Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Výživa pro člověka a Zemi

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: no jasně...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Se vším naprosto souhlasím. Enem....
Jak to, že všichni nevyscípali na tu zvěřinu??????
Nebo to taky dělá "duch místa" Kdosi byl kdesi na Kavkazu, někde v horách a zapůsobilo to na něj tak že z šedivých vlasů měl zpět černé a vrátil se zdravější než vyjel. Kdo ví....


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Nejde o mne, karle. Jde o zdraví těch masožroutů mongolů..Jak si to kdo vysvětluje.........Nic jiného v tom nehledejmež. Nechci polemizovat o našich cestách, které jsou, pevně věřím to nejlepší, co si můžem přát....


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jsou zdraví taky z tvrdého života.

Příspěvek od 1220 »

Něco o tom :

http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=8291
Buzkaši k tomu patří
K.
:bye:


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jarda ovčák píše:oleje....
Vlastně jsem kdysi dělal pokusy s jedním starým léčitelem, kterej poznal virgulí dobrého a špatného člověka, čerstvou a starší rybu, potravinu, biojablko od konvenčního a biologickou hodnotu potravin...
Nazdar Jardo, tak to tady čtu a kroutím hlavou a nechám to plavat, ale tobě snad něco přinést mohu. Potravinářských mašin jsem v životě pár vyrobil profesionálně, anžto jsem pro firmu tato zařízení vyrábějící po léta pracoval. Ještě více jsem jich poopravoval a ještě více viděl. Co vidím zde jako problém s lisováním je dosti lehké řešit poněkud netradičním způsobem, a to válcovým lisem.

Možná si ještě pamatuješ válcové ždímačky na prádlo? Válce se totiž dají krásně chladit, tlak se dá krásně a citlivě nastavovat a regulovat a výroba není náročná. Akorát musí někdo bud'to napočítat korunu na válcích, což je ošemetné při proměnlivosti tlaku, nebo to musí být postavené velice masivní, což není zas až takový problém. Mezi válci podrtit na šrot, pěkně mezi válci zchlazený a poté ve druhém stupni vylisovat (s trochou tvořivosti) zase mezi válci olej a oddělit ho od drtě. Možná by to šlo i jenom s jedním párem válců, musel bych popřemýšlet. Hmm, jeden pár by to oddělování vlastně zvládal lépe. Vykašlat se na všechny šroubové lisy a dokonce by to bylo i celkem dost produktivní při rozumné velikosti. Kromě chlazení je výhodou také fakt, že se olej dá oddělovat ( :lol: při troše tvořivosti) z proudu nepomletého semene v malinké vrstvě a nemusí se tímto mačkat skrzevá drt', což velice usnadnuje oddělování a velice zvyšuje účinnost při stejném tlaku.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

paráda...

Příspěvek od jarda ovčák »

Ahoj slávku... Je to paráda, ale čas pokročil a já jsem od olejíčků zase kousek starší a vyscanější, a..... díky za myšlenku, ale spíše než oleje bych potřeboval drtič. Vlastně, v té vláknině, v těch šlupkách lněných, a třebas tykvových a nebo bůhvíjakých je neuvěřitelné množství dobrot, které naprosto zbetečně vyhodíme... ale mnohem efektivnější by bylo z těch semínek udělat pastu..... Úplně jemňounkou pastu. Vyfláknout se na výtěžnost při lisování olejů, složité separování olejů..... všechno ten organismus vstřebá a poděkuje. Musí to být co nejjemnější pasta, páč semínko když je nahrubo posekaný projde člověkem téměř beze změn....Když to půjde za studena, tím lépe. Já to zkoušel na tom svým vorverglu a hřeje se to.... Něco pomaloběžného.... Vymysli něco.VYMYSLETE NĚCO.......Já jsem poslední dobou duševně plajte....
Bylo by to ideální, páč by se připravovala přímá spotřeba s naprosto odlišnou kvalitou než kupované produkty.
Bylo by to FAJN.
Už jsem chtěl elektrifikovat mosaznej hmoždíř...... :shock:


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: paráda...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jarda ovčák píše:ale spíše než oleje bych potřeboval drtič.
Nazdar Jardo,

Tak tohle existuje už přes sto let na výrobu jemné čokolády, vyhřívané párou, což se dá prohodit za chlazení vodou. Nejlepší jsou prý Anglické mašiny značky Bramalea, ale jsou velmi drahé. Nicméně se to dá postavit za zlomek ceny. V ceně Bramalea je tak 70% cena značky. Bramalea je normálně ze železa, ale na tyhle věci by byl lepší nerez. Staré mají mechanické nastavení tlaku, ale dnes bych se spíš podíval na hydrauliku. Dal by se v ní použít olej produktu a tím pádem by se odstranil problém s případným znečišt'ováním produktu olejem hydraulickým.

S laskavým pozdravem, Slavek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

NEMOCI Z UKLÁDÁNÍ BÍLKOVIN V TĚLE (POZN. 5)

Pozn. 5: Nejde ovšem o ukládání "bílkovin" jako takových, leč o ukládání produktů jejich neúplné či patologické degradace.
Ten, kdo pravidelně pojídá maso, vajíčka nebo mléčné produkty, přivádí do svého těla neustále nadměrnou dávku bílkovin. Schopnost těla vylučovat bílkoviny je velmi omezená a jejich vylučování močí zatěžuje ledviny. (Pozn. 6)
Pozn. 6. Přebytečné bílkoviny se ovšem ve zdravém lidském těle degradují na rozkladné produkty, převážně na močovinu, která je vylučována močí.
Přítomnost bílkovin v moči je průkazem různých onemocnění, zvláště onemocnění ledvin.
Selhání ledvin se vyskytuje u lidí, kteří jedí mnoho bílkovin, mnohem častěji, než u těch, v jejichž výživě jich příliš mnoho není./19/
Tím, že může být prostřednictvím ledviny vyloučeno jen několik málo gramů bílkovin, zatímco mnoho lidí jich požívá 50 až 100 g denně, což je daleko víc, než jejich organismus potřebuje, vzniká v těle jejich permanentní přebytek, který se tělo snaží odbourat látkovou výměnou. Jako pojídači plodů však nejsme uzpůsobeni zpracovat látkovou výměnou velké množství bílkovin. Tím dochází k vytváření částečně odbouraných produktů látkové výměny bílkovin, jako jsou
mukopolysacharidy a amyloidy.
Padesátileté výzkumné práci profesora Wendta vděčíme za poznání, že tyto produkty látkové výměny vytvářejí v celém organismu uloženiny vyvolávající nemoci. Mukopolysacharidy se ukládají např. na bazálních membránách kapilár a tím zesilují jejich stěny až třicetinásobně.116/
Aby však bylo zásobování krví přesto udrženo, musí tělo zvýšit krevní tlak se všemi jeho negativními následky. Profesor Wendt dosáhl velkých úspěchů při odstraňování vysokého krevního tlaku stravou s omezeným obsahem bílkovin, a to zcela bez léčiv.116/
Také usazeniny mezi buňkami, které vznikají prostřednictvím mukopolysacharidů vytvořených látkovou výměnou přetěžovanou bílkovinami, jsou velmi škodlivé, neboť brání zásobování buněk kyslíkem, výživnými a vitálními látkami. Tak dochází k paradoxní situaci, že tělo nadměrně vyživované bílkovinami je v buňkách a orgánech podvyživené.
Účinky potravin obsahujících nadbytek bílkovin mohou podporovat vznik četných chorob, např. srdečních infarktů srdeční insuficience, ledvinových chorob všech druhů, dny, revmatických chorob, lokálních acidóz, diabetu, rakoviny a Alzheimerovy nemoci.
Otázka, jak může vegetarián krýt svou potřebu bílkovin, již dlouho není aktuální. Klíčová otázka týkající se bílkovin ve stravě musí spíš znít: jak lze zabránit nemocem lidí pojídajících maso, vyvolaným přebytkem bílkovin?
V tom spočívá opravdu velký zdravotní problém naší doby. Vegetarián musí jednoduše jíst dostatečné množství potravy ponechané v přírodním stavu, a tím je potřeba bílkovin bez námahy pokryta. Při velké a pravidelné spotřebě živočišných bílkovin jsou však škody na zdraví prakticky nevyhnutelné.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

,,Každá minca má dve strany".

Příspěvek od Hmm... »

Denny zas to tlačíš na hranu ? Vysvetli mi prosím ťa prečo sa potom Kaukazké národy majúce už od narodenia bajočko takých 90% celodenéj stravy postavenéj na mâse a mliečných výrobkoch dožívajú tak vysokého veku a v tak dobréj vytalite ? Alebo další príklad zo Strednéj Ameriky - npr.Mexičania . Celá ich ,,kuchyňa" je postavená na strukovynách (večina strukovyn obsahuje až 40 % bielkovýn) v kombinácijí s bravčovým mâsom . Atď.atď... . Hmm...


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: ,,Každá minca má dve strany".

Příspěvek od Denny »

Ahoj PePo to to trvalo, než ses konečně ozval. Tvé názory mi chybí, rád je čtu a vybírám si z nich vše dobré.
Na Kavkazké ani další národy ti neumím odpovědět, protože asi nebudu sám, kdo nežije na Kavkaze, aby mohl s takovou jistotou tvrdit, jak se vlastně stravují. Jestli to třeba nebude tím (jak jsem vyčetl), že nejsou zas až tak bohatí a tím pádem nemají možnost se přežírat 5 a vícekrát denně a při tom sedět na prdeli, jako nejméně polovina z nás?
Asi se nekrmí tak často umělohmotným žrádlem nevalné kvality, většinou tepelně upraveným a silně kyselinotvorným a zahleňujícím?!
Třeba nepijí chemické břečky, ale z mléka si připravují Kavkazký kefír plný prospěšných baktérií, který do sebe lejí vrchem, spodem :roll:
A třeba je to všechno úplně jinak...........

Když jsem těžce fyzicky makal a cpal jsem do sebe pouze 1xd. to hafo bílkovin co popisuješ, tak ještě bylo všechno skoro v pohodě (to jsem vážil asi 75kg/182cm). Jakmile jsem dostal funkci a začal žrát min. 2x tolik, převážně z nudy a jídlo mě hodně bavilo, rychle se dostavily ony potíže. Najednou jsem měl 95kg, ale za to žena začala říkat, že teď je ze mě alespoň kus chlapa :cry:
Každý si může vybrat svou cestu

Hezký den


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re:,,Každá minca má dve strany".

Příspěvek od Hmm... »

Denny o ,,kaukazoch" to mám z prvéj ruky - ako vojak som tam strávil pár tj. 2 mesiace na svojho času jedinéj raketovéj strelnici v Europe . Ver tomu že bielkovýn možeš zjesť bez újmi dene (osobne overeně) na ,,kilá" . Celý ,,fýgel" je v tom , že ak nemajú ublýžiť , mali by sa konzumovať surové tj. len tak ako je to v celéj prírode bežné . Nie náhodou ludia ktorý mávajú často ,,na stole" čerstve suši alebo poctivý tatarský biftek majú dosť velký problém vážnejšie ochorieť . ,,Kaukazi" nie su jediným národom na svete ktorý sa nehrá na civilizovaných a bez rozpakou dáva svojím vlastným malým detom namiesto cukrýkov & žuvačiek (nie len ako pochuťku) kúsky sušeného surového mâsa . Tož čo už keď ten denaturát je len denaturát a nič nie je zadarmo... . Hmm...


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re:,,Každá minca má dve strany".

Příspěvek od Denny »

Hmm... píše:Denny o ,,kaukazoch" to mám z prvéj ruky - ako vojak som tam strávil pár tj. 2 mesiace na svojho času jedinéj raketovéj strelnici v Europe .
Zdravím "rakeťáku", já jsem také sloužil u dopravního oddílu raketových vojsk. Řídil jsem Zil s extra nástavbou, ve kterém byla uložena v kontejnéru raketová hlavice a ta mrcha musela mít dokonce něco jako klimatizaci. V sedmdesátém třetím nás "mírotvorní chřestýši" také vyslali na ostré cvičení, naštěstí ještě než jsme tam dojeli, tak to zase odvolali.
Ver tomu že bielkovýn možeš zjesť bez újmi dene (osobne overeně) na ,,kilá" . Celý ,,fýgel" je v tom , že ak nemajú ublýžiť , mali by sa konzumovať surové tj. len tak ako je to v celéj prírode bežné . Nie náhodou ludia ktorý mávajú často ,,na stole" čerstve suši alebo poctivý tatarský biftek majú dosť velký problém vážnejšie ochorieť . ,,Kaukazi" nie su jediným národom na svete ktorý sa nehrá na civilizovaných a bez rozpaku svojím vlastným malým detom namiesto cukrýkov a žuvačiek dáva nie len ako pochuťku kúsky sušeného surového mâsa . Tož čo už keď ten denaturát je len denaturát a nič nie je zadarmo... . Hmm...
Díky věřím ti, také já jsem již psal, že když maso, tak jen do 4hodin po zabití zvířete (mj. pak je to již jen tzv.mrtvé maso bez užitku) a v syrovém stavu. Což tady asi nikdo není ochoten připustit (včetně mě), že zrovna on je tou šelmou žeroucí syrové maso, které si z hladu právě ulovil. Zato si každý rád pochutná na vařeném, pečeném či jinak upraveném (již zahnívajícím) zvířecím mase, které se touto úpravou stalo pouze silně kyselinotvorným (# Maso a masné výrobky - kyselina močová # Vepřové maso - kyselina sírová a dusičná) marastem.
Mimo jiné, v podmínkách dnešních chovů a způsobů zabíjení zvířat, nese takové maso v sobě informaci o hrůze, jež to zvíře během svého krátkého života a před svou smrtí prožilo. Také tato skutečnost se pak promítá v celkovém zdravotním i duševním stavu naší "civilizované" populace.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nikdo to není.

Příspěvek od 1220 »

Jasně vůbec nikdo to není, kdo by zabíjel, maso je materiál..........
To je úvaha "civilizovaného" člověka vysoce rozšířená. Ne on ale oni, kdo oni ? Ti druzí.
Takhle uvažoval můj kamarád Jiří. Sám nelovil, to ani náhodou.Ani nežil nikdy na Čukotce..................
Jinak celkem kvalitní člověk vysoce citlivý.Ale výběrově.
Umřel na diabetes, očistné dny zeleninové, ba ani týdenní půsty nepomohly.
Nedožil se ani 60 roků.
Bylo mi to moc líto......................
Nedokázal rozeznat, že jeho názor je přejatý........
Každému co právem patří , to se taky jen tak říká, ale pravda je jinde: Nedokázal jsem mu to vysvětlit. :(
Hmm.
K.
PS
Díky Denny za tip na osm vodu, objednal jsem to.


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

MLÉKO A MLÉČNÉ PRODUKTY

Roku 1943 se v Hot Springs v USA konala světová konference o výživě. Delegát z Mexika tam prosil o potravinovou pomoc, neboť jeho země se prý řítila do velké zdravotní katastrofy vyvolané špatnou výživou. Většina mexických dětí totiž nikdy ve své stravě nedostávala mléčné produkty a také maso a vajíčka měla jen vzácně. Podle výsledků jednání této konference to představovalo katastrofální situaci, a tak USA přislíbily pomoc.
Aby byla nejprve zmapována situace, bylo 1000 mexických dětí, do té doby živených jen rostlinnou stravou, porovnáno se 700 dětmi ze státu Michigan v USA. Americké děti byly podle představ expertů živeny velmi dobře s velkým množstvím masa, vajec a mléčných produktů. Každý samozřejmě očekával, že výsledek výzkumu dopadne nepříznivě pro malé Mexičany. Avšak k velkému překvapení všech zúčastněných přinesly velmi podrobné lékařské průzkumy provedené na
dětech zcela jiný výsledek. "Podle všech podstatných biochemických a histologických ukazatelů byli malí Mexikáni mnohem zdravější než malí Michiganci, živení živočišnými bílkovinami." Tak zněl závěrečný výrok profesora Harrise, vedoucího tohoto průzkumu. Byl to první velký vědecký průzkum, který dokázal, že mléko není potravinou potřebnou pro zdraví./20/
Ale mléko je i dnes, stejně jako v minulosti kladně přijímáno jak ze strany laiků, tak ze strany vědců zabývajících se výživou. Mléko je prý dobrým dodavatelem vápníku, a proto je především pro děti nezbytné. Tak zní všeobecný názor.
Mléko jiného živočišného druhu však pro nás nemůže být dobrou potravou, neboť má zcela specifické složení, určené jen k výživě mláďat svého druhu.
Ovoce, zelenina, ořechy a obilí představují prostředky k životu, které jsou k dispozici pro mnoho různých druhů živočichů ve volné přírodě a ne pouze pro speciální potřeby určitého druhu.
V tom spočívá podstatný rozdíl týkající se mléka. Kravské mléko je mateřským mlékem pro tele, jehož potřeby se podstatně liší od potřeb člověka. Zdravé tele zdvojnásobí svou tělesnou hmotnost během 45 dnů. Proto musí mít kravské mléko takové složení, které tento rychlý růst umožňuje. Žádný člověk však nepotřebuje stravu, která by mu umožňovala zdvojnásobit svou hmotnost během 45 dnů. Zdravý lidský kojenec zdvojnásobuje svou tělesnou hmotnost teprve během 6 -8 měsíců. (Dospělí by měli na zdvojnásobení své tělesné váhy raději zapomenout!)
Je tedy velkým omylem nahrazovat mateřské mléko mlékem kravským. Mateřské mléko má vzhledem ke zcela jiným potřebám lidského dítěte úplně jiné složení, než mléko kravské. Kravské mléko obsahuje 1 ,5 x více bílkovin, 4 x více vápníku, 5x víc fosforečnanů, ale 2x méně laktózy než mateřské mléko.
Kaseinová bílkovina kravského mléka je zcela odlišná od globulinové bílkoviny mateřského mléka a pro kojence je tedy druhově cizí. Proto musí být imunitním systémem zbavena této cizí látky -jedu, což představuje značné zatížení pro obranné síly kojence. Děti, vyživované umělou výživou jsou proto později více alergické, mají neurodermitidy, infekční nemoci, bronchitidy a dvakrát častěji než kojené děti také podléhají náhlému dětskému úmrtí (Sudden Infant Death, SID)./171
Malý obsah laktózy v kravském mléce vede k nedostatečnému tvoření myelinu v mozkových buňkách kojence. Telatům roste mozek mnohem pomaleji než lidským kojencům a proto je obsah laktózy v kravském mléku menší. Tento nedostatek může mít pro lidské dítě vážné následky, přičemž nižší IQ (přibližně o 8 bodů nižší než u kojených dětí) je ještě tím nejmenším, co ho může potkat./17 /
Pro dospělé je kravské mléko stejně tak málo vhodné jako pro děti. Po skončení kojení je zcela proti přírodě pít mléko a tím spíše mléko jiného živočišného druhu.
Mléčné produkty mohou způsobit nemoci způsobené ukládáním jejich částečně degradovaných produktů, stejně jako maso. Mléčné bílkoviny cizího druhu jsou u dospělých také hlavní příčinou alergií a neurodermitidy./21/
Přesto je mléko stále doporučováno. Především jako dodavatel vápníku je prý nepostradatelné.
Pokud by toto tvrzení bylo správné, pak by musela většina obyvatelstva Asie vlastně již dávno vyhynout, neboť přibližně 90 % Asiatů mléko nesnáší./22/
Jelikož je však strach z nedostatku vápníku -při vyloučení mléka z výživy -tak hluboce zakořeněn, jsou k tomuto tématu nutná ještě další vysvětlení.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

Pro slávka...
Chce to malej hnácač, co dokáže ze semen vytvořit pastu k okamžitému užitku. Jakékoli skladování je k prdu. pokud to teda vezmem přísně. zvláštní je, že semena vydrží bez jakékoli újmy rok, jsou li dobře skladována. navíc, ty látky ve šlupce jsou mnohdy cennější, než li olej sám.... Kterej ti nikdo stejně kloudně nevylisuje.
malej, snadno čistitelnej....
Jídlo je prevít a nemoci taky. podívejte se, kolik o jídle můžeme mělnit informací...... kolik myšlenek, kolik různých fines, kolik sporných bodů a rozkolů....
Jenže, i kdyby jeden žral čerstvou manu nebeskou a zapíjel rosou z orchideí, tak mu to je prdlajs platný, páč ta utrápená duše má všeho plný vinty a chce do valhaly.....bez ohledu na náš názor.
Kam směřuju.... kdyby jsme stejnou energii, co věnujem tělu věnovali duševní potravě, kde bychom byli......
Bylo by nám buřt, co do sebe cpeme, páč tělo by vše přijalo s láskou a pokorou.
Diabetes je VÝHRADNĚ NEMOCÍ UTRÁPENEJCH DUŠÍ.
Zní to blbě a sám mám potíž to přijmout, páč lehkou formu taky mám,ale to je otázkou času.navíc není důležité jak dlouho žijeme, ale jak kvalitně a co po nás zbude.
Kupte si kozu, paste ji na špagátu třikrát denně, pijte její mléko a jezte kozlata.Nejen to, ale 80% potravy z vlastní práce... Že si můžete potravu klidně koupit? Ale to já také,zcela bez potíží, to mi věřte.Letos jsem s kámošem osel půl hektaru pšenice a půl ovsa nahého. Pohnojil jsem ovčím trusem a.... mám i mačkač na ovesné vločky.Odvezu to do mlýna, bude krupice, bude hladká i celozrnná i grahamová. Bude chleba.
Věřte, že nebudete mít žádný problém s živočišnou bílkovinou ani s masem z mrtvol. Pokud tak nečiníte a měníte bezejmenné peníza za anonymní svalovinu, pak s vámi bezvýhrad souhlasím.
Totéž se zeleninou , ovocem a tak vůbec. Ono to může být osobní a taky zcela neosobní.
Takovej frajer tady nebude, co si většinu jídla vytvoří vlastníma rukama .Vím totiž, o čem je řeč. Nelze totiž odsoudit něco, o čem nemáme ani potuchy.
Jak můžete vysvětlovat smutnému člověku, jak vypadá radost....
To nejde. Stejně tak nelze vysvětlit, jak chutná vlastní zelenina, ovoce či maso.
Pokud budete jíst maso sedmý den, a vlastní výroby, tak věřte, že to bude jinak, než si myslíte.
Pokud totiž budete důslední, tak pochopíte, že ten kamion, co vám dovezl ty zeleniový a cereální dobroty ze špeněl či guatemaly cestou přejel pár psů, ježků a jiných šneků a žab. A až zastaví na pumpě, tak zjistíte, že má olepenou boudu od hmyzáčích střev.Nebyly to jen komáři, ale i vzácní motýli, chrobáci a vůbec všecko co lítá nebo hopsá.
Ti hmyzáci chybí, páč těch kamionů je kopec.Pokud si tedy nepěstujete vlastní potravu jako já, tak si budete muset k tomu zrní přikousnout ještě nějaký žabí stehýnko, včelí hlavičku nebo ježčí tlapku.
Tak takhle to vidím já, z toho svýho kopečku.
Tento názor nesměřuje proti žádnému názoru, pouze vyjadřuje můj postoj v tuto chvíli.....


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: mno....

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jarda ovčák píše:Pro slávka... Chce to malej hnácač,
Nazdar Jardo,

Podívej se, semena o kterých se zminuješ mají moc tuku na to, aby se daly za nízkého tepla pomalu rozemlít, protože zasírají povrchy. Na druhé straně ho nemají dost na to, aby ta pasta byla, a zase za nízké teploty, dostatečně řídká na mašinu, jako zmíněné čokoládové mlýny. Nezbývá, než lidová tvořivost. Musí se to mačkat a třít, za pomala, mašina musí to být poněkud rozebiratelná pro čištění, a nesmí se to zakuckávat prože se to lepí. Přitom to "těsto" musí mašinou cirkulovat.

Něco jako zubová pumpa se stavitelnou mezerou mezi zubatými koly, protože různě mastná semena budou vyžadovat různé nastavení. Musí to mít místo po stranách zubů, aby masa mohla z pomezi zubů vystupovat do stran a tlačit se podél stěn mašiny zpět nad zuby opět nahoru nad zuby, které to opakovaně papají.

Tím to "zkapalnuješ" jak jen je možné a opakovaně to třeš mezi zuby, jak se vzájemně zavírají zuby do sebe, což je to jedinné, co z toho má šanci pastu udělat. Tím máš šanci docílít pasty za nízké teploty, nízkých otáček a bez dodávání oleje, kterým by se to industriálně ředilo ve velkoprovozu. Ozubená kola se dají chladit a stejně tak plášt', ale ty kola budou důležitější. Pokud to uděláš hodně pomaluběžné, tak by mělo stačit to mlít v chladné místnosti, ale vezme to samozřejmě čas. Zuby by měly být z co nejtvrdší oceli, nejlépe cementované či jinak povrchově tvrzené, abys co nejméně kovu dostal do produktu. Nerez nepotřebuješ a je vyloženě nevhodný. Pokud něco proletí zuby pod ně, dá se to řešit tvarem těla lisu tak, že si to tytéž zuby zase pekně přehrábnou zpět nahoru. Bude to muset být dost masivní. To je tak asi nejlepší co vidím, že by mělo fungovat.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“