Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Správne si pochopil to opačné pólovanie. +1lubouš píše:ted na to koukám , já to namloval obráceně ,co byla clonka železná tak má být modrá (přitahuje) ta druhá pulka má být červená(odpuzuje) pak i ty šipky budou souhlasit.
ta clona se bude točit (jako tobě) na počtu pístů by nemělo záležt.
(a ta clona už nebude clonou.)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
magnetická clona
...na první pohled se to zdá bez chyby...lubouš píše:ted na to koukám , já to namloval obráceně ,co byla clonka železná tak má být modrá (přitahuje) ta druhá pulka má být červená(odpuzuje) pak i ty šipky budou souhlasit.
ta clona se bude točit (jako tobě) na počtu pístů by nemělo záležt.
(a ta clona už nebude clonou.)
...ale...HU a DU pístu...fe clona navazuje na stejně polarisovanou clonu ....problem vidím...ve vytažení pístu z vlivu mag pole...z toho přítahu a v protisíle magnetické části clony...ta se naopak nebude chtít přiblížit ke stejně polarisovanemu magnetu..já to mam...tento okamžik u motoru oštřen...a vyřešen jinak...proto ten toroid....a i na té cloně...mám cosi navíc....tento okamřik nastává u každého pístu...takže u 6ti válce 6x za oběh...u mě už 12x....zkus vzít magnety a tento okamžik si nějak...nasimulovat....já to udělal....popsat to neumím...ale uvidíš, kde je problem...na toto tema jsme a Akordem ..velmi diskutovali..podívej se i na magnetickou simulaci ...Gromit...zde je to ještě lépe vidět...
...musím velmi rád přiznat, že toto mě nenapadlo...ale myšlenka má realný základ...a stojí za to se nad tím hlouběji zamyslet...a provést dílčí zkoušky..jisté řešení mě napadá...ale protože řešení je velmi podobné tomu mému....nebudu v tomto zatím laborovat.....v podstatě rotační mag clonou nic neušetřím...jen polovinu magnetů na toroidu...umím si i představit jak by se clona udělala...bylo by to mnohem složitější než v mém případě....ale pokud tě to drží...nikdo ti nebrání to zkusit zbastlit...předpokládané náklady na nákup magnetů komponentů a výrobu cca 3000.-když si 70% práce uděláš sám....magnety po neuspěchu, který i u sebe předpokládám můžeš použít na další pokusy....zdraví martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
To tvrdím taky a pomerne dlouho pro všechny typy pístových motroru, uvedl jsem i logický dukaz, ale myslím, že vetšina četla pouze txt, a tu logiku nezkoumala, nebyla k tomu pripomínka. Zkus to načrtnout pro 1 píst. Deláš chybu v tom, že zanedbáváš sílu a práci na vtažení/odtažení clony.lubouš píše:...na počtu pístů by nemělo záležet.
-
- Zasloužilý člen
clona
...ano souhlasím s Akord-em...na tento problem jsem již narazil...a až vlasní model motoru ukáže , jestli se tento problem projeví u mého nového řešení....osobně to řeším ...právě toroidem...u rotační clony..polo magnet /Fe clona se tento moment vtažení vytaření projeví v plné síle....je to vyzkoušeno na mém prvním modelu....viz mm adam benda 5/5 2008...martin11Akord píše:To tvrdím taky a pomerne dlouho pro všechny typy pístových motroru, uvedl jsem i logický dukaz, ale myslím, že vetšina četla pouze txt, a tu logiku nezkoumala, nebyla k tomu pripomínka. Zkus to načrtnout pro 1 píst. Deláš chybu v tom, že zanedbáváš sílu a práci na vtažení/odtažení clony.lubouš píše:...na počtu pístů by nemělo záležet.
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
lubouš - ještě můj postřeh k tomu tvému návrhu na rotační toroid - snahu hodnotím, ale obávám se, že v tomto uspořádání by trvalé silové působení mezi písty a clonkou-toroidem vedlo na přesnou kompenzaci všech sil (každý píst se přitahuje nebo odpuzuje s clonkou stejnou silou, jako clonka s pístem - a na tom středovém mechanismu se ty síly potkají proti sobě). Zkus si třeba na papíře rozkreslit složky vektoru sil pro jeden píst a pro tu clonu.
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Re: clona
Tady si dovolím oponovat. Clona je totiž vždycky jenom jedna, tudíž je na celém "kruhu" vždycky právě jedno místo, kde působí brzdící síla od vytahované clony. Jedna a stejné velikosti (při stejné délce kliky, použitých magnetech atd.) bude nezávisle na počtu magnetů. Na počtu magnetů ovšem dost zásadně závisí velikost síly, která má způsobit roztáčení motoru. Pokud bude tedy Martin přidávat magnety na jedné klice, patrně výsledku neublíží.martin11 píše:...ano souhlasím s Akord-em...na tento problem jsem již narazil...a až vlasní model motoru ukáže , jestli se tento problem projeví u mého nového řešení....osobně to řeším ...právě toroidem...u rotační clony..polo magnet /Fe clona se tento moment vtažení vytaření projeví v plné síle....je to vyzkoušeno na mém prvním modelu....viz mm adam benda 5/5 2008...martin11Akord píše:To tvrdím taky a pomerne dlouho pro všechny typy pístových motroru, uvedl jsem i logický dukaz, ale myslím, že vetšina četla pouze txt, a tu logiku nezkoumala, nebyla k tomu pripomínka. Zkus to načrtnout pro 1 píst. Deláš chybu v tom, že zanedbáváš sílu a práci na vtažení/odtažení clony.lubouš píše:...na počtu pístů by nemělo záležet.
-
- Zasloužilý člen
...ano...a souhlsím....proto motor musí mít ..!!!!....vždy....!!!...nejméně 3 písty....k tomu jsem došel svými pokusy...teorie 1 pístu ...je správná...viz AKORD..a jeho připomínky..jsou srávné.....ale právě ztráta při vytahování clony je tak obrovská, že pouze energie .... více pístu tyto ztáty . 1 ztrátového místa eliminují....martin11Tuco píše:Tady si dovolím oponovat. Clona je totiž vždycky jenom jedna, tudíž je na celém "kruhu" vždycky právě jedno místo, kde působí brzdící síla od vytahované clony. Jedna a stejné velikosti (při stejné délce kliky, použitých magnetech atd.) bude nezávisle na počtu magnetů. Na počtu magnetů ovšem dost zásadně závisí velikost síly, která má způsobit roztáčení motoru. Pokud bude tedy Martin přidávat magnety na jedné klice, patrně výsledku neublíží.martin11 píše:...ano souhlasím s Akord-em...na tento problem jsem již narazil...a až vlasní model motoru ukáže , jestli se tento problem projeví u mého nového řešení....osobně to řeším ...právě toroidem...u rotační clony..polo magnet /Fe clona se tento moment vtažení vytaření projeví v plné síle....je to vyzkoušeno na mém prvním modelu....viz mm adam benda 5/5 2008...martin11Akord píše:To tvrdím taky a pomerne dlouho pro všechny typy pístových motroru, uvedl jsem i logický dukaz, ale myslím, že vetšina četla pouze txt, a tu logiku nezkoumala, nebyla k tomu pripomínka. Zkus to načrtnout pro 1 píst. Deláš chybu v tom, že zanedbáváš sílu a práci na vtažení/odtažení clony.
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
clonka je jen jedna pro všechny pístyKarban píše:- a zároveň vznikají další ztráty, právě díky použití většího množství pístů, protože ty clonky ostatních taky někdo musí tahat.martin11 píše:.....ale právě ztráta při vytahování clony je tak obrovská, že pouze energie .... více pístu tyto ztáty . 1 ztrátového místa eliminují....martin11
a proto šest pístů, aby se (aspoň částečně) kompenzovaly ztráty při vytahování na jedné straně ziskem při vtahování na straně druhé.
- tedy přesněji - na tu jednu multiclonku pak působí více sil a energie potřebná k jejímu pohybu je opět vyšší, je - li více pístů.gromit píše: clonka je jen jedna pro všechny písty
a proto šest pístů, aby se (aspoň částečně) kompenzovaly ztráty při vytahování na jedné straně ziskem při vtahování na straně druhé.
Takže přidávání čehokoli dalšího může pouze přinést další ztrátu....
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
...jednou tu někoho nazvali "spamovým robotem"....Karban píše:- a zároveň vznikají další ztráty, právě díky použití většího množství pístů, protože ty clonky ostatních taky někdo musí tahat.martin11 píše:.....ale právě ztráta při vytahování clony je tak obrovská, že pouze energie .... více pístu tyto ztáty . 1 ztrátového místa eliminují....martin11
...Karbane....tebe ty magneta dost serou , že...??....a víš proč...a víš proč zrovna ten magnetickej pístovej motor...nechceš si to přiznat...ale ...ty jsi ho vubec , ale vubec nepochopil...proč pořád meleš to samý....vem si několik magnetů...a zkus si to...je to jednoduchý...jen trochu času....a pak to pochopíš, že to asi je jinak....
...nebo jsi dospěl jen k tomu motůrku s diodou...a sekačce...nic jinýho jsme nezaznamenali....martin11
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
jj, ztráty hlavně vířivými proudy, ale to až při otáčení, při větších rychlostech - pro roztočení by to neměl být zásadní problémKarban píše:- tedy přesněji - na tu jednu multiclonku pak působí více sil a energie potřebná k jejímu pohybu je opět vyšší, je - li více pístů.gromit píše: clonka je jen jedna pro všechny písty
více radiálních sil ≠ větší brždění...
-
- Zasloužilý člen
dotaz...je magnet akumulátor energie...???...
právě jsem se dozvěděl toto...gromit píše:jj, ztráty hlavně vířivými proudy, ale to až při otáčení, při větších rychlostech - pro roztočení by to neměl být zásadní problémKarban píše:- tedy přesněji - na tu jednu multiclonku pak působí více sil a energie potřebná k jejímu pohybu je opět vyšší, je - li více pístů.gromit píše: clonka je jen jedna pro všechny písty
více radiálních sil ≠ větší brždění...
cituji KARBAN napsal...
Karban
Rádce
: 52
Zaslal: út 14 duben 2009 11:13 Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
martin11 napsal:
...a že magnet je akumulátor energie...o tom snad není pochyb....
Karban odepsal..
- tady je ta tvoje mýlka.
Magnet není žádnej akumulátor.
....muže někdo třetí ...naopsat uvahu na tema...je magnet akumulátor energie....tím se i vyřeší můj spor s Karbanem....
...prosím znalé ....o odpověď...ANO/NE...a proč....dík martin11
Re: dotaz...je magnet akumulátor energie...???...
Magnet je úplně stejnej akumulátor, jako třeba pružina.martin11 píše:....muže někdo třetí ...naopsat uvahu na tema...je magnet akumulátor energie....tím se i vyřeší můj spor s Karbanem....
...prosím znalé ....o odpověď...ANO/NE...a proč....dík martin11
Magnet přitáhne, a ty musíš dodáním energie věci uvést do stavu výchozího.
Pružinu energií stlačíš - a ona sama přitáhne zpět.
Vždy je ovšem nutno dodat energii, že.
A třeba z akumulátoru, prostřednoctvím nějakého elektromotoru...
=====
-
- Zasloužilý člen
dotaz je magnet akumulátor energie..???
....dostal jsem se do sporu s Karbanem...
...prosím o odpověď
...je magnet....akumulátor...jakékoliv energie...???... ANO/NE...
karbane prosím ...buď chvilku zticha.....martin11
...prosím o odpověď
...je magnet....akumulátor...jakékoliv energie...???... ANO/NE...
karbane prosím ...buď chvilku zticha.....martin11