Hele, La: nebudu odpovídat na to, na co se ptáš, to chce trochu rozmyslet.La píše:Konečně rozumná otázka,ale není na ni jednoduché odpovědět.Pokud jsem jsem stavěl to co vy, tak se to chovalo přibližně stejně .Není sjednocený sytém měření dokonce ani vyvíječe ani elektrolyt ani proud ani ..........,co tahle .Naměřil jsem na svorkách vyviječe napětí xx.proud.xx.nebo alespoń celkový příkon celého zařízení a jiné údaje.Všechno co je jednou zveřejněné na takovém foru se stává veřejně prospěšnou věcí.Já taky nemíním své výsledky nijak skrývat.
Fotky s digitálniho fotoaparátu mají stejně v sobě celou informační tabulku.Mě to nevadí, když je někdo bude používat,stejně to není žádná krása.
Míním vodíkem topit a bude brzo zima a já jsem staršího data výroby.
Zásadně ho odmítám čichat.A proto.
Moje otázka a pěkná .
Proč používáte pří pokusu s resonancí elektrolytu ve vyvíječí mimo výše uvedeného patentu, činný odpor,nebo kapacitní odpor ,nikdy ne induktivní odpor.Odpověď je tam dioda předem neberu .Je u ní v katalogu vždy uvedena její kapacita.
Mohly by tam být přece v serii jedna nebo dvě tlumivky se samostatným jádrem.Je to přece napě´tová záležítost.
To jsem to protiva že..omlouvám se ,ale skoro vždy uvidím chybu...
.......
Ale k tvému poslednímu pokusu, kdy jsi dýchal vodík ;O) a jak si měřil nějaký ty průbehy:
Tak věz, že podle všeho potřebuješ dost možná obvodem (vyvíječem) prohnat nějakou energii, která se ti ale jasně při pokusu s trafem z televíze zcela jasně jaksi nedostává: trafo dává za normálních podmínek tak asi 2mA a pak při větším odběru zcela jasně napětí sekundáru dramaticky klesá, šlusuje ho k zemi malý odpor vyvíječe...
Co takhle zvětšit výkon trafa... (rozuměj: použít jiné VN trafo, co toho umí víc...třeba z mikrovlnky...je tam i VN kondik, který by se dal použít ...viz níže)
Jinak tedy ještě možná spatřuji tu možnost, že bude taky dost záležet na strmosti impulsů, to by možná ukazovalo na jinou možnost, a to použít zapojení jako je v elektronickém blesku (s výbojkou) a vybíjet tyristorem kondenzátor, který se nabíjí z nějakého zdroje přes odpor.
Jde o poměrně jednoduché zapojení.
Strmost impulsů by se dala zajistit při použití FETů nějakým budičem, který strmost hran zajistí.
Bacha ale, napětí z trafa z mikrovlnky bude asi již na rozdíl s VN trafem z televíze již neslučitelné se životem.
habana