Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEXIK »

PeTr1 píše:tak nam ho predstav kexiku
myslis asi toho kamosa co ??? OK mu napisem ze nech sa zaregistruje neni na ICQ ked bude tak sa zaregistruje.

Kexik.

VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od PeTr1 »

KEXIK píše:
myslis asi toho kamosa co ??? OK mu napisem ze nech sa zaregistruje neni na ICQ ked bude tak sa zaregistruje.

Kexik.
kdyz on jezdi tak proc ty nejezdis?

belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od belamachina »

PeTr1 píše:
KEXIK píše:

Kexik.
kdyz on jezdi tak proc ty nejezdis?
dobra otazka ;-)

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Patří to sem?

Příspěvek od 1220 »

Mám za to že jo, vlákno by chtělo nazvat statická elektřina, toto by mohl být úvod, ale udělat z toho kratší článek ?
K.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Patří to sem?

Příspěvek od la »

Marteen
Stálý člen

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Příspěvek od Marteen »

Zhrniem to:

Mim je autorom vyvijaca(Daniel Dingel).
14V, 6 - 7 A, +VN, Prevzdusnenie, Podtlak, Dazdova voda (NaOH?)

Repliku uspesne dokoncil Peter610.(Fantomas)

Novak ma vlastne zariadenie. Podla drotov a alternatorov tam pusta prud tak 100A. Neviem ci pouziva VN.

Kolko ludi na fore este robilo repliku vyvijaca?

Kexikov kamarat XY.
Peter
belamachina
PeTr1

habana

Re: Špatný zprávy

Příspěvek od habana »

Novák píše:Asi nikoho z vás nepotěším,ale mám špatné zprávy.Na tom motoru z favorita mám naběháno
něco málo přes 45hodin a sranda skončila.Mám podpálené ventily,místo oleje je ve vaně emulze a celý vnitřek motoru je pokryt silnou pěnou z emulze.
Jak už jsem jednou psal,umím nastartovat dvoutakt i čtyřtakt na BP,ale dlouhodobě se spalovací motory provozovat na BP nemůžou.Vysvětlím!Samozápalná teplota BP je někde v rozmezí od 500-600st. C.Našel jsem několik odkazů v chemických tabulkách a ty se hodně liší.Jeden údaj uváděl teplotu 500st. druhý zase 510 a třetí tabulky měly napsáno 590st.
Tady je potřeba si uvědomit,že spalovací teplota vodíku je 2400st a teplota BP se od tohoto údaje nebude moc lišit.Už loni jsem měl spoustu problémů s náhlým zapálením směsi BP a vzduchu a následným výbuchem.Celý problém jsem hledal v netěsnosti sacího ventilu.
Byl to omyl.Vlivem vysoké spalovací teploty dojde k ohřátí elektrod zapalovací svíčky na teplotu samovznícení a následuje výbuch.Studené svíčky tento problém jenom posouvají v čase,ale problém neřeší.Snažil jsem se ten problém řešit mícháním směsi s propanbutanem.
Směs 20%PB a zbytek BP a vzduch mi vždycky bouchla.Časem jsem poměr snížil na 60%PB a zbytek BP a vhodný poměr vzduchu.Takže nic moc.Takhle se mi povedlo motor stabilně provozovat aniž došlo k výbuchu.
Další problém byl termostat.Rychlý nárůst teploty a nevhodný čas otevření termostatu mi motor okamžitě uvařil.Ta směšně mrňavá vrtulka není schopna přemoci vzniklý hydrostatický tlak.Termostat skončil ve sběru a k nové vrtuli jsem se ještě nedostal.Pomalý náběh teploty a postupné ohřívání motoru ten problém prozatím vyřešil.
Pak je tu další věc s alternátorem.Nevím jak to řeší ostatní,ale v okamžiku,kdy jsem připojil svůj vyvíječ na alternátor motoru,tak mi motor chcípnul.Chvilku mi to trvalo,než jsem na to přišel a je to tak jednoduché a logické.Můj pulzní vyvíječ se sice nabíjí napětím 12V,ale vybíjí se napětím přes 410V.Alternátorové diody to nějak přežijou,ale zapalovací cívku to utlumí a pokud motor nepálí,tak taky nejede.Proto mám vyvíječ poháněn alternátory samostatně.
Tohle a ostatní drobnosti jsou problémy,které se dají řešit,ale vymývání vložek vodní emulzí a ředění oleje vodou,to je zásadní problém a jeho vyřešení potřebuje změny v konstrukci motoru.
Asi jsem diletant a problémista,když gewo jezdil s Puntem rok na DD,Mim ho provozuje již druhou sezónu,pak je tu Petr610,Digy a Luk a možná ještě někdo.Já mám prostě tuhle zkušenost a co jsem tu napsal umím taky obhájit a někteří z vás to viděli na vlastní oči.
Na vodík jsem v žádném případě nezanevřel,ale spalování BP v motoru mi dneska připadá moc problematické a neekonomické.Akorát můžu nahlas říct ZKUSIL JSEM SI TO.

Něco málo vo tom vymmm.
Novák je asi opravdu jedinej, kdo MŮŽE OPRAVDU ŘÍCI: "ZKUSIL JSEM SI TO".
Znám ho už dost dlouhou dobu na to, abych mohl říci, že za něj mohu strčit ruku do ohně a potvrdit, že to opravdu zkusil.
To jen ale pro ty, kteří věří tomu, že mi mohou věřit, když já někomu věřím a vím to co vím.
To co říká Novák, to je holá pravda. Přísahám.
Snad aby nám k tomu ale řekl něco někdo, kdo už "dávno jezdí".
Ale asi nikdo nám nic neřekne, protože zavčas již zmizeli.
Kdo?
No ti co již přece jezdí! :roll: :roll:

PeTr1
Zasloužilý člen

Příspěvek od PeTr1 »

Je to velka pravda.Pro novaka uz ti Mim ukazal ten svuj vyvijec?Ne ze?A to bylo kecu.

PeTr1
Zasloužilý člen

Příspěvek od PeTr1 »

Jen mam takovej pocit ze nam tady vseci ti co nato jezdi teda aspon to tvrdi pekne lzou.Me to taky nejede a nebavi me to.Tak co kdy nas presvedcite MIME A petere610 ze vam to jede?A nejaky psani ze to funguje a fotky co jste dali sou k nicemu.To umim taky.A vykecat se ze sme hlupaci a ze sme neco udelali spatne a ze jen nadavame tak to neberu!!!!!Tak co bude vymluva nebo uz nam sakra predvedete ze to jede?????!!!!!!!!!!

dag
Nový člen

špatný zprávy

Příspěvek od dag »

je s tím práce, práce, a práce. Lubo ale dík za tu práci cos udělal

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

PeTr1 píše:Jen mam takovej pocit ze nam tady vseci ti co nato jezdi teda aspon to tvrdi pekne lzou.Me to taky nejede a nebavi me to.Tak co kdy nas presvedcite MIME A petere610 ze vam to jede?A nejaky psani ze to funguje a fotky co jste dali sou k nicemu.To umim taky.A vykecat se ze sme hlupaci a ze sme neco udelali spatne a ze jen nadavame tak to neberu!!!!!Tak co bude vymluva nebo uz nam sakra predvedete ze to jede?????!!!!!!!!!!
Vidím to takhle.: Když objevíš zlatý důl, nebudeš tam přece nikoho vodit, abys mu ho mohl ukázat. Zvlášť když zatím není možné koupit pozemek, na kterém leží. Ale tvoje ješitnost je silnější, tak se aspoň pochlubíš, žes ten zlatý důl objevil. A tohle je víc, než zlatý důl. To mi nikdo nevymluví.
Na prstech jedné ruky bych spočítal (a mohl bych klidně pracovat na pile), kolik lidí tady se chce nezjištně podělit o své poznatky. Ti ostatní se jenom vezou a jakmile se jim to povede, zmizí, jak pára nad hrncem.

"Dum spiro spero"
Ciceron
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Příspěvek od kutil »

Ilem píše:Vidím to takhle.: Když objevíš zlatý důl, nebudeš tam přece nikoho vodit, abys mu ho mohl ukázat. Zvlášť když zatím není možné koupit pozemek, na kterém leží. Ale tvoje ješitnost je silnější, tak se aspoň pochlubíš, žes ten zlatý důl objevil. A tohle je víc, než zlatý důl. To mi nikdo nevymluví.
Na prstech jedné ruky bych spočítal (a mohl bych klidně pracovat na pile), kolik lidí tady se chce nezjištně podělit o své poznatky. Ti ostatní se jenom vezou a jakmile se jim to povede, zmizí, jak pára nad hrncem.
Ahojky,
zmizel jsem z fóra aniž by mi něco běželo-grr!!! Kdepak pára nad hrncem? ale zklamání nad neseriozním jednáním některých lidí na fóru.
Kdybych našel zlatý důl, tak bych se s ním veřejně nechlubil. Kdybych se z ješitnosti pochlubil na fóru že jej mám a někdo by chtěl důkaz, tak mu ukáži hroudu zlata a ne kde ten důl leží. No a vo to tady běží!
Nikdo nechce po mimovi aby prozradil kde má zlatý důl- tedy jak ten vyvíječ řešil! Stačí když ukáže a to jen jedinému člověku! že je jeho vyvíječ funkční- NIC VÍC!
Nechceme ani jeho zlatý důl a ani cestičku k němu. Je krásné snít a my jen chtěli vidět to zlato, že má nějaký smysl hledat ten poyslný zlatý důl.
Tak se tu všichni mějte, dumejte nad využitím VE a ať se vám daří
Bay, bay H.v.

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Emulze

Příspěvek od Novák »

,,
Naposledy upravil(a) Novák dne sob 02 úno 2008 20:45, celkem upraveno 1 x.

habana

Re: Emulze

Příspěvek od habana »

Novák píše:Ty kroužky to prostě neutěsní a bez zásahu do konstrukce si to nedovedu představit.Posílám originál 2,5mega,aby to bylo dobře vidět.
A ještě mám litr vody ve vaně.

uf, uf, ´si tedá pěstuješ v motóru dobrej humusek. :roll: :roll:
Tak to asi ti, co již jezdí, maj za prdelí naložený tak tři, čtyry rezervní motory, jinak to nevidim, žeee??? :roll: :roll:
Takhle na první pohled to vypadá, že měněj motor dřív, než tankujou (samozřejmě co jinýho než ...vodu) ufff,uff !!! :roll: :roll:

habana

Příspěvek od habana »

Ilem píše:
PeTr1 píše:Jen mam takovej pocit ze nam tady vseci ti co nato jezdi teda aspon to tvrdi pekne lzou.Me to taky nejede a nebavi me to.Tak co kdy nas presvedcite MIME A petere610 ze vam to jede?A nejaky psani ze to funguje a fotky co jste dali sou k nicemu.To umim taky.A vykecat se ze sme hlupaci a ze sme neco udelali spatne a ze jen nadavame tak to neberu!!!!!Tak co bude vymluva nebo uz nam sakra predvedete ze to jede?????!!!!!!!!!!
Vidím to takhle.: Když objevíš zlatý důl, nebudeš tam přece nikoho vodit, abys mu ho mohl ukázat. Zvlášť když zatím není možné koupit pozemek, na kterém leží. Ale tvoje ješitnost je silnější, tak se aspoň pochlubíš, žes ten zlatý důl objevil. A tohle je víc, než zlatý důl. To mi nikdo nevymluví.
Jsem rád, že jsi se projevil Ileme takříkajíc "Na plnou díru".
A protože laboruješ s pilou, vychází mi z toho všeho, že ani ty nejsi z těch, kteří by se dělili s druhými o své poznatky.
Alespoň teď všichni víme, co nám hodláš radit.
Neukazuj nám proto své zlaté doly. Ale co tedy nám vlastně chceš jiného ukázat, když ne doly, rádče? ZLATO ??? :roll: :roll:
Mezi námi, tedy bych chtěl vidět ty, co se jim to povedlo :lol: :lol:
Mám pocit, že hovoříš o pohádkových bytostech.
To fak ale opravdu nevimmmm který že to sou. Kašpárek? Škrhola? Mánička anebo pták Vohnívák??? :roll: :roll:
Ileme, probuď se.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“