Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Bór - zkušenosti a diskuze
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 419 poděkování
- Dostal: 437 poděkování
Re: Bór (Boron) - Základní fakta
Mé zkušenosti s užíváním bóru : mamce přestaly bolesti kloubů, dnes se dokonce i sama podivila, že ji to už "nechytá" ani při změně počasí! Má revmatismem pokroucené prsty na rukou, které ( a nejen ty) ji bolívaly dost často. (Užívá asi 3 týdny, v litru vody 1 lžičku boraxu a 1 lžičku epsomské soli, vždy 1 doušek při jídle. Pro mě a manžela dělám dvojitou dávku.)
Můj muž se asi po týdnu užívání radoval, že se konečně může bez bolestí ohnout až k zemi. (No, pěkný kousek mu ještě chyběl, ale radost jsem mu tímhle detailem nekazila )
Na sobě pozoruju zlepšení kůže, řekla bych, že i mamka má po sobě méně všelijakých kožních "útvarů".
Jsou to takové "maličkosti", ale viditelně bór funguje a Slávkovi moc děkujeme!!!
kachna
Můj muž se asi po týdnu užívání radoval, že se konečně může bez bolestí ohnout až k zemi. (No, pěkný kousek mu ještě chyběl, ale radost jsem mu tímhle detailem nekazila )
Na sobě pozoruju zlepšení kůže, řekla bych, že i mamka má po sobě méně všelijakých kožních "útvarů".
Jsou to takové "maličkosti", ale viditelně bór funguje a Slávkovi moc děkujeme!!!
kachna
Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 490 poděkování
- Dostal: 228 poděkování
Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Mr. Kov je převlečený Alien,Neoanthropus či jiný šmejd v umírněnějším hávu. //Omlouvám se...mimo téma/.M.
Člověk není poražen, je-li sražen k zemi.
Poražený bude jen když na té zemi zůstane.
Poražený bude jen když na té zemi zůstane.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 90 poděkování
- Dostal: 194 poděkování
Mirko- myslíš jako agent v bílém plášti, jo? Tys tomu dal! Před pár měsíci jsem o podobných postupech neměl ani tucha. Některé věci jsou na mě zatím moc a snažím se nepřebírat bezmyšlenkovitě vše co je psáno. Proto jsem napsal- no vy mi dáváte! To je celé.
K tomu ,,jedu". Víte jak se to říká mezi lidma- jed na krysy, jed na mravence, na vosy,atd. Nehledejte v tom nic víc. Jen jsem to nenapsal dost přesně ale tak nějak lidově. Možná je to správně odpuzovač, to fakt nevím. Když TO jdu koupit, tak říkám-chci jed na... A tak jsem to taky napsal...no Taky v úvodním článku je ,,Možná si ani nedokážete představit, že borax, tento skromný jed na hmyz" takže je to opravdu běžný lidový výraz
Ještě- dík za vysvětlení a upřesnění!
K tomu ,,jedu". Víte jak se to říká mezi lidma- jed na krysy, jed na mravence, na vosy,atd. Nehledejte v tom nic víc. Jen jsem to nenapsal dost přesně ale tak nějak lidově. Možná je to správně odpuzovač, to fakt nevím. Když TO jdu koupit, tak říkám-chci jed na... A tak jsem to taky napsal...no Taky v úvodním článku je ,,Možná si ani nedokážete představit, že borax, tento skromný jed na hmyz" takže je to opravdu běžný lidový výraz
Ještě- dík za vysvětlení a upřesnění!
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Neboj, až si ještě přečteš pár dalších vláken od začátku až do konce, tak budeš taky uvažovat nad čtením nejen o tom, co chce text říct, ale taky o tom, co říct nechce a u obojího hlavně "proč?" to tak je.Kov píše:.. Před pár měsíci jsem o podobných postupech neměl ani tucha. Některé věci jsou na mě zatím moc a snažím se nepřebírat bezmyšlenkovitě vše co je psáno.
No a v té době nám už Tvoje reakce začnou připadat "normální", stejně jako Tobě ty naše.
Tenhle proces je tu běžný - u někoho se projevuje méně a u jiného výrazněji, prostě chvíli to trvá, než se tu nováček "rozkouká".
Takže MIRKOvi odpusť jeho reakci, občas to někdo nedokážeme brát s dostatečným nadhledem.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Stálý člen
- Dal: 15 poděkování
- Dostal: 11 poděkování
Ahoj, rád bych začal na Candidu užívat Borax. Slávek píše, že na Candidu je to nejlepší takto:
a) 1/8 čajové lžičky boraxu (cca 500mg) rozpuštěná v 1 deci vody 4 až 5 dní v týdnu.
b) V případě potřeby lze navýšit na ¼ čajové lžičky boraxu (cca 1000mg) rozpuštěné ve 2 deci vody.
Měl bych teda 1 deci vody s 500mg boraxu rozložit do více dávek za den, nebo to do sebe kopnout rovnou (jednou denně 1 deci vody s 500mg Boraxu). Pokud správně chápu, tak užívat 5 dnů a pak 2 dny pauza? Je tam asi třeba hodinový odstup od jídla, či jiných látek, že?
Moc díky,
David
a) 1/8 čajové lžičky boraxu (cca 500mg) rozpuštěná v 1 deci vody 4 až 5 dní v týdnu.
b) V případě potřeby lze navýšit na ¼ čajové lžičky boraxu (cca 1000mg) rozpuštěné ve 2 deci vody.
Měl bych teda 1 deci vody s 500mg boraxu rozložit do více dávek za den, nebo to do sebe kopnout rovnou (jednou denně 1 deci vody s 500mg Boraxu). Pokud správně chápu, tak užívat 5 dnů a pak 2 dny pauza? Je tam asi třeba hodinový odstup od jídla, či jiných látek, že?
Moc díky,
David
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Slávek nepíše, pouze přeložil a vytáhl co považoval za důležité ohledně dávkování. Pokud by Slávek měl něco napsat, a to na základě předložených informaci, nenarazil na problém s doplňováním bóru vzhledem k jídlu. Na straně druhé narazil na to, že borax (nebo kyselina boritá) se má užívat v průběhu dne "popíjet přes den" , nikoliv tedy naráz, což je společné užívání kde čeho.davidekMTB píše: ... Slávek píše, že na Candidu ...
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Nový člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 12 poděkování
Ahoj lidi,tak jsem si koupil kyselinu boritou p.a a musím říct,že chutná o moc líp než borax,tam byla cítit taková pachuť,která u kyseliny prostě není a je skoro bez chuti.Rozpustím 1/4 lžičky v litru vody a piju celý den.Nevím jestli se mi to nezdá,ale lupenka se po 6 dnech pomalu zlepšuje,na ruce bez mazání vypadá,že ustupuje,klouby zatím jen nepatrně a neberu žádné prášky na ty klouby.Mám jen malou otázku,kolik dostávám do sebe bóru.když piju 1/4 lžičky kyseliny borité v litru vody oproti tomu samému množství boraxu?A stačí to prozatím?
Ohledně možností škodlivosti bóru nebo spíše boraxu si myslím,že je mnohem horší brát nebo používat kortikoidy a nebo biologickou léčbu a nebo zmínění aspartam.Někdy to vypadá,že nás trávěj úmyslně...
Ohledně možností škodlivosti bóru nebo spíše boraxu si myslím,že je mnohem horší brát nebo používat kortikoidy a nebo biologickou léčbu a nebo zmínění aspartam.Někdy to vypadá,že nás trávěj úmyslně...
Co tě nezabije,to tě posílí...
-
- Stálý člen
- Dal: 53 poděkování
- Dostal: 157 poděkování
Co nám tvrdí sledovači eček v potravinách
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E284
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E284
Přeji moudrost všem, kteří jí hledají
Hořký život dortíkem neosladíš.
Hořký život dortíkem neosladíš.
-
- Starší člen
- Dal: 400 poděkování
- Dostal: 424 poděkování
Rikardo, urcite napis i po delsim pouzivani, jak ti to pusobi na lupenku, at uz to bude uspech nebo ne. Aspon mne to dost zajima. Dik, Pavelrikardo píše:...Nevím jestli se mi to nezdá,ale lupenka se po 6 dnech pomalu zlepšuje,...
-
- Stálý člen
- Dal: 128 poděkování
- Dostal: 52 poděkování
Nazdar,rikardo píše:...kolik dostávám do sebe bóru.když piju 1/4 lžičky kyseliny borité v litru vody oproti tomu samému množství boraxu?A stačí to prozatím?
v texte "Boraxová konspirace" sa píše:"V boraxu je 11.3% bóru a kyselina boritá obsahuje skoro dvakrát tolik, 17.5% bóru.". Teda množstvo bóru v 1gr zlúčeniny
H3BO3(Kyseliny boritej) je 0,175g, čo predstavuje 17,5%.
V prípade boraxu je to 0,113g bóru na 1g dekahydrátu tetraboritanu sodného, teda
triviálne boraxu.
Kopitá čajová lyžička ma cca 5g, takže v 1L vody, je v prípade 1/4 lyž.kyseliny boritej, rozpustených približne 0,22g bóru. Porovnanie s boraxom je už jasné...
Nemyslím si však, že tieto rozdiely dávkovania medzi boraxom a kyselinou b. sú
nejako zvlášť významné a vždy platí minimálne to, čo sa tu už mechanicky opakuje
pri akomkoľvek dávkovaní: treba vždy vyhovieť potrebám organizmu a nato žiadne
schválené dávkovanie neexistuje!
Pekný den.
mvr.
-
- Nový člen
Určitě budu dávat vědět nějak pravidelněpavelv píše:Rikardo, urcite napis i po delsim pouzivani, jak ti to pusobi na lupenku, at uz to bude uspech nebo ne. Aspon mne to dost zajima. Dik, Pavelrikardo píše:...Nevím jestli se mi to nezdá,ale lupenka se po 6 dnech pomalu zlepšuje,...
Po týdenním užívání boraxu,teď už kyseliny borité mě dneska začaly silně bolet klouby na rukách(podle doktorky mám zánět měkkých tkání kolem kloubů) a k tomu se přidalo koleno,které mě nikdy nebolelo(a vůbec mě začaly bolet klouby,které nikdy před tím nebolely) a na některých místech je lupenka lepší a tam kde mám bolavé klouby je horší.Jinak mám lupenku slabě ve vlasech a na loktech a pár flíčků na nohách a během posledního roku se mi udělala víc na prstech a začaly mě bolet klouby a dlaně.Dostal jsem dva druhy prášků na bolesti a záněty a po jedněch jsem měl hrozné křeče v břiše a po druhých bolestivý tlak za prsní středovou kostí,tak věřím,že po tomhle se to zlepší.Pokračuju v pití a uvidím dál,je to jen začátek(8 dní),tak věřím,že se to všechno zlepší
vrabco:děkuji za vyčerpávající odpověď,moc krásně si to rozebral a vysvětlil a rozpočítal
Naposledy upravil(a) rikardo dne úte 08 dub 2014 9:33, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 90 poděkování
- Dostal: 194 poděkování
Re: Bór - zkušenosti a diskuze
Tak jsem šel včera okolo lékárny a ptám se na kyselinu boritou a prý je jen na předpis. Takže tudy to nepůjde. Budu muset zapátrat jinde.
-
- Nový člen
V lékárně jsem taky nikde nepochodil,buď neměli nebo nechtěli prodat.Na netu je to buď na IČO nebo objednávaj až od 1000,-Kč . Já vzal tu z Aukra a objednal 3 kg a podělili jsme se o to 3 a proti boraxu je to chuťově nesrovnatelný
-
- Nový člen
Tak dnes je to 14 dní co užívám bór(1/4 lžičky kyseliny v litru vody,no někdy možná i víc) a zatím tedy nevidím žádné zlepšení,je to více méně stejné.Ruce bolely tak,že jsem musel začít brát prášky(Ketonal retard) a ruce nebolej a lupenku namažu jen tak jednou týdně.Věřím,že je to ještě krátká doba a že se to zlepšení začne projevovat tak po měsíci,takže ještě 14 dní
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Ahoj, zkoušel jsi na bolesti MSM? Znám pár lidí, kterým bór také nepomohl, zato velmi dobře reagovali na MSM. Nevím, jestli umí zabrat i na lupénku, ale bolest prý řeší dobře.rikardo píše:Tak dnes je to 14 dní co užívám bór... Ruce bolely tak,že jsem musel začít brát prášky(Ketonal retard) ....
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... &hilit=MSM
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=3270
Hanka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha