Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Animálnosti
Moderátor: FUP - Moderátoři
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Potravinový zločin
Od toho si platíme obchodní inspekce, aby zamezila prodeji zdravotně závadných věcí.
Jenže inspekce udělí pokutu a tím ochrání zdraví obyvatel. To je stejná blbost, jako to, že CO2 které někdo zaplatil v povolenkách už není skleníkový plyn.
kuken hír : http://www.coi.cz/cs/
se dozvíš od orgánu, že píšťalky můžou být nebezpečné při vdechnutí a že na požádání dostaneš seznam pump, kde tě ošidí.
tož to je inspekce.
ale jinak pochvala, konečně příspěvek k věci
Jenže inspekce udělí pokutu a tím ochrání zdraví obyvatel. To je stejná blbost, jako to, že CO2 které někdo zaplatil v povolenkách už není skleníkový plyn.
se dozvíš od orgánu, že píšťalky můžou být nebezpečné při vdechnutí a že na požádání dostaneš seznam pump, kde tě ošidí.
tož to je inspekce.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Což o to, ono ani nejde tak o kvalitu, jako obsah sajrajtů (z kterých jsou zdravotní problémy), který jsi měl Ty stopnout. Jenže ty víš prd, co z těšch potravin rakovinu udělá, jedeš podle tabulek co je povolený a tím to hasne. Pak je všechno v pořádku a pak řešíš u lidí rakovinu za pomocí pomerančů...neoanthropus píše:Palo popravde? Nie je to len lahke ale aj velmi zbabele hádzať vinu na tých druhých. Fakty sa majú tak že kaby ste si vy ako zákaznici take sračky nekupovali tak by taký nepoctivý podnikatelia - špekulanti v tejto oblasti podnikania na trhu neboli. N
Ty o zdraví jako Akord o fyzice... Potěš koště...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Obtížně chápu, jak souvisí materiál, ze kterého se PETky vyrábějí, s ředidlem, používaným k čištění strojů na jejich výrobu - čili další diskuzi s Tebou na toto téma nepovažuji za přínosnou - pootaneoanthropus píše:.. Na výrobu PET flašiek a folií sa používa etén z ktorého syntetizovať v bežných potravinárských prevadzkových podmienkach benzen je dosť velký problem. ..
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Starší člen
- Dostal: 2 poděkování
Poota nemáš Ty náhodou problem v tom priznať si že si strelil capa? Bol si Ty vôbec niekedy pri takej http://www.manex.sk/web/index.php/sk/in ... -flia.html linke? Ja už niekolko krát. Ovonal si už niekedy nejake riedidlo ktoré obsahuje benzen alebo má jeho molekuly v sebe? Ja už niekolko druhou. A predstav si, nikdy som pri inšpekcijí tie pachy v blízkosti tých liniek alebo z nich necítil. Žeby to tam oni riedili s vodou? Dosť silne o tom pochybujem kedže jak mne je zname taketo riedidla sú s vodou nemiešatelne. Mimochdom PET flaše sa neumívaju pretože čo kus to "funglovka". Vyrabaju sa zásadne priamo na mieste a stroj ktorý ich vyrába je sučastou plniacej linky. N
Upraveno SDK 27.2.2012
Upraveno SDK 27.2.2012
-
- Starší člen
Palo protirečíš si, kvalita ma velmi vela spoločneho s obsahom kedže priamo z neho vychadza. Nemohol som byť všade, no to čo sa mne dostalo do ruk a nesplnalo normi bolo nekompromisne zrušené. Jo, Ja viem že viem prd. No uznaj, ak by tomu tak nebolo asi by i u mňa kapali ludia mne zverený do opateri tak ako u tebe. Moji zverenci nesmu dať do seba nič čo vyrástlo alebo prameni dalej ako 50 km od miesta kde bývaju. Ak mi dobre pamäť slúži, nik mi doposial nespominal žeby býval v blískosti nejakej pomarančovej plantáže. NPalo píše:Což o to, ono ani nejde tak o kvalitu, jako obsah sajrajtů (z kterých jsou zdravotní problémy), který jsi měl Ty stopnout. Jenže ty víš prd, co z těšch potravin rakovinu udělá, jedeš podle tabulek co je povolený a tím to hasne. Pak je všechno v pořádku a pak řešíš u lidí rakovinu za pomocí pomerančů...
-
- Starší člen
Huhu verim tomu že človek ktorý je ochotný šlapať tie km na bicykly čo si uviedol v inom vlákne pre mlieko si určite dá velký pozor na to čo si kupuje na zjedenie alebo na pitie. No ruku na srdce, čo myslíš kolko je nás takých? Nie raz som bol na inšpekcii svedkom toho čo dokažu ludia spraviť prestovšetko že dobre vedia že s danou "akciou" je neaký spotrebitelský problem. Po otvorení prevádzky to bolo takmer vždy ako prvé čo zmizlo z regálov. Realita je taka že tie pokuty vďaka nezodpovedným zákazníkom žial bohu moc nezaberaju (dotyčný to obyčajne prenesie na zákazníka tj. "premietne" mu to do ceny) a všetkých podvodnikov je dosť ťažke dostať do "bane". Nhuhu píše:Od toho si platíme obchodní inspekce, aby zamezila prodeji zdravotně závadných věcí.
tož to je inspekce.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
¨neoanthropus píše:Palo protirečíš si, kvalita ma velmi vela spoločneho s obsahom kedže priamo z neho vychadza. Nemohol som byť všade, no to čo sa mne dostalo do ruk a nesplnalo normi bolo nekompromisne zrušené. Jo, Ja viem že viem prd. No uznaj, ak by tomu tak nebolo asi by i u mňa kapali ludia mne zverený do opateri tak ako u tebe. Moji zverenci nesmu dať do seba nič čo vyrástlo alebo prameni dalej ako 50 km od miesta kde bývaju. Ak mi dobre pamäť slúži, nik mi doposial nespominal žeby býval v blískosti nejakej pomarančovej plantáže. NPalo píše:Což o to, ono ani nejde tak o kvalitu, jako obsah sajrajtů (z kterých jsou zdravotní problémy), který jsi měl Ty stopnout. Jenže ty víš prd, co z těšch potravin rakovinu udělá, jedeš podle tabulek co je povolený a tím to hasne. Pak je všechno v pořádku a pak řešíš u lidí rakovinu za pomocí pomerančů...
To je hodně zajímavá myšlenka, jestli jsem to dobře pochopil tak součástí léčby je jenom "lokální" strava?
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Starší člen
NAVAR nepoteším ťa. Nie je to o myšlienke a myslení ale o pozorovaní veci a života okolo seba a naslednej adaptacii - osvojení si vypozorovaneho. V tomto pripade je reč o cykle vody z prostredia v ktorom žijeme a travime v ňom 24hod. dene. Keď to obrazne zjednoduším, voda ktorú piješ by mala byť z toho istého prostredia z ktoreho ju čerpa krava do mlieka, brav do mäsa, hydina do vajec, jablko alebo rajčina ktoru ješ s chlebom z obilia ktore rástlo tiež z tejto vody. I menej vnimavý človek ak sa týmto relativne jednoduchým pravidlom začne riadiť bude velmi prekvapený ake zvlaštne veci sa v ňom začnu diať. Stačí len chcieť. N
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: plastové obaly na potravinách
Neoši, to, že jsem si prošel potravinářský průmysl neznamená, že jsem v něm kdy vůbec pracoval. Prošel jsem si ty věci na netu, a to odborné publikace, poté, co jsem si početl v Huldě Clarkové. Ona totiž mluví taky o vyšších alkoholech jako je izopryl a spoustě jiných věcech a já mám ve zvyku si věci, které nevím (i když někdy něco vím blbě) ověřovat. A teď ještě jednou. Omrzuješ tu kde čím, ale ještě se ti nepodařilo doložit, že Poota nemá pravdu se zbytkovými chemikáliemi z čistících prostředků, mazadel atp. na vymývání a údržbu potravinářských a balících strojů a zařízení. Nicneříkající fotky hřbetů knih a flašek si laskavě odpusť, jenom zabírají místo a nic nedokládají.neoanthropus píše: Poota - k čištění strojů na výrobu PETek se používá benzen, takže nové PETky ho obsahují a do své "náplně" ho přidávají.
Neoanthropus - Poota toto tvoje tvrdenie sa nezakladá na pravde. N
Slávek - Neoanthropusi dolož to.
Slávku podla toho čo tu tvrdíš si v potravinárstve najpravdepodobnejšie robil ako nepotravinár (udržbár, šofer atď.). ... N
No a když už jsme u toho, všechny inspekce jsou podmíněné tím, že tak zvaní inspektoři nejsou k nalezení na účtech firem jako "provozní" náklady. Vzhledem ke korupci, která vládne světu, je veškerá argumentace inspekcemi navýsost pokrytecká. A Neoši, ještě jedno: "Proč vůbec na ty benzény a alkoholy a petrolejové produkty a a a jsou vůbec normy, když se to podle tebe do potravin nedostává?" Jak se z tohodle hodláš vykroutit a uhnout zase někam jinam?
A Neoši, je velice dobře známou věcí že některé oblasti prostě dobrou vodu nemají a dokonce jsou i takové extrémy, že obsahují tolik železa, či rtuti, či arsenu, či, či, či že lokálové z toho maj zatracené potíže a že naopak některé oblasti jsou natolik nedostatkové, například v jódu, selénu, draslíku atd, že jsou s tím zatracené potíže taky. Z tohoto důvodu definitivně neděláš dobře, že tady nabádáš, byť i nepřímo, ale naprosto všeobecně ke konzumaci čehokoliv pouze z blízkého okolí, protože jenom blízké okolí může být dost průšvih a podívá-li se člověk po světě, příkladů jsou spousty. Nezaváděj Neoši a nesnaž se nám dokazovat jak jsi chytrej takovými nesmysly, jakože člověk nejlépe prosperuje souzvukem se svým nejbližším okolím. Ono to sice zní velice hezky a moudře, ale hodně často to pro lidi nepracuje.
Koukej se snažit. Ahoj, Slávek
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Velice doporučuji všem se podívat do textu z knihy, který Neoanthropus přiložil. Mluví sice o benzénu, ale jako o maximální koncentraci ve vzduchu prostředí výrobních provozů plastiků. S potravinářským průmyslem to nemá vůbec nic společného. http://www.www.upramene.cz/forum/viewto ... 8&start=80neoanthropus píše:Ak by si naozaj robil v potravinárskom odvetvý s potravinami tak ako Ja v SOI (Slovenská obchodná inšpekcia), vedel by si niečo o tom že v tejto brandzi je niečo čo sa volá POTRAVINOVÝ KODEX ktorým je povinný sa riadiť každý a všetko čo príde s potravinami priamo do kontaktu. .... N
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Starší člen
Slavku keby ti išlo o pravdu nemanipuloval by si tak hlúpo s cudzími príspevkami. Vvymazaním tých príloh z mojich príspevkov si len zas dokazal akým si capom v tejto záhrade. N
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Dobře ne tedy myšlenka ale spíše tedy realita. Tohle mi právě vysvětluje že když vezmu na zalévání vodu z potoka co teče okolo a piju vodu z pramene který je ode mne cca 300m. A z toho všeho ještě vypěstuji na zahradě potraviny tak mi je vcelku tak nějak dobře jak po těle tak i pod duši.neoanthropus píše:NAVAR nepoteším ťa. Nie je to o myšlienke a myslení ale o pozorovaní veci a života okolo seba a naslednej adaptacii - osvojení si vypozorovaneho. V tomto pripade je reč o cykle vody z prostredia v ktorom žijeme a travime v ňom 24hod. dene. Keď to obrazne zjednoduším, voda ktorú piješ by mala byť z toho istého prostredia z ktoreho ju čerpa krava do mlieka, brav do mäsa, hydina do vajec, jablko alebo rajčina ktoru ješ s chlebom z obilia ktore rástlo tiež z tejto vody. I menej vnimavý človek ak sa týmto relativne jednoduchým pravidlom začne riadiť bude velmi prekvapený ake zvlaštne veci sa v ňom začnu diať. Stačí len chcieť. N
Jo, takle to dělat, to se mi líbí.
Jinak si ještě trochu přisadím, ostatní s tím nemusí souhlasit ale můj názor je takový že proč hledat malé strašáky v podobě PET lahví atd když běžně konzumujeme velké "strašáky" a ani se nad tím nepozastavujeme.
Něco v tom smyslu kdo se bojí benzenu z PET lahví, tak proč nejdřív nezačal chodit v plynové masce.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
-
- Starší člen
Slávku vieš naozaj čítať? Ak ano, naozaj si si poriadne prečítal čo konkretne poota tvrdí a na čo konkretne reagujem Ja? Nepíše náhodou poota konkretne len o BENZENE?
Na rozdiel od pootu som Ja svoje tvrdenie doložil relevantnými argumentami. Keby si Ty naozaj vedel o čom je reč, nezmazal by si mi tie prílohy ktore potvrdzovali moje tvrdenia k tejto veci.neoanthropus píše:Poota toto tvoje tvrdenie sa nezakladá na pravde. N Neoanthropusi dolož to.poota píše: k čištění strojů na výrobu PETek se používá benzen, takže nové PETky ho obsahují a do své "náplně" ho přidávají.
Slavku s týmto tvrdením si smiešni a zas tým len potvrdzuješ že si dalši teoretik na tomto fore. Dolož to niečim naozaj relevantným.Slavek Krepelka píše:Neoši, to, že jsem si prošel potravinářský průmysl neznamená, že jsem v něm kdy vůbec pracoval. Prošel jsem si ty věci na netu, a to odborné publikace, poté, co jsem si početl v Huldě Clarkové. Ona totiž mluví taky o vyšších alkoholech jako je izopryl a spoustě jiných věcech.
Nie raz a to i mnou ti tu bolo dokázane že i v tomto klameš.Slavek Krepelka píše: já mám ve zvyku si věci, které nevím (i když někdy něco vím blbě) ověřovat.
Prepáč, no Ja sa tu na rozdiel od teba alebo od pootu nehram na "podari sa". Doposial som nereagoval na nič čo by malo niečo spoločne s čistiacimi prostriedkami, mazadlami atd. Poota tu tvrdil niečo o BENZENE a o nom tu bola doposial z mojej strany reč.Slavek Krepelka píše:ještě se ti nepodařilo doložit, že Poota nemá pravdu se zbytkovými chemikáliemi z čistících prostředků, mazadel atp. na vymývání a údržbu potravinářských a balících strojů a zařízení.
I tentokrat je to z tvojej strany zase len o tom čo "jedna pani povedala". Na rozdiel od teba som Ja v tejto oblasti pracoval takže viem velmi dobre o čom je reč. Buď to dolož že to plati všeopbecne tak ako sa to tu snažiš tvrdíť alebo zase neklam.Slavek Krepelka píše:No a když už jsme u toho, všechny inspekce jsou podmíněné tím, že tak zvaní inspektoři nejsou k nalezení na účtech firem jako "provozní" náklady. Vzhledem ke korupci, která vládne světu, je veškerá argumentace inspekcemi navýsost pokrytecká.
Nikdy a nikde som netvrdil že sa to do potravín nedostáva viď npr.Slavek Krepelka píše:A Neoši, ještě jedno: "Proč vůbec na ty benzény a alkoholy a petrolejové produkty a a a jsou vůbec normy, když se to podle tebe do potravin nedostává?" Jak se z tohodle hodláš vykroutit a uhnout zase někam jinam?
neoanthropus píše:Tvoj zdroj to má zjavne pomýlene s polystyrenom (npr. termo obaly z Fast Food na hranolky) z ktoreho benzen ktorý je súčastou jeho molekul sa po jeho ožiareni UV žiarenim (ako zdroj stačí aj slnko) naozaj čiastočne uvolnuje. N
Slávku je to len o zodpovednosti a ucte k sebe samemu. Kedže i tie podla nas primitívne zvierata celkom prirodzene opúšťajú prostredie v ktorom nie su pre nich vhodne podmienky pre život, mam zato že len blbec z našho druhu zostava žiť v takomto prostredi.Slavek Krepelka píše:A Neoši, je velice dobře známou věcí že některé oblasti prostě dobrou vodu nemají a dokonce jsou i takové extrémy, že obsahují tolik železa, či rtuti, či arsenu, či, či, či že lokálové z toho maj zatracené potíže a že naopak některé oblasti jsou natolik nedostatkové, například v jódu, selénu, draslíku atd, že jsou s tím zatracené potíže taky.
Slavku Ja viem že pre teba tieto veci nedavaju zmysel. Vec sa ma najpravdepodobnejšie tak, že to je len tak ako to ma byť. NSlavek Krepelka píše:Z tohoto důvodu definitivně neděláš dobře, že tady nabádáš, byť i nepřímo, ale naprosto všeobecně ke konzumaci čehokoliv pouze z blízkého okolí, protože jenom blízké okolí může být dost průšvih a podívá-li se člověk po světě, příkladů jsou spousty. Nezaváděj Neoši a nesnaž se nám dokazovat jak jsi chytrej takovými nesmysly, jakože člověk nejlépe prosperuje souzvukem se svým nejbližším okolím. Ono to sice zní velice hezky a moudře, ale hodně často to pro lidi nepracuje.
-
- Starší člen
Slavku zas tu len potvrdzuješ aký velký teoretik. I priemerne vzdelaný človek vie že v potravinarskom priemysle sú z pohladu toxinou ďaleko tvrdšie normi ako sú v ostatnom priemysle. NSlavek Krepelka píše:Velice doporučuji všem se podívat do textu z knihy, který Neoanthropus přiložil. Mluví sice o benzénu, ale jako o maximální koncentraci ve vzduchu prostředí výrobních provozů plastiků. S potravinářským průmyslem to nemá vůbec nic společného. http://www.www.upramene.cz/forum/viewto ... 8&start=80neoanthropus píše:Ak by si naozaj robil v potravinárskom odvetvý s potravinami tak ako Ja v SOI (Slovenská obchodná inšpekcia), vedel by si niečo o tom že v tejto brandzi je niečo čo sa volá POTRAVINOVÝ KODEX ktorým je povinný sa riadiť každý a všetko čo príde s potravinami priamo do kontaktu. .... N
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Debata na toto téma se přesouvá do roviny osobního napadání, takže tímto ji končím s následujícím výsledkem:neoanthropus píše:Slavku zas tu len potvrdzuješ aký velký teoretik. I priemerne vzdelaný človek vie že v potravinarskom priemysle sú z pohladu toxinou ďaleko tvrdšie normi ako sú v ostatnom priemysle. N
tvrzení,
že obalová technika může do potravin vnášet škodlivé látky, které se používají při údržbě a čištění strojů
proti
tvrzení,
že k takovému znečištění docházet nemůže, protože normy a sledování jejich dodržování to vylučují
Rozhodnutí, kterému z těchto dvou tvrzení kdo uvěří, je pouze na každém z nás.
Po blíže nespecifikovanou dobu ponechám nerelevantní příspěvky zde, po této době budou přesunuty do některého odkladiště, takže k případnému pokochání budou nadále k dispozici tam.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe