Mým záměrem je změřit poměry mezi příkonem a výkonem, na to mi obyčejný dvoutakt stačí a v okamžiku, kdy budu mít jasno počítám s tím, že si vyrobím dvoutakt se stálou náplní a externím plněním
Souhlasím, to by mohlo a asi bude fungovat mnohem lépe než čtyřtakt. Dvoutakt se "vstřikováním", tedy bez využití klasického plnění klikovou skříní, může být skutečně průlomová věc. V tom Ti držím palce. Co se normálního dvoutaktu týče, říkám nadále NE. Lidé s povahou a nervy pyrotechnika to ovšem vidí jinak
Nediv se, že jsi mne vyděsil, ale mám před sebou memento – kamaráda, výzkumníka ze Slovenska, který má přezdívku "Devětšrám". A to jen v obličeji, ostatní se nepočítají... Ten jeden a nejhlubší má těsně u oka, odkud mu z lícní kosti vytáhli kus hliníku z maďarského tlakového hrnce. Jestli si s tím tedy i přesto hodláš hrát, měj ten motor za pěkně tlustým štítem, když ho dáváš do chodu.
Vím, co ten prevít dovede v uzavřeném prostoru a nerad se trmácím po pohřbech... A propos, jistě víš, co dělá kyslík ve spojení s mastnotou.
Máš někde odkaz na ty australské motory?
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------