AhojNAVAR píše:Máslo, sádlo, i olej ale čerstvě lisovaný a z dobrých surovin.
o sádle jsem psal, ale na máslo si dej taky pozor. Spousta másel je opět s přídavkem "zdravých" rostlinných tuků, údajně, aby se to lépe roztíralo. Když jsem byl malý, tak se máslo prodávalo krájené z velkých bloků(krájelo se dost ztuha), ale s jeho krájitelností si nikdo hlavu nelámal. Kryjí to popiskem, že máslo obsahuje 82% tuku, ale nenapíšou, jestli pouze máselného. Vcelku obvyklá finta. A co těch zbývajících 18%? Voda? Neuvedeno! Chce to najít máslo, které má uvedeno, že obsah tuku je 82% tuku, ale MÁSELNÉHO. Takové se najde, ale dá to práci. Obvykle to jsou různá biomásla malých výrobců. Ještě, že zatím existují! Další nešvar jsou obsahy různých smetanových zákysů, kterým také nevěřím. Z mléčných výrobků piju pouze kefír z tibetské houby, vyrobený z čerstvě nadojeného mléka.