Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Laik se ptá fyziků
Moderátor: Gabča
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Kájooo gratulacééé,
tento minulý příspěvek byl Tvůj tisícátý Tak všechno nejlepší, zapijem to na Kadlíně
Našla jsem něco . Já vím, že nesnášíte zpěv, ale je to jen cca 70 sec. Jak víte, pouť v Kadlíně Jakubská, a závěrečná část Hymnu k Svatému Jakubu od Bohuslava Martinů je o : éteru
(V Éteru věků zní na vlnách staletí hlas...)
Jestli tím někoho neurazím, tak se to dá.. jestli se k tomu někdo naučí druhý hlas bude vítán, protože je to bohužel jen asi na dvou tónech, takže hrozí, že monotónní recitací byste usnuli.
tento minulý příspěvek byl Tvůj tisícátý Tak všechno nejlepší, zapijem to na Kadlíně
Našla jsem něco . Já vím, že nesnášíte zpěv, ale je to jen cca 70 sec. Jak víte, pouť v Kadlíně Jakubská, a závěrečná část Hymnu k Svatému Jakubu od Bohuslava Martinů je o : éteru
(V Éteru věků zní na vlnách staletí hlas...)
Jestli tím někoho neurazím, tak se to dá.. jestli se k tomu někdo naučí druhý hlas bude vítán, protože je to bohužel jen asi na dvou tónech, takže hrozí, že monotónní recitací byste usnuli.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nějaké oslavné skladby
jsem sice našel na
http://www.grkat.nfo.sk/hudba/,
ale uvedený hymnus najít nedokážu
Martine už mám i stabilizátory k raketkám, nemaj boja........
KDR
přidávám pro sebe odkaz :
http://pandatron.cz/?673&novy_pic_s_kap ... adicem_lcd .
snad si jednou vzpomenu ........
budu rád že je mám
Přidávám povzdech, že času už je málo a forma neschne , tak jsem pod ní dal vařič. Jinak jsem byl požádán Jeffem , zda bych ho přivez, tak jo, o žádném sudu se zatím nemluvilo .............. zatím 2 místa volná
http://www.grkat.nfo.sk/hudba/,
ale uvedený hymnus najít nedokážu
Martine už mám i stabilizátory k raketkám, nemaj boja........
KDR
přidávám pro sebe odkaz :
http://pandatron.cz/?673&novy_pic_s_kap ... adicem_lcd .
snad si jednou vzpomenu ........
budu rád že je mám
Přidávám povzdech, že času už je málo a forma neschne , tak jsem pod ní dal vařič. Jinak jsem byl požádán Jeffem , zda bych ho přivez, tak jo, o žádném sudu se zatím nemluvilo .............. zatím 2 místa volná
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
sudy
No jo, to už je takový můj úděl, že kamkoliv se hnu, abych s sebou vozil sudy nejlíp s pivem. V podstatě to není problém, Karel DR mi prozradil, že má v autě místa dost nejen pro moji maličkost, ale i pro nějaký ten soudek. Přihlásil jsem se až teď, nechci vám do akce nijak zasahovat, chci se tam do toho Kadlína vlastně jen tak podívat, udělat si výlet za hranice všedních dnů, sejít se se známými i zatím neznámými lidmi, pokecat u ohýnku, i u piva, vidět v provozu parní stroj, pokud možno nesletět z rozhledny....
Pokud by přesto zájem o pivo byl, není problém je zajistit a dovézt. Doporučuji tyto značky: Svijany 13 kvasnicové, Kout na Šumavě 10 kvasnicové, Kácov 10 kvasnicové.
Jako nejkvalitnější pivo hodnotím Koutské, je naprosto bez ranních vedlejších účinků v libovolné večerní konzumaci. Všechna piva jsou kvasnicová, kalná, tudíž přírodní bez pasterizace a chemikálií. K točení piva potřebuji přívod 220V pro chlazení a tlakovací kompresor.
Dejte mi teda včas vědět, nejlíp hned
Jeff
Pokud by přesto zájem o pivo byl, není problém je zajistit a dovézt. Doporučuji tyto značky: Svijany 13 kvasnicové, Kout na Šumavě 10 kvasnicové, Kácov 10 kvasnicové.
Jako nejkvalitnější pivo hodnotím Koutské, je naprosto bez ranních vedlejších účinků v libovolné večerní konzumaci. Všechna piva jsou kvasnicová, kalná, tudíž přírodní bez pasterizace a chemikálií. K točení piva potřebuji přívod 220V pro chlazení a tlakovací kompresor.
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: sudy
...JEFFE...!!!....přijeď ...bez piva....účelem je setkání....přeměření rozdledny...vystřelení rakety....shození jiné rakety....a změření doby pádu této rakety....jeff píše:No jo, to už je takový můj úděl, že kamkoliv se hnu, abych s sebou vozil sudy nejlíp s pivem. V podstatě to není problém, Karel DR mi prozradil, že má v autě místa dost nejen pro moji maličkost, ale i pro nějaký ten soudek. Přihlásil jsem se až teď, nechci vám do akce nijak zasahovat, chci se tam do toho Kadlína vlastně jen tak podívat, udělat si výlet za hranice všedních dnů, sejít se se známými i zatím neznámými lidmi, pokecat u ohýnku, i u piva, vidět v provozu parní stroj, pokud možno nesletět z rozhledny....
Jeff
....zakousnout se do prasátka, co bude pro pouť připraveno, vztyčit vlajku na rozhledně....takže ...jsi vítán......tentokrát v civilu....povinný oděv...maskáče, nebo něco zeleného....martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
situace
ohledně výroby raketek je dobrá jsou tč v dílech, Forma na těleso dosychá odlévání bude až ve čt. Bude tam stejné oko jako má Jova na kouli z ložiska z bagru. Možná pro pořádek : kdo teda vlastně přijede ?
Nebo až o tom budeme psát hodil by se tam název : Bylo nás pět ??? nebo 7 ?
Vážnost doby však leckomu nedovolí ........
Takže pro ty zaryté, popř vzdálené , pro ty kteří mají duši hravého dítěte , aspoń odkaz na film který boří upjatosti /u někoho to jenom filmem nejde./
http://www.dlouhefilmy.com/movie-name-t ... atech.html.
KDR
Vlastně důležité : mohu přivézt místo piva odřezky molitanu na dopadiště
Nebo až o tom budeme psát hodil by se tam název : Bylo nás pět ??? nebo 7 ?
Vážnost doby však leckomu nedovolí ........
Takže pro ty zaryté, popř vzdálené , pro ty kteří mají duši hravého dítěte , aspoń odkaz na film který boří upjatosti /u někoho to jenom filmem nejde./
http://www.dlouhefilmy.com/movie-name-t ... atech.html.
KDR
Vlastně důležité : mohu přivézt místo piva odřezky molitanu na dopadiště
-
- Zasloužilý člen
Kadlín 2009
....jelikož jsem se pasoval do role organisátora...resp....ručím starostovi za to , že mu Dronti nezbouraj rozhlednu.... ......tak jen organisační info...
....molitan netřeba.....dopad je do čisté hlíny....trávníku....budeme měřit, jak hluboko se raketa zaryje....navíc molitan hrozí....odmrštěním zpět do volného prostoru...
...pro uplnost...pro nově příchozí.....Kadlín ..obec u Mšena ...u Mělníka....Středočeský kraj....no naštěstí není v ČR...jina obec stejného jména....
....sobota 25.července....ve 13.oo zahájení pouti na dvoře místního úřadu....já z pracovních důvodů dorazím až ve 14.oo ...ostatní na místě....
.....v místě je občerstvení......vepřové....slíbil starosta.....dřevo na ohýnek přivezu, buřty vlastní....vidličky na opékání přivezu....
....je vítáno vzít sebou vše co létá...třeba..draka, ...30m special ocasy dodám.....v případě deště se stáhneme do místní hospody, nebo uděláme sněm na rozhledně.....zde muže být max 12 osob....
...tak dotazy sem...neb na SZ....
....oděv...do nepohody...maskáče....odpočítávání je již spuštěno....martin11
....molitan netřeba.....dopad je do čisté hlíny....trávníku....budeme měřit, jak hluboko se raketa zaryje....navíc molitan hrozí....odmrštěním zpět do volného prostoru...
...pro uplnost...pro nově příchozí.....Kadlín ..obec u Mšena ...u Mělníka....Středočeský kraj....no naštěstí není v ČR...jina obec stejného jména....
....sobota 25.července....ve 13.oo zahájení pouti na dvoře místního úřadu....já z pracovních důvodů dorazím až ve 14.oo ...ostatní na místě....
.....v místě je občerstvení......vepřové....slíbil starosta.....dřevo na ohýnek přivezu, buřty vlastní....vidličky na opékání přivezu....
....je vítáno vzít sebou vše co létá...třeba..draka, ...30m special ocasy dodám.....v případě deště se stáhneme do místní hospody, nebo uděláme sněm na rozhledně.....zde muže být max 12 osob....
Re: Kadlín 2009
Zdravím tě organizátore. Co potřebuje jedinec k této sešlosti, aby mohl být účastnikem? Pokud přihlášku, tak se hlásím, písemně dodám na místě. Dej mi trošku vědět jaký bude program a zda se budou prezentovat i nějaké naše prácičky. Je něco plánované také na neděli? Tedy na kopce nemusím a šlapat dálavy už také ne, to nechám mladým.Ale mohu sebou vzít parník, který ještě stále jezdí, ale na rozhledně jsem ho nepouštěl. Jak jezdí tobě?martin11 píše:....jelikož jsem se pasoval do role organisátora...resp....ručím starostovi za to , že mu Dronti nezbouraj rozhlednu.... ......tak jen organisační info...
Nepřineseš ty nebo někdo jiný nějakou fotku ze setkání u Jeffa?
-
- Zasloužilý člen
...přihlášky žádné nejsou...kdo přijde tak tam bude....veni,vidi ,vici....papax píše:Zdravím tě organizátore. Co potřebuje jedinec k této sešlosti, aby mohl být účastnikem? Pokud přihlášku, tak se hlásím, písemně dodám na místě. Dej mi trošku vědět jaký bude program a zda se budou prezentovat i nějaké naše prácičky. Je něco plánované také na neděli? Tedy na kopce nemusím a šlapat dálavy už také ne, to nechám mladým.Ale mohu sebou vzít parník, který ještě stále jezdí, ale na rozhledně jsem ho nepouštěl. Jak jezdí tobě?martin11 píše:....jelikož jsem se pasoval do role organisátora...resp....ručím starostovi za to , že mu Dronti nezbouraj rozhlednu.... ......tak jen organisační info...
...přines si co chceš....program je tady někde zpět....jinak WWW:KADLIN.CZ http://www.kadlin.cz
....fotky od Jeffa nemam...jelikož jsem nefotil...nemusím být stále v práci.... ....cestou na rozhlednu je i malé koupaliště....zde lze pouštět velké parníky.......
....doporučuje se maskáč oblek...a vlastní buřtík k opečení....celá rodina vítána....
...celé setkání je na tema g= 9.81m/s2.....sice nevím co to znamená...ale pro Gabču to je asi něco..??..!!!....důležitého....tak se budem "to" snažit ověřit.... .....martin11 p.s foťáky sebou....!!!!!!!!!......
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Druhý den zůstanou skalní . Já osobně se se chystám na Bezděz, tam na jezeře by parník určitě jezdil. Leč kdo přijede, a kdo se ke komu přidá, to se uvidí na místě. Jeffa nenaložím, když neveme fotky Asi 10 vzájemně pospojovaných monster můžu nanejvýš vyfotit..........Uvézt to nejde.........No a spořič není nic tajemného.papax píše:[Ale mohu sebou vzít parník, který ještě stále jezdí, ale na rozhledně jsem ho nepouštěl.
KDR
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kadlín 2009
Zdravím všechny vrhače koulí, motyk, tchýní atd.
Dětičky na táboře už jsem odbavil a že to byla letos v tom extrémním počasí pěkná fuška a teď se můžu plně věnovat naší záležitosti.
Já osobně pokud to půjde bych měření s koulí praktikoval uvnitř. Aparatura bude šitá horkou jehlou, všude samý drátek a integráč a tak si nejsem jistý jak by snášela případné rozmary počasí. Teď právě dávám dohromady tu laserovou „dopadovou lištu“ zhruba tak jak to popsal aNONym Dr. Onte na straně 25 tohoto vlákna. K tomu jen jednu poznámku – jsem ve stádiu kdy paprsek honím mezi dvěmi zrcátky 25cm dlouhými cca 50cm od sebe upevněnými v ocelovém rámu a mám co dělat abych ho tam udržel! Stačí sebenepatrnější naklopení zrcátka nebo zkroucení rámu a je to mimo. Ty tvé brány (Výška 2,4m a šířka mezi 11,8 m) bych chtěl fakt NONe vidět!!!
Ještě pár technických info:
Vypouštěcí zařízení bude zavěšeno na jednoduchém kladkostroji a bude se ovládat ručně, z toho schodiště by k němu měl být dostatečný přístup. Budu se snažit ho udělat tak, že v okamžiku rozevření vodivých kleštin se zapne čítač. Předpokladem je elektricky vodivé závěsné oko z kulatiny 3 –10mm s vnitřním průměrem né menším než 10mm. Takže počítejte s tím že budete muset případnou tchýni nejprve okroužkovat.
Další kladkou budeme zřejmě tahat kouli nahoru, kdo by stále běhal po schodech že.
K napájení přivezu baterky 12V s měničem na 230V. Vezmu zřejmě i zářivku kdyby se to měření protáhlo do noci.
Dopadovou plochu bude třeba určitě nějak ošetřit. Pokusím se přivést gumu z dopravníků, ale ty matrace od Gabči by byly dobré.
Papaxi parník klidně přivez rád se podívám, páru já mám rád.
Dětičky na táboře už jsem odbavil a že to byla letos v tom extrémním počasí pěkná fuška a teď se můžu plně věnovat naší záležitosti.
Já osobně pokud to půjde bych měření s koulí praktikoval uvnitř. Aparatura bude šitá horkou jehlou, všude samý drátek a integráč a tak si nejsem jistý jak by snášela případné rozmary počasí. Teď právě dávám dohromady tu laserovou „dopadovou lištu“ zhruba tak jak to popsal aNONym Dr. Onte na straně 25 tohoto vlákna. K tomu jen jednu poznámku – jsem ve stádiu kdy paprsek honím mezi dvěmi zrcátky 25cm dlouhými cca 50cm od sebe upevněnými v ocelovém rámu a mám co dělat abych ho tam udržel! Stačí sebenepatrnější naklopení zrcátka nebo zkroucení rámu a je to mimo. Ty tvé brány (Výška 2,4m a šířka mezi 11,8 m) bych chtěl fakt NONe vidět!!!
Vypouštěcí zařízení bude zavěšeno na jednoduchém kladkostroji a bude se ovládat ručně, z toho schodiště by k němu měl být dostatečný přístup. Budu se snažit ho udělat tak, že v okamžiku rozevření vodivých kleštin se zapne čítač. Předpokladem je elektricky vodivé závěsné oko z kulatiny 3 –10mm s vnitřním průměrem né menším než 10mm. Takže počítejte s tím že budete muset případnou tchýni nejprve okroužkovat.
Další kladkou budeme zřejmě tahat kouli nahoru, kdo by stále běhal po schodech že.
K napájení přivezu baterky 12V s měničem na 230V. Vezmu zřejmě i zářivku kdyby se to měření protáhlo do noci.
Dopadovou plochu bude třeba určitě nějak ošetřit. Pokusím se přivést gumu z dopravníků, ale ty matrace od Gabči by byly dobré.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Vše je jen o tuhosti konstrukce, vždyť jsem netvrdil, že to bylo jednoduché. Pouze to, že je to možné. NonJOVA píše:jsem ve stádiu kdy paprsek honím mezi dvěmi zrcátky 25cm dlouhými cca 50cm od sebe upevněnými v ocelovém rámu a mám co dělat abych ho tam udržel! Stačí sebenepatrnější naklopení zrcátka nebo zkroucení rámu a je to mimo. Ty tvé brány (Výška 2,4m a šířka mezi 11,8 m) bych chtěl fakt NONe vidět!!!
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kadlín 2009
Pokud by se to setkání mělo zvrhnout na poněkud monstróznější akci, jsem ochotný přivést vojenský stan 6x6 případně 6x9m. Bylo by pak dostatečné zázemí a v případě deště i dost místa na posezení a přespání. Je to drobeček který váží v plné sestavě kolem dvou metráků a to už je na káru a při jedné cestě 150km musím vědět zda se to vyplatí? Je to na tobě Martine kolik přijede lidí a budou přespávat?
-
- Zasloužilý člen
...kurňa...JOVA.... ....jestli můžeš, tak přijeď do Kadlína dříve....s někým se dohodni , aby pomohl tu instalaci v rozhledně....vše je dřevo...malý šroubky....do pruměr 5 -6 mm nevadí....jen bude nutný ten molitan.....střed rozhledny je beton....jak velké koule...kuličky se budou testovat...???....předpokládám cca do 10cm...??....JOVA píše:Zdravím všechny vrhače koulí, motyk, tchýní atd.
kladkostroj na tahání asi není potřeba......to se vyběhne....se třeba budeme střídat....
....záložní baterie budou i v mém autu...a měnič pro jistotu vezmu také....
ale....vemte někdo noubůka...abychom si mohli nakopírovat vzniklé fotky......ta moje bude fotit.......už se těší martin11 & eva
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Martine,
už Tě vidím jak běžíš nahoru po schodech s něčím co váží
30 kg
Pokud se to zvrhne na větší akci, tak je možné instalovat za svitu el generátoru už v pátek večer, ale pak budu muset zpátky pro karbanátky.
Pořádně zavěsený kladkostroj nahoře , protože se bude spouštět z různých výšek , to si původně sliboval Martine, že lešení zajistíš .......
Klidně Jovovi pomůžu. O tolik nejde.
KDR
Lepší by bylo v sobotu kolem cca 10 hod.
30 kg
Pokud se to zvrhne na větší akci, tak je možné instalovat za svitu el generátoru už v pátek večer, ale pak budu muset zpátky pro karbanátky.
Pořádně zavěsený kladkostroj nahoře , protože se bude spouštět z různých výšek , to si původně sliboval Martine, že lešení zajistíš .......
KDR
Lepší by bylo v sobotu kolem cca 10 hod.
-
- Zasloužilý člen
Re: Martine,
...kurńa...30kg....no to je dost....ale.....v rozhledně je prostor cca80x80cm....dobře přístupný ze schodiště kolem.....vždy 5 schodů plošinka po šroubovnici do leva nahoru.....lešení netřeba...a nikdy jsem ho nesliboval...není potřeba......mluvil jsem o lešení, budeli potřeba na dopad.....kdyby se to házelo z ochozu venkem a fotilo.....ale pata rozhledny je hliněná....resp . základy jsou mimo dopad....viz foto rozhledny....tak....dohodni se s JOVA.....jak to tam nainstalujete....a s Gabčou...když si to vymyslela....já zajistím , aby Vás tam už dopoledne pustili....hlavně mi napište nebo zavolejte.....karel....posílám na sz telefon....martin11Karel DR píše:už Tě vidím jak běžíš nahoru po schodech s něčím co váží
30 kg
KDR
Lepší bylo v sobotu kolem cca 10 hod.