Velmi hodně zajímavé.

Moderátor: aNONym
Jelikož jsem byl v SZ požádán o detaily, tak upřesňuji informace ohledně této metody.aNONym v jiném vlákně píše:Tentokráte se stromy.Non
Viděl jsem ho před časem u jednoho kamaráda. Přestarou meruňku, která začala najednou usychat, napojil pomocí zdravé větve přímo na vodovodní hadici s tlakovou vodou. A ejhle, ona se vzpamatovala, obrazila novými výhonky a začala zase rodit.
Prý se o této metodě, vymyšlené "V zemi, kde zítra znamená již dnes", dočetl jako dítě v časopice ABC.
... jelikož letos budu psáti dajaké pojednání ohledně vysušování pozemků pomocí odparu listů rostlin, tak mimo jiných rostlin padla volba i na ačokču pro její mohutnou rychle se rozrůstající listovou hmotu (kořenový systém bude navíc rozšířen několika přiřízkovanými podnoží z tykveNAVAR píše:Plody ačokči. Doufám tedy, že nezůstane jenom u fotek
... dle prof. L. Jahodáře (Hradecká farmacie) je v ideálním případě (při příznivých externích podmínkách a dobré transpiraci = vedení vody od kořenů ke stonkům a listům) schopna rostlina během hodiny odpařit téměř celý obsah vody obsažené v listu ...NAVAR píše:Na vysoušení jsem zkoušel vrby a pustit na pozemek trochu více slunce.
Odpar rostlin dělá hodně, tuším že lusžní les je například schopen ovlivnit odparem i povodně. Tuším že za 1 den strom vypumpuje okolo 30-ti litrů vody, možná i více.
... na zjištění toho, jak ačokča chlastá, si myslím, že bude stačit obyčejná odměrka ...NAVAR píše:Malý "blbý" Navarův nápad - Dát ačokču do květináče - květináč na váhu - ačkoču vytáhnout ven - zalít a vážit. :-)
Možná by to byl zajímavý výzkum, aneb jak ačokča chlastá
... nemusíš mít strach ...laik píše:Zdravím
teda pokud je ta rostlinka takovej chlastometr, tak potom já budu mít na podzim ze zahrady asi poušt![]()
a když k tomu Navare ještě přidám všechny ty tvé fazole a slunečnice (moc dík) tak mám ze zahrady dokonalou džungli.....![]()
Jen jsem chtěl metodu která to bude měřit v reálných podmínkách, tedy v hlíně a člověk občas jukne na váhu a může si to dát třeba i do grafu.A(&F) píše: ... na zjištění toho, jak ačokča chlastá, si myslím, že bude stačit obyčejná odměrka ...
Naprosto výborný přístuplaik píše:Zdravím
teda pokud je ta rostlinka takovej chlastometr, tak potom já budu mít na podzim ze zahrady asi poušt![]()
a když k tomu Navare ještě přidám všechny ty tvé fazole a slunečnice (moc dík) tak mám ze zahrady dokonalou džungli.....![]()
My po nastěhování na barák zrušili záhony a na jeho místo daly bazén a ze zahrady se snažily udělat po vzoru sousedů upravený golfový hřiště..![]()
jak člověk stárne a moudří, tak je bazén (18kubíků) po většinu roku výborná zásobárna vody po jarních deštích na letní zalívání a trávník se opět postupně přerývá v záhony.....