytvořit liturgické centrum.
nic proti liturgiím, ale zrovínka mám jiné priority.Jooo, kdy jste někdo věděli, proč je moč žlutá. Ptal se mne dnes klouček kámoše a já blekotal cosi o odpadních látkách z metabolismu.... Jenže, proč je moč žlutá?
Co způsobuje její žluté zbarvení? Proč není zelená, fialová nebo bezbarvá? Já piju čistou vodu a teče ze mne žlutá voda. To není fér........

pepe
Zasloužilý člen

Hmm...

Příspěvek od pepe »

Jardo dám ti to tu len tak obrazne (,,Berky" je velmi dobrý v chémijí , pri najhoršom ti to ,,preloží") takže , nie všetkú kuchynskú soľ (NaCl) ktorú ,,požuješ" aj vyonééé ako NaCl . Ten zbytok sa má ako... NaCl + 2(x) -> Na(x) + Cl(x) a Cl(x) = ,,žlutá barva" lezoucí z tvého ,,pindoúra" . Čim viac nasolíš , tím viac to ,,vobarvíš" (voda to len riedi) . To Cl(x) nepripomína ti to náhodou niečo čo sa tu na fóre užíva po kvapkách ? Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
jarda ovčák svitavy

ano

Je to tak. Berky je skvělý chemik, ale i člověk. Škoda jen, že se nechal otrávit některými lidmi a nevrací se sem tak často.
K té soli v moči..... To je jasné, jenže sůl je bílá a moč žlutá. Takže fakt ještě nechápu, kde že se tam vzala ta žlutá. Myslíš, že to je výsledkem nějaké chemické reakce, jak jsi naznačil??

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ano

Příspěvek od gromit »

jarda ovčák svitavy píše:Je to tak. Berky je skvělý chemik, ale i člověk. Škoda jen, že se nechal otrávit některými lidmi a nevrací se sem tak často.
K té soli v moči..... To je jasné, jenže sůl je bílá a moč žlutá. Takže fakt ještě nechápu, kde že se tam vzala ta žlutá. Myslíš, že to je výsledkem nějaké chemické reakce, jak jsi naznačil??
no, nedělám do toho, ale pro tebe Jardo cokoliv ;)
http://old.lf3.cuni.cz/chemie/cesky/pra ... ha_A2.html

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
pepe
Zasloužilý člen

Hmm...

Příspěvek od pepe »

Jardo poviem ti to bez hádanky a tak ,,z mosta do sprosta". Čím tmavší (žltá) moč , tým večí problém v ,,hospodárení" organizmu so železom (Fe) . Príčiny a následné dôsledky ,,daného stavu" by si si mal dohladať už ,,sám" . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: DÍKY

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Navare, kámo, díky za duchovní outěchu.
Já to přečetl napoprvé, že mám vytvořit liturgické centrum.
nic proti liturgiím, ale zrovínka mám jiné priority.Jooo, kdy jste někdo věděli, proč je moč žlutá. Ptal se mne dnes klouček kámoše a já blekotal cosi o odpadních látkách z metabolismu.... Jenže, proč je moč žlutá?
Co způsobuje její žluté zbarvení? Proč není zelená, fialová nebo bezbarvá? Já piju čistou vodu a teče ze mne žlutá voda. To není fér........
Klidně i liturgické, meditovat se dá nejlépe v přírodě :) A nebo ho můžeš využít pro modlitbu za těla svých nepřátel a hlavně aby nikdo nenašel kde jsou zakopaný :lol:
Jinak zkus pít pivo a nebudeš mít nad barvou dilema :)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

kde je prodejna s Anticorem...???

Příspěvek od martin11 »

...zdrar všem....prosím....hledám prodejnu s Anticorovým zbožím....šrouby, matky, podložky...tyče..... atd....asi před rokem se zde o tom mluvilo....prodejna byla někde Praha - Ďáblice....měl jsem i jejich stránky.....ani za nic nemohu opět najít....je to nejbližší prodej od mého bydliště...mělník....jestli někdo ví...napište sem.....ve čtvrtek jedu na nákup do Prahy....tak to chci spojit v jednu cestu......dík zdraví martin11 :lol: p.s....nebo něco podobného v Praze.....o Feroně u mostu Barikádníků vím...dík :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: kde je prodejna s Anticorem...???

Příspěvek od poota »

Prodejna je ve Vršovicích v ulici U trati, dostaneš se tam z ulice V korytech, a na tu buď z Průběžné a nebo z Jižní spojky. O té prodejně se mluvilo ve vlákně s generátory pro větrné elektrárny v souvislosti s nerez šrouby.
http://www.mapy.cz/#mm=ZP@sa=s@st=s@ssq ... 76608@z=12
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák svitavy

zase potřebuju vědět.

Potřebuju vědět, kdo tady nabízel dobíječku z lídlu. Potřebuju přesně tuto, páč moje vymodlené atv má gelovou baterii a zjistil jsem, že normální nabíječkou bych jí neposloužil. Mám opravdovou sklerozu. Měkuji za pochopení.Navíc jsem zkoušel hledat a..... nic. Pomozte......

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: zase potřebuju vědět.

Příspěvek od poota »

jarda ovčák svitavy píše:Potřebuju vědět, kdo tady nabízel dobíječku z lídlu...
Neber to jako "práskání", ale byl to A(&F), najít to můžeš na
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... ght=#49981
Zdravím poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák svitavy

Poota díky

Ještě potřebuju vědět, jak dlouho mi vydrží svítit svítilna s led žárovkou 3w a 3x aku 2500mah a nebo 3x 10000mah.Děkuju mockrát.

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

LED baterka na akumulátory.

Příspěvek od Elektro »

jarda ovčák svitavy píše:Ještě potřebuju vědět, jak dlouho mi vydrží svítit svítilna s led žárovkou 3w a 3x aku 2500mah a nebo 3x 10000mah.Děkuju mockrát.
Zdravím jarda ovčák svitavy.
Pracovné napätie bielej LED diódy je okolo 3,6V. Napätie plne nabitého NiCd alebo NiMh akumulátoru je 1,2V. Ak teda použiješ 3 akumulátory v sérii (3,6V) bude LEDka svietiť naplno dovtedy, kým napätie z akumulátorov bude 3,6V. LEDka prestane svietiť napr. pri 3,45V a akumulátory pre plné využitie kapacity je potrebné vybíjať na 1V na článok (3V). Teda ak chceš využiť kapacitu akumulátorov, musíš použiť 4 články v sérii (4,8V). Aby si nepreťažoval LEDku, zmeníš sériový odpor (o 1 tretinu) ak má LEDka prúdový zdroj, tak nič nemeníš. A v tomto prípade využiješ kapacitu akumulátorov na 100%. Tento spôsob má ten zápor, že akumulátory dokážeš vybiť pod 1V na článok, čo podstatne zníži ich životnosť. Je potrebná ochrana akumulátorov, ktorá odpojí akumulátory pri dosiahnutí 1V na článok. Z tohto dôvodu sa v Led baterkách a prenosných svietidlách používajú 3 obyčajné batérie 1,5V v sérii.
K výdrži akumulátorov. 3W LEDka má pri pracovnom napätí 3,6V prúdový odber 834 mA. Teda pri 2500mAh kapacite akumulátora vydrží svietiť (2500/834) 179 minút (takmer 3 hodiny). 10000mAh akumulátor vydrží (10000/834) takmer 12 hodín. Ale tieto výdrže budú platné len pri použití 4 akumulátorov v sérii.
Dúfam, že čo som napísal je pochopiteľné aj pre laikov do elektriny. A ak niktorí mudráci začnú mudrovať, tak ich nepočúvaj a neakceptuj.
Želám príjemný deň.

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“